Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Kíváncsian várom ki lesz a 2012-es gyõztes! Pupu vagy Ádám? :)

a 2011-es gyõztesre nem leszel kíváncsi? ez csak elírás lehet ugye?:), a hétvégi programon sajnos nem tudok részt venni, szombaton családi banzáj, vasárnap gombaszedõ túra, de még történhetnek csodák, Benjami engem is képviselni fog lélekben...
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Python sporitárs
Szombaton a 10:30 / Hõsõk terét befixáljuk ?

Az idõjárás még közbeszólhat, de jenlegi elõrejelzés szerint az egész hétvége napos és csapadéktól mentes lesz Budapest térségében.
Benjami lelkes, Nekem is lejön a Varagyuri barátom debrecenbõl (bár nem marad egész nap), Papában is buzog a kíváncsiság (lesz tesztelési lehetõség és örömmel jelentem, hogy bár nem lett folding, de a kerós táskámba pont elfér a gép!), ha jól értelmezem Sao is feljön a Jászságból, tehát igen!

De nincs ellenemre egy vasárnapi tekerés sem! :) Akik kimaradtak a szombatból, pótolhatják vasárnap... :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Gondolom, az elmúlt évek alatt már tapasztalhattátok, hogy imádok konfrontálodni! :) Ebben mindig jó társ volt Stoki és Thommy. (Stoki puhul... :()

Ismét kevertem egy kis vihart a biliben, de ez volt a szándékom. idõközönként, csoportdinamikai kísérletek alanyaiként használlak fel benneteket. Szerintem baromi szórakoztató!
(A csoportdinamika a csoportokban zajló folyamatok összessége: Olyan erõk, amelyeket minden pszichológiailag leírható változások hívnak elõ, pl.: csoportképzés, szerepfejlõdés, vezetés, hatalom, befolyásolás.)
Tehát:
1, A legnagyobb elismerés hangján szólhatok csak a fõszervezõ, Róbert Gáborról. Kiváló és hagyományteremtõ ötlet! Kritizálni könnyû, a megvalósítás viszont tetteket kíván! Gratulálok!
2, A vitaindító bejegyzés némi skizofréniás állapotot feltételezõ bejegyzés nyomán születet. A szerzõ, ez esetben R. Gábor dilemmája arról, hogy tisztán verseny vagy egy szélesebb tömegeket megmozdító esemény legyen a RAH.
A beharangozó alapján a széles tömegeket invitál, a megvalósítás alapján kõkemény verseny...
Szerintem összefér a kettõ!
3. Erre reagálva tettem fel a kérdést: nincs itt valami ellentmondás?
4. Stoki szerint nincs :)! Szerintem van.

(De úgy tûnik, Thommy sem vette a fáradságot, hogy elolvassa és értelmezze a bejegyzéseket)

Jövõre majd letisztul, hogy ki vagy mi a fontos a szervezõnek és a RAH-nak. A részvevõk száma, a verseny esetleg mindkettõ.
Kíváncsian várom ki lesz a 2012-es gyõztes! Pupu vagy Ádám? :)

Részemrõl ennyi! ... és nem tudok elégszer gratulálni mindenkinek aki elindult, függetlenül attól, hogy befutott vagy sem!

Ui.: Thommey! vettem világítást, már nem aktuális! :)

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás
Python sporitárs
Szombaton a 10:30 / Hõsõk terét befixáljuk ?
...

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Python: akkor 10-re kellene nálad lennem? Gondolom a saját gépemet addig el tudjuk helyezni valahol, a szivacsot (polifoam-ot) meg átdobhatjuk a tiedre. Az lenne még a kérdésem hogy most is a patent pedál van rajta? Ha igen megoldható-e hogy az enyémet átdobjuk rá?

Minden tárolható, megoldható, cserélhetõ. :)

lowracer

lowracer

vendég

• fórumtag
  • 157 hozzászólás

meg egy kötsög jeppes rajtam keresztül akart lefordulni, de azért jót tekertem.;)

Jeppes? Jeepes? Biztos Jeep volt? Vagy csak terepjáró?:D

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Míg ti itt RAHoztok, én csaptam egy kört a karácsonyfámmal. Igaz, fogtam egy akkora kátyút, hogy majdnem taknyoltam (szegény bringa) , meg egy kötsög jeppes rajtam keresztül akart lefordulni, de azért jót tekertem.;)
Hónap megkezdem összeheggenteni a GyeReku-t :)

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás
..szerintem azért szerencsésebb jobb idõben csinálni az ilyesmit és az idei RAH esetében (a tavalyinál tök mindegy lett volna) napkeltekor elindulni. De mivel abszolút RAH megfigyelõ állásponton vagyok jelenleg így csak véleményem lehet a RAH-ról, gyakorlati tapasztalatom a legkevésbé.
...

lowracer

lowracer

vendég

• fórumtag
  • 157 hozzászólás
RACE ACROSS HUNGARY: azaz verseny Magyarországon át. Tehát verseny, és nem túra. Magyarország, és nem Alpok. Ezen szerintem nem nagyon van mit vitatkozni. Sok résztvevõ túratempót megy a RAAM-on is, de attól még verseny. A hõmérséklet, és az idõpont csak kifogások.

benjami

benjami

vendég

• fórumtag
  • 133 hozzászólás

Mindenki úgy teljesíti ahogyan akarja, úgyhogy akár beleférhet a sör-vislis menet is, de az inkább átsorolódik TAH-nak, ahogyan Sinbiciklis elnevezte. Magam részérõl próbálok mindig a fõszervezõ elképzelésének megfelelni, ha az RAH akkor RAH, ha az TAH akkor TAH. Amíg a RAH amatõr verseny lesz addig - egyelõre elméletben - szimpatizálok vele.

Mi hárman (közte pont a fõszervezõ is) Pesttõl végig együtt mentünk inkább túratempóban mint versenytempóban ráadásul a sör is belefért útközben (kettõ is). A virsli helyett mondjuk én a magammal vitt szendvicseket pusztítottam el. Nekünk ez akkor inkább TAH volt.
A közeljövõben viszont inkább egy TDA-t (túrázzunk délre Afrikába) kellene szervezni, mert bár valahogy kibírom a hideget is, de nem szeretem. :D

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás
Igen olvastam, sõt még a tavalyit is és nem is vitatkoztam a blog-on, csak leírtam (Reku papa régi ajánlásával;)), hogy "szerintem" mi is itt a cél és mi lehet a RAH mögött. Én azt szûrtem le a tavalyi és fõleg az idei RAH-ból, hogy ez bizony verseny. A tavalyiban nem éreztem ezt a törekvést, de az ideiben erõsen. Ez egy önszervezett amatõr versenyre sikerült.
Ha jól olvastam ki a sorokból a jõvõ évi RAH másmilyen lesz és többé-kevésbé lesznek olyan változások, amelyek közelebb hozzák a versenyt hozzád (hozzám is), de a versengés része megmarad. Persze (Ádám) sem vette véresen komolyan (ugye teázott ... :)), úgyhogy lehet ezt úgy is csinálni.Mindenki úgy teljesíti ahogyan akarja, úgyhogy akár beleférhet a sör-vislis menet is, de az inkább átsorolódik TAH-nak, ahogyan Sinbiciklis elnevezte. Magam részérõl próbálok mindig a fõszervezõ elképzelésének megfelelni, ha az RAH akkor RAH, ha az TAH akkor TAH. Amíg a RAH amatõr verseny lesz addig - egyelõre elméletben - szimpatizálok vele.
...

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Szép teljesítmény, Isuka. Én SPD nélkül még nem mernék ekkora távnak nekivágni, a patentot meg nem a rekun próbálom megszokni, a cipõben meg 10 fok alatt már fázik a csülköm. Még a ventire is spórolnom kell, jelenleg szõrén ülöm a gépet, úgyhogy nagyobb túra majd jövõre. Ha nagyon könyörgök Ooooobinak, lehet hogy velem tart. Addig meg maradnak a kisebb (2-80km) távok. Viszont én is a Sínbiciklis féle bringázást szeretem. Egy szebb vízpart, egy kilátó, egy szép napernyõs könyvtárterasz, ez mind ok a megállásra.

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás
"Személy szerint maradok a túrázgatásnál, a nézelõdõs minden pillanatot kiélvezõs kényelmes tekeréseknél, ahol a mosoly és a vidámság jellemzõ, nem az erõlködõ, kínlódó bizonyítási kényszer."

Hát ja. Persze ettõl még lehet TAH, azaz Race helyett Túra

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Egyben kibõvíteném a "résztvevõk" listát azokkal a névtelen és kevésbé publikált bringás társakkal akik hasonló teljesítményeket tettek-tesznek meg pusztán önmaguk örömére.
;)

hát nem beelõzött Tom2, 27 perccel:D, én is ezt mondom...
képtár

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás
RAH ide RAH oda én saját magamnak csináltam egy versenyt kedden, amelyiken én lettem az elsõ (és az utolsó is). Azért, hogy kipróbáljam magam és a rekum. Az indulást délelõtt 11-re idõzítettem egyéb elfoglaltságom miatt. Ragyogó napsütésben indultam el. A megtett távolság 210 kilométer volt és 22.9-es átlagot produkáltam. Lesz ez még jobb is. (rekusizom) El is neveztem ezt a versenyt RAJ-nak. Az útvonalat itt lehet megtekinteni:Route: RAJ Race Across Jászság átlag sebesség 22.9 | Bikemap.net Az útvonal tervezõ lecsalt 7.3 kilométert.A saját computerem mutatta a 210-et.Érkezés haza 20:50-kor, vagyis vak sötétben volt. Sötétedés elõtt természetesen bekapcsoltam a világítást. A hideg elviselhetõ volt annyira, hogy csak a kéz újaim gémberedtek el az ujjatlan bringás kesztyûben. Ami hiányzott az a társaság és itt jegyezném meg, hogy amit Python mondott "Ismerve a társaságot, azt sem tartom kizártnak, hogy a cél elõtti elsõ kocsmában bevárják a többieket, csak hogy egyszerre futhassanak be". Jó gondolat. Amúgy én is voltam a RAH-on mint kisérõ autó. Visszafelé bringákat szállítottam.
Részemrõl az idei RAH téma le van zárva.
képtár

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

Továbbra is úgy gondolom, hogy ha ennek "tömegsport jelleget szeretne adni a szervezõ (pl. az általad említett 20 fõ) akkor mégis át kellene gondolni az indulási idõpontot - nekem az októberrel is bajom van!
( csak emlékeztetõül: tavaly négyen, az idén hatan teljesítették a távot)

Amennyiben a kihívásról szól a RAH, akkor lehetne januárban, 3000 m-es szintkülönbséggel és az Alpokban...
Az normális, hogy (hogy szószerint egy)pár embernek ez verseny. Tekerjék le becsülettel a karbon gépeken a távot. A dobogó legfelsõ fokán csak egy hely van!

Amennyiben valamiféle népszerûsítése lenne ennek a mûfajnak a RAH, akkor lennénk itt páran (a magunk 20-30-as átlagával) akik szívesen részt vennénk rajta mondjuk május elsején!? Közben sör virsli... :) Ismerve a társaságot, azt sem tartom kizártnak, hogy a cél elõtti elsõ kocsmában bevárják a többieket, csak hogy egyszerre futhassanak be.

2011-ben és Októberben, hasonló körülmények között továbbra is háziverseny lesz... -és nincs ezzel semmi baj, ha ez a cél!
Ellenben ha a "nyílvánvaló cél hogy még többen csatlakozzanak" akkor még is vélek felfedezni némi ellentmondást...

Csatlakozom,
és elismerésem a RAH résztvevõinek!
Egyben kibõvíteném a "résztvevõk" listát azokkal a névtelen és kevésbé publikált bringás társakkal akik hasonló teljesítményeket tettek-tesznek meg pusztán önmaguk örömére.

A RAH, ha jól értelmezem, egy relatíve hosszú távú Verseny amin a Versenyzõ a többi résztvevõvel versengve próbál legelsõként célba jutni. Legrövidebb idõ legnagyobb átlagsebesség. Ez talán az elsõdleges célja. A fekvõk népszerûsítése szerintem az eddigiek alapján nem feltétlen fontos itt. Akiket ezek a célok motiválnak bizonyára indulni fognak jövõre is. Biztos sokan vannak.
Személy szerint maradok a túrázgatásnál, a nézelõdõs minden pillanatot kiélvezõs kényelmes csapatosan elkövetett baráti tekeréseknél, ahol a mosoly és a vidámság jellemzõ az arcokra, nem az erõlködõ, kínlódó bizonyítási kényszer.
És most lehet fikázni.
;)

benjami

benjami

vendég

• fórumtag
  • 133 hozzászólás
Python: akkor 10-re kellene nálad lennem? Gondolom a saját gépemet addig el tudjuk helyezni valahol, a szivacsot (polifoam-ot) meg átdobhatjuk a tiedre. Az lenne még a kérdésem hogy most is a patent pedál van rajta? Ha igen megoldható-e hogy az enyémet átdobjuk rá?
Más téma: a RAH-ra attól függetlenül hogy versenyt jelent a neve én nem verseny célból indultam el, hanem csak hogy bringázzak egy jót, meg leteszteljem hogy hosszabb távon hogy válik be a reku. 1500km rekus múltal egyébként is elég naív dolog lett volna versenyként venni a dolgot.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Az ember lehet szimpatikus és lehet õszinte. Én ez utóbbit választottam.
Az AM.- blog nem a vita helye, de majd itt!

Ez úton küldöm szeretettel az alábbi (a szövegkörnyezetükbõl kiragadott) idézeteket:

Novak Adam írta...Ebben a vérfagyasztó hidegben ilyet tekerni...
Péter írta...Gratulálok mindenkinek, aki a halmozottan kedvezõtlen körülmények (sötét + hideg) ellenére nekivágott!
Miklós írta...esetleg indulhatna egy külön gyógy-csoport max. 20-as átlaggal.
Szóval ha tovább tudnának enyhíteni bizonyos feltételeken a szervezõk, akkor a magamfajta koca-bringás is szívesen csatlakozna.

Karlovitzpupu írta...valaminek a neve "race", azaz verseny, semmi egyebet sem várhattok tõlem, mint hogy az elejétõl a végéig hajtok, ahogy bírok :-)
Miklós írta...
én az alábbi felvezetõ mondatokra fókuszáltam, és vettem azokat szó szerint:
"A túrát mindazon rekus barátaimnak és társaimnak ajánlom, akik egy gyönyörû, napsütéses õszi napon (merthogy az lesz! J) nem restek kora hajnaltól késõ délutánig egy haladós, de nem rohanós tempót tartani, mindezt egy kiváló, válogatott társaságban."
Megígérem, hogy jövõre rendesen készülök, és vállalom a kényelmetlen feltételeket is!
(Kivéve a lefagyott úton, sötétben, -lámpa nélkül :)- száguldást.)

Róbert Gábor írta...nem a kényelem és kíméletesség jegyében terveztük. Tervezhettük volna úgy is, de akkor az már inkább kirándulás lett volna, olyanra meg sok egyéb alkalom van.
Persze halljuk mi a nép hangját, és mivel nyilvánvaló célunk, hogy jövõre még többen csatlakozzanak a RAH versenyhez

László írta...
Nincs ebben némi ellentmondás?
Lipták-Pikó László (Python)

Stoki írta......szerintem nincs.

Stoki te olvastad az elõzményeket?
Továbbra is úgy gondolom, hogy ha ennek "tömegsport jelleget szeretne adni a szervezõ (pl. az általad említett 20 fõ) akkor mégis át kellene gondolni az indulási idõpontot - nekem az októberrel is bajom van!
( csak emlékeztetõül: tavaly négyen, az idén hatan teljesítették a távot)

Amennyiben a kihívásról szól a RAH, akkor lehetne januárban, 3000 m-es szintkülönbséggel és az Alpokban...
Az normális, hogy (hogy szószerint egy)pár embernek ez verseny. Tekerjék le becsülettel a karbon gépeken a távot. A dobogó legfelsõ fokán csak egy hely van!

Amennyiben valamiféle népszerûsítése lenne ennek a mûfajnak a RAH, akkor lennénk itt páran (a magunk 20-30-as átlagával) akik szívesen részt vennénk rajta mondjuk május elsején!? Közben sör virsli... :) Ismerve a társaságot, azt sem tartom kizártnak, hogy a cél elõtti elsõ kocsmában bevárják a többieket, csak hogy egyszerre futhassanak be.

2011-ben és Októberben, hasonló körülmények között továbbra is háziverseny lesz... -és nincs ezzel semmi baj, ha ez a cél!
Ellenben ha a "nyílvánvaló cél hogy még többen csatlakozzanak" akkor még is vélek felfedezni némi ellentmondást...

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

Az AM megjelenés nem kötelezõ program. Ha 11-körül elindulunk északfelé, akkor tudunk úgy idõzíteni, hogy visszafelé összefussunk velük. Amennyiben az irány Észak, akkor praktikusan Vác vagy Visegrád. Visegrád lehet körben is, nem kell hegyet mászni (bár jó buli). Elindulhatunk Újpest irányába és a Megyerihídon át Budakalász, majd Római part stb...
Ez csak kettõ a sok alternatíva közül. Még a városból sem szükséges kimozdulni, akár kereshetünk egy szimpatikus kerthelységet is.
Az a legjobb az egészben, hogy semmi sem kötelezõ és minden önkéntes!
Várjuk meg mit hozz a szombat.

Sajnos kivételesen nincs igazad! Kötelezõ és nem önkéntes szombaton dolgoznom.
:( :( :(
Pedig biztosan akkor lesz a jobb idõ. Nagyon szívesen összefutottunk volna a nagyérdemû társasággal. Mindenesetre péntek du. még dolgozunk a jármûvünkön és aztán meglátjuk.

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás
A Visegrád sem hangzik rosszul. A Vác sem. A kettõ összekötése sem, sõt, a legjobban.
Kompozunk is?