Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

siemenstaurus

siemenstaurus

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Mostanában én is sokat használom itthon az új szerzeményt, és igencsak megnézik. Nem egy mosolygó embert látok, sokan meg is dícsérik de általánosan jellemzõ hogy viszolyognak a témától. A közlekedési morálról meg az utak minõségérõl inkább nem beszélnék, ezt mindenki tudja úgyis...én csalódott vagyok emiatt.
Hajaj mikor leszünk hasonlóak a nyugati országokhoz ebben a tekintetben?
Legjobb tudomásom szerint a fekvõzés ott mindennapos nem?:)
Csakúgy mint a biciklis jelenlétének tudomásulvétele az úton.

Kérdés: A rendõr szólhat a háromkerekûért ha van rajt zászló meg lámpa?

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Én már kezdek immúnissá válni, de az emberi hülyeség "csodákra" képes. :)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Ma elbringáztam Hollókõre. A lehajtónál felállítottak egy szép nagy acél holló szobrot. Odatettem alá a bringát egy fénykép idejére. Épp akkor érkezett oda egy család. Az apuka nézi a bicajomat, csóválja a fejét, megkérdi:
- Ezzel lehet biciklizni?
- Nem, a hátamon hoztam idáig.
:D
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
stoki ez elgörbült vilát egyengetni jó de de leirtam mértnem jo simán széthuzni a villát
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

Szasztok!
Az elsõ villát hogy szoktátok megnyitni, hogy szimetrikus maradjon, és ne rogyjon meg?

Én csinálnék egy ilyet házilag : Park Tool Website.
Laposvasból és egy kis fifikával meg lehet oldani. Nem lesz olyan szép, mint a gyári, de biztosan mûködni fog. És akkor nem kell satu és nem kell a melegítés sem...(csak max. a villát tartani a villanyaknál...)

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Ahoj!
Ezeket az infókat magamtól csak úgy tudnám összeszedni, ha vagy 2-3 prototípust építenék (amire a lottóötösig sem pénzem sem helyem nincs),
azután ezek hibáit kijavitva készülne talán egy használható is. Lakatos vagyok, tudom értékelni ezeket az információkat, tudom mennyi elba...ott vas, szabadidõ áll mögötte.
Ha összejön, iszunk rá! Mégegyszer KÖSZÖNÖM.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

A mai eszemmel már én is ehhez hasonlóan csinálnám meg az orrát, egy combos fejcsapágyat használva.
Flickr Photo Download: Hope Pro 3 007

De gustibus non est disputandum! Más irányba indulnék...

A homlokcsõvel nem lehet gond. A fejcsapágyak a laposabb villanyak miatt nagyobb igénybevételnek vannak kitéve.

Az 55' körüli homlokcsõnél még üresen csapkod az eleje. Hajtáskor az egyenesfutása jó, kormánymozdulatok nagyobb erõt igényelnek. A homlokcsõ "rád hajlik" szûkíti a teret, távolabb kell tenni az ülést a forgásponttól.

70' környékén, a normál keróhoz hasonlóan lehet cipelni, szállítani, tolni. Nem kell attól tartani, hogy váratlanul kicsap oldalra. Menet közben a hajtási reakció nagyobb (szokható és tanulható). Szükséges kormányerõk kicsik. A homlokcsõ teteje távolodik tõled, több a hely.

Nekem az arany középút, a 60-65 fokos homlokcsõszög vált be.

A villát tekintve Lompival értek egyett. Az AMP ösztelõsnál alkalmaztuk ezt a módszert elõször. A féktestek helyzete így nem változik. A melegítéssel szépen belõhetõ a megfelelõ helyzet. Satuban ez is könnyebb. A végén ne felejtsd el függõlegesbe igazítani a villa végén a papucsokat.

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Köszönöm.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
Énmeg nem huznám szét már izombol a villát mert gondok lesznek a fékel késöb fék bak nál egy méretre vágot csö a két villa szár közé ott befogod a satuba és csak a fékbak alatt nyitod szét. de ez simán nem fogmenni melegiteni kell. Nameg a villa sem mindegy mijen ugyebár mertha a papucs nem a villa legbelsö oldalán van akkor megintcsak lesz cumi a láncal.
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
A mai eszemmel már én is ehhez hasonlóan csinálnám meg az orrát, egy combos fejcsapágyat használva.
Flickr Photo Download: Hope Pro 3 007

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Reku papa, Lompi!
Találtam egy Hauser vázat. Szerintetek ennek a villanyaka elég erõs lesz, vagy még így is az esztergáncsost javasoljátok?

A villanyak biztosan elég erõs. Az enyémnek 56 fok a villaszöge, és egy ezer éves Merida "Hiten" villáját használom. Gond nélkül. Vannak, akik hátsó villának használják a monti villát, vízszintes villanyakkal, és még nem hallottam olyat, hogy a nyak ne bírta volna.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
ooooobi!
Remélem, hogy a jövõ héten Gyuri jön érte. Szombat-Vasárnap Békéscsaba-Arad marathon és az én autómon már nem fér el több keró. Elméletileg Õ is jön. Vedd fel vele a kapcsolatot. vargagyuri@upcmail.hu

paci62

paci62

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás

én nem építenék ilyet.
a kormányzás szerintem nagyon gáz. vonatkerék effektus, a két elsõ kerék folyton versenyez melyik legyen elõrébb.
mit csinál a fickó ha nagyobb tempónál az egyik kerék elkap egy kátyút és kissé leragad benne? bebicskázik mint egy nyerges vontató? mert kézzel azt nem fogja meg tuti.
zártszelvény váz, mint az én elsõ gépeim egyike cirka 27 kila két keréken ;)
szóval én csak lebeszélnélek róla.

Ja ez a kátyú dolog tényleg gáz,igazad van ez zsákutca,engem ez a bedõlõs kanyarodás fogott meg meg az egyszerûség de mint minden ijennek vannak gyerekbetegségei.Hát köszönöm az értékelést így talán elkerültem egy nagy csalódást meg lehet hogy egy nagy bukást is.Marad a hagyományos függõcsapszeges megoldás,így legalább nyomhatom kétkeréken is az elõzõvel az se ment volna.Mégegyszer köszönöm.Hali.

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Reku papa, Lompi!
Találtam egy Hauser vázat. Szerintetek ennek a villanyaka elég erõs lesz, vagy még így is az esztergáncsost javasoljátok?

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

Neeeem ezmiez dehogyis hogy adhatta ezt a keresõd.
YouTube - LOWRACER - THE CREATION

Na ez az.

én nem építenék ilyet.
a kormányzás szerintem nagyon gáz. vonatkerék effektus, a két elsõ kerék folyton versenyez melyik legyen elõrébb.
mit csinál a fickó ha nagyobb tempónál az egyik kerék elkap egy kátyút és kissé leragad benne? bebicskázik mint egy nyerges vontató? mert kézzel azt nem fogja meg tuti.
zártszelvény váz, mint az én elsõ gépeim egyike cirka 27 kila két keréken ;)
szóval én csak lebeszélnélek róla.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Egy átlagos acél villát a mellkas elõtt két kézzel szét lehet húzni. A CrMo Kona Project2 már feladta a leckét, bár én elég nyápic fickó vagyok. De ha leteszed a földre, ráállsz, két kézzel feltépheted, azt is, de váltogasd a villakart, hogy szimmetrikus legyen!

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Szasztok!
Az elsõ villát hogy szoktátok megnyitni, hogy szimetrikus maradjon, és ne rogyjon meg?

paci62

paci62

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás

megnézném, de a hivatkozásod nekem nem mûködik. :(
beírtam a jutub keresõbe hogy Chris Luxembourg trike és ezt adta ki elsõre:
YouTube - Aerotrike at 2008 Tour of California Prologue
ez a gép érdekelne?

Neeeem ezmiez dehogyis hogy adhatta ezt a keresõd.
YouTube - LOWRACER - THE CREATION

Na ez az.

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

Tom2 ha megteszed hogy megnézed Chris Luxembourg trike készítésérõl készült videót a jutubon,arról szerettem volna véleményedet kérni.Bocs a bénázásért ez az én formám ma.

megnézném, de a hivatkozásod nekem nem mûködik. :(
beírtam a jutub keresõbe hogy Chris Luxembourg trike és ezt adta ki elsõre:
YouTube - Aerotrike at 2008 Tour of California Prologue
ez a gép érdekelne?

ooooobi

ooooobi

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
Python, hallom nálad van Varga Gyuri barátod fehér gépe, nem jársz valamikor Debrecen felé vele? :)