Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás
Hát, egyre jobban elkeserítesz :)

Igen, elöl acélfelni van, csak a hátsó alu. Na, azért megpróbálok keresni olyan piros fékbetétet, hátha jobb lesz...
Ezt az évet már ki kell húznom ezzel, aztán jövõre fûzetek alufelnit elölre, amúgy is álmodozom agydinamóról is. És akkor már V-fék lesz, hamár...

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás
Ez egy keroalkatrész gyártó cég ( Ritchey Bicycle Components – Handcrafted Bike Parts ), régen jó fékpofákat gyártott, de most nem látok nagyon a kínálatban már ilyesmiket. Volt a piros fékpofájuk, amit mindenki keresett..

...az én véleményem az az, hogy V fék nélkül nemigen lesz jó féket akármilyen fékpofát teszel arra a fékre. Már gyerekkoromban is utáltam ennél a gumit dörzsölõ fék a még elkeserítõbb. Szerintem nehéz már ehhez a fékhez jó fékpofát találni. Esetleg meg lehet berhelni az országúti fékekhez való fékpofát berhelni, de mivel kicsi a kereked elöl annak kisebb az íve és ha nem elég széles a felni fékrésze még nehezebb a helyzet. Ha acél felniket használsz az is rontja a fékhatás az acél kevésbé tapadós anyag...

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás
Köszi a gyors választ. Jelenleg a friss festést nem kívánom egyelõre hegesztéssel széjjelbántani, de a végsõ felállás valóban V-fék lesz, ha ennek a patkónak tényleg ez a tulajdonsága (hogy gyengén fékez). Én mindig azt hittem, hogy a rozsdásodó felni miatt nem jó a 26-oson.
A ritchey a betét neve, vagy az oldal neve, ahol megtalálom?
Az nem baj, ha jobban kopik, csak fékezzen, mert én a motoron is elsõsorban az elsõt fékeztem, az után nyúlok elsõnek, a kontrát csak rásegítésnek használom.

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás
...a piros fékbetét (ritchey-nél) puhább szokott lenni, mint a mezei fekete, de jobban is kopik..A baj az ezzel a féktípussal, hogy bármit csinálsz vele nem az igazi. A versenybicikli patkófékek sokkal jobbak, mert kisebbek és ezért kisebb a fékhatás nem beszélve a precízebb kialakításról. V-féket nem tudsz felszerelni (pl. hegeszteni féktuskókat a villára) nagyságrendekkel jobb féked lenne....

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás
Még annyi kérdésem lenne: elölre patkóféket szereltem a biciklire, de nem valami fényes a fékhatása. Milyen fékbetétre cseréljem azt a gumiizét, ami most benne van? Úgy értem, hogy pontosan milyet kérjek a boltban? (akár név szerint is, ha lehet ide úgy beírni, bár úgy láttam eddig, lehet.)

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás
Kispaci megint csinált rólam videót, néha már sikerül egy sávon belül megfordulni.

YouTube - h

Wariator:
örülök, ha "ihletet" adtam, de én is nehezen jöttem rá, hogyan is kell.

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás
jah!:) de a másfél éves lányomnak egybõl megtetszett és a kedvenc játéka lett,így hát hogy senki se járjon rosszul elcseréltem a :Dspenótjára:D:D:D

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
wariator elsösegély csomi miatt :D :D :D
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás
Sao!
neked köszönöm az ihletet hogyan tudok ide képet felrakni :)

Python!
az a fél óra még mindig itt pezseg a lábomban:)
asszem megint bekaptam az injekciót:) este megint gondolkodtam-tervezgettem:confused:
jah és a kis ajándék:
mostmár bátrabban tolhatom,köszönet a szponzornak:):):)
Feltöltött kép

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás
A múltkor azt írtam, félkész, hát akkor most háromnegyed-kész. Van már kormány, lánc, elsõ fék, a váltót is bekötöttem, az ülés még csupaszon van, de már nem bírtam ki, mentem egy rövid huszas kört így vele. Bár a lemezen ülni kicsit kemény, de így is kényelmesebb a normál 26-osomnál.
Így néz most ki:
Feltöltött kép

Meg lett egy rövid videó az elsõ körrõl, ami valójában a harmadik próbakör volt, még a ház elõtt:
YouTube - PICT0480.AVI

A megfordulást még gyakorolni kell, egyelõre kell az az öt és fél - hat méteres kör :)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
rosszab mint az infulenza:D
képek

ooooobi

ooooobi

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
Jó volt a tegnapi kis rekus tekerés, annyira belelkesedtem h egy nap két másik fekvõt is kipróbálhattam h este meg azt álmodtam h elengedett kézzel lazázok a lengõorrúval, ez már tényleg betegség:D

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás

nem vagyok rendezõ, csak lelkes látogatója a találkozónak.
• V

idén viszont lehet hogy kimarad :(

Nemá tomi akkor sose futunk ösze. Ja és a 40 edik kerékpárostalira "Vonattal érkezõk részére! A MÁV-Start támogatásának köszönhetõen azok számára, akik határidõig jelentkeznek, és a visszaigazolást a pénztárban bemutatják, 0 Ft-os kerékpárszállító jegyet biztosít a MÁV az oda és visszaútra."
képek

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

Ez nem csak a debrecenieknek szólt! :)
Levivel van egy elvi megállapodásunk egy Péntek délutáni vagy szombat reggeli indulással.
Különleges kerékpárok országos találkozója. Bõvebben info Tom2-tõl.

nem vagyok rendezõ, csak lelkes látogatója a találkozónak.
• V

idén viszont lehet hogy kimarad :(

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Ez nem csak a debrecenieknek szólt! :)
Levivel van egy elvi megállapodásunk egy Péntek délutáni vagy szombat reggeli indulással.
Különleges kerékpárok országos találkozója. Bõvebben info Tom2-tõl.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Miután elváltunk, találkoztam a "kék rekussal". A Veres Péteren Õ a Szilágyi gumis. Egy Sun-ja van, a feleségének meg egy másik. Azt mondta, hogy van még egy kék reku Debrecenben, de nem ismeri.
Ha érdekel valamelyikõtöket a hóvégi velencei tavi találkozó, akkor egyeztethetünk. Vasúton Pestig és onnan már keréken?!

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
És vannak akik dolgoznak.
:D

Tegnap egy simsonos öregúr mögött bicajoztam. Kikanyarodott elém, 40...45-tel pöszörgött, beálltam mögé. Kiváló szélárnyéka van! Elõször elég furcsán nézegetett a tükörbe, aztán megszokta hogy ott hesszelek. Nagyon jól haladtunk, csak büdös volt. Aszódnál elváltak útjaink.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

mindenki bringázni van? :D vagy mindenki javit? :D :D

Utobbi :) de az elobbi erdekeben!

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
mindenki bringázni van? :D vagy mindenki javit? :D :D
képek

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás
köszi mindenkinek az infókért a görgõvel kapcsolatban, mindenkiét láttam már blogon vagy képtárában, 100 szónak is 1 a vége a döntés rám maradt...