Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Motyoo,

Nagyon kíváncsi vagyok, jól kezelhetõ lesz-e az alsó kormánnyal a lengõorrú. Erõs kétségeim vannak.

A Flevo Racer-nél és a Chinkara-nál bevált a rendszer. Elsõ ránézésre bár különbözõ, de mégis csak azonos rendszerrõl beszélünk.

keep

keep

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Kicsit off, de azért aranyos:
http://vicclap.hu/st...02/pic87755.jpg

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Szombaton Gödöllõ K-100 K-80 K-50 K-25 K-15 teljesítménytúrák.
Szép, hullámos vidék, tisztességes ellátás, sok induló, kevés rekus.
Részletek
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Motyoo,

nem is a féktest ami magas, hanem a bowdenpipa. Bár a te gépeden az nem felfelé fog állni, úgyhogy akár jó is lehet a terv.
Nagyon kíváncsi vagyok, jól kezelhetõ lesz-e az alsó kormánnyal a lengõorrú. Erõs kétségeim vannak.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
A HS-sorozaton már én is gondolkodtam, de sajnos nem túl jó a híre. ):

Az esõ után nyomtam egy gyors kört (36 km.). Beleér a jobb combom a féktest tetejébe, a bal meg a csillapításba. Ez eddig nem tûnt fel a megtett 200 méter alatt. Tehát megy vissza az ülésmagasság...
Az eleje nem lötyög, nem zörög. A margitszigeti feljárón semmi kotyogás vagy lógás. Visszafordító emelkedõvel, váltó alacsony fokozatban, izomból nyomom. Minden a legnagyobb rendben! A teló a padkánál még bekoppan, de a macskakövön 30-nál csak a gumiktól jön a hang, ami jelzi az útminõséget. A hajtás mintha nehezebb lenne. A sebességet kevésbé érezni. Ránézek az órára, 35 Km/h., akkor mégiscsak megy, nem tûnt ennyinek.
Komfort, kényelem, puhaság, piheség.
Kell egy merevvázas, õszinte, macsós gép!

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

motyoo, egy tanács: Hegesztess V-fék konzolokat az elsõ villa alsó oldalára, mielõtt fested!
Valószínûleg a felsõkre szerelt fék bele fog verni a combodba.

Semmiképpen sem fogok festeni próba elõtt, sõt, utána is szeretem húzni-halasztani amíg minden apró részlet ki nem forr véglegesen. A mostani (Alpha) sincsen még véglegesen festve...
De amit írsz az bennem is felmerült még a tervezés során, úgyhogy gyorsan rajzoltam V-féket a modellre. Amit a kép mutat, az bíztató, jó esélyem van rá, hogy nem fog beleérni a combomba a fék.
kép 1
kép 2
Ha meg mégis zavar, akkor a konzol áthegesztésének az alternatívája egy pár hidaulikus Magura "V-fék", bár ez elég drága mulatság, minden esetre a gondolattal eljátszani jól esik. Emlékszem bõ 10 éve hogy irigykedtem a rikító sárga fékes DH bringákra :)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
motyoo,

egy tanács: Hegesztess V-fék konzolokat az elsõ villa alsó oldalára, mielõtt fested!
Valószínûleg a felsõkre szerelt fék bele fog verni a combodba.

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

;979047']Motyoo: Hol vetted azokat az elsõ villákat? Állat lett a homlokcsõ-elsõvilla traktus, majd kipróbálnám a tiedet is, ha elkészül :)

villa1
villa2
villa3
Adtam fel hirdetést még õsszel, arra jelentkezett egy srác, onnan a GT villa. A krómot pedig a ZöldPontban vettem - az elveimhez (de méginkább a gyakorlatomhoz hûen) szintén használtan.
Próbára örömmel adom, viszont az ülésállítás nem fog engedni annyit, hogy kényelmesen kinyújthasd a lábadat - nem számolok ilyen nyakiglábakkal, sorry... Bíztatásul viszont annyit, hogy a kormányba biztosan nem fog beleütközni a térded (mert hogy alsó kormányos lesz).

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás
Láttam. Legalább én is alkottam valami maradandót :)
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Természetesen! ...és láttad a stucni felfogatást? :) Elloptam az ötleted!

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás
Milyen szépen haladtok az új projektekkel!

Python: Jövõ héten valamelyik délután mehetek vele egy próbakört?

Motyoo: Hol vetted azokat az elsõ villákat? Állat lett a homlokcsõ-elsõvilla traktus, majd kipróbálnám a tiedet is, ha elkészül :)
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

/IMG_9124.JPG.html]reCUGbens váz[/url]

Egyszerû, tetszetõs, egyedi, ígéretes.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

jut eszembe pyton amp villa csak 2 csap és egy gázrugosteloval sose ütle és még csilapitás álitás is lehet :)

Feltöltött kép

Ez inkább öt. Kettõ felül, kettõ alul, egy a tag alján. Láttam a képet Tomi képriportjában. TETSZIK! Nem csak nekem jutott az eszembe :) ezt használni a rekuhoz. Van jövõje a cucnak. (meg múltja) Ha az átalakításra gondolsz akkor csak a meglévõt kell cserélni, ahhoz meg hosszabb tengelyek kellenek, de azt már én is túlzásnak tartom.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
köszi, nem kell több! :)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
Nazca | Fiero XS 3X9 SRAM Dualdrive val 17kg akkor
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

Jó lenne tudni, mennyi egy agyváltós, agydinamós túragép súlya, csak az összehasonlítás miatt.

Az a baj, hogy lemerült a digimérlegben az elem, pedig van itthon egy majdnem ilyen...:/

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

Na nem mintha meglepõdnék, de megint leköröztetek, nálam még csak itt tart a dolog reCUGbens váz
Hány centin van most az ülés?
Klassz a masina! Gurulj sokat vele! Meg majd egy keveset én is...

Végre egy egyenes váz...;)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
ez 18.2kg alubol
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
52 cm alap esetben. A telókat felkeményítettem, így csak 2 cm-et sülyed még a 106 kilóm (fogytam) alatt :). A váz még engedne kb. 10-et, de már így is alacsonyabban van mint a hajtómû és még a villa vállai sem zavarnak.
Felpakoltam rá a világítást, sárvédõket, szerszámok, pótbelsõ, pumpa stb. Majd eszembe jutott a mérleg... Háááát, nem sikerült 20 kiló alá menni. Talán kopaszon, üresen mind ezek nélkül, de ezeket mind viszem magammal.... :)
Jó lenne tudni, mennyi egy agyváltós, agydinamós túragép súlya, csak az összehasonlítás miatt.

Délutánonként elindulok vele. Összehozhatunk egy találkozót és átadom a rugóstagot is.

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás
Na nem mintha meglepõdnék, de megint leköröztetek, nálam még csak itt tart a dolog reCUGbens váz
Hány centin van most az ülés?
Klassz a masina! Gurulj sokat vele! Meg majd egy keveset én is...