Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
decar lehet kerozni majd én meg mehetek gájázni éjfélre mais. de azé nyomtam mais melo után egy agárdi strand turát . :)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Python!
Valamelyik oldalon láttam a számod, de most hirtelen nem találom. Ooobi mondta hogy híjjalak!
Péntek du 5 körül beszéltük meg a békás tónál. Neked jó?

Részemrõl OK! Biztosan megtaláljuk egymást!

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Szlovéniában egy hegyi idõfutamon diszkvalifikálták a nyertest ... mert rekuval ment!
Recumbent cyclist excels in uphill battle, is disqualified | Recumbent Journal

Vajon melyik kerekét hajtotta?

Mert ez Papa kedvence! :)
Posted Image

...különben be sem linkelte volna... :)

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

Tom2-nek van erre valami csúszósarus megoldása... .

Nem az én ötletem, csak átvettem és alkalmazom mert nekem is bevált. Nagyságrendekkel jobbnak tartom a görgõnél. Csendesebb és érzésre kisebb az ellenállása is. Meg kell nézni az eredetit Balatonfüreden A Mester gépén! Tökéletes kivitelezés. Az enyém ahhoz képest pattintott kõbalta.
Kiállva tekeréshez meg saját tapasztalat, szakítottam már el viszonylag új sram láncot nem is egyszer simán izomból tekerve trájkon és nem azért mert gyenge lett volna a lánc. Edzõteremben lábprés gépen jóval nagyobb súlyokat lehet kinyomni a saját súlyodnál kísérlet képen akár kezdõként is, mert meg van támasztva a derekad. Rekun sem sokkal különb a helyzet. ( és most nem vettem figyelembe a dinamikus erõket csak az egyenletes izommunkát )
:)

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
Mivan Urak? Sehol senki?
Vagy megint a nettel, vagy a szerverrel van valami?
Az elõbb is a 17.22-es hozzászólásom után írtam Pythonnak, de õ is és papa is már elõtte (jóval!) írtak. Ezek csak utólag jöttek ki.
Nálatok nincs ilyen ?(pedig 4-5 percenként frissítek, elvileg)

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
Python!
Valamelyik oldalon láttam a számod, de most hirtelen nem találom. Ooobi mondta hogy híjjalak!
Péntek du 5 körül beszéltük meg a békás tónál. Neked jó?

Szevasz Papa!
Biztos õt is Te beszélted rá az orrmotorosra!:)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
Szlovéniában egy hegyi idõfutamon diszkvalifikálták a nyertest ... mert rekuval ment!
Recumbent cyclist excels in uphill battle, is disqualified | Recumbent Journal

Vajon melyik kerekét hajtotta?
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Akkor péntek 5-után... :) Beszéljétek meg a részleteket és hívjatok! 30/9353463

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
Ahoj!
Egy nap nem ûlök a gép elé , és tuti hogy itt van mindenki!
Ha nem zavarnék, a péntek du., 5 után nekem is jó lenne. Bár egyenlõre csak a melóbajárós bringám van, de a SÖR felkeltette az érdeklõdésem.
Tibi is biztos jönne a GreenSpice-szal.
Ooooobi! Azt tudod hogy kb 1 km-re készül tõletek az én gépem? :D Elküldöm a számom priviben, aztán küldj egy sms-t vagy csörgess meg!

ooooobi

ooooobi

vendég

• fórumtag
  • 80 posts

...ülésbõl beletekerésnél még egy fontos határoló a térd, mert elméleti síkon a pedált csak lábból nyomni kell, de ebbe az elképzelésbe beleszól a térdizület is. Egy darabig nincs is probléma, de ez egy rövid színdarab és utána tragédia következik...:) Legalábbis nálam, de lehet, hogy csak én vagyok már vén...

Nálam isez van, bírnám én tekerni, csak a térdem megfájdul, pedig csak 27leszek, tavaly novemberben leszartam h esik meg hideg van, elég lessz a farmer,én már vissza nem fordulok az esõnaciért, meg majd meg szárad rajtam, szét is fázott a térdem, azóta vacakol, szal vigyázni kell.

Python: Péntek du.5tõl ráérek, lehet hamarabb is, nem tudom. Szombat egész nap jó.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
A jólét sok szaftos hus tv pihi aztán csodálkoztok hogy nö az uszogumi reggelire semmi ebédre 2 szenyo melo ezerel a 40 fokba aztán semmi uszogumi :) ja megmég este egykis tekerés+sör :) mielött valaki a negyven fokot vitatná üljönbe egy manuál klimás MTZ be :D
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Demostasztánanemjóját! Vettem egy pár Look pedált és leporolom az oúti cipõmet. Kinõtt az úszógumim.

Felesleges volt növesztened, adtam volna (nem csak) kölcsön! :)

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts

Kinõtt az úszógumim.

...legalább akkor most már vízre is tudsz szállni...;)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

ha a bukó napellenzõjére ráaplikálnál egy pulzusmérõt,

Egy ideig úgy edzettem rekun, hogy csináltam egy kis nyakba akasztós konzolt, és a pulzusmérõ a mellkasomon ágaskodott. Ugyanis hanyatt fekve a jeladó nem adott el a kormányra csatolt vevõig. Ez tökéletesen mûködött, csak aztán valahogy elmaradozott a pulzusmérõ, a helyét átvette a fényképezõgép
:)
Demostasztánanemjóját! Vettem egy pár Look pedált és leporolom az oúti cipõmet. Kinõtt az úszógumim.

lowracer

lowracer

vendég

• fórumtag
  • 157 posts

A reku kényelmes, kevesebb az inspiráció a hajtásra. Az ember nézelõdik, fütyörészik, lelassul.

Ezt nem tudom értelmezni:D

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts
...akkor nálad az lenne az igazi, ha a bukó napellenzõjére ráaplikálnál egy pulzusmérõt, közvetlenül a szem elõtt. Egybõl lenne inspiráció...;)

...ülésbõl beletekerésnél még egy fontos határoló a térd, mert elméleti síkon a pedált csak lábból nyomni kell, de ebbe az elképzelésbe beleszól a térdizület is. Egy darabig nincs is probléma, de ez egy rövid színdarab és utána tragédia következik...:) Legalábbis nálam, de lehet, hogy csak én vagyok már vén...

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
Levi,

a rekun az a gond, hogy mindig ugyanazt az izomcsoportot használod, hagyományos bringán pedig kiálláskor másik, leülve megint másik izomcsoport dolgozik. A kiállva tekerés valóban nem energiahatékony, de van amikor a pillanatnyi teljesítmény fontosabb mint a hatékonyság.

Az átlagsebességrõl:
Én a Gödöllõ-Kiskunhalas távot soha nem tudtam annyi idõ alatt megtenni rekun, mint országútin. A reku kényelmes, kevesebb az inspiráció a hajtásra. Az ember nézelõdik, fütyörészik, lelassul.
Országútin csak két dolgot nézhet az ember: Az elsõ kerekét vagy a pulzusmérõt. :D

lowracer

lowracer

vendég

• fórumtag
  • 157 posts

Igen, az AM-ventisitre - legalábbis részemrõl.
Thommey, errõl megtudhatunk többet?

Még nem publikálnék részleteket, csak ha már tudom a végleges árat. Várhatóan aug vége körül lesz fejlemény.

A sebességre visszatérve. Nekem konkrét mérésem a 11,5kg-os 1"-os slick gumis monti, és a szintén ilyen súlyú Velokraftal mértem. Budakalász-Két Bükkfa nyereg (20km) 7 perccel volt gyorsabb a reku.

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts

A legnagyobb hátrány is a testtartásból adódik, hiszen nem tudsz beleállni a pedálba. (ezt majd sokan cáfolják). A speciális rekus izmok kialakulása után már ez sem okoz gondot.

Ezzel vitatkoznék :), bár az tény, hogy nem tudsz beleállni a pedálba, de minek is az, ha már úgyis olyan kényelmesen ül az ember. Emelkedõn kiállva tekerve a pedálra ható legnagyobb erõ - szerintem - a testsúlyod + a tested fölfelé való gyorsulásából származó erõ. Az egész testet állandóan föl-le mozgatni nem éppen pihentetõ dolog, ezért úgy vélem, hogy hagyományos kerón addig tudsz hatékonyan tekerni, amíg a tested épp el nem emelkedik a nyeregtõl. Ezzel szemben rekun a derekadat bele tudod támasztani az ülésbe, így akkora erõvel tudsz pedálozni, amekkorával csak bírsz (illetve amekkorát a szerkezet kibír).
Ez persze csak elméleti okoskodás, de én a gyakorlatban se érzem azt, hogy lassabb lennék emelkedõn rekuval, mint oútival. Persze a bringa tömege is számít, nem mindegy, hogy 10 vagy 20 kg van alattad.
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

... bár gyanítom a lelkesedés inkább a AM-ventisitre vonatkozott...

Igen, az AM-ventisitre - legalábbis részemrõl.
Thommey, errõl megtudhatunk többet?