Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

itt egy jo kis animáció, ez sokat elmond, külömben te is tudod mennyire billeg a merev elejü trike
YouTube - Suspension or no suspension, that's the question.

Ez jóóóó!
Teljesen valós a merev vázas viselkedése, egy hete tapasztaltam két nyomsávos (traktor) földúton jó pár kilcsin keresztül. Néha majdnem kidõltem az ülésbõl ;)
Ezért maradok inkább az aszfalton. :)

lbordi

lbordi

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás

lbordi nem tudtam eldönteni, hogy a kamera mozog-e, vagy a felfüggesztés

itt egy jo kis animáció, ez sokat elmond, külömben te is tudod mennyire billeg a merev elejü trike
YouTube - Suspension or no suspension, that's the question.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás

Óh mily egyszerû! Szinte már fütyül a szél a sgem alatt!
Kérdés : miért "jobb" a lengõorrú mint a hagyományos reku?

probáldki egyszer és majd rájösz magadtol:) vagy kérdezd rekupapát
részemröl anyit nincs görgö nincs tefloncsö nem zörög nem ropog elengedet kézelis atom stabil szoval k... jó
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

lbordi

lbordi

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
A kamera nagyon mozog sajnos, de azért a felfüggesztés is teszi a dolgát, ha figzelmesen megnézed, mert ha nem kissé jobban rázkodnék. Le fogom cserélni az amatör operatörömet :-)
Vannak még terveim, de még nem vágok bele...

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
egy kis érdekesség azubéktól :

YouTube - Production of AZUB recumbent frames in the Czech Republic

nekem tetszik :)

peter1001 lemaradt a :) kérdésed végérõl ;)

:)

lbordi nem tudtam eldönteni, hogy a kamera mozog-e, vagy a felfüggesztés ;)
:):) bocsi :):):)
egyébként szerintem teljesen okés a szerkezet. mikor jön a következõ?

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás

Nem kell ezt ennyire túllihegni az egy nyomon haladó drótszamárnál! :)
Pont ez a lényeg, egy nyomon haladó! Fogsz egy egyenes zártszelvényt, lõdd be a tengelytávolságot (120-130cm). Hegesz fel rá egy-egy menetes szárat.(lehetõleg tartva a 90 fokot) Ezzel megvan az elsõ és hátsó tengely helye. Csavarozd fel az elsõ villát és állítsd be annak a szögét. Attól függõen, hogy mit csinálsz, ez 50-70 fok, majd rögzítsd! csavarozd fel a hátsó villát, majd a kettõ közé építsd fel a kerót ízlés szerint.
Elsõ gépnek, MÉH telepi anyagból és tapasztalat szerzésnek ennyi elég. (szerintem :))

Óh mily egyszerû! Szinte már fütyül a szél a sgem alatt!
Kérdés : miért "jobb" a lengõorrú mint a hagyományos reku?

lbordi

lbordi

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
Igy mozog a terepen az uj trajkom

ooooobi

ooooobi

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás

Írj neki privit! Úgy emlékszem Varadero néven fut... Így lett a Varga gyuriból, Varagyuri. :)

írtam neki, bár ahogy nézem nem sûrûn látogatja a blogot

paci62

paci62

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
YouTube - Recumbent stunt

paci62

paci62

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Tudja valaki miért nem mûködik se kép se videó nekem, talán ooooobi zaklathatlak evvel.

paci62

paci62

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
A legelsõ próbálkozásom.[IMG]http://http://www.youtube.com/watch?v=6fxKLrC0kM0[/IMG]

paci62

paci62

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás

mitkell megnézni? :)

Üdv mindenkinek bocs de nem tudom miért nem jelentek meg a képek.Egyébkén én is egy frissen fertõzött recus lennék de a csóróbb fajtából amint a képek azt mutatják.Az érzést azért már ismerem letekertem pár százast evvel az ócskavassal.peter 1001 talán valami hasonlóra gondolt ,mert ez pontosan úgy készült ahogyan õ leírta az indulást.

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

...
Pont ez a lényeg, egy nyomon haladó! Fogsz egy egyenes zártszelvényt, lõdd be a tengelytávolságot (120-130cm). Hegesz fel rá egy-egy menetes szárat.(lehetõleg tartva a 90 fokot) Ezzel megvan az elsõ és hátsó tengely helye. Csavarozd fel az elsõ villát és állítsd be annak a szögét. Attól függõen, hogy mit csinálsz, ez 50-70 fok, majd rögzítsd! csavarozd fel a hátsó villát, majd a kettõ közé építsd fel a kerót ízlés szerint.
..

A minimális sablonon pont ezt értettem :) Ha különbözõ kerékméretek vannak azt azért belekalkulálnám a kormány-nyakcsõ szögébe ;)
:)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Üdv, elérhetõséget tudsz adni esetleg? (mél vagy valami)

Írj neki privit! Úgy emlékszem Varadero néven fut... Így lett a Varga gyuriból, Varagyuri. :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Nem kell ezt ennyire túllihegni az egy nyomon haladó drótszamárnál! :)
Elsõ gépnek, MÉH telepi anyagból és tapasztalat szerzésnek ennyi elég. (szerintem :))

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

ha már megvan az elképzelés, akkor egy minimális sablon készítése sok kellemetlenségtõl megkímél majd a késõbbiekben ( 3. 4. váz elkészítése esetén ;) )
szerintem
:) :)

peter1001, ennél szerintem nem is kaphatnál jobb tanácsot, maximálisan egyetértek Tom2-vel! Bár kicsit úgy fogod érezni, hogy az idõd nagy részében sablont, és nem pedig biciklit építesz, de a végeredmény majd meghálálja!

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Remélem pyton azért még tesz fel képet a mai termésröl :D

Talán majd szerdán... :)
De annyi történt, hogy a homlokcsõszög 60' lett és az ülõlap magasság pedig 58 cm. Mindkét változásra azért volt szükség, hogy a rugóstagtól kellõ távolságra kerüljön a combom.
Állítható a gépen a támla dõlése, az ülõlap távolsága a homlokcsõtõl, a hajtómû távolsága és magassága, a kormány távolsága az üléstõl, a magassága és szöge. Az elsõ és hátsó rugóelõfeszítés, illetve a hátsónál a csillapítás. Úgy tûnik, amit terveztem elértük. Személyre szabható és össztelós a jószág, folytatódik a teszt üzem. Pár ezret szeretnék belehajtani a nyáron, télen meg sika-mika és festés.
Az a merevvázas könnyû gyors gép meg tovább döngicsél a fejemben... :)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
Remélem pyton azért még tesz fel képet a mai termésröl :D
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag