iszonyatosan zavart az áttétel.
Épp ezért gondoltam 1:1 áttétellel és tolórúddal. Ez egyesíti a közvetlen és közvetett kormányzás elõnyeit szerintem! Kivéve holtjáték...
egy féllengõkar... valahogy nem bizalomgerjesztõ. Persze lehet, hogy még ráhangolódom!
1:1 áttétel egyesítheti a kettõ hátrányait is.

Nekem a legnagyobb gondom az áttételes megoldásokkal volt, bár szokható... Nyílván meg vannak az elõnyei, de amikor átülsz egy másik gépre úgy el kezdesz kacsázni mint ha lengõorrúról ülnél normálra.
A másik az eltérõ forgáspont. A normál kerónál -bármekkora is a stucni hossza- ugyan az az érzés, legyen az komfort, trekking, monti vagy outi. De hogy a feneked alatt van a forgáspont, a kormány meg elõtted 40 centivel fordul... Lehet, hogy egyén függõ és mást nem zavart ez az érzés, de én a magam részérõl maradnék az egyezerûbb megoldásnál, amennyiben az megvalósítható.
Kizáró okok lehetnek:
- óriási ülep (ez úgy látom nem áll fenn

)
- behatárolt kormányszélesség (pl.:be kell férnie az autóba)
- nagy távolság a homlokcsõ és ülõlap között
- lapos homlokcsõ szög
Rengeteg jó tulajdonsága van az alsókormánynak és azon kívül, hogy körülményes vele tolni a bicajt más nem is tudnék hátrányként említeni! Azt azért továbbra is fentartom, hogy bizonyos vázkialakításnál felesleges és bonyolult, indokolatlan a használata, míg bizonyos esetekben nincs értelme más kormányban gondolkodni!
A féllengõkar hátránya, hogy kötelezõen átütõagyat kell használni. Ahhoz meg köll a tengely... A villa forgáspontjához egy mezei monoblokk kiválóan megfelel! Persze, ha már úgy is esztergáltatni kell, akkor már lehet ez is igényesebb megoldás. Nem törvényszerû, de lehet nehezebb is a hagyományos befogatásnál.
Megbízhatóság szempontjából nem megalapozottak a félelmeid, a gocycle is ilyen.
Több munka elkészíteni, viszont a látvány...