Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts

akkor ezt nézd meg,talán valami ijet szeretnél.http://foto.testbike.hu/index.php?p=showgl&gid=2377&pp=usrgl&uid=17626

mitkell megnézni? :)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

ooooobi

ooooobi

vendég

• fórumtag
  • 80 posts

VaraGyuri barátomnak Debrecenben még megvan a fehér lengõorrú váza. Az bekerülési költségen elvihetõ. Az alkatrészek kellenek egy másik géphez és jelenleg Békéscsabán van a jószág, de még elméletileg nincs új gazdája. Azt mindenképpen érdemes megnézni.

Üdv, elérhetõséget tudsz adni esetleg? (mél vagy valami)

paci62

paci62

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Akkor ezt nézd meg,talán valami ijet szeretnél.http://foto.testbike.hu/index.php?p=showgl&gid=2377&pp=usrgl&uid=17626

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

papa hogy sikerült a k-100?

Príma buli volt, a lengõorrú példásan viselkedett. Meccseltem végig. Emelkedõn általában megelõztek a fickók, lejtõn elhúztam. Végül 27.3-as átlagom lett, sárvédõkkel, csomagtartóval, túradobozzal.

900 m szint volt a körben, és több szakaszon ramaty az úttest, de nagyon szép vidék.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

Vázat tuti nem veszek, ha más készíti az nem olyan. 10 kg fémhulladékból, maradékanyagokból, MÉH teleprõl összehozni egy csodát, az már igen. Ez nálam elvi kérdés. Márpedig az ELV olyan mint a SZELLENTÉS, az ember tartja amíg bírja!
Viszont a tapasztalataitokat, ha lehet, majd igénybeveszem.

ha már megvan az elképzelés, akkor egy minimális sablon készítése sok kellemetlenségtõl megkímél majd a késõbbiekben ( 3. 4. váz elkészítése esetén ;) )
szerintem
:) :)

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
Vázat tuti nem veszek, ha más készíti az nem olyan. 10 kg fémhulladékból, maradékanyagokból, MÉH teleprõl összehozni egy csodát, az már igen. Ez nálam elvi kérdés. Márpedig az ELV olyan mint a SZELLENTÉS, az ember tartja amíg bírja!
Viszont a tapasztalataitokat, ha lehet, majd igénybeveszem.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
:):):):):):):):):)
Üdv a klubban fiúk! Ez valóban fertõzõ! Ha az elsõre rászánod magad, utána már nincs megállás! Változnak az igények és újabb ötletek jönnek!
A dícséret Tom2 Tomit illeti, mi csak ráncfelvarrást végeztünk. Enyém a terv és a szerelés, Lompié a hegesztés. Egyébként ilyen volt:Posted Image
VaraGyuri barátomnak Debrecenben még megvan a fehér lengõorrú váza. Az bekerülési költségen elvihetõ. Az alkatrészek kellenek egy másik géphez és jelenleg Békéscsabán van a jószág, de még elméletileg nincs új gazdája. Azt mindenképpen érdemes megnézni.
Koratavaszi pr

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts

Sziasztok! Ahoj Python!
Kipróbáltam a Green Spice-t! Ez nem bicikli ! Más kategória. 10 km után visszaültem a montira, hááát, szarul esett. Nekem is kell egy ilyesmi !!!
Fûrészt, flexet elõkészítettem, kezdeti lelkesedés is megvan, már csak lóvé kell(kellene). Sztem az elkövetkezõ egy évben lesz min agyalni. Megfertõzõdtem.

peter1001,Nálam is így kezdõdött! Jelenleg túl vagyok az agyaláson, a fûrészt, flexet már leraktam a hegesztés következik. Utána pedig szerelés, próba, hibák kijavítása, festés, használat. Majd agyalás egy jobb reku építésérõl. Ez ragályos betegség.

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
Sziasztok! Ahoj Python!
Kipróbáltam a Green Spice-t! Ez nem bicikli ! Más kategória. 10 km után visszaültem a montira, hááát, szarul esett. Nekem is kell egy ilyesmi !!!
Fûrészt, flexet elõkészítettem, kezdeti lelkesedés is megvan, már csak lóvé kell(kellene). Sztem az elkövetkezõ egy évben lesz min agyalni. Megfertõzõdtem.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
papa hogy sikerült a k-100?
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
A sok bicajépítés között eljöhetne valaki a holnapi K-100-ra egy kis durvulós tekerésre.
Jelentkezéseket "Kiköpjük a tüdõnket" jeligére várok a kiadóba.

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts

villa1
villa2
villa3
Adtam fel hirdetést még õsszel, arra jelentkezett egy srác, onnan a GT villa. A krómot pedig a ZöldPontban vettem - az elveimhez (de méginkább a gyakorlatomhoz hûen) szintén használtan.
Próbára örömmel adom, viszont az ülésállítás nem fog engedni annyit, hogy kényelmesen kinyújthasd a lábadat - nem számolok ilyen nyakiglábakkal, sorry... Bíztatásul viszont annyit, hogy a kormányba biztosan nem fog beleütközni a térded (mert hogy alsó kormányos lesz).

Köszi az infót!
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

és teszel majd lenkungsdampfer gummi-t bele?

Dehogy! Egy "merevvázas, õszinte, macsós gép"be, minek? ;)

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

És van még itt egy harmadik alfaj is, az airbike, amit szintén alsó kormánnyal használnak:
Posted Image
Az eredeti airbike - Rekumbens - Csin
Igazából ez a három konstrukció nagyon hasonló, kis játék van csak az utánfutással és homlokcsõszöggel. Az enyémnek ugyan elsõ ránézésre másmilyennek tûnik a vonalvezetése, de alapvetõen ugyanez a geometria.
Nálam az utánfutás 15 cm, a homlokcsõszög pedig valahol 50-51 fok körül van. Ülésmagasság 50(+-2) centi lesz.

és teszel majd lenkungsdampfer gummi-t bele?

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

Gyanítom, hogy ezeket inkább lábbal mintsem kézzel kormányozzák az akrobaták...

Majd elmondom a nagy igazságot! :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Akkor egy kis történelem:

Johan Vrielink nevéhez fûzõdik a flevobike, amely 1980-ban készült el. The official Flevobike Fanclub Site - Lowracers

Jürgen Mages 2001 szeptemberében tovább gondolva az ötletet, megépítette az airbike-ot.
DAS Liegerad: Staiger Airbike

Jürgen Mages 2003 februárjában megépítette az elsõ Pythont.
Python Projects Survey

1993-ban Californiában. Dave Ductor szintén a Flevo ötletét felhasználva, készíttette. A Chinkara-t. a pedersen bicycles-el.
The Chinkara

keep

keep

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
Mégegy érdekesség: YouTube - Innovate or Die -- The Transformation Trike

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
Gyanítom, hogy ezeket inkább lábbal mintsem kézzel kormányozzák az akrobaták...

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

Ilusztrálva:
Chinkara
Posted Image
Flevo
Posted Image
Mindkettõ pozitív utánfutással és alsókormánnyal, 26'-os kerekekkel rendelkezik. Én optimista vagyok. Hajrá Motyoo! :)

És van még itt egy harmadik alfaj is, az airbike, amit szintén alsó kormánnyal használnak:
Posted Image
Az eredeti airbike - Rekumbens - Csin
Igazából ez a három konstrukció nagyon hasonló, kis játék van csak az utánfutással és homlokcsõszöggel. Az enyémnek ugyan elsõ ránézésre másmilyennek tûnik a vonalvezetése, de alapvetõen ugyanez a geometria.
Nálam az utánfutás 15 cm, a homlokcsõszög pedig valahol 50-51 fok körül van. Ülésmagasság 50(+-2) centi lesz.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Ilusztrálva:
Chinkara
Posted Image
Flevo
Posted Image
Mindkettõ pozitív utánfutással és alsókormánnyal, 26'-os kerekekkel rendelkezik. Én optimista vagyok. Hajrá Motyoo! :)