Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
jut eszembe pyton amp villa csak 2 csap és egy gázrugosteloval sose ütle és még csilapitás álitás is lehet :)

Feltöltött kép
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
Hogy mik vannak:cool2:
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
És megvolt az elsõ kör! Fincsa, traktorjárta telephelyi utakon tehettem meg az elsõ métereket.

Tapasztalatok:

1, Ez az AMP rugózás nem semmi találmány! Már bánom, hogy nem próbáltam ki egy montiban. Mivel még nem állítottam vissza a rugó elõfeszítést (Motyoo a legkisebbre állította), ezért rendkívül érzékeny volt. Néha be is koppant, de kiválóan mûködik! Érzékenyebben dolgozik, mint a hátsó. Meglátjuk milyen lesz a feszítés után…

2, Fogyott kb. 2 kilót. Nem mértem meg még pontosan, de megemelve érezhetõ a változás. Eddig orr-nehéz volt, most középre esik a súlypont.

3, Nincs hajtási reakció! Tekerem, de nem pogózik! Fékezésnél viszont bólint (mint bármely sztenderd teló)

4. Volt egy egészséges merevsége a váznak. Ez indulásnál is és menet közben is érzõdött. Gödöllõ felé egy Szélvész túrán 80-at gurultam az egyik lejtõn és nem volt semmilyen bizonytalansági érzés vagy nyúlós, csavarodás. Jelenleg, már az indulásnál is érzõdik az a puha igazodás. Az elejében van 2 forgáspont a villán, egy a hajtómû alatt, egy a homlokcsõ fölött meg még négy az AMP-nél. Van mi csavarodjon, forogjon igazodjon…
Milyen lesz nagyobb sebességnél, még kérdés? Ahhoz tudnám hasonlítani az érzést, mint amikor egy merevvázasról ültök át egy össztelósra (gyakorlatilag ez történt) érdekesen, puhán adja tovább a nyomatékot. Erõsödött a túra jelleg.

5. A tengelytáv maradt, így megmaradt a kompakt váz geometria is. A talpam ülve és könnyedén leér. A képeken azonosnak tûnik az ülõlap magassága, de beülve az a négy centi elõkerül.

6. Nem harap az eleje mint a Pythonnak. A 65' homlokcsõtõl nyugottab lett az elsõ traktus (álló helyzetben), kis sebességnél rendben van, de ezzel az utánfutás is csökkent. Elméletileg idegesebb lesz, de a magasabb sebességû tapasztalatok még váratnak magukra.

Jó lett! Köszönet Lompi mester vasipari tudásának és elhivatotságának, annak a pár doboz sörnek és dohány árúnak, amik megfelelõ szinten tartották idegállapotát, hogy ismét hagyta a kreativitásom kibontakozni és nem küldött el a …..ba!

Lehet jelentkezni a tesztkörökre! 

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
E-hub

Az amcsi fekvõsök gazdagok, megvesznek, kipróbálnak minden különlegességet. Az E-hubról azt írták, határozottan kedvez az ízületeknek, mert a nagy pedálerõ-tüskéket ellapítja.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Hm, megint tanultam valamit! Köszi!
Ehhez hasonlót lehetett látni már elsõ hajtómûvön is, de ez jobbnak tûnik.
Kipróbálnám...
Telefon meg...:D

lowracer

lowracer

vendég

• fórumtag
  • 157 hozzászólás
Picasa Web Albums - A.M.Bringa - Spezi_2010_Azub
erre gondolsz? Ez az E-Hub, ami fura egy dolog. Kipróbáltam, és olyan finoman simává teszi a tekerést. SPD nélkül is olyan, mintha húznád is a pedált. Tehát valóban könnyebb vele tekerni.
Nem Shimano:
Homepage E-HUB, Ekstundo d.o.o., Se
És igen, már felveszem:)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
...khm, amúgy a telefont, már felveszed? :P

Amúgy:
- errõl a hátsó agyról mit is kell tudni? http://picasaweb.goo...981017821166722

Dual Drive Shimano módra?

lowracer

lowracer

vendég

• fórumtag
  • 157 hozzászólás
Na felkerültek a Spezi kiállítás fotói végre. Remélem mindenki talál benne érdekeset.
Tehát Spezi-2010:
Picasa Web Albums - A.M.Bringa

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
No, most már elmondható hogy "fullos" a gép!
:)
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
"homlokcsõszög 65'-rõl 56'-ra csökkent" forditva szeben hangzik és igy is lett de a lényeg hogy jol ál a villa:)
képek

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
a mühejtitkokat nem kiadni ám :)
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

akárcsak pyton anno az én gépemet arckifejezés mindent elárul :)

Örültem, hogy végre mûködik! :) Meg van még az elõzõ originális változat képe is?

No, de nézzük mi történt tegnap óta. Tehát elkészült az elsõtelós elsõrész és az idõjárás elõrejelzés a jövõhétre nem túl biztató. Innen már nem volt megállás! :)
Feltöltött kép
...és bár nem készültünk el egy délután alatt, (ami Lompitól szokatlan) azért egészen jól haladtunk.
Feltöltött kép
Az ülés mélyebbre került 5 cm.-el, a homlokcsõszög 65'-rõl 56'-ra csökkent, a tengelytáv maradt, a súly csökkent, a hajtómû és az ülésdõlés-ülõlap helyzet és kormánytávolság állítható. Az össztelótól sokat várok. Az már a beülésnél érzõdik, hogy komfortosabbá vált a gép. Reményeim szerint, mind emellett a mûúton és földutakon folyamatosan az úton tartja majd a kerekeket. Szárnyalni fog, egy elefánt!? Így a neve is meg van!
Feltöltött kép
PIKO-DUMBO
Feltöltött kép

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
akárcsak pyton anno az én gépemet arckifejezés mindent elárul :)
Feltöltött kép
képek

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Nagyon zsír!
Sztem a kis csóka is élvezi ezeket a fuvarokat. :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Újabb film Dirk Bonne transport Pythonjáról. Besza-behu ahogyan keni! Én csomagot sem mertem volna vinni, nem hogy gyereket! :)http://www.youtube.com/watch?v=0NRXeL89TwA

Feltöltött kép

lazac

lazac

vendég

• fórumtag
  • 145 hozzászólás
Lezajlott a Balatonkör XI. rendezvény is, jópár rekussal (nem számoltam össze, nem is találkoztam minddel, ezt a képek alapján mondom), látható a videón néhány:
Balaton kör

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Uborkaszezonitermékfejlesztés :)

ez volt a terv AMP tagra építve:
Feltöltött kép
... és a rajztól eltérõen mégis csak az eredeti (tehát a képen láthatóhoz képest fordított) beépítéssel...
Motyoo-nál még fellelhetõ az AMP-rõl készült kis film:
http://rekumbens.blo...ik_az_amp_villa

és alakul:
Feltöltött kép

aluból, állítható hajtómûszárral
Feltöltött kép

lowracer

lowracer

vendég

• fórumtag
  • 157 hozzászólás
És nem mellékesen a karbon hátsórészes könnyebbik Baronból készült. A képek még ma remélhetõleg.

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás
B+!

Ezzel még buszra is föl lehet szállni. És mennyivel jobban néz ki, mint egy hagyományos összecsukható bringa!
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
aha nyami. :)
az összehajtása hasonlít az ice trájkhoz. térben fordul nem csak egy síkban, nagyon ötletes. közelebbi kéne a csuklópontokról