Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Zéta

Zéta

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás

N
Egyébként hogy van a kis-piros? Jól viseli magát? (az hogy Te jó gazdája vagy nem kérdés)

Köszöni szépen jól érzi magát. :) Most már kezdünk ismét csavarogni együtt a környéken, és pont az elõbb gondolkoztam azon, hogy lehet az elsõ hosszabb túrát is megejthetnénk hozzátok csatlakozva.
Nem tudom hogy álltok a Ceredi út szervezésével?
"Az élet szép. Viszonylag." /Vavyan Fable/

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Hármas? Szerintem felesleges súlypocséklás....ha sok hegyet akarsz mászni, akkor egy 50\34-es, ha kevesebbet, akkor 53\39 vagy 42 elég, hátra még mindig lehet tenni 11-25, 12-28-as sort, és 34\28-as áttétellel azért már lehet nyomni hegynek felfele is, lefele meg az anno 52\12-es áttétellel simán mentem 80 fölött, szóval az 50\12 bõven elég.
Szerintem ;)

Csak emlékeztetõül írom Pythonnak, hogy a Chilin "elöl" 51/44 "hátul" 11/32 sor van.
Nekem ez már egy 10 %-os emelkedõn egyértelmûen kevés. Szóval súly ide-vagy oda, én valószínûleg benevezek egy harmadik hajtókari lánckerékre hegymászásokhoz. :)

Nos, nem van igazán tapasztalatom a kérdésben. Biztosan úgy van ahogyan írod! Még a Chili kapcsán emlékszem haloványan arra, hogy könnyebb súly erõsen érzõdött az emelkedõkön és elpattogott lefelé... Ugye a merv-váz velejárója. 6 km/h alatti tempó esetén meg tolom. Ezek a projektek meg inkább az alkotásról szólnak.
Összességében az Outi inkább a Ti asztalotok (meg a Papáé). Én maradok a fullextrás túrastílus mellett, de inkább Zéta véleménye áll közelebb hozzám. Fokozatból inkább több legyen, mint kevesebb. Oszt majd beosztjuk... :) Tavasszal ez fokozatosan igaz! Nyár végére már kevesebb is elég! :)
Egyébként hogy van a kis-piros? Jól viseli magát? (az hogy Te jó gazdája vagy nem kérdés!)

Ui.: -ment Debrecenbe a levél/csomag-

Zéta

Zéta

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás

Hármas? Szerintem felesleges súlypocséklás....ha sok hegyet akarsz mászni, akkor egy 50\34-es, ha kevesebbet, akkor 53\39 vagy 42 elég, hátra még mindig lehet tenni 11-25, 12-28-as sort, és 34\28-as áttétellel azért már lehet nyomni hegynek felfele is, lefele meg az anno 52\12-es áttétellel simán mentem 80 fölött, szóval az 50\12 bõven elég.
Szerintem ;)

Csak emlékeztetõül írom Pythonnak, hogy a Chilin "elöl" 51/44 "hátul" 11/32 sor van.
Nekem ez már egy 10 %-os emelkedõn egyértelmûen kevés. Szóval súly ide-vagy oda, én valószínûleg benevezek egy harmadik hajtókari lánckerékre hegymászásokhoz. :)
"Az élet szép. Viszonylag." /Vavyan Fable/

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 hozzászólás

Ajánlani azt lehet, de majd meglátjuk, mi van raktáron. Reálisan végig gondolva jó lenne rá egy hármas tányér. Jó nagy

Szerintem ;)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Szép bicikli :D
Szép merevvázas reku lesz belõle :P Meg gyors is :D De misimanó helyett ajánlom a Campa-t :D

Ajánlani azt lehet, de majd meglátjuk, mi van raktáron. Reálisan végig gondolva jó lenne rá egy hármas tányér. Jó nagy

python beszarás ha nagyon nem b@szuk el

Arra gondoltam, hogy lehetne úgy három méter magas! Had bámuljanak a faluban!
Lehet, hogy még átgondolom.
Elfér ott a garázsban, majd lesz vele valami. Ez már nem kér enni!

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
python beszarás ha nagyon nem b@szuk el

dartos demég milen merev vázas:)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 hozzászólás

No Mester! Már meg is van , hogy mi lesz ebbõl! :) Már csak az a kérdés, hogy mikor?
Feltöltött kép

Szép bicikli :D
Szép merevvázas reku lesz belõle :P Meg gyors is :D De misimanó helyett ajánlom a Campa-t :D

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Lompi! Egy ilyet azért készíthetnél:)nem bonyolult és az eredeti biciklit se kell nagyon szét vágni,ha a súly nem számít...:D

No Mester! Már meg is van , hogy mi lesz ebbõl! :) Már csak az a kérdés, hogy mikor?
Feltöltött kép

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
jolvan wazze ha kel neked nehogy elvigyék a kutyák a tatyobol a kolbászt csak szolj megoldjuk.:D
képek

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás
Lompi!

Egy ilyet azért készíthetnél:)nem bonyolult és az eredeti biciklit se kell nagyon szét vágni,ha a súly nem számít...:D

Amúgy ezzel újra kedvet lehetne adni azon emberek részére,akik azért nem szeretnek kerékpározni ,mert félnek a kutyáktól:D:D:D
toljad neki!!!

Balux

Balux

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
Áron alul hozzájutottam egy ilyen töltõhöz
Feltöltött kép
Tavaly nyáron mentem egy több napos túrát az Alpok tövében (Königsee-Bodensee radweg - mindenkinek ajánlom!!), ahol ezt is használtam. A telefonommal GPS-en folyamatosan követtem, hol vagyunk ill. hol megy a hivatalos útvonal így 1 nap alatt le is gyilkoltam az aksit. A napelemes töltõ annyit segített, hogy ha egész nap kint volt a csomagok tetején akkor egy fél aksinyi töltést adott (5-600 mAh). Ami nem sok, de persze ez a napelem is elég kicsit (és könnyû), de nagyon jól jött ha este nem tudtam tölteni.,

Amúgy most vettem egy agydinamót, szóval eladó =)

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás
Napelemes világításból csakis a könnyített kivitel, akksi nélkül! :) Viccet félretéve nem biztos hogy rossz megoldás az, Napelem cella polikristályos 9 V/109 MA eladó a Conrad webáruházban ezzel pl. egy 1000mAh-s 6V-os rendszert ~10 óra alatt fel lehetne tölteni, 3W felvett teljesítménnyel kb. 2 órát lehetne vele világítani. Aztán párhuzamosan lehet kötni több ilyen panelt is, csak a töltõáramkört kell megcsinálni hozzá, bár lehet hogy olyanból is van bolti.
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

és van lámpája, telótöltõje, mindene ami egy túrához kell :)

és napközben is be van kapcsolva, had vakuljon azaz autós! Este meg látok és látnak engem is!
Levi tavaly 5000-ért vet egyet kerékbe fûzve! én egy Alfine-t használok. Ebbõl is több minõségi kategória van (már van XT is - 14-ért láttam hirdetést), de én sem érzem azt a baromi nagy ellenállást. Azt mondják, hogy bekapcsolva még kevesebb is, mint kikapcsolva!

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 hozzászólás

látom mindenki az agydinamóra esküszik! múlthéten kezembevettem 1--et és megforgattam, hát volt ellenállása!!! elég erõs mágnesek vannak benne. ha már zöldenergia, nem próbáltátok a napelemet?? én ezen gondolkodom.

Nekem a cruiseremen van agydinamó, kézben tényleg elég volt megforgatni, de a helyén tényleg alig van ellenállása...menet közben semmit nem érzek hogy visszafogna, csakhát az enyém egy olcsóbb darab, és biza 900g....de 55-ért most láttam egy 350g-osat :D
És a napelem hatásfoka elenyészik ahhozképest, amit egy agydinamó visszafog a hajtásnál....szóval szerintem egyáltalán nem alternativa, és elég ha egyser eldõl a bicikli, ésmár törik is szanaszéjjel...maradj az agydinamónál.
De kérdezd Pythont hogy mennyit fog vissza...agydinamója, agyváltója van, ettõl elviekben kevés rosszabb hatásfokú rendszer létezik :D Mégis teker, mégis halad, és van lámpája, telótöltõje, mindene ami egy túrához kell :)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
ezlehet zsolti de forgasd meg ugy hogy a hején van és még világit is a lámpa rola
képek

b zsolt

b zsolt

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
látom mindenki az agydinamóra esküszik! múlthéten kezembevettem 1--et és megforgattam, hát volt ellenállása!!! elég erõs mágnesek vannak benne. ha már zöldenergia, nem próbáltátok a napelemet?? én ezen gondolkodom.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Mivel oldottad meg a telefon töltõt? bike2usb? Egy ilyenen gondolkozom, vagy szerzek valami átgondolt kapcsolási rajzot és megcsinálom én... de még csak távoli terv....

Az biza! Már a harmadik! Az elsõt elvitte Dybii. A második egy kísérleti modell volt, kondival. Na az meg túlmelegedett és zárlatos lett, majdnem belepusztult a telóm is. Aztán csinált nekem egy erõsített változatot a Kurilla Sanyi. Ez már a harmincas átlagot is lazán bírja.
Nem véletlen, hogy egy reku is van a fotók között... :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Írjátok többen, hogy nem praktikus az eltérõ kerékméret. Miért? Azon kívül, hogy mondjuk 1-1 pótbelsõt kell magunkkal vinni, milyen hátrányai vannak?

... és külsõt is. A kopás függvényében nem cserélhetsz elsõt, hátsóra. Alapvetõen az eltérõ kerékméret egy kényszer megoldás. Azt a legtöbben tudják, hogy azért van elöl kicsi, hogy alacsonyan tartsák a hajtómûvet, de akkor miért van hátul nagy? Ha eljutsz a kérdés feltevéséig, már meg is válaszoltad azt.
A nagyobb kerék komfortosabb, de ha elöl kicsi van, akkor már tök mindegy! Le kell lassítani. Az áttételek meg a nagyobb kerekekhez vannak igazítva, így ha 2x20-ast akarsz, akkor kompenzálni kell pl. Sram dualdrive.
... de van még ezen kívül is elõnye a nagyobb kerekeknek...

Balux

Balux

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás

Aztán meg túlzásba estem, még telefontöltõ is van rajta...

Mivel oldottad meg a telefon töltõt? bike2usb? Egy ilyenen gondolkozom, vagy szerzek valami átgondolt kapcsolási rajzot és megcsinálom én... de még csak távoli terv....

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Nekem az nem lesz jó - síelek. Viszont a következõ vasárnap (márc 25) jól hangzik.

23-tól én leszek vidéken. 25-én délután leszek újból Pesten.