Nem melékesen sikterepen használhatná gyorsito átételnek is dombos turákon pedig 2 perc alatt lasito átétel lesz belöle
I...burkolt hanyatgépek nem a hétköznapi használatra épültek. Szerencsés esetben kiemelt íveken kell tekerniük (kormányszögkitérés minimális) és még a nagy áttételeket is (talán) van lehetõségük kitekerni. Ha jól emlékszem a szélárnyékos csúcs kétszáz fölött, a szóló meg százhatvan körül van...
...Ez egy idomos pályagép, ami idom nélkül is alkalmas a fotózásra...
Idommal még pályára is, de hétköznapi használatra?
Igen, ott legalább nem látni...
![]()
a sebességmániás burkolatos gépekben rendszeresen alkalmazott áttétel technika bebebeeeee
A kéttengelyes láncvezetés jó megoldás a pogózásra, hátsókerékhajtás esetén.Nekem a láncvezetés nyerte + a teccésemet.
Talán mert így iszonyat széles határok között állítható a kormány és a hajtómû pozícíója is, úgy nézem láncbontás nélkül is.
Jól átgondolt, a végletekig leegyszerûsített konstrukció!
![]()
....
![]()
Remélem, értékelitek a szarkazmust... A kormányzást percekig néztem, de még most sem értem miért jó így?
![]()
Remélem, értékelitek a szarkazmust... A kormányzást percekig néztem, de még most sem értem miért jó így?
De! Én Békésszentandrásra. Menni kell a telekre, dolog van! [/B]
Ami nekem meg Isukának van 30-42-52-es Altrix hajtómû, mind a három tányérja csavarokkal cserélhetõ. Majd megnézem az MTB-men is a Shimi 22-32-42-es hajtómûvet hogy cserélhetõ-e. Azt tudom hogy a nagy tányér ott is csavarokkal cserélhetõ mert ahhoz meg is van régóta a csere tányér, de a többire most nem emlékszem a bringa meg nem itt van hogy megnézzem.
Más téma: országúti kéttányéros hajtómûveknél elterjedt a 34-50-es hajtómû. ott is pont akkora az ugrás mint a 32-48 között. Ha azt viszi akkor talán ezt is érdemes lenne kipróbálni.
De! Én Békésszentandrásra. Menni kell a telekre, dolog van! Aztán délután átgurulok Gyulára (gyûjteni kell a kilométereket még a festés elõtt). De ezek közül egyik sem metszi a Hõsök terét.
Ellenben a jövõ héten? Háromnapos ünnep! Szombat vagy vasárnap egy meeting? Hasonló a múlthetihez?
Kit érdekelne?
Tök értetlen vagyok.
![]()
Most van neked egy 3-as agyváltód. Ebbõl szeretnél egy 3-as agyváltót + 3 lánckereket, azaz 9 sebességet ? A láncváltást hogyan oldod meg ? Kézzel pakolod, vagy van már elsõ váltód (hátsó az kell...) (én úgy emlékszem agyváltóhoz való láncod van. Az szélesebb, mint a 8-as nem tudom kompatibilis-e ? Ezekre azért kérdezek vissza, mert van egy emlékképem a bringádról és arra nem emlékszem, hogy volt-e rajta elsõ váltó. Ha nem volt és nincs azt is meg kell venni, költség szempontjából újabb tétel...)
Ha a fenti eset áll fenn, miért nem nézed meg az agyváltó lánckerék fogszámának csökkentésének, növelésének lehetõségét is és azzal való játszadozást. 16,18,19(?!),20,21(?!),22 lánckereket lehet kapni kb. 300-500 forintért a cseréje pofon egyszerû. (pár hónapja csináltam ilyet és 20 éve az agyváltós kempingemnél is így tuningoltunk)
...ha megakadsz a számolgatásban szívesen segítek...
(Elõször ki kell számolni a meglévõt és meg kell fogalmazni a célt, amit már megtettél /csak még nálam nem állt össze a kép/)
De! Én Békésszentandrásra. Menni kell a telekre, dolog van! Aztán délután átgurulok Gyulára (gyûjteni kell a kilométereket még a festés elõtt). De ezek közül egyik sem metszi a Hõsök terét.
Ellenben a jövõ héten? Háromnapos ünnep! Szombat vagy vasárnap egy meeting? Hasonló a múlthetihez?
Kit érdekelne?