Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
isu tudod ritka mint fehér elefánt a porcelán boltba :) :D
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Jó a csuka Isu! Hamar meg fogod szokni. Pár száz kilométer és már nélküle lesz kényelmetlen tekerni. Tekerést én is tervezek, de talán vasárnap. Van még egy ici-pici munkám vele. :)

Feltöltött kép

Vasárnapra rosszabb idõt mondanak a János-hegyet most kihagynám a szezon elején!
Akkor most lesz egy fehér elefántod?
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Itt a közös tekerések ideje, de ez a hétvégém sajnos foglalt.
:(
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Kb 5 kilométert tekertem vele, jónak igérkezik, jól tart..., nekem tetszik
A fém része 20x3-as laposvasbol van, hosszan bevágtam flexszel aztán a végét bezártam.

Én is ezt terveztem, csak tartottam tõle hogy gyenge lesz a beflexelt 20-as laposvas. Ezek szerint nem.
Köszi.

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

bárkihez nagyon szívesen csatlakozom, gördüljünk együtt a hétvégén, minden javaslatot készséggel fogadok,

ha van kedved egy szombat délelõtti János-hegy villámtámadáshoz, csatlakozz, én épp ezt
Feltöltött kép
fogom felavatni, reményeim szerint csúfosan hátrahagyva fekvõs önmagamat :)
hosszabb távra természetesen marad a hanyattpóz

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

a szombati "kánikulára" való tekintettel levenném a gépet az állványról egy túra erejéig, bárkihez nagyon szívesen csatlakozom, gördüljünk együtt a hétvégén.

Jó a csuka Isu! Hamar meg fogod szokni. Pár száz kilométer és már nélküle lesz kényelmetlen tekerni. Tekerést én is tervezek, de talán vasárnap. Van még egy ici-pici munkám vele. :)

Feltöltött kép

lbordi

lbordi

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás

Sirály! Mi a tapasztalat? Mibõl csináltad a fém részét?

Kb 5 kilométert tekertem vele, jónak igérkezik, jól tart..., nekem tetszik
A fém része 20x3-as laposvasbol van, hosszan bevágtam flexszel aztán a végét bezártam.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
dejó hogy szombaton megint melozom és kánikula lesz :(
képek

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Isu !
Állat a csuka ;)

péter, köszönöm az elismerést, szerintem már ezt egy életre vettem a hajlott koromra való tekintettel, vagy ki tudja?
sokat segítettetek ti is a véleményetekkel, már próbáltam is, igaz, hogy csak még állványban van a lengõorrú de a dokkolást és az oldást gyakorolni nagyon megfelel,
a szombati "kánikulára" való tekintettel levenném a gépet az állványról egy túra erejéig, bárkihez nagyon szívesen csatlakozom, gördüljünk együtt a hétvégén, minden javaslatot készséggel fogadok, hátrány vagy elõny, hogy Pesten lakom...
képtár

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás

A Tomi gépe az óta a Debrecen környéki utakat koptatja, egyébként ma valahogy így néz ki:
Feltöltött kép
Az ihletõje pedig a Toxi ZR.

Sajnos már nem :(
Szombathely környékén poroszkál a gazdijával együtt.
Isu !
Állat a csuka ;)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás
Ezúton hozom tudomására a nagyérdemûnek, hogy egy SH-M077Feltöltött kép
boldog tulajdonosa lettem, hosszas vívódás után.
képtár

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás

Tudtommal homlokcsõszögre az 55-65 fok, tengelytávra a 110-120 cm az, amit a legtöbben szeretnek/szerettek/szeretünk. Van utánfutásra is már idealizált érték? Tudunk az 5-15 centinél szûkebb intervallumot mondani?

Ezek a számolótáblák pl. nem jó adatot adnak? (csak találtam, nem próbáltam...)
Bicycle Trail Calculator | yojimg.net
The Recumbent Bicycle and Human Powered Vehicle Information Center
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
desok bajotok van megkel csinálni jora azt góóóóóó.:)
képek

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

egy sima kerék pedig mennyi? 1 kg?

Helló Mentát, üdv a csapatban!
Köszönöm a kérdést a kerékrõl, épp ezen dolgoztam a napokban, mármint a válaszon:) Pontosan ilyen kérdések vetõdtek fel bennem is, ilyenkor néha megmértem pár alkatrészt, aztán jól elfelejtettem mennyi volt. De ennek vége! Mostantól felírom - nektek is! Nálam a hátulsó (elsõ) kerék a 2 kilót közelíti: Rigida ZAC 2000, Shimano HB-RM65, Schwalbe Marathon Supreme 42-559, belsõ, 36 küllõ: 1720g

ideális paraméterek tapasztalati úton már beálltak (homlokcsõszög, utánfutás, tengelytáv stb.)

Na, valamirõl lemaradtam? Tudtommal homlokcsõszögre az 55-65 fok, tengelytávra a 110-120 cm az, amit a legtöbben szeretnek/szerettek/szeretünk. Van utánfutásra is már idealizált érték? Tudunk az 5-15 centinél szûkebb intervallumot mondani?

Mentát

Mentát

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás

Akkor ezért tetszett annyira, én meg a Toxy TT-bõl indultam ki...

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
A Tomi gépe az óta a Debrecen környéki utakat koptatja, egyébként ma valahogy így néz ki:
Feltöltött kép

Mentát

Mentát

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás

Kérlek szépen, ez biztató! :)
Lehet hogy megtérek.
De azért a Tom2 verzió is tetszett eléggé.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

igaz, volt olyan nap, amikor a cipõtalpam a rekun nagyon keményre fagyott, akkor viszont nagyon lehetett tolni.
Ennek megfelelõen szerintem igenis számít a rekun a talp keménysége, ezt érzés alapján mondom.

Ez így van! Rendszeresen járok Gergõ barátom által "vezetett" hidegkamrába. Ez egy szolíd -110 C (nem tévedés!) hõmérsékletû helységet jelent. Van fogalmam arról, hogy milyen az, amikor megfagy a cipõ talpa...
Ez még nagyon távol áll egy közepes színvonalú, túrára javasolt spd-s topánka talpától, a karbontalpról nem is beszélve!
Továbbra is tartom azon (tapasztalati) véleményem, hogy a legtöbbünk által képviselt igénybevételhez felesleges egy karbon talpú hightech cipõ.

Ha jól emlékszem, nálam van Lompi elsõ lengõorrúja, és még nagyon jól bírja.

Az a harmadik volt, de szeretném hinni, hogy meghatározó darabja volt a fejlõdésnek. :)
1.
Feltöltött kép
2.
Feltöltött kép
3.
Feltöltött kép
A végleges (nálad lévõ) változatnál a gerinc íve -hosszas vita után- megfordítva került rögzítésre és az elsõ volt, ami már sablonban készült így garantálva az egyenes futást. Na abban még volt anyag! :)
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=o_nQIWB7VKY
Ezen a videón már végleges változatában. A 20x20-as Tom2 keze munkáját dicséri! (késõbb kissé belenyúltunk... :))

hasszan

hasszan

vendég

• fórumtag
  • 71 hozzászólás
Sziasztok!

Elég kusza a meló, azért nem írok mostanában.
Ami az elektromotort illeti, ha már goldenmotor, akkor én inkább az MBG36F-ben gondolkoztam, de itt van egy oldal, ahol szerintem jól megjelenik néhány gyártó néhány típusa, és vannak tömeg/teljesítmény adatok is:
Ebike hub motor selection
És hogy miért gondolkoztam ebben?
Szimplán az élményfaktor miatt.. Tudom, esendõ dolog, tekerjem ki magamból, de akkor is, érdekes lehet földközelben suhanni elektromos rásegítéssel..
Annyi még, hogy a rekut egy hétre raktam le, amíg eltakarították a havat, különben végig mentem, nem volt olyan idõ, amiben lehetetlennek éreztem volna, igaz, volt olyan nap, amikor a cipõtalpam a rekun nagyon keményre fagyott, akkor viszont nagyon lehetett tolni.
Ennek megfelelõen szerintem igenis számít a rekun a talp keménysége, ezt érzés alapján mondom. Aznap (február 3 környékén) egy százast letekertem, a végére fájt, annyira fáztam, de 5 perc után bent jobb volt.
Tavaly kb. 6000 km-t mentem, majdnem végig rekuval, de a statisztikáról lemaradtam.
Ha jól emlékszem, nálam van Lompi elsõ lengõorrúja, és még nagyon jól bírja.
:-)
Hasszan

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Karbon felni:

http://rhm.typepad.c...f148ccfa970b-pi