Jelentkezz be Regisztrálj

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)
Posted 2010. June 30. - 21:44

Posted 2010. June 30. - 21:26

Python!
Valamelyik oldalon láttam a számod, de most hirtelen nem találom. Ooobi mondta hogy híjjalak!
Péntek du 5 körül beszéltük meg a békás tónál. Neked jó?
Részemrõl OK! Biztosan megtaláljuk egymást!
Posted 2010. June 30. - 21:23

Szlovéniában egy hegyi idõfutamon diszkvalifikálták a nyertest ... mert rekuval ment!
Recumbent cyclist excels in uphill battle, is disqualified | Recumbent Journal
Vajon melyik kerekét hajtotta?
Mert ez Papa kedvence!

...különben be sem linkelte volna...

Posted 2010. June 30. - 20:17

Tom2-nek van erre valami csúszósarus megoldása... .
Nem az én ötletem, csak átvettem és alkalmazom mert nekem is bevált. Nagyságrendekkel jobbnak tartom a görgõnél. Csendesebb és érzésre kisebb az ellenállása is. Meg kell nézni az eredetit Balatonfüreden A Mester gépén! Tökéletes kivitelezés. Az enyém ahhoz képest pattintott kõbalta.
Kiállva tekeréshez meg saját tapasztalat, szakítottam már el viszonylag új sram láncot nem is egyszer simán izomból tekerve trájkon és nem azért mert gyenge lett volna a lánc. Edzõteremben lábprés gépen jóval nagyobb súlyokat lehet kinyomni a saját súlyodnál kísérlet képen akár kezdõként is, mert meg van támasztva a derekad. Rekun sem sokkal különb a helyzet. ( és most nem vettem figyelembe a dinamikus erõket csak az egyenletes izommunkát )

Posted 2010. June 30. - 20:06

Vagy megint a nettel, vagy a szerverrel van valami?
Az elõbb is a 17.22-es hozzászólásom után írtam Pythonnak, de õ is és papa is már elõtte (jóval!) írtak. Ezek csak utólag jöttek ki.
Nálatok nincs ilyen ?(pedig 4-5 percenként frissítek, elvileg)
Posted 2010. June 30. - 19:19

Valamelyik oldalon láttam a számod, de most hirtelen nem találom. Ooobi mondta hogy híjjalak!
Péntek du 5 körül beszéltük meg a békás tónál. Neked jó?
Szevasz Papa!
Biztos õt is Te beszélted rá az orrmotorosra!

Posted 2010. June 30. - 18:10

Recumbent cyclist excels in uphill battle, is disqualified | Recumbent Journal
Vajon melyik kerekét hajtotta?
Posted 2010. June 30. - 17:33

Posted 2010. June 30. - 17:22

Egy nap nem ûlök a gép elé , és tuti hogy itt van mindenki!
Ha nem zavarnék, a péntek du., 5 után nekem is jó lenne. Bár egyenlõre csak a melóbajárós bringám van, de a SÖR felkeltette az érdeklõdésem.
Tibi is biztos jönne a GreenSpice-szal.
Ooooobi! Azt tudod hogy kb 1 km-re készül tõletek az én gépem?

Posted 2010. June 30. - 15:59

...ülésbõl beletekerésnél még egy fontos határoló a térd, mert elméleti síkon a pedált csak lábból nyomni kell, de ebbe az elképzelésbe beleszól a térdizület is. Egy darabig nincs is probléma, de ez egy rövid színdarab és utána tragédia következik...
Legalábbis nálam, de lehet, hogy csak én vagyok már vén...
Nálam isez van, bírnám én tekerni, csak a térdem megfájdul, pedig csak 27leszek, tavaly novemberben leszartam h esik meg hideg van, elég lessz a farmer,én már vissza nem fordulok az esõnaciért, meg majd meg szárad rajtam, szét is fázott a térdem, azóta vacakol, szal vigyázni kell.
Python: Péntek du.5tõl ráérek, lehet hamarabb is, nem tudom. Szombat egész nap jó.
Posted 2010. June 30. - 14:39

Posted 2010. June 30. - 14:20

Felesleges volt növesztened, adtam volna (nem csak) kölcsön!Demostasztánanemjóját! Vettem egy pár Look pedált és leporolom az oúti cipõmet. Kinõtt az úszógumim.

Posted 2010. June 30. - 14:06

Posted 2010. June 30. - 13:45

ha a bukó napellenzõjére ráaplikálnál egy pulzusmérõt,
Egy ideig úgy edzettem rekun, hogy csináltam egy kis nyakba akasztós konzolt, és a pulzusmérõ a mellkasomon ágaskodott. Ugyanis hanyatt fekve a jeladó nem adott el a kormányra csatolt vevõig. Ez tökéletesen mûködött, csak aztán valahogy elmaradozott a pulzusmérõ, a helyét átvette a fényképezõgép

Demostasztánanemjóját! Vettem egy pár Look pedált és leporolom az oúti cipõmet. Kinõtt az úszógumim.
Posted 2010. June 30. - 13:05

A reku kényelmes, kevesebb az inspiráció a hajtásra. Az ember nézelõdik, fütyörészik, lelassul.
Ezt nem tudom értelmezni:D
Posted 2010. June 30. - 12:55

...ülésbõl beletekerésnél még egy fontos határoló a térd, mert elméleti síkon a pedált csak lábból nyomni kell, de ebbe az elképzelésbe beleszól a térdizület is. Egy darabig nincs is probléma, de ez egy rövid színdarab és utána tragédia következik...

Posted 2010. June 30. - 12:37

a rekun az a gond, hogy mindig ugyanazt az izomcsoportot használod, hagyományos bringán pedig kiálláskor másik, leülve megint másik izomcsoport dolgozik. A kiállva tekerés valóban nem energiahatékony, de van amikor a pillanatnyi teljesítmény fontosabb mint a hatékonyság.
Az átlagsebességrõl:
Én a Gödöllõ-Kiskunhalas távot soha nem tudtam annyi idõ alatt megtenni rekun, mint országútin. A reku kényelmes, kevesebb az inspiráció a hajtásra. Az ember nézelõdik, fütyörészik, lelassul.
Országútin csak két dolgot nézhet az ember: Az elsõ kerekét vagy a pulzusmérõt.

Posted 2010. June 30. - 12:33

Igen, az AM-ventisitre - legalábbis részemrõl.
Thommey, errõl megtudhatunk többet?
Még nem publikálnék részleteket, csak ha már tudom a végleges árat. Várhatóan aug vége körül lesz fejlemény.
A sebességre visszatérve. Nekem konkrét mérésem a 11,5kg-os 1"-os slick gumis monti, és a szintén ilyen súlyú Velokraftal mértem. Budakalász-Két Bükkfa nyereg (20km) 7 perccel volt gyorsabb a reku.
Posted 2010. June 30. - 11:20

A legnagyobb hátrány is a testtartásból adódik, hiszen nem tudsz beleállni a pedálba. (ezt majd sokan cáfolják). A speciális rekus izmok kialakulása után már ez sem okoz gondot.
Ezzel vitatkoznék

Ez persze csak elméleti okoskodás, de én a gyakorlatban se érzem azt, hogy lassabb lennék emelkedõn rekuval, mint oútival. Persze a bringa tömege is számít, nem mindegy, hogy 10 vagy 20 kg van alattad.
Posted 2010. June 30. - 11:08

... bár gyanítom a lelkesedés inkább a AM-ventisitre vonatkozott...
Igen, az AM-ventisitre - legalábbis részemrõl.
Thommey, errõl megtudhatunk többet?