Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
jártam az elején így azért mondtam de azért lazitsd meg ha lehet ne ível hegeszd
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás
A csapágycsésze-nemkiszedést jó, hogy mondod, én kiszedtem volna. Aztán lett volna csodálkozás...

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
[quote name='sao']Kéremszépen, elkezdõdött a Zsuzsi biciklije.

a villát melegen hajtsd meg de ovatosan mert ugy is össze ropan inkáb 2-3x ra hajts meg és ne hütsd le. vázat egy csövel kösd ösze . ja a csapágy csészéket hegesztésnél hagyd benne mert lehet nélküle nemtudod majd betekerni.

(avázat lángal szépen meglehet hegeszteni bika mod vagy rézzel forasztani)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás
Amúgy a villaszög így volna jó, ahogy van, mert Zsuzsinak el is kell majd érnie a kormányt, alsókormányt meg nem akar.

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás

Abszolut laikus kérdés: Nem-e lehet-e az elsõ vellát teljesen függetleníteni a régi váztól, és az 5/4es csövet hozzá köszörülni a +felelõ állásban?

Lehetne, de így, hogy egymásba van dugva a régi és az új csõ, biztosabbnak tûnik számomra. Így egymást tartják, a hegesztés csak elfordulás, elcsúszás ellen van. A te elgondolásod is jó, akkor viszont profi (abból élõ, nagyon hozzáértõ) hegesztõt kéne keresnem. És akkor nekem is sokkal nagyobb szakértelem kéne a vasanyagok terén, mert akkor kb. ugyanolyan anyagú csövet kéne keresnem, amilyenbõl a biciklit csinálták, ha jó kötést akarok (szerintem). És azt sem tudom, a Csepel milyen acélból csinálta ezt a biciklit...

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás
Abszolut laikus kérdés: Nem-e lehet-e az elsõ vellát teljesen függetleníteni a régi váztól, és az 5/4es csövet hozzá köszörülni a +felelõ állásban?

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás
Kéremszépen, elkezdõdött a Zsuzsi biciklije.
Õ az áldozat:
Feltöltött kép
Ki lett vágva a hajlítás:
Feltöltött kép
és 90 cm 5/4-es csõvel megtoldottam:
Feltöltött kép
(a fényképezõ itt már tönkrement, úgyhogy innentõl telefonnal fényképeztem)
Megfordítva:
Feltöltött kép
Az utánfutás most így 21 cm, tehát másik villát kíván. de a dilemmám most inkább az, a hajtókar-tengelytõl két 1/2"-es csövet eresszek hátra, mert az belepasszol a lukakba, vagy köszörüljem le a csõvégeket teljesen, és egyetlen 1"-es csõvel kössem össze a két hajtókartengelyházat? Melyik megoldás tûnik számotokra strapabíróbbnak?
Az elsõ villáról: ha egy 26-os villát teszek be helyette (ez 24-es), és melegen meghajlítom elõre, az strapabíró marad? Aki csinált már ilyet, mit tapasztalt errõl? Hidegen már próbáltam, de megroppant. Lehet, hogy csõhajlítóval menne, de az nincs, még ismerõsnél sem...

lowracer

lowracer

vendég

• fórumtag
  • 157 hozzászólás

Ráadásul vasárnap éjjel?
Az emberek egy része hétfõn dolgozni szokott.
Péntekrõl-szombatra, vagy szombatról-vasárnapra virradó éjjel nekem jobb lett volna, így sajnos lemaradtam róla, pedig a hideget bírom. Talán majd legközelebb.
Egy nyári éjszakán mindenesetre jobb lenne az tény. Kellemesebb hõmérséklet, és rövidebb sötétben tekerõs szakasz.
Gratulálok minden résztvevõnek.

Ez vasárnap hajnalban indult.

Zéta

Zéta

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás

- Októberben, 0 fok alatt?

Ráadásul vasárnap éjjel?
Az emberek egy része hétfõn dolgozni szokott.
Péntekrõl-szombatra, vagy szombatról-vasárnapra virradó éjjel nekem jobb lett volna, így sajnos lemaradtam róla, pedig a hideget bírom. Talán majd legközelebb.
Egy nyári éjszakán mindenesetre jobb lenne az tény. Kellemesebb hõmérséklet, és rövidebb sötétben tekerõs szakasz.
Gratulálok minden résztvevõnek.

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás
Gratula a résztvevõknek. Független hírforrás(Index Túrakerékpározás 4599) szerint 1 outis és 2 rekus 14:00 környékén még Sükösdnél tartott.

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás

Így van:) Nagyon finom darab, és a German A a Hungary A val ellentétben kult darab tõlünk nyugatra.Meg horror drága.Ha jól tudom Perbálon már nincsen semmi, mert az öreg meghalt néhány éve. De ha van is, a German A már független cég németországi központtal. Mondjuk az öreg anno engem is majdnem megölt a szarjával...

Nekem ma mondták perbáliak: Prec-org Kft. Telki felöl rögtön Perbál elején, a Zimbo mellett.

benjami

benjami

vendég

• fórumtag
  • 133 hozzászólás

Igen NAGY egyest beírnék én is azoknak a rekusoknak az ellenõrzõjébe, akik lámpa nélkül flangálnak kietlen tájakon, fõleg úgy, hogy a hellyel-közzel használható lámpa manapság már nem egy döbbenetesen drága dolog !!!

Annyi kiegészítést hozzátennék hogy a lámpa nélküli illetõ történetesen nem rekuval volt hanem országútival, elsõ lámpája volt ami nem volt felszerelve hanem kézben tudta fogni, hátsó lámpája viszont egyáltalán nem volt. :D

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás
Igen NAGY egyest beírnék én is azoknak a rekusoknak az ellenõrzõjébe, akik lámpa nélkül flangálnak kietlen tájakon, fõleg úgy, hogy a hellyel-közzel használható lámpa manapság már nem egy döbbenetesen drága dolog !!!

Én is gratulálok a teljesítõknek (még a Pestig jutottaknak is..), szép teljesítmény egy huzamban 200 fölötti kilométert letekerni és egészen jó sebességgel.
...

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

;1028794']Utóbbi , én K&H nap óta nem ültem rekun.

Szélvész eladta a lengõorrúját. Lehet, hogy az új tulaj? :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Megjelent Murla bejegyzése a RAH-ról. Nagy gratula és respect minden indulónak és teljesítõnek!Kibicnek semmi sem drága és nem kell nagy bátorság a kritikához, de lenne pár észrevételem:
- Októberben, 0 fok alatt?
- Nem lehetne az év leghosszabb napján, amikor az éjszakában töltött idõ a legkisebbre zsugorítható? Önmagában a hétvégi autósok közé merészkedni is felér egy kamikaze kiképzéssel! (tudjátok, amikor a pilótaoktató azt mondja az ifjaknak: jól figyeljenek, mert csak egyszer mutatom meg!
- A versenyt végül hatan teljesítették, sorrendben a következõk: Karlovitz "Pupu" Kristóf, Novák Ádám, Murlasits Attila, Róbert Gábor, Kasza Róbert, Boros János.
... és itt áljunk meg egy pillanatra... Idézném Puput: "Az ötletadó és szervezõ Róbert Gábor harmadmagával messze Baja elõtt járt még, õket az vetette vissza, hogy egyesek lámpa nélkül (!) vágtak neki egy éjszakai kerékpárversenynek."
- rendkívül rossz a kerékpárosok megítélése az autósok között (ez kölcsönös). A rekusokat meg mindenki különcnek tartja. Nem erõsíthetnénk ezt az érzést azzal, hogy úgy nézzünk ki éjszaka mintha kivonult volna egy rendvédelmi zászlóalj?

Ejnye-ejnye... Nem is olyan régen még arról szólt a téma, hogy ki mennyit költ világításra.

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Nagy eséllyel Levi...
- vagy egy új õrült nagy gyakorlattal -

Utóbbi , én K&H nap óta nem ültem rekun.
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Az össztelósom megjelent már párszor itt az oldalakon, Motyoo még videót is csinált az AMP mûködésérõl...

Bizony, emitt van

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Én használok síszemüveget rekun. No nem a körbeszivacsos Carrerát, hanem egy kicsi, félig nyitottat. Márkáját nem tudom, Decathlonban vettem.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

Kérem adjatok tanácsot, milyen szemüveget érdemes viselni rekun! A szokásos napszemüvegeim nem túl komfortosak, mert a lencsék alatt simán bekavar a levegõ (a fekvés miatt...) Síszemüveg? :P Úszószemüveg? :PP

síszemüveg csak síléccel, úszószemüveg csak békatalppal igazi.
:) :) :) ;)
én ezekhez hasonlót használok:
Lumaxpro.hu » Szem- és arcvédelem » EP szemvédelem - Munkavédelem - webáruház
:)

shazy

shazy

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Kérem adjatok tanácsot, milyen szemüveget érdemes viselni rekun! A szokásos napszemüvegeim nem túl komfortosak, mert a lencsék alatt simán bekavar a levegõ (a fekvés miatt...) Síszemüveg? :P Úszószemüveg? :PP