Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Én ugyan már teszteltem, de ha nem lesz rá más jelentkezõ szívesen bevállalnám még egy kis tesztelésre. :)

Akkor megnyerted! :) Majd néha cserélünk... Kipróbálhatod a másik végletet is :)

Más... Az elsõ teló. Hol láttam már ilyet? Lehet, hogy Magyar?! Hol van PERBÁL???

benjami

benjami

vendég

• fórumtag
  • 133 hozzászólás

Ha valaki tekerné az össztelósomat, egyenlõre még szabad a hétvégéje... Csak egy szivacs kell rá! :) Kiváló teszt lehetõség! Nosza-nosza!

Én ugyan már teszteltem, de ha nem lesz rá más jelentkezõ szívesen bevállalnám még egy kis tesztelésre. :)

benjami

benjami

vendég

• fórumtag
  • 133 hozzászólás
Az Isuka mûhelyében elkészült másik reku is lefutott már majd 1800km-t és hiba nélkül teljesítette a RAH túrát is. Szélvésznek üzenem hogy nekem is úgy tûnik hogy igenis vannak rekus izmok, csak még nekem sem erõsödtek meg. Felfelé jelenleg még sokkal lassabb vagyok, meg a gyorsulásom és a hosszú távú utazóm is még lassabb egy kicsivel mint az mtb-vel (pedig annak a kisebb légellenállás miatt gyorsabbnak kellene lennie). Szerintem majd 10000km után fog kiderülni mi az igazság. Az viszont tény hogy a 270km (odaúttal együtt 300km) után is csak a lábam fáradt el (az mondjuk nagyon), a nyakamnak, kezemnek semmi baja nem volt. Na jó, egy idõ után a fenekemet is kezdte már nyomni egy kicsit a viszonylag vékony és kemény polifoam, de ez azért még nem volt olyan borzasztó. Remélem ha meg lesz ventisit-em majd ez is megoldódik.

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

Tesztkörnek kicsit acélos! Én már Visegrád felé szakajtom a láncot, mi lesz a fellegvár felé? Gondoskodni kell szervíz autóról...

De jó nagy legyen, mert a tandem trike "long vehicle". Jelenlegi állapotában a Margitszigetet sem merném bevállalni.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

És a célpont legyen a Fellegvár! Jó képeket csinálhatnánk a Szélvész családról!
:)

Tesztkörnek kicsit acélos! Én már Visegrád felé szakajtom a láncot, mi lesz a fellegvár felé? Gondoskodni kell szervíz autóról...

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

ne legyen túl korai az indulás!

De ne ám!

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Nem kanyarodnátok esetleg felénk? Hortobágynál csatlakoznék. :) :(

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Jó. Dobogókõ. ;)

És a célpont legyen a Fellegvár! Jó képeket csinálhatnánk a Szélvész családról!
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Én is csatlakoznék egy hétvégi barátságos bringázáshoz. Útvonaljavaslatom is lehet, itt a Gödöllõi dombságban tudok több olyan utat, ahol kicsi a forgalom és szép a táj. De lehet Pilis is, mondjuk szentendrei találkozóval. Én bringával mennék, ne legyen túl korai az indulás!

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás
Jó. Dobogókõ. ;)
...

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Nekem is ez jutott eszembe! Több szem többet lát!
Az a vasárnapi tali erre is jó! Nem mindegy, hogy rajta mész vagy mellette, mögötte stb... Sok mindenre fény derülhet.

Többek között arra is, hogy hol lehet menni a szerelvénnyel. Éppen ezért a meeting pointot javasoljátok TI!

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás

.... viszont nem megy jól :(

A gyermekem gördeszkája jutott az eszembe. Kipróbáltam és az istennek nem akart normálisan gurulni. Kerekek szét-,összeszerelés ,olajzás, továbbra is sz...r. Esztergálás, kónuszos csapágyak cseréje ipari mélyhornyú golyósokra, mintha nem is az a deszka lett volna, lényegesen! jobb lett. Azután próbából csináltattam a gumírozott gyári kerekek helyett donomit (vagy danamid, vagy donomid, a franc tudja a pontos nevét, ahány esztergáncsos, annyi féleképpen hívja, én meg még nem néztem utánna, de mindjárt meg is teszem) görgõket és még a pille súlyom alatt is jól gurul, igaz, vagy tapadás, vagy haladás. Nálatok is a nagy utazó súly komolyabb csapágyazást , betonkemény gumikat, és jól beállított futómûvet igényel. A helytelen kerékösszetartás, és a kormányzott kerekeknél az összekötõk esetleges holtjátéka is sok energiát emészthet fel. Nem okoskodni próbálok ezek csak a tippjeim , több szem, többet lát alapon.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Az eszembe se jutott eddig, hogy tandemen a két hajtómû 90 fokra is állhat. Én biztos olyanra tenném, kímélve az egész hajtásláncot. Szerintem az induláshoz is lehetne olyan pedálállást találni, ahol mindkét ember nyomhatja.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

20-at sem tudjuk tartani vízszintes úton.

Hoppá, akkor itt valami generális probléma van! Valóban ki kellene próbálni homokon, hogy mindhárom kerék szép nyomot hagy-e. Valószínû hogy valamelyik gumi radíroz... Egy próbát megérne az is, hogy tiszta aszfalton jól meghajtanátok, aztán gyorsan megtapogatnátok a gumik futófelületét. Hátha melegebb valamelyik.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Nagy eséllyel Levi...
- vagy egy új õrült nagy gyakorlattal -

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás
Kit láttam ma délután a Petõfi híd és a Nemzeti között a Duna mellett a rakparton? Gondolom lengõorrú volt, mert mintha elengedett kézzel tekert volna a felelõtlen pilóta ;) :)

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

mekkora pedálfordulattal tekertek ? és mi lenne az ideális tempó?

48-14 áttételnél 26-os kerékkel és 60-as pedálfordulattal kb 25,6 km/h a sebesség. az nem rossz.

Ehhez már lejtõ kell. :(
20-at sem tudjuk tartani vízszintes úton. Esetleg 17-19km/h között erõltetve. Az öreg Csepel gépemmel a 25 körüli utazó nem gond. Ennyi lenne jó rekuval is. Lendületes utazónál hosszan 75-80 körüli fordulattal megyünk. Utolsó 10km-es befutón amikor már közel a kemping 90-95. ;)

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

Elõbb fel kéne menni :) ,
de legalább vízszintes úton Vácig.

mekkora pedálfordulattal tekertek ? és mi lenne az ideális tempó?

48-14 áttételnél 26-os kerékkel és 60-as pedálfordulattal kb 25,6 km/h a sebesség. az nem rossz.

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás
Elõbb fel kéne menni :) ,
de legalább vízszintes úton Vácig.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag