Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 posts

biztosan kényelmesen tudsz majd hajtani vele, ha lesz rajta végleges ülés de a légellenállása egy konyhaszekrényével lesz egyenlõ, a reku meg nem errõl szól

Vágom én. Akkor ez sem rekumbens:
Feltöltött kép

Meg ez sem:
Feltöltött kép

Ezek meg végképp:
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép

Az AMBringában miért is árulnak ilyeneket:
Annyira M
Annyira M

El kéne nekik is árulni, hogy nem errõl szól?

Nincs azzal semmi baj, hogy neked nem errõl szól. Csak ezt a szócskát hagytad ki: neked.
Valamikor régen örökre kizárták a versenyekrõl a rekumbens bringát, mert nem a legextrémebb, legegészségtelenebb testhelyzetben ültek rajta a versenyzõk. Te kizárnál a rekusok közül, mert nem extrémen fexek, csak félig hátradõlve biciklizek? ;)
Vajon szerinted az itteni "kemény mag" ;) , akik közül mostanában jópáran "ormányos" gépet építettek, azt mondaná, hogy aki még maradi hátsóst épít, az már "nem errõl szól" ? Nem mondták. Segítõkészen állnak hozzá.
Valószínûleg szerintük mindenki olyat épít, amilyet szeretne, és amilyet tud.
Én ilyesmit szerettem volna, és ennyit tudtam. Sajnálom. Bocsáss meg nekem, kérlek szépen. :P

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts

A múltkor azt írtam, félkész, hát akkor most háromnegyed-kész. Van már kormány, lánc, elsõ fék, a váltót is bekötöttem, az ülés még csupaszon van, de már nem bírtam ki, mentem egy rövid huszas kört így vele. Bár a lemezen ülni kicsit kemény, de így is kényelmesebb a normál 26-osomnál.
Így néz most ki:
Feltöltött kép

Meg lett egy rövid videó az elsõ körrõl, ami valójában a harmadik próbakör volt, még a ház elõtt:
YouTube - PICT0480.AVI

A megfordulást még gyakorolni kell, egyelõre kell az az öt és fél - hat méteres kör :)

biztosan kényelmesen tudsz majd hajtani vele, ha lesz rajta végleges ülés de a légellenállása egy konyhaszekrényével lesz egyenlõ, a reku meg nem errõl szól

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

...az milyen, hogy kompakt, meg nem kompakt...???

A mostanában divatos 2 tányéros hajtómûvek, általában 50 és 34-es tányérokkal. A kompaktság amúgy a lyukkörre vonatkozik: 110 mm-es furatkört jelent. De a lényeg nekem most a láncvonal. Az pedig, hogy 50/34-es vagy 54/39-es tányérok vannak rajta, az igazból mindegy. Szóval duplatányéros Shimi hajtómû wanted! Jelentkezéseket a "láncvonalam 43.5mm" jeligére...

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts
...az milyen, hogy kompakt, meg nem kompakt...???

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts
...akkor nem írom tovább, megvárom a döntést...;)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

...szép egy darab...:)

...csak a hajtómû kellene lánckerekek nélkül...???

Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeegen! Lánckerék az van. A gombhoz keresem a kabátot, de ráér! Mint említettem volt, még nem tudom, mi lesz a sorsa. Lehet, hogy bekereteztetem és kirakom a TV fölé. :)
Megláttam a tesóját pár hétvégével ezelõtt, de annak mindkét oldalán volt RockRing...
Feltöltött kép
Akkor jutott eszembe, hogy erre is alkudozom már vagy három éve. Tegnap ellátogattam a bótba, oszt mondtam a lyánynak, hogy tanyánon rá egy jó árat, ne álljon benne a píz! :) Oszt tanyált!

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

Egyrészrõl dicsekszem... :)
Az új szerzeményem az FSA 52 fogas lánctányér aluból. Fincsa CNC minõségi munka. Még nem tudom mire lesz jó. Talán egy DD-hez, 20'-os kerékhez vagy egy Alfine 11-eshez. Az Alfiknál elég nagy a szekunder lánckerék, kell oda az 52 fog.
Másrészrõl keresem a hozzá illõ hajtómûvet, ami 5 csillagos és 94 mm-es lyukkörrel rendelkezik. Többek között a 90-es években a Shimi LX, XT, XTR és napjainkban a DH hajtómûvek ilyenek.
Ha valaki tudd ilyet vagy porosodik a polcon egy, akkor szóljon! :) ..esetleg egy átalakító közbetét?

Széép! És még láncvédõt is adtak hozzá! Micsoda marketingfogás ;)

Más:
Én is keresek ám: van köztetek valakinek kompakt országúti Shimi hajtómûve? Akinek van ilyenje, légyszi jelentkezzen! Érdekes még a nem kompakt duplatányéros Shimi outi hajtómû is, a lényeg most a 43.5mm-es láncvonal. Köszi!

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts

Az új szerzeményem az FSA 52 fogas lánctányér aluból. Fincsa CNC minõségi munka. Még nem tudom mire lesz jó. Talán egy DD-hez, 20'-os kerékhez vagy egy Alfine 11-eshez. Az Alfiknál elég nagy a szekunder lánckerék, kell oda az 52 fog.
Feltöltött képFeltöltött kép
Másrészrõl keresem a hozzá illõ hajtómûvet, ami 5 csillagos és 94 mm-es lyukkörrel rendelkezik. Többek között a 90-es években a Shimi LX, XT, XTR és napjainkban a DH hajtómûvek ilyenek.
Ha valaki tudd ilyet vagy porosodik a polcon egy, akkor szóljon! :) ..esetleg egy átalakító közbetét?

...szép egy darab...:)

...csak a hajtómû kellene lánckerekek nélkül...???

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Feltöltött képFeltöltött kép

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
Reku Papa!
Mekkora lánckerekeket használsz? ( elõl legnagyobb, hátul legkisebb) :confused:

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts

Levi:
De jó, hogy ezt írtad! Meg is próbálom. Úgyis megyek délután a biciklisboltba, és akkor kérek kanti fékkart is. Köszönöm ezt a segítséget is!! (most örülök, mert felcsillant a remény :) )

Egyébként a rakodásra várakozás közben pont ilyesmin törpöltem, hogy áttétel kéne talán a fékkar és a patkó közé. De nem állt igazán jól össze még a fejemben sem :)

Ne küzdj vele fölöslegesen. V fékhez csak a V fékkar jó. Fog a másikkal is, de mire hozzácentírozod a kereket, orálisan fogsz maszturbálni.Amikor a gyerek BMXét csináltam már végigküszködtem a patkóféktõl a gagyi mûanyag fékkarig mindent.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

(most örülök, mert felcsillant a remény :)

"Fõldiekkel játszó
Égi tûnemény,
Istenségnek látszó
Csalfa, vak Remény!
Kit teremt magának
A boldogtalan,
S mint védangyalának,
Bókol úntalan."

Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 posts
Levi:
De jó, hogy ezt írtad! Meg is próbálom. Úgyis megyek délután a biciklisboltba, és akkor kérek kanti fékkart is. Köszönöm ezt a segítséget is!! (most örülök, mert felcsillant a remény :) )

Egyébként a rakodásra várakozás közben pont ilyesmin törpöltem, hogy áttétel kéne talán a fékkar és a patkó közé. De nem állt igazán jól össze még a fejemben sem :)

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts

Levi:
Nem is tudom, tényleg kompatibilis-e vele, Kispaci barátom új V-fék-szettjébõl kaptam, mert fékkart nem cserélt.

Ha jól tudom, akkor a patkófékkel a kanti kar kompatibilis, a V-fékkar nem, mert más az áttétele. Ha van otthon elfekvõbe kanti/BMX/oúti fékkarod, akkor azzal egy próbát megér a dolog, hátha jobb lesz. Oúti fékkar csak görbe kormányra megy föl, erre még érdemes odafigyelni, nehogy meglepetés érjen. Gondold végig, hogy kanti fékkart, vagy V-féket szerelsz fel.
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts

Sárvédõt hogy raksz az elsõ kerékre, vagy az nem kell? :)

A sárvédõ és a fék csak sznoboknak való. Viszont hamarosan felkerülnek rá a küllõtisztító gyöngyök, a teszkógazdaságos rózsaszínû kormányrojt,
és most szerencsére akcióban van a brümmögõs markolat is. És a biztonságra is figyelve, felveszek hozzá egy valódi alomóniom kukó-bukót.
Akkor is engem fognak jobban megnézni a csajok, ti meg majd csak irígykedhettek !!!

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 posts
Stoki:
Amióta feltettem az ülõlapot(1") a lemezre, arra meg egy vastagabb szivacsot (7cm), azóta igen, a második videón, a körözgetési próbálkozásnál látszik is (most megnéztem azt is). Azóta kényelmesebb is, mint az elsõ nap volt, de ha kell, még -bár nem sokat, de- egy-két centit még tudok felhúzni. Ezt majd az idõ dönti el. Meg ahogyan mondod, a térdem mondja meg. :)
És igen, tacskó kormányt szerettem volna, de nem kaptam egyelõre, ezért lett kempingkormány. Ha találok tacskóét, akkor majd kicserélem. Ja, azt is lehet még feljebb húzni kb. öt centit, direkt hosszú kormánycsövet vettem, de -egyelõre- így tûnik jónak a magassága.

ooooobi

ooooobi

vendég

• fórumtag
  • 80 posts

Ahoj!
Kozmetika elõtti képek,azóta történt némi ráncfelvarrás.

Sárvédõt hogy raksz az elsõ kerékre, vagy az nem kell? :)

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts

Köszönöm mindenkinek a válaszokat, (és ha valaki ír még ötletet, örülni fogok), és még biztosan fogok kérdezni.

Ha a legtávolabb van a pedál tõled és ha ráteszed a pedálra abban az állásban a sarkad, akkor a bringába rendesen beülve egyenesen áll a lábad...??? A film alapján úgy látom nem, pedig úgy lenne az igazi...Persze lehet, hogy az átmeneti ülés miatt látom ezt és az is lehet, hogy a filmen csalóka és rosszul látom, de ezt érdemes lenne leellenõrizni azért, hogy a térded is hosszú távon szeresse ezt a mûfajt...

...és a tacskó kormányt is megnézném a keróhoz....

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
Kösz Lompi!
Most viszont indulok melózni. Sziasztok, jó éjt!

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

Hufnagel "Pisti", ha vázat készít...
És ezt meg Lompinak, szeretettel.
Nesze neked gitt!
... és azok a részletek! :)
Csámcsogjatok!

... itt a többi...

Flickr Photo Download: front end
Monte Cristo grófja nem reszelt ennyit a rácsain bakker ;)
Illetve a Füredi Mester gépén már láttam-tapiztam ilyet, létezik, de csak "kellõen elhivatott hozzáállással" sikerülhet.
:) :)