Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Szerintem sem okozna gondott, de egy próba meggyõzõbb lenne! Norbi gépe talán megfelelne méretben is.
Hozzunk össze Októberben egy közeli bulit és elhívjuk rá Papát és Motyót, meg mindenkit akit érdekel...

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
nem kel enyire bonyolitani a dolgokat én telos monti vilábol csináltam meg azpedig jovalszéleseb a fix vilátol. szerintem a fixvilla jolesz nemleszvelegondod motyoo
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Az még hosszabb lábú mint Lompi! Csak ülni tudsz majd rajta, menni nem! Én mentem ma vele (estem is!) A nemes szerveimet a homlokcsõ maszírozta, miközben csak pipiskedve értem el a pedált!

Érdekes elképzelés ez a Bummos megoldás, de útban lesz a villa a láncnak, ha nem követi az elmozdulást. Asszimetrikusan viszont mûködne. Jobb oldalon a kitámasztás a lánc vonak fölött!

Vagy keress rá a CHINKARA -ra. Tetszeni fog!
http://www.pedersenb...om/chinkara.htm

Nincs új a Nap alatt....

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Az még hosszabb lábú mint Lompi! Csak ülni tudsz majd rajta, menni nem! Én mentem ma vele (estem is!) A nemes szerveimet a homlokcsõ maszírozta, miközben csak pipiskedve értem el a pedált!

Érdekes elképzelés ez a Bummos megoldás, de útban lesz a villa a láncnak, ha nem követi az elmozdulást. Asszimetrikusan viszont mûködne. Jobb oldalon a kitámasztás a lánc vonak fölött!

Vagy keress rá a CHINKARA -ra. Tetszeni fog!
http://www.pedersenb...om/chinkara.htm

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

ja villa flexel vékonyithato gyorsan:)

Lompi, ez a flex mekkora ötlet!
Feltöltött kép

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

;912359']Az enyém elfér a villától, pedig én alacsonyabban ülök (igaz, az ülés is távolabb van a homlokcsõtõl), szerintem ezzel Neked se lesz gondod.

A combjaink között nagyobb a különség mint thommey és Python elméletei között :)
Ha nekem olyan hosszú sudár combjaim lennének mint Magának, nem lenne ilyen gondom! Viszont ettõl függetlenül szívesen felülnék a tiédre. Nyugi, nem a combodra;) Egyeztetünk mailen!

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás
Itt a másik változat is, itt nem körív mentén állítható a hajtómû, hanem hagyományosan, boommal. De a villával ugyanaz a probléma...
Feltöltött kép

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Python és Lompi lelkesedése engem is magával ragadott, elkezdtem rajzolgatni egy 26/26-os lengõorrút.
Feltöltött kép
A tervek egészen bíztatóak, a geometria a "kötelezõ" értékeken belül van, de mégis van egy bibi: garantáltam nem fér el a combjaim között a villa (válla). Létezik 26-os villából valami outis stílusú, vékony vállú?

Az enyém elfér a villától, pedig én alacsonyabban ülök (igaz, az ülés is távolabb van a homlokcsõtõl), szerintem ezzel Neked se lesz gondod.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás

Python és Lompi lelkesedése engem is magával ragadott, elkezdtem rajzolgatni egy 26/26-os lengõorrút.
Feltöltött kép
A tervek egészen bíztatóak, a geometria a "kötelezõ" értékeken belül van, de mégis van egy bibi: garantáltam nem fér el a combjaim között a villa (válla). Létezik 26-os villából valami outis stílusú, vékony vállú?

motyo ojan ismerös a gép. ja villa flexel vékonyithato gyorsan:)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás
Feltöltött kép

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Köszönöm az ötletet. A lánc ide-oda jár, ahogy fordul a kormány, fõleg a visszafutó oldalon, így a futóél-készítés valóban nem biztos, hogy beválna. Tényleg sima a belsejük, és a képen már azt hiszem egy kis tuning is van, 4-5 kör szigetelõ szalagot tekertem a görgõk felületére, csendesítésként...Nekem a belsõ nem jutott eszembe. Egyébként erõsen szemezem a Terracycle görgõivel.

Ha gondolod, mi mostanában fogunk tõlük rendelni. Szósz, és gyün:)
Az is jó megoldás lehet esetleg, hogy csapágyazott Shimi görgõ. Asszem az XT-é már az, és egy kis rúdon tudna jobbra balra menni a lánccal. Lepuson csináltunk olyat mostanában.
Egyébként gratula a géphez. Nehéz szülés volt, de megérte. Nagyon szép!
Esetleg, ha egyszer elvetõdsz felénk, szívesen kipróbálnám. Mert lowracer+elsõkerék ami nekem is bejön. Egyenlõre a Toxy ZR tartja a kéne csúcsot. Csak az mintha még alacsonyabb lenne, ami itthon nem túl jó.

http://kep.tar.hu/th...50655275?o=12#2
ez meg egy kis érdekesség. Még 2006-ban csináltam interjút a készítõjével. Érdekes gép, és bedõlni is tud, csak sajnos a kormány nem dõl a riderrel együtt. Vannak ötletes megoldásai. Egyébként autóreszelõ a srác. De ez mondjuk látszik a munkáján is!

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
a görgõk zajcsökkentéséhez szólva nekem az alábbi módszer vált be:
http://img0.tar.hu/t.../37568863.jpg#3
( az ötlet nem az enyém hanem Silver LWB gépérõl koppintottam :) )
nem tudom hogy nagy láncvonal törésénél hogyan alakulna de mivel a legegyszerûbb kivitelezni én ezzel kezdeném. Teljesen megszûnt a lánc hangja, megdöbbentõ volt mikor elõször kipróbáltam. Kopás jeleit még nem sikerült észlelnem.

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás
[quote name='lazac']Köszönöm az ötletet. A lánc ide-oda jár, ahogy fordul a kormány, fõleg a visszafutó oldalon, így a futóél-készítés valóban nem biztos, hogy beválna. Tényleg sima a belsejük, és a képen már azt hiszem egy kis tuning is van, 4-5 kör szigetelõ szalagot tekertem a görgõk felületére, csendesítésként...Nekem a belsõ nem jutott eszembe. Egyébként erõsen szemezem a Terracycle görgõivel.

...de a lánc csak addig jár ide-oda amíg jobban erõsebb szögben kormányzol. A menet nagy részében azért remélem egyenesen mész...:) és mivel neked egyenes menetben tökéletes a láncvonalad, ezért a láncnak illik középen futnia...:)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Van egy 62-esem a sublótfiókban, már csak az Alfine kell...
A DD-t átraknám a készülõbe, a kicsi úgy is érzékenyebb a láncvonalra.
Várom a visszajelzést hogy vált be?

lazac

lazac

vendég

• fórumtag
  • 145 hozzászólás

TAlán segít a megoldásban, mert nekem is ez volt a problémám.:)...Úgy vettem észre a képek alapján, hogy a görgõid simák. Nekem is azok voltak, aztán gondoltam egyet és beleesztergáltattam egy gyûrût a futófelület közepébe, de olyan széleset, amilyen a lánc közepén lévõ gyûrûk szélessége. Ez a középsõ rész kb. 1 milliméterre áll ki a futófelületbõl. Ezzel az apró húzással azt sikerült elérnem, hogy sokkal halkabb lett a rendszer és az ellenállás is csökkent a lánc mindig igyekszik ezen a vékony vonalon szaladni és csak akkor reszeli magát a görgõ széléhez amikor már nagyon ferde a láncvonal valamelyik szélsõ sebesség kapcsolása miatt (ami nálad nincs).
Természetesen nem tudom, hogy a te rendszeredben ahol a lánc tekeredik is beválik-e ez a módszer az én gépem hátsókerék hajtású, ezért ha van rá pénzed és kisérletezõ kedved és annyira nem leszel kiborulva ha esetleg nem jön be, készítess új görgõket. Nekem alu görgõim vannak, de mai fejjel már valószínûleg ipari mûanyagból készíttetném, mert az csendesebb. Próbának kölcsön is adnám az enyéimet, csak az a baj, hogy a tiéden a nagy más méretû...(...a kicsi talán ugyanolyan, vagy hasonló...)

Köszönöm az ötletet. A lánc ide-oda jár, ahogy fordul a kormány, fõleg a visszafutó oldalon, így a futóél-készítés valóban nem biztos, hogy beválna. Tényleg sima a belsejük, és a képen már azt hiszem egy kis tuning is van, 4-5 kör szigetelõ szalagot tekertem a görgõk felületére, csendesítésként...Nekem a belsõ nem jutott eszembe. Egyébként erõsen szemezem a Terracycle görgõivel.

...ez mit jelent...???

Azt jelenti, hogy abszolút nyitott vagyok, nem kritizálom "csakazértis" a házilag hebregált gépszörnyeket, szerintem megvan mindennek a szépsége. Más kérdés, hogy egy olyan bringával, amirõl elsõre lerí, hogy megbízhatatlan, elindulnék-e túrázni (nem a fórumon látható kétkerekûekrõl beszélek, hanem nagy általánosságban).

Nekem meg az Alfine izgatja egyre inkább a dantáziám. Bár Én is 2x8 ban gondolkodtam. Mi a különbség a Nexus-8 hoz képest? Tudd valaki egy tárcsást reális áron? Mindenképpen számolj be a használt fogsszámokról!
Ja, és hol az a képtár...?

Jelenleg 61 fogszámú tányér van a hajtómûvön (ami amúgy 155mm-es), és 18-as lánckerék van az agyon, de van egy 16-os is itthon, ha úgy adódna, hogy kevés a mostani. A fõ különbség az az, hogy az Alfine agyváltó tárcsafékes (mindegyik, csak adnak egy gumi kupakot, ami elrejti a centerlock rögzítést), illetve az S501-es Alfine nem kalapácsos, hanem görgõs szabadonfutót használ, ami által szinte hangtalan.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Ha 15 éven keresztül bírta, gondolom ez már nem ártott volna neki, de nem volt ideje a bizonyításra, mert más megoldás mellett döntöttem!
A legprofibb görgõnél is jobb, ha nincs görgõ. Néha szükséges megtörni a láncvonalat, az esetemben nem ez volt a feledat. Azt a rövid idõszakot volt hivatva áthidalni, amikor nem tapostam a pedált és hajtásból eredõ erõk nem feszítették a láncot a hajtómûre, miközben az útegyenetlenségek következtében a lánc táncba kezdet.
Sajnos a lánc ezen a kerón nem annyira hosszú, hogy önmagát csillapítsa és nem annyira rövid, hogy a mozgása ne legyen képes leugrasztani a hajtómûrõl.
Állítólag, ez egy általános elsõkerekes probléma. (?)
:) Jó éjszakát gyerekek, álmodjatok szépeket a táncoló lánc és a hûtlen váltógörgõ meséjét legközelebb folytatjuk! :)

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás
...és bírta, nem halt meg az rövid idõn belül...??? Azért ott már van nyomás rendesen, pillanatok alatt felére kopik...

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
acél persely (105 csak tipp volt, az is lehet hogy nem shimi...)

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

Õõõõõõõõõõõõõõõ.....
Felülre a húzásnak kitett szakaszra ami a hajtómûhöz megy. Vissza a váltófelé futt.

..és a 105-ös váltógörgõje csapágyazott volt, vagy ilyen csúszóperselyes.???

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

..és ezt hová...??? felülre a húzó lánchoz, vagy alulra, ami visszamegy a hajtómûhöz...???

Õõõõõõõõõõõõõõõ.....
Felülre a húzásnak kitett szakaszra ami a hajtómûhöz megy. Vissza a váltófelé futt.