Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Kezd összeállni a cucc. A méretett be lehetett állítani Lompinak és Motyoo is megtalálta rajta a helyét. Ezennel késznek nyílvánítom! :)
Picasa Webalbumok - liptak.piko.laszlo - Motyoo
...persze a festés. Majd késõ õsszel és valószínûleg ez is neonzöld lesz.

Jó volt! Úgy tûnik a téli próbaút még benne volt a lábamban, rögtön tudtam vele menni, ráadásul fel a M.szigeti Árpád hídi kacskaringós felhajtón is gond nélkül! Hajtási "lengõorr" reakciót gyakorlatilag egyáltalán nem éreztem, a full teló meg állati kellemes, szinte álomba ringatja az embert - ebben mondjuk a nyaktámasz is segít... Szép munka lomPIko! Keptar - lompico Keptar - lompico

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Kezd összeállni a cucc. A méretett be lehetett állítani Lompinak és Motyoo is megtalálta rajta a helyét. Ezennel késznek nyílvánítom! :)
http://picasaweb.goo...659379291013522
...persze a festés. Majd késõ õsszel és valószínûleg ez is neonzöld lesz.

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

OFF

...

Nem ismerõs az ötlet?... ...

Térhálós váz vékony csövekbõl (vagy tömör, nem tudom) már rég el akartam neked küldeni:
MOULTON Bicycle Company
:)

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás
OFF

Szélvész Tanárúr!

Nem ismerõs az ötlet?... The Recumbent Blog
Feltöltött kép

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

És hol van a kerékpár? :)

Magam is meglepõdtem, hogy mennyire nem látszik. Persze a fényképezõm objektívje elég nagy látószögû, szabad szemmel nem ennyire rossz a helyzet, de valóban, hátulról csupán a fekete ülés és a fekete gumi alig látható. Így, narancssárga hátlappal, fényvisszaverõs sárvédõvel már egy fokkal jobb.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
És hol van a kerékpár? :)
Én megmaradok a neonzöld festésnél, az már a kicsinél is tetszet. Szerintem kellõen látható, de majd kiegészítem némi reflektív díszítéssel. Az ülés elég nagy felület...

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Láthatóság

A csomagtartóm hátfalát letapétáztam "láthatósági narancs" színû dekor tapétával.
Íme a látvány, 50 méterrõl, fényes nappal:
Picasa Web Albums - Reku Papa - Techno

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
jaja agydinamohoz az jóóóóóóóó
;)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Így maradt neked is a pislákoló BM hátra, cö-cö. :)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
csináltam ledees fej lámpábol hátsot de ojan brutál lett hogy nem mertem fel rakni mert ojan mint a refi csak pirosba szerintem az autos mögötem megvakulna :)
képek

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
zsizsi temég ezen csodálkozol? :D ekkora ember egy gurulo izééén :D
képek

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Hátha a hozélámpa rajtam volt már 100 méterrõl nem kanyarodnak elém mert azt hiszik valamilyen motoros jön :)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Alap a jó világítás. Sokat lehet filléres dolgokkal segíteni a helyzeten, pl.:fényvisszaverõ matricák a sárvédõkön. Nekem a rekun hátul egy sárga táska van körbe 3-4 cm széles fényvisszaverõvel. A gumikon oldalt fényvisszaverõ sáv.
Este volt, lakott területen kívül, de csak dicsértek, mert a jó világítás már aranyat ér és arra az agydinamó + B&M hátsó és SON elsõ lámpa garancia, plusz a bukón egy Hozé-lámpa, a futógatyón és a kabátomon is fényvisszaverõ sávok. Már messzirõl kiszúrtak, ezért is álltak meg. (Aztán jött a meglepetés, "jé egy yeti ezen a fura gurló izén!") :D

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Ha a rendõr valamit kér, akkor az kérve van.Ha bírságolni akar, füstszûrõs sapkát fog kérni. Ha leállok vitatkozni, csak én bukhatom be. Amúgy, nekem inkább pozitív tapasztalataim vannak velük. Ha látják hogy igyekszem vigyázni magamra, általában normálisak, elnéznek kisebb hiányosságokat. Bár az én keróm úgy néz ki mint egy karácsonyfa, de én járok vele, nem csajozósjárgánynak kell. Autózom is, látom a prizmák jelentõségét, akár nappal is. Igaz hogy a bringát elcsúfítják (nem kicsit), de a tyúkszaros többet ér.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
A fényvisszaverõ ruházat elsõ közelítésben bármi lehet ( a láthatatlanná tevõ köpönyeget kivéve) hiszen minden ruha visszaveri a fényt többé-kevésbé. A KRESZ megfogalmazói ismét trehány munkát végeztek. Ha azt írták volna, hogy az EN..... szerint minõsített fényvisszaverõ öltözet, akkor egyértelmû lenne a helyzet. A leggagyibb kukásmellénybe is bele van varrva a minõsítést igazoló cimke. Ha ilyen van, akkor a KRESZ-t vitathatatlanul betartottuk.

Ötlet:
Lehet kapni minõsített fényvisszaverõ sapkát és sisakhuzatot is. Ez rekun is jól látszik ÉS a rendõr se követelhet mellényt, hiszen van rajtunk fényvisszaverõ ruházat.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Kerékpáros KRESZ

http://plasma.szfki....ekpar_KRESZ.pdf

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Láthatósági mellényt rossz látási viszonyok mellett és lakott területen kívül kötelezõ viselni. A világítás és prizma megint csak napszak és idõjárás kérdése. Sebességkorlátozás viszont van, 30 km/h (ha jól emlékszem)
Utána kellene néznem, de a láthatósági mellény sem elõírás. Másképpen van definiálva. Nincs meghatározva a jellege és a színe sem, feltûnõnek "láthatónak" kell lennie. Az én értelmezésem szerint ez lehet egy mellény vagy kabát, esetleg csak egy széles keresztpánt vagy neadj' akár egy neonzöld keró is?
Pár hete városon belül (Békéscsabán) és este egy négysávos úton (40-es sebességkorlátozás mellett) 43-al tekertem a lézerrel szemben. A Busch-Müller belevilágított a poszt orcájába, de még a manduláját is láttam! Valószínûleg ennyire lassan és alacsonyan repülõ UFO-t még nem láttak! :) A fejükforgott, a szájuk tátva, de más esemény nem történt. Viszont tavasszal hír volt, hogy Szegeden egy srácot megbírságoltak gyorshajtásért. Talán 35-el ment egy outival...

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Engem két hete késõ este megállítottak a jardok - pontosabban én éppen megálltam - de csak a bringa felõl érdeklõdtek, meg a napi megtett távról, stb... egészséges kíváncsiság. Láthatósági mellény nem volt rajtam, de nem is látszott volna az üléstõl. :)

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

siemenstaurus
Kérdés: A rendõr szólhat a háromkerekûért ha van rajt zászló meg lámpa?

elöl hátul lámpa, csengõ, fényvisszaverõ piros hátul, sárga oldalt, külön fékezhetõ két fékrendszer, közvetlen kormányzás, kerékpár utánfutónál tudok csak szélességi korlátot az 70 centi, háromkerekûnél passz, láthatósági mellény ahol kell. Emlékeim szerin ezek kötelezõek. a névtáblát most hagyjuk :)
Zászló, szélességjelzõ macskaszem, sisak, tükör, és fülig érõ mosoly ! ajánlott és jó pont a rendõr szemében is mutatván hogy kellõ felelõsséggel közlekedik a látszatra flúgos fekvõbringás ;)
:)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
mért szolna ha megfelel a közlekedési feltételeknek lámpa fék. a többimeg csak figyelem felkeltés:)
képek