Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
Szombat javaslat:

Kerepes-Fót-Dunakeszi-Vác-Rád-Acsa-Galgamácsa-Veresegyház-Gödöllõ-Kerepes
találkozó: 9.00

Hogy tetszik?
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts

Hétvégi közös biciklizés?

Részemrõl rendben lenne és a szombati napot tudom erre javasolni. A vasárnap sajnos nekem nem megfelelõ. Útvonal terved van-e már? Valkó és társait a múlt szombaton abszolváltuk egy 100 kilométeres túra keretében.
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

lazac

lazac

vendég

• fórumtag
  • 145 posts

Kerestem a neten, de soha semmi ilyen szabályt nem találtam. 2-3-4-5 éve rendszeresen vonatozunk tandemmel és mindig egy jegyet vettünk. Hol volt erre utalás? link?

Nem értem, miért nem hiszed el nekem, hogy belémkötöttek (nem szoktam sem bliccelni, sem oktalanul szapulni állami szolgáltatókat, okkal viszont bármit bármikor), de megkerestem Neked, íme:

A MÁV-START
VASÚTI
SZEMÉLYSZÁLLÍTÓ
ZÁRTKÖRÛEN MÛKÖDÕ
RÉSZVÉNYTÁRSASÁG
SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI
ÜZLETSZABÁLYZATA
II. RÉSZ

DÍJSZABÁS
ÉS A JOGSZABÁLYOKBAN
MEGÁLLAPÍTOTT UTAZÁSI KEDVEZMÉNYEK
Érvényes: 2009. november 15-tõl

.
.
.

10. KERÉKPÁR SZÁLLÍTÁSA
10.1. KERÉKPÁRSZÁLLÍTÁS AZ UTAS ÕRIZETÉBEN
.
.
.
10.1.6. Kerékpár viteldíj megállapítása
A kerékpárszállításért kerékpáronként kerékpár viteldíjat kell felszámolni. A kétüléses (tandem) kerékpár szállításáért a vasút kétszeres kerékpár viteldíjat számít fel.
A kilométer-távolságok összeadására vagy a viteldíj külön számítására az 1. Szakasz rendelkezései érvényesek

Forrás: http://www.mav-start...a4_09_11_15.pdf

De nincs jelentõsége, mert most már ez van:

9.1.6. Kerékpár viteldíj megállapítása
A kerékpárszállításért kerékpáronként (ideértve a tandemet is) egy kerékpár
viteldíjat kell felszámolni.

http://www.mav-start..._01_tol_mod.pdf

Cofe

Cofe

vendég

• fórumtag
  • 33 posts
Az ok nagyon egyszerû: bevételnövelés. :)

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts

Kerestem a neten, de soha semmi ilyen szabályt nem találtam. 2-3-4-5 éve rendszeresen vonatozunk tandemmel és mindig egy jegyet vettünk. Hol volt erre utalás? link?

Én az okot, indokot sem értem. A biciklire külön kerékpárjegyet kell venni a vonaton, nem rajta ülve vonatozol, viszont a tandem is csak 2 kerekü, azaz 1 pár kereke van.

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 posts
Ha valakinek kell valami az eBayrol, de nem szallitjak Magyarhonba szivesen segitek, kuldtem haza mar par cuccot Londonbol biztositas nelkul, minden megerkezett epsegben.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
Hétvégi közös biciklizés?
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

Lehet, hogy már nincs ilyen, de akkor (írtam, kb. 2 éve, lehet, hogy több) az orrom elé dugták azt a vaskos "könyvet", hogy nézzem csak meg, õk nem b@szogatni akarnak, de a szabály az szabály. Akkor utána is néztem itthon a neten, és tényleg úgy volt.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Ha már úgy is benne voltam a feliratok gyártatásában, Lompinak is készíttettem egy sorozatot. Kinek tegyek félre belõle? Csak 15 db van!
Feltöltött kép

lazac

lazac

vendég

• fórumtag
  • 145 posts

Hol van a szabályzatban, hogy tandemre 2 jegyet kell venni?

Lehet, hogy már nincs ilyen, de akkor (írtam, kb. 2 éve, lehet, hogy több) az orrom elé dugták azt a vaskos "könyvet", hogy nézzem csak meg, õk nem b@szogatni akarnak, de a szabály az szabály. Akkor utána is néztem itthon a neten, és tényleg úgy volt.

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts
Köszönöm! Megfogadom a tanácsot.

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

azért a 20-as átlag megy, meg a 18-as tervezési túratempó is.
tekerni tekerni és menni fog.
:) :)

A tandem trike vízszintes úton egy 25km/h utazót stabilan tud (montival se tudnék többet). A gond emelkedõn van, de majd kialakulnak a "rekus izmok"!
Hiszen mint hallottuk, csak tekerni, tekerni, tekerni... (közben az outit is, mert az Alpok nagy hágóit a tandem trike-kal egyelõre nem vállaljuk)
:)

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

Számomra sem! Csupán a montis 17.7KM/h-s átlagsebességet és a 15ös tervezési túraátlagot siratom.

azért a 20-as átlag megy, meg a 18-as tervezési túratempó is.
tekerni tekerni és menni fog.
:) :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Errõl rengeteget írtam már, de maradjunk annyiban hogy aki egy egyszerûen felépítésû barangolós showbike-ot szeretne, annak jó lehet. A váz törése miatt olyan érzés a kanyarban, mint a csuklós busz. A negatív utánfutás miatt kis sebességnél stabil és a sebesség növekedésével válik instabillá. Nekem úgy 45-környékén jelentkezett a pánik, 30-alatt nem volt vele baj és akár lépésben is stabil. sok videót találni a neten, azokból sokat megtudhatsz. Ha valaki csinálna egyet, segítek a tervezésben!

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts
Piko-Python

És ezzel tulajdonképpen mi volt a baj? Mert így a videón, egész követhetõnek tûnik.

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts

És?
Amennyiben a sebesség a cél akkor rossz típuson ülsz. Igaz hogy léteznek gyors és kimondottan a tempós tekerésre épített trájkok, de az célirányosan csak arra jó. Általános használatra nehezebb- masszívabb vasak születnek, ami viszont nem Feltétlen zárja ki a nagyobb sebességet, mert, mint mindenhol, az emberi tényezõ is bele tud szólni a végeredménybe. Mint rendszeres tájk használó, ekkora sebességcsökkenést nem vettem észre. Lassabbnak lassabb, de számomra nem a "100km/h átlagsebesség" a végcél.

Számomra sem! Csupán a montis 17.7KM/h-s átlagsebességet és a 15ös tervezési túraátlagot siratom.

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

Érdekes. Megnézném azt a vaskalapos kalauzt, aki ~2 évvel ezelõtt pótdíjazni akart, mert a "tandememre" nem vettem a szabályzatban elõírt 2 jegyet, hogy vajon most is hívná-e a kollégáját, hogy erõfölénnyel gyõzzenek meg a hülyeségükrõl? Mert ezek szerint ingyenesen vihetem a Tagunomat, csuhajj.

Hol van a szabályzatban, hogy tandemre 2 jegyet kell venni?

lazac

lazac

vendég

• fórumtag
  • 145 posts
Érdekes. Megnézném azt a vaskalapos kalauzt, aki ~2 évvel ezelõtt pótdíjazni akart, mert a "tandememre" nem vettem a szabályzatban elõírt 2 jegyet, hogy vajon most is hívná-e a kollégáját, hogy erõfölénnyel gyõzzenek meg a hülyeségükrõl? Mert ezek szerint ingyenesen vihetem a Tagunomat, csuhajj.

A MÁV diszkrét bája

Tegnap egy derék vasutas emberrel beszélgettem bicajokról, vonatról.

Tõle hallottam, hogy jan. 1-tõl a MÁV vonalain a 20 collos és kisebb kerekû, egynyomú (kétkerekû) bringákra nem kell kerékpárjegy.

Megnéztem a MÁV honlapján a szabályzatokat, semmi nem utal erre. Felhívtam a MÁV Direkt tudakozót, és tényleg van ilyen, de belsõ utasításban adták ki, mindenkire vonatkozik nem csak vasutasokra, de nem tették közzé. A Mátyás királyt látogató furfangos lány jutott eszembe róluk, akinek "ki is volt a csúnyája meg nem is".

Keresgélés közben találtam viszont mást is még: Belfldi ajnlat :: MV-START Vasti Szemlyszllt Zrt.

Azért fejlõdnek.:)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Ma se lesz tekerés. :( Tolódik a szezonkezdés a jövõ hétre. Nem sikerült összeraknom az Elephantot.
Feltöltött kép
A burkolatok közül nekem a Hase Klimax megoldása tetszik! Egyszerû és praktikus.
Feltöltött kép
Megyek Lompihoz. Kell valakinek valami?

Mentát

Mentát

vendég

• fórumtag
  • 32 posts

régi terveim egyike. :)
szívesen látnám egy ilyen burkolat gyártásának részleteit fotókon leírással kis hazánkban egy sufniban elkészülve.
Számomra nem egyszerû dolog, lehet másnak gyerekjáték lenne, ezért örülnék egy már elkészült kemény kaszni leírásának.

1mm-es polikarbonátból terveztem, vékony aluvázzal. De most hogy valószínû csak egy szélterelõ lesz belõle.
Vagy max ennyi (még nincs teljesen kész, dolgozom rajta):
Feltöltött kép

A formatervet ne pontozzátok, szigorúan funkcionális (leginkább egy félbevágott autó és egy lokomotív keresztezésére hasonlít), és figyelembe kellet venni hogy csak egy irányban hajlíthatom az anyagot :)