Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás
A videón látható bringás inkább felvehetett volna egy liba zöld mellényt vagy olyan kabátot mint neked is van, az szerintem többet ér nappal mint akármilyen lámpa. Nem beszélve arról ha csak ritkán használod éjjel akkor kár beruházni 15 ropit erre a célra. A lényeg az, hogy sötétben lássanak téged mert az utat rendesen úgysem fogod látni akármilyen lámpát veszel. Szerintem a 4ezres lámpa tökéletesen megfelel.
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Kicsit elkanyarodok a témától, de maradnék is mellette!
Tõlünk kicsit nyugatabbra más a szemlélet. Egy felmérés szerint a kerékpáros balesetek 30%-al csökkenthetõek a nappali világítás használatával.
http://www.youtube.com/watch?v=DJMOeG2V1rE&NR=1
Ezért a BM új szériáján megjelent a "nappalifény".

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Amit még néztem, az a Sigma Triled, az ára meg 4 ezer alatt van. Városban biztos tökéletes!

Nekem Cateye EL-450-em van. Olyat akartam, amihez tudok venni + bilincset hogy lehessen pakolgatni a bingák között, ezért a Cateye. De a Sigma Triled ezt magában megodja... hm, meggondolandó. De ez gondolom inkább a látszani, sem mint a látni kategória. Vagy? Próbáltam keresni összehasonlítást az EL-450 és a Triled között, de nem találtam...

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Áááácsi! Lemardtam! Minek vagyok ismételt kerékkötõje? :) A hajtókar és a hozzátartozó fogaskerék Lompinál van, Õt kell meginterjúvolni!

Igazból a tapasztalatokra vagyok kiváncsi! Persze érdekes paraméter volna a hossz is...

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Igen, mert mindenki arra vár, hogy Piko megírja a hajtókarhosszt ;)

Áááácsi! Lemardtam! Minek vagyok ismételt kerékkötõje? :) A hajtókar és a hozzátartozó fogaskerék Lompinál van, Õt kell meginterjúvolni!

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Bizony-bizony nem mindegy hogy, 3 m. lánc vagy ugyanennyi elemi szálból font polietilén... :) Hajrá Stringbike! :)

És ha már ennyire alszik a topik, akkor feltenném a következõ kérdést: Milyen lámpát vegyek elõre? Mindenkinek van tapasztalata, mindenki használ valamit. Mit javasolnátok?

Azt nem is merem remélni, hogy egy telepekkel mûködõ és egy max. 15'000 Ft. körüli keretbe is beleférõ cucc olyan fényerõt adjon, mint az általam jelenleg használt 40 lux teljesítményû Busch Müller...
Azért, ha az országúton ér az éjszaka (ami nem túl gyakori) se érjen meglepetés.

Amiket találtam:
Maradva a BM-nél IXON LED 15.222,-Ft.
Azt írja a gyári manual, hogy 14 lux a fényereje 13 óra az üzemidõ. Teljes fényerõ mellett 6 óra. Tölthetõ agydinamóról is...!? :)

Ami még szóba jöhet az a Sigma Pava. Ez már 15 luxot tud és jók a vélemények is róla. Most 15'290 Ft.-ért megvehetõ.
beépített töltõ, töltöttség visszajelzõ stb. és ez sem egy rossz márka.

Amit még néztem, az a Sigma Triled, az ára meg 4 ezer alatt van. Városban biztos tökéletes!

Tehát, valami javaslat, tapasztalat?

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

két napja halott a topic

Igen, mert mindenki arra vár, hogy Piko megírja a hajtókarhosszt ;)

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás
két napja halott a topic, hogy ne legyen az katt ide: http://nol.hu/lap/tu...pp_kell_tekerni és gondoltak a rekusokra is
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

Milyen rövidre csináltattad a hajtókart? Bevált, jó volt vele tekerni? Azért kérdem, mert amikor ennek a rövid hajtókar témának próbálok utánanézni, kicsit úgy érzem mindig, hogy a teló-nemteló hitvitához hasonló ez is. Mik a személyes tapasztalatok?

a pontos hosszt Pithontól, én már nem emléxem. talán 155mm?
szerintem jól látod a "hitvitát" ;)
általában erõbõl lassan tekerek, így a nagy lánctányér + kis hajtókar + lassabb pedálfordulat=tipikus izommunka. kis kerékhez szerintem jó választás volt. eleinte furcsa, olyan mintha gyerekbringát tekernél amit visszahúz valaki:) :) . persze mint minden, ez is egyén-függõ. azt mondják kisebb hajtókarral a lábmozgás is kisebb, a térd talán kevésbé van gyepálva. nem vettem észre, viszont elfértem a kormány alatt :)

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

kb 14e Huf munkadíj volt a tányér marása és a karok pedálmenetének esztergálása. a pedál nincs benne.
:) :)

Milyen rövidre csináltattad a hajtókart? Bevált, jó volt vele tekerni? Azért kérdem, mert amikor ennek a rövid hajtókar témának próbálok utánanézni, kicsit úgy érzem mindig, hogy a teló-nemteló hitvitához hasonló ez is. Mik a személyes tapasztalatok?

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

... Ha még egyszer 20" kereket hajtok, azt úgy is DD-vel oldanám meg.

én meg nem hajtok többet 20-as kereket ;) :P
:)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

kb 14e Huf munkadíj volt a tányér marása és a karok pedálmenetének esztergálása. a pedál nincs benne.

Vazze! Az legalább három sör!!! :) Tomi, ha terved van vele inkább visszaadom! Ha még egyszer 20" kereket hajtok, azt úgy is DD-vel oldanám meg.

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

... Tominak biztosan sok munkája van benne

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Ezek a nagy tányérok már az "ú,vazze" kategóriában vannak. Egyenlõre úgy szeretném megcsinálni, a gépet hogy mindkét gyerek tudjon menni vele, dehát nõnek mint a veszedelem, úgyhogy csak ideiglenes ülés készült rá. A nagy tányér miatt lehet hogy a hajtást sem tudnám annyira hátrahúzni amennyire kellene. Egyenlõre 150mm körüli hajtókarhosszban gondolkodom. Tegnap elkezdtem (volna) összepakolni a vázat, de a meglévõ elsõ villa sérült volt nyakban, csak akkor láttam meg amikor kibontottam a donorból. Addig nem veszem elõ a fürészt, amig minden anyag nincs a kezem ügyében. Szépek, szépek ezek a 20-as kerekek, de hátra csak benyomok egy 26-ost. Vagy mittomén....
Na, most jól elbizonytalanodtam. Megyek gondolkodni . (a hûtõszekrényig)

Csak ázik az esõn a hajtókarokkal együtt. :) Ha szeretnéd kipróbálni, eljuttatom hozzád. Ha még is kellene, akkor leisszuk! Nyugodtan gondolkozz!
(ja és rövidített hajtókarok vannak rajta, Tominak biztosan sok munkája van benne!)

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

Ilyen is van ebbena blogban Muszáj ezt? - Hétköznapi helyesírás

személy szerint én elsõsorban inkább itt arra figyelek mit kommunikál valaki, és hogy hogyan. nekem nem fontos hogy most helyesen van-e írva, vagy sem. a mondandón az úgy sem változtat semmit. pl. nagyapám nem volt az a nagy írástudó és mégis hatalmas értéket és intelligenciát képviselt számomra a maga egyszerû tiszta természetével .

20-as keréknél hogy a normális tempót tartsd és itt a 26-os kerekes hajtást értem, mindenképp kell valamilyen szorzó szerintem, mert a pedálfordulatot normál szinten tartva tudod csak kényelmesnek érezni a tekerést. viszont 20-as méretnél szorzó nélkül csak pörgetve tarthatod a "normál" tempót ami hosszabb távon nem mindenkinek jön be. ki kell próbálni. nekem nem jött be, ezért ajánlom én is a plusz áttételt.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás

[OFF]

Bocs mindenkitõl elõre is, meg akinek nem inge ne vegye magára, a többieknek pedig remélem hasznára válik ez a szösszenet
a lényeg:
„Egyelõre még nem tudom, ráérek-e este.”
„Még nem dõlt el a meccs, a két csapat egyenlõre áll.”

Én sem vagyok ám egy nagy helyesíró - fõleg j-ly téren...
[/OFF]

hejes írás tanfojam a topik vagy rekus ? :P
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Bezzeg a muszály / muszáj kérdésköre kevés embernek tûnik fel...;)

Ilyen is van ebbena blogban Muszáj ezt? - Hétköznapi helyesírás

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Az olyan embert aki fél óra alatt gépel le egy sort, nem illik kritizáni!

Ebben a konkrét esetben akkor még profitálsz is a helyesírásból, hiszen egy betût megspórolsz! ;)

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Amúgy érdekes az oldal, legalább ragad az emberre valami a koszon kívül is.
Elmentettem a kedvencek közé, tanulságos.
Kösz a képzést;)

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
A fiú 9 ,a lány 7 . Viszont magam is meglepõdtem amikor a legény 24"-os kismontival simán tartotta a 28km/órás sebességet, és meg kapcsolt volna felfelé, csak már nem volt hova. A lány pedig már bölcsibe!!! is 16"- os BMX-szel ment, pótkerék nélkül, hátul gyerekülésben a babájával. Szokatva vannak. Meg ha már csinálok nekik egy bringát, azt úgy szeretném, hogy ha nõnek, egy ülés és egy hajtómûcserével tudják használni. Esetleg én is tudjak vele kolbászolni ha nekik nem kell, nagyobb flexelés nélkül. Végül is a tengerimalacra is õk vágytak, mégis a bolond apjuk takarítja õket.
:)
Mármint a malacokat.

Motyoo!
Az olyan embert aki fél óra alatt gépel le egy sort, nem illik kritizáni!
Légy optimista és tessék inkább örülni a hejesen irt szavakknakk!