Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

úgy érzem h mintha túl hamar lassulna le, és elég nehezen indulunk meg.

Nagy a gördülési ellenállás? Lehet a két 20-as kerék? Mekkora nyomás van bennük?

A láncveszteség nem arányos a hosszával. A láncveszteség fõként a lánc meghajlásánál és kiegyenesedésénél történik, a súrlódás miatt. Én a láncot finom olajjal kenem, majd szárazra törlöm. Mivel hölgyek nem járnak ide, beírom a lánccal kapcsolatos aranyköpésemet: A lánc legyen olyan mint a punci: Kívül tiszta, belül csúszós.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
tanár úr az átétel mintha kicsit kevés lenne a kép szerint laci gépés az 52 11 es megoldásal 30 simán megy laza tempoval igaz hogy nálatok 3 kerék van de keten tekertek.
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

Rosszul gurul, vagy a közegellenállás, vagy a hajtási veszteség a nagy?

Közegellenállás nem igazán rosszabb sõt inkább jobb, mint a hagyományos bicajon. Ez nem lehet ok, úgy érzem h mintha túl hamar lassulna le, és elég nehezen indulunk meg. Nagy igyekezettel is csak szerény tempót tudunk tartani. A 2 hosszú lánc biztosan sok hajtási veszteséget okoz. Tudom h olajozni kellene, a Gályán ez nagyon sokat segített. Itt még nem alkalmaztam ugyanis amikor megpörgetjük nagyon szórja a finom olajpermetet. Rekun ez ellen hogyan szoktatok védekezni. (hagyományos bicajon nem szórja fel)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

.... viszont nem megy jól:)

Rosszul gurul, vagy a közegellenállás, vagy a hajtási veszteség a nagy?

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás
.... viszont nem megy jól
:(
a kerekek nagyon könnyen forognak, nem súrlódik sehol a fék sem.
Eddig kb. 20km-t mentünk vele. Jól taposható, pörgethetõ is, ilyen rövid távon még kényelmes is. (a táv nem kis részét kis utcákban, parkokban rodeózva tettük meg), de az utazó tempónk nagyon siralmas.
Mi lehet a hiba?
(ne gyertek azzal h még nem alakultak ki a rekus izmok)
:)

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás
...és felemeltem a trike-ot.

Feltöltött kép

..... lehet matekozni

:D :D :D :D :D :D :D :D :D

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás
...majd ráálltam a mérlegre....

Feltöltött kép

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás
A próbára szánt kazettás hátsókerék lánckerekein a lánc reménytelenül ugrott, de a garázsban találtam egy régi 630x32-es kereket. Feltettem egy csomagtartót kosárral, tükröt, egy régi stucnit a GPS számára...

Feltöltött kép

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás

A kertben már jól mutat, néhány km-t már gurultunk is vele, de még nagyon sok dolgot kell megoldani...

Feltöltött kép

Ez igen, Tanár Úr! Nem vesztegetted az idõt. Az üléspozíciót elnézve a hosszú távon történõ derékelmacskásodás problémát is sikerült megoldanod az elérõ állású ülésekkel. Ha zsibbad valami csak helyet kell cserélnetek. Szép lett a masina, gratulálok !

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

- Nekem hasonló alsókormányom volt, mint Stokinak. Motyoot még nézni is kényelmetlen. Mindketten esküsznek a saját beállítás komfortjára.

Hát igen. Amikor elõször megláttam magam fényképen, elsõ dolgom volt, hogy kimentem, beleültem, hogy tényleg kényelmes-e. Alig akartam elhinni, de nagyon! Azóta már volt kormánycsere, és egy kicsit még elõbbre került a fogantyú, följebb viszont nem. Ettõl persze még lehet más kormánypozíció is kényelmes!

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

Szélvész,

én az ülések háttámlájával kapcsolatban tennék észrevételt: A háttámla tövénél ki kell alakítani egy domborulatot befelé,hogy a gerincet megtámassza. Rövid távon ez nem jön ki, de egy hosszabb tekerés már fárasztó e nélkül. Néhány ismerõsöm, aki egyenes háttámlát csinált, kispárnát, szivacsot, miegyebet rak oda, hogy a gerinc görbülete meg legyen támasztva.
Az ülõ- és hátlap által bezárt szög is kicsinek tûnik. Ez is becsapós, mert a zárt pozícióban nagyobbat lehet nyomni, és ez rövid távon nagy élmény, de az a vége, hogy bedurrannak a combok. Én nyitottabb pozíciót és magasabb pedálfordulatot javaslok.

Minimális rekus tapasztalataink birtokában minden javaslatoddal egyetértünk. Ez még a V1.0 béta verzió. :)

Egyelõre a láncvezetés, az ülések rögzítése az aktuális probléma. Ezen dolgozunk most.

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

Rövid kormány rövid erõkar nehéz mozgatás. Ha az ülést hátrébb tettétek volna akkor elférne egy hosszabb kormány és könnyebb a fordulás :( . Áttételen mire gondoltatok?
Láncvezetõnél a laposabb ívû danamid még csendesebb. Most próbálgatom és szuperál. Vagy csak kezdek süketülni a sok flexezéstõl? :) :) :)

Az ülés hátrébb helyezésével az amúgy sem rövid tengelytáv tovább nõtt volna, ezt akartuk elkerülni. Próbáltam AMbringánál a TWBents közvetlen kormányzású modelljét (persze nem tandemet) és kb. olyan bizonytalan volt a kormányzás mint a mienken csak éppen egy kicsit könnyebb volt megtartani. A gép is nyilván könnyebb volt és utas sem volt. Próbáltam közvetett kormányzású modellt is, olyan mintha a régi Ladából egy sebességfüggõ elektromos szervókormányos autóba ültem volna.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Mennyi jótanács!? :) Adnék én is egyet! Használjátok sokat mielõtt lefestitek. A sok kilométer meghozza a megszoksz vagy megszöksz eredményét.
- Nekem hasonló alsókormányom volt, mint Stokinak. Motyoot még nézni is kényelmetlen. Mindketten esküsznek a saját beállítás komfortjára.
- Az aluüllésemen van az a bizonyos deréktámasz, Murla panaszkodott rá, hogy mennyire kényelmetlenül nyomja a hátát.
- Lompi lent szeret tekerni, Papa Barchetta-javal el sem tudtam indulni...
Sorolhatnám még de a lényeg az, különbözõek vagyunk. Mást érzünk kényelmesnek, pihentetõnek, komfortosnak. Használjátok sokat, gyûjtsétek a kilométereket. Ha szükséges változtassatok.
... végül, hozzám illõen egy szofisztikáltan implicit deffinícióval éljek: QRVAJÓ lett! :)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Szélvész,

én az ülések háttámlájával kapcsolatban tennék észrevételt: A háttámla tövénél ki kell alakítani egy domborulatot befelé,hogy a gerincet megtámassza. Rövid távon ez nem jön ki, de egy hosszabb tekerés már fárasztó e nélkül. Néhány ismerõsöm, aki egyenes háttámlát csinált, kispárnát, szivacsot, miegyebet rak oda, hogy a gerinc görbülete meg legyen támasztva.
Az ülõ- és hátlap által bezárt szög is kicsinek tûnik. Ez is becsapós, mert a zárt pozícióban nagyobbat lehet nyomni, és ez rövid távon nagy élmény, de az a vége, hogy bedurrannak a combok. Én nyitottabb pozíciót és magasabb pedálfordulatot javaslok.

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

... Race Across Hungary.... Én Pesten sorolok be hozzájuk.

kb mikorra érnétek Bajára , Hercegszántóra?

"nem tudom. Én csak kísérõ autó vagyok"

okés megelõztél ;)

Szélvész tanár úrnak összedobtam egy rajzot:
;)
Kép.Tár.hu
tuti csendes megoldás
:)

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Mikorra érnek Budapestre, mi a terv ?

Bevallom férfiasan, nem tudom. Én csak kísérõ autó vagyok és 8-kor indulok. Valahol utolérem/bevárom õket.
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás
Mikorra érnek Budapestre, mi a terv ?
...

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás
Gratulálok én is Szélvész tanár úrnak a trájkhoz. Szép munka. Egyszer ki kellene próbálnom már egy trájkot, lehet mono is. Fogalmam sincs róla milyen lehet vele menni. Ez a szerencsém mert ahogy magam ismerem bele is szerelmesedem mindjárt és hozzá látok a tervezgetéshez.
Amúgy meg gondoljunk a Race Across Hungary-n az éjjeli 0:59-kor induló sporttársakra (Rekumbens - Annyira Más Bringa: RAH 2010 idõpont változás és új információk) akik átszelik az országot északról délre. Én Pesten sorolok be hozzájuk.
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás
...és egy jó munkás ember miért nem használ fülvédõt ??? Nem csengene a füled utána órákig nem beszélve a folyamatos hallás károsodásról.
Én egy ilyen : http://www.peltor.se...51211214602.pdf (optime III-ast) használok nyakpánttal (neckband verzió) már évek óta és igen jó cucc. A magas hangot kiszûri, de pl. az emberi hangot nem, úgyhogy egy jól kitalált felszerelés .
...

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

...Keményen kell kormányozni mint régi Ladákon parkoláskor. :) Az elsõ próbákat követõen szeretnénk is megvalósítani az áttételt.

A harmadcikkelyes láncvezetõ azonban meglehetõsen zajos. :( Mi lehet az oka? Lehet h a görgõ mégis csöndesebb?

Rövid kormány rövid erõkar nehéz mozgatás. Ha az ülést hátrébb tettétek volna akkor elférne egy hosszabb kormány és könnyebb a fordulás :( . Áttételen mire gondoltatok?
Láncvezetõnél a laposabb ívû danamid még csendesebb. Most próbálgatom és szuperál. Vagy csak kezdek süketülni a sok flexezéstõl? :) :) :)