Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
CERED - RWS falva
Hajlok az utazásra, mert izgat a téma meg a jószág. 130 oda és annyi vissza is (elméletileg). Részemrõl a következõképpen nézne ki a dolog:
Hatvanig autóval a M3-son, onnan a maradék 60 meg bringával. Ez egy laza 120-ból kijön hegyvidéken. Nekem elég lesz. A hétvégi 70 kilitõl is izomlázam van :( A sajátomon kívül még két bringát tudok szállítani, esetleg folding még elfér a csomagtartóban.
Edzettebbekkel találkozhatunk Hatvannban, így nekik 100-140 kilivel több lesz.
Kit érdekel egy ilyen túra?

Balux

Balux

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás

Én ezeket jártam végig:

thx, hajlok a nem dönthetõség felé mostmár én is =)

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 hozzászólás
Oké, jólesz úgyis, hogyha majd jössz! :)
Kössz szépen elõre is!
Majd mielõtt jössz, irj egy mailt, és megadom a számom.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
A következõ két hétben én is megyek Debrecenbe, de ha sürgõs akkor postázom!

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 hozzászólás

Megnéztem újra az AM AZUB tükrét... A szár még mindig ugyan az! A tükör már nem. Ebben még valódi tükör van, az újban -ha jól tévedek- már mûanyag. Mindkettõnek van elõnye.
Oszd el kettõvel az új árat, az pont 2500. (soha nem tudtam jól számolni)

Postán eltudod juttatni hozzám? túlélné az utat vajon? Mert akkor utalnám az összeget+a postaköltséget, és jöhetne is majd :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Mivel privátot nemtudok küldeni, igy itt kérdezem meg, hogy hogyért is adnád akkor :D
Egyébként irhatsz a bakktiti@gmail.com cimre is, ott letudunk fixálni mindent :)

Megnéztem újra az AM AZUB tükrét... A szár még mindig ugyan az! A tükör már nem. Ebben még valódi tükör van, az újban -ha jól tévedek- már mûanyag. Mindkettõnek van elõnye. A mérete is kisebb, hogy ne takarjon ki túl sokat...
Oszd el kettõvel az új árat, az pont 2500. (soha nem tudtam jól számolni)

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 hozzászólás

a szemüveg szárára kell tenni. Úgy állítod be ahogy jól esik. Egy formára hajlított acél drót az egész és tépõzárral van erre rögzítve a tükör. Egyszerû mint a faék! Amikor hozzám került, akkor még valami szlovák ipse gyártotta nyugatra. Késõbb AZUB-bá vált. Egyébként ugyan az mint a képen.

Mivel privátot nemtudok küldeni, igy itt kérdezem meg, hogy hogyért is adnád akkor :D
Egyébként irhatsz a bakktiti@gmail.com cimre is, ott letudunk fixálni mindent :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Bármilyen szemüvegre jó? Mert egy BBB-s cserélhetõ lencsés szemüvegem van, arra gondoltam, mert kormányra lehet nemfog férni tükör, hogy ne legyen útban...
Meg nem takar ki túl sokat a látótérbõl?
Amúgy érdekelne szerintem :)

Egyszerûbb volt lefotózni, mint magyarázni. :)
Feltöltött kép
Feltöltött kép

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Tényleg, itt mi a tapasztalat, felsõkormány dönthetõ/nem dönthetõ, ki melyiket ajánlja?
Ha jól gondolom a dönthetõvel talán könnyebb beszállni ill. megfordítva (ha a bowden engedi) rá lehet fektetni az ülésre a kormányt így kisebb a helyigénye a gépnek. Vs a nem dönthetõ meg stabilabb..?

Én ezeket jártam végig:
- dönthetõ gyári stucniból és nyeregszárból http://rekumbens.blo...3/reszletfotok: a feladatát teljesítette, a legnagyobb elõnye, hogy gyorsan elkészíthetõ volt. Adott pozícióba gyorszárral kellett fixálni, itt van róla egy vid Összehajtogatva liftezéshez - Rekumbens - CsináldMagam (de régen is volt, a hazai rekumbensek õskorában...)
- teljesen házi gyártmányú Dönthetõ sufni stucni - Rekumbens - CsináldMagam ezzel mentem sokat, szerettem, nem volt vele gond, nem volt instabil a bringa, pedig szabadon mozgatható volt menet közben is. Engem nem zavart, a gyári megoldások is hasonlóak ilyen szempontból.

És itt van még pár gyári, amiket akkor összeszedtem:
Kormány és dönthetõ stucni - Rekumbens - CsináldMagam
Kormány - Rekumbens - CsináldMagam

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
a szemüveg szárára kell tenni. Úgy állítod be ahogy jól esik. Egy formára hajlított acél drót az egész és tépõzárral van erre rögzítve a tükör. Egyszerû mint a faék! Amikor hozzám került, akkor még valami szlovák ipse gyártotta nyugatra. Késõbb AZUB-bá vált. Egyébként ugyan az mint a képen.

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 hozzászólás

Szokni kell, ennyi! Ha megszokod az "átfokuszálást", akkor jó lehet. Én nem szeretem, Elõnye, hogy a fej mozgatása miatt, egészen extrém szöget is átlát.
Valami AM-es rendezvényen nyertem egy Azubost, de nem használom. Megegyezhetünk...

Bármilyen szemüvegre jó? Mert egy BBB-s cserélhetõ lencsés szemüvegem van, arra gondoltam, mert kormányra lehet nemfog férni tükör, hogy ne legyen útban...
Meg nem takar ki túl sokat a látótérbõl?
Amúgy érdekelne szerintem :)

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás

Valakinek van tapasztalata szemüvegre feltehetõ visszapillantó tükörrel?

Sisakra ragaszthatót vettem egy éve 2eFt körül.
A szemüveget sötétedéskor cseréli az ember, a sisak marad. Jól beállítani egy kis idõbe telik.

Tényleg szokni kell egy kicsit, nekem bejött.
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Szokni kell, ennyi! Ha megszokod az "átfokuszálást", akkor jó lehet. Én nem szeretem, Elõnye, hogy a fej mozgatása miatt, egészen extrém szöget is átlát.
Valami AM-es rendezvényen nyertem egy Azubost, de nem használom. Megegyezhetünk...

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 hozzászólás
Valakinek van tapasztalata szemüvegre feltehetõ visszapillantó tükörrel?
Pl ilyesmikkel:
Azub szemüveg tükör - Fekvõbicikli, fekvõkerékpár, rekumbens

Cycleaware Heads Up szemüvegre illeszthetõ tükör - Fekvõbicikli, fekvõkerékpár, rekumbens

Egyébként jólett ez a AMbringa honlap, de azért vannak néhol elszabadult árak XD

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
én kukáztam igy jöhet üzi:)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Balux

Balux

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás

Egy hasonlón gondolkodtam a kétkerekûm építésekor. .

ez tényleg jó ötlet csak sajnos így is feszegetem a belvárosi garzonom határait azzal, hogy a parkettán szerelem a keróimat :) ehhez pedig inkább egy rendes mûhely kellene

Nagyon felhasználó barát a rendszer, hogy ezt nekem üzeni és nem Lompinak:
-> "lompi has exceeded their stored private messages quota and cannot accept further messages until they clear some space."

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás

ehy ilyen mondjuk tökéletes lenne...

Egy hasonlón gondolkodtam a kétkerekûm építésekor.

Elkészítettem acél hulladék elemekbõl egy mindenfelé állítható változatot - nekem nagyon nem jött be, kifordult alólam a bringa, nem lehetett jól megtartani vele. A végleges változat aluból készült volna. Ennek ötletét adom tovább, ha ilyesmit szeretnél, gondolkodj el rajta: Alu roller kormánya, hosszában állítható, könnyû. A kormány felõli oldalon kivehetõ, mellé zárható markolat csonkokkal gyártják. Ezek fészkét pontosan 22mm-re megfúrva 22-es átmérõjû (kapható!), tetszõleges hosszú alu csõ belefûzhetõ.

Megoldandó feladat a csutka, ami a bringához, az elsõ kerék tengelyéhez kapcsolja.
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Balux

Balux

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
ha így van akkor megfontolandó=) írtam PMt

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
balux mondtam már nálunk jósörwan a büfébe? És a fogadat sehúzák.
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Balux

Balux

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás

szerintem meg senki nem tudja neked pontosan mi is kéne balux kornányrud igen tág fogalom ha nemtévedek.

ehy ilyen mondjuk tökéletes lenne:
Feltöltött kép
de megmondom õszintén, inkább egy bölcsesség foghúzás, mint ez a 42e ft, amit kérnek érte =)
http://www.ambringa....ntheto-1-1/8-os
A dönthetõség sem létkérdés, sõt, egy ilyesmi is megtenné: Recumbentparts.com

Tényleg, itt mi a tapasztalat, felsõkormány dönthetõ/nem dönthetõ, ki melyiket ajánlja?
Ha jól gondolom a dönthetõvel talán könnyebb beszállni ill. megfordítva (ha a bowden engedi) rá lehet fektetni az ülésre a kormányt így kisebb a helyigénye a gépnek. Vs a nem dönthetõ meg stabilabb..?