Az égésemhehe tanárúr még johogy nem földrajz szakos vagy

a neked szóló gratuláció jogos (az országot eltaláltam és csak egy megyét tévedtem)

Az égésemhehe tanárúr még johogy nem földrajz szakos vagy
Ez egyszerûen gyönyörû! Gratulálok! Hollandiában próbálják ezt a színvonalat megközelíteni. Még jó hogy tudom hogy ez nem Hollandiában, hanem Somogyban készült.motyoo nyugotan cseréldle a meglévö képet a blogodon erre
Te voltál a második a sorban, akiben biztos voltam!Még nem olvastam el az elõzményeket, de határozottan igazad van. Motyoo ! Nem kérdés, neked Flevo kell.
Nem vagyok korrupt, csak lekenyerezhetõ
Ne is haragudj, de ez így pontatlan!...
De szeretném leszögezni, hogy (Python II. törvénye) a Te pénzed!
Még nem olvastam el az elõzményeket, de határozottan igazad van. Motyoo ! Nem kérdés, neked Flevo kell.Sporttársak segítsetek meggyõzni Motyoot, hogy Flevot építsen! Ne hagyjuk tönkretenni azt a jó kis SIMPLONT!
(aki támogat, annak fizetek egy sört - amennyiben sikeres az akció)
Szeretnélek emlékeztetni arra, hogy a Pedersen által készített Chinkara, alapvetõen egy flevo! Ez mint tudjuk, egy más rendszer és más geometria!
máshogy néz ki a recúgbens mint egy flevo, de geometriájában (homlokcsõszög, utánfutás) gyakorlatilag teljesen megegyezik vele
No gerjesszünk egy kis feszültséget!
Alapvetõen az UTÁNFUTÁS értéke a homlokcsõ szöge és az elsõkerék tengelyének, talajtól számított távolsága adja. Így a kerékméret és a villa hosz is befolyásolhatja.
Nekem bevált a 60' körüli érték. Isuék pozitívnak értékelték a fordulékonysága miatt Lompi meredekebb homlokcsõszögeit és itt vagy Te az Recúgbenssel amit Te a "jól bevált"-nak titulálsz a blogodon, szerintem meg jócskán terhelt továbbra is tervezési hibákkal...(bár, sokat javítottál rajta az utóbbi idõben)
Ennek fényében már bátortalanul írnék ideális értéket, de többünk számára bevált értéket IGEN!
...és most akkor még egy megjegyzés a feszültség keltés további szándékával:
Az hogy valaki megy a maga feje után nem gond!A Python egy zsákutca volt, de az elsõ lépés volt a lengõorrú felé!
A Recugbens tervezési hibájának gyümölcse a dualfine. Ha tudtál volna átdobót rakni a hajtómûhöz, nem törted volna ezen a buksid.
Mind ezt ezért az egy "jól bevált" jelzõ miatt bátorkodtam leírni, ami legutóbbi blogbejegyzéseden olvasható. Amikor elõször nyilatkoztál szuperlatívuszokban a géprõl, akkor is kifogásoltam azt a blogodon. Most itt teszem és azzal a szándékkal, hogy KÉRLEK NE VEZESD FÉLRE AZ OLVASÓID!
Nem, a Recúgbens nem jól bevált (ahogyan a Python sem volt az) mint ahogyan az általad használt 50' homlokcsõ szög sem.
Elõbb vagy utóbb -látva a dícséretes elkötelezettséged és lelkesedésed- meggyõzõdésem, hogy lesz olyan általad tervezett gép, ami követendõ lesz mások számára.
Szép az új vázad terve, a homlokcsõszögén (ami a rajz alapján kb.45' talán érdemes volna még elmélkedni...
Tudat alatt a Chinkara képe lebeghetet a szemed elõtt, mikor a Recúgbenst illetve az új gépedet papírra vetetted. Szeretnélek emlékeztetni arra, hogy a Pedresen által készített Chinkara, alapvetõen egy flevo! Ez mint tudjuk, egy más rendszer és más geometria!
Érdemes lenne egondolkodnod azon, hogy ebbe az irányba indulj el! Nem csak azért, mert régi vágyam (valószíûleg többünknek) kipróbálni egy FlevoRacert, hanem a flevo az ami az igényeidet teljes mértékben és kompromisszum mentesen kielégítené. Rengeteg adat és terv érhetõ el róluk, kellõen nagy a tapsztalati tõke ezekkel kapcsolatban, és a mellett hogy fordulékonyak, tudtommal kellõen gyorsak és stabilak is.
Az a donor gép megérdemelne egy jó tervet!
Na, valamirõl lemaradtam? Tudtommal homlokcsõszögre az 55-65 fok, tengelytávra a 110-120 cm az, amit a legtöbben szeretnek/szerettek/szeretünk. Van utánfutásra is már idealizált érték? Tudunk az 5-15 centinél szûkebb intervallumot mondani?
Ez a kontúrt még nem szokta meg a szemem... Bele is szédültem. Tapasztalatok? Gondolom nem a városi forgolódós felhasználás volt a cél!ez is kiprobálva
A fehér varjú, na az a ritkaság! Nem csináltál véletlenül nekem egy kormányt? Amirõl beszéltünk.
Ezúton hozom tudomására a nagyérdemûnek, hogy egy SH-M077
![]()
boldog tulajdonosa lettem, hosszas vívódás után.
Most úgy is divat a fixi bringa. Nem gondoltál még rá, hogy legyen egy lengõorrú fixid:D? Könnyebb lenne a gép viszont ezzel arányosan csökkenne a használhatósága is. Itt a ragyogó alkalom most úgy is szét vagy szedve. A tapasztalataid alapján pedig eldöntöm, hogy kell-e nekem is fixi:D:D:D
NEM!!! Már van!
Ritka, mint a fehér ELEPHANT bárhol....
Egyébként, hogy fényezzem Lompit (és persze magamat is) a fotók alapján simán eladhatnám gyári vázszetnek. (de nem akarom) Egyébként benne is van annyiban...
A szürkével mint színnel nem volt bajom, csak ez a porózus felület nem volt túl hálás. Mindig megdöbbent, hogy mennyire könnyû össztelós létére az egész váz. Egy banánkartonban hoztam fel az egészet, de sajnos elfelejtettem lemérni. A képen látható cucc fele alu... Csak mire belekerülnek a cuccok! Csak a 11-es Alfi 1,7 kg! Könnyû gépet, könnyû alkatrészekkel lehet építeni, de ezt már többször kiveséztük.
NEM!!! Már van!Akkor most lesz egy fehér elefántod?
Ritka, mint a fehér ELEPHANT bárhol....isu tudod ritka mint fehér elefánt a porcelán boltba
![]()
isu tudod ritka mint fehér elefánt a porcelán boltba
![]()