Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

lowracer

lowracer

vendég

• fórumtag
  • 157 hozzászólás

Örömmel venném az értékes hozzászólásokat ehhez a posthoz, akár ide a fórumba, akár oda a blogba Ne pogózzunk

Nem értem mi a 6 számjegyû?
Rug és ez 5mp keresés eredménye fejbõl. Nem kell nem igaz dolgokkal rémítgetni az embereket.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Ülõfelület

szélességét úgy határozd meg, hogy ráülsz a lapra, filccel bejelölöd balról-jobbról a feneked mellett! A hosszúsága legyen 20 cm kezdetben, aztán ha lehet, rövidítsd centinként. A két elsõ sarkát és az elsõ élét kerekítsd le!
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás
Örömmel venném az értékes hozzászólásokat ehhez a posthoz, akár ide a fórumba, akár oda a blogba Ne pogózzunk

keep

keep

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás

Ülõfelület

Én egy rétegelt lemezen ülök, amin van 10mm polifoam. Nekem nem kell több párnázás, mivel a súlyom nagy része a háttámlán van.
A háttámla keretét 20x2-es kemény alucsõbõl javaslom, az ívelt átkötõk lehetnek 15x2-es csõbõl.

Kösz.
Ülõfelület hosszának mennyi a javaslat.
Fizikális paramétereim a kicsit nagyobbat követelik majd meg :)
Rétegelt lemezem még van a fa ülésbõl, némi polifoam is akad.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Sok függ a gumitól is. Sztem egy 20"-os kerék egy BigApple gumival és telóval már tud annyit, mint egy 26-os telós virsligumis.

Az állítás még akár igaz is lehet, de...
... tehetünk bele rugózó elsõ tengelyt a teleszkóp mellé meg brain tagot és szilentblokkos kormánybefogatást akkor még jobb lesz mint egy négyszögletes fából készült 27'-os.
Ha összehasonlítasz, akkor azt azonos paraméterek (köpeny, tag, stb.) érdemes. Egyébként meg egyszerû fizika. Egy 10 cm átmérõjû keréknek a 10 cm-es kátyú már GÖDÖR! Ellenben a rövid küllõk miatt a kis kerék merevebbre fûzhetõ, kisebb súly mellett.
Minden felhasználásra megvan az ideális választás, nem lehet egy általános kérdésre egyértelmûen rávágni, hogy ez vagy az jobb...
Jó aszfaltra lowracer-hez én kicsit választanék (ha nem így tennék akkor high racer lenne :))
Városi túrázósnak a helyi viszonyokra meg minimum 24-est.

De ha tovább feszíthetem a húrt, akkor inkább egy hátsó telós 20'x20'-as, mint egy merevvázas 20'x26'-os.

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Szervusztok!

Mi a tapasztalatotok, mi a kényelmesebb: 20 collos kerék teleszkóppal vagy 26-os kerék teleszkóp nélkül?

Sok függ a gumitól is. Sztem egy 20"-os kerék egy BigApple gumival és telóval már tud annyit, mint egy 26-os telós virsligumis.

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Ülõfelület

Én egy rétegelt lemezen ülök, amin van 10mm polifoam. Nekem nem kell több párnázás, mivel a súlyom nagy része a háttámlán van.
A háttámla keretét 20x2-es kemény alucsõbõl javaslom, az ívelt átkötõk lehetnek 15x2-es csõbõl.

Itt pl. metalllo-globus meg tudod venni ezeket az anyagokat, árulnak kis mennyiséget is mindenbõl, online meg lehet nézni a választékot is.

lowracer

lowracer

vendég

• fórumtag
  • 157 hozzászólás
Papának:
Let's See How Many Bike-Riders There Are On Facebook! | Facebook

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Ülõfelület

keep

keep

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás

Mi a terv?

Háló: szúnyogáhló
Keret: megfelelõ anyagból egy formára hajlított oldalsó csövek, három ívelt hátsó merevítõvel. Zsanéros csatlakozás az ülõlap részhez, ami pluszban még emelhetõ az elejénél fogva.
Ülõlapos részen még gondolkozom. Neten lehet látni elõre csinált ülõfelületet, sima hálót, lemez + szivacs kombót.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Kényelem szempontjából egy 20-as kerék JÓ telóval jobb mint egy merev villás 26-os.
(Jut eszembe, van is egy eladó 20-as kerekem :) )

No, akkor most beindul a fórum! :) Ez a téma biztosan sokakat írásra ösztönöz.
A fenti választási lehetõségek közül nyílván a 26'-os telóval a legjobb választás.

A 20'-as kerék alkalmazásának fõ okai, hogy alacsonyan tartsák a hajtómûvet, illetve a kerékpár magasságát. Az elõzõre rengeteg példa van az SWB-k között, az utóbbi elsõsorban a lowracereknél, az kis homlokfelület elérése miatt. Az SWB-k jó része elöl 20-as, hátul 26-os kereket használ. A hátsó 26'-ost a komfort miatt. Így két méretû külsõ és belsõ kell. Nem túl praktikus... Az elsõ összeszedi a döciket, akkor már nem mindegy? Nekem ebbõl a szempontból szimpatikusabb (mondjuk egy stinger) egy össztelós 20'-os. Ha meg nem össztelós, akkor már inkább a hátulját kellene csillapítani.
A tendencia egyébként jól mutatja, hogy a fejlesztések a nagyobb (SWB/HR) kerék irányába mozdulnak (Pl.: Furai vagy Azub Max, Orca, Force 5 stb.) Ezeknek egy padkára felugratni már kisebb gond és a városi közlekedésben is jobb (látni és látszani). Itt a probléma a hajtómû és láncvonal, ülésmagasság alacsonyan tartása. Alacsony ridereknek nem biztos, hogy megfelelõ a magasan elhelyezett ülõlap miatt vagy a ülésszög nagyfokban döntött a magas hajtómû elhelyezés miatt. Ezzel eljutottunk az elsõkerékhajtásig, ahol már a nagyobb kerék esetén is megvalósítható az alacsony hajtómû és ülésmagasság, viszont itt a hajtási reakciók jelentkeznek a kormányon és az emelkedõn is hamarabb veszíti el a trakciót.

Visszatérve a kérdésre, nagyobb kerékméret és praktikusan azonos átmérõ.
Lesznek eltérõ vélemények és tapasztalatok. Én magam is ismerek olyat, aki 2x20'-ast használ terepen... :)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Mi a terv?

keep

keep

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Alakulnak a hálós ülés paraméterei, tervei.
A véleményeteket kérdezném, hogy a kerethez milyen anyagot és milyen vastagságban ajánlanátok. Esetleg tipp, hogy merre keresgéljek. Alumíniumról beszéltünk korábban, de gondolom abból is van többféle, meg több vastagságú is.
Fõ szempont, hogy (egyelõre) elég nagy súllyal kell megbirkóznia :)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

mi a kényelmesebb: 20 collos kerék teleszkóppal vagy 26-os kerék teleszkóp nélkül?

Kényelem szempontjából egy 20-as kerék JÓ telóval jobb mint egy merev villás 26-os.
(Jut eszembe, van is egy eladó 20-as kerekem :) )

jsipos007

jsipos007

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
Szervusztok!

Mi a tapasztalatotok, mi a kényelmesebb: 20 collos kerék teleszkóppal vagy 26-os kerék teleszkóp nélkül?

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

MaxiBike a 6-os út mellett. A neten megtalàlod. 20'-as telójuk viszont mem lesz.

Köszi, jó volt a gondolat, szombaton elgurultam a MaxiBike-ba Rákosszentmihályról (minõ szégyen egy trekinggel) a 20-as teló miatt, nem is volt nekik, de volt olyan kedves és felhívta a Diósd Biket ahol mondták, hogy van az amit én keresek. Nosza rajta el is mentem oda a cimborámmal és vásárlás lett a vége. Most már semmi sem menthet meg attól, hogy reku tulajdonosok ( home made) legyünk. Megjegyzem, hogy a 20-as kereket is megrendeltük amit a jövõhétre ígértek.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Ezt Dirk már tavaly publikálta, most elkészült az elsõ film is. Kevesen vagyunk itt a fórumon akik megtudják szelídíteni az óriáskígyót, higyjétek el nem egyszerû mûfaj! Nekem már az is gondott jelentett, ha a táskákat feldobtam rá, de egy gyereket?! Ez a srác tudd valamit! Dirk Bonne neve egyébként a Baby Python kapcsán lehet ismerõs...

YouTube - Pythoon - fun and transport
Picasa Web Albums - Dirk - Pythoon

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

Ja hát outis tol mitvárhatnál mást hamajd egyszer ráéreznek mijen jóóóó is a reku majd nem ezt modják.

Õk nem fognak az a csapat nem olyan csapat.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
Ja hát outis tol mitvárhatnál mást hamajd egyszer ráéreznek mijen jóóóó is a reku majd nem ezt modják.
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

de a lényeg mitszoltak a töbiek a géphez?

Szokás szerint... Elmondták kerekesszéknek, ördögszekérnek :D