Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Az biztos hogy a következõ járgány amit majd összetákolok, elõl hátul teleszkópos lesz. Nem tudom másfelé is ennyire sz...r -e a helyzet, de itt a bihari utak iszonyatos állapotban vannak. Sajnálom szegény bringát, amikor még a bicikliúton is 4-5 centis padkák vannak sok kocsibejárónál, a 30 éves aszfalt gyûrõdéseirõl nem is beszélve. A városból kivezetõ utakon fótok meg likak. A múltkor keresztûlvergõdtem a városon (muszáj ha ki akarok szabadulni), és kiakadtam rendesen. Most kezdek igazán együttérezni a mozgáskorlátozottakkal, annak ellenére, hogy engem csak a hobbim köt a székhez. A járdák használhatatlanok, ahol nincs feltúrva, ott minimum 10 cm-es padkák vannak, de tudok olyan gyalogátkelõt ahol 25!!! centis. A közterületeknek nem kötelezõ akadálymentesnek lennie? Bezzeg ha Pesta bátyám nyit egy szatócsbótot, olyan elõírásokat kell betartania hogy belegebed !

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
ez nem csuny hanem fossssssss. :D
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

A francba! Megint alakíthatom át az egészet!

de komolyra fordítva a szót, sokat dolgozott rajta az ember, míg ilyen szar lett! Nekem az etalon ebben a témában a FLEVO! Egyszerû mint a faék.

...és olyan csúnya is...
...

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Piko, azt hiszem egy kicsit túlegyszerûsítetted ezt a full telós FWDMBB témát az elõzõ bringádnál ;)

A francba! Megint alakíthatom át az egészet!

de komolyra fordítva a szót, sokat dolgozott rajta az ember, míg ilyen szar lett! Nekem az etalon ebben a témában a FLEVO! Egyszerû mint a faék.

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás
Piko, azt hiszem egy kicsit túlegyszerûsítetted ezt a full telós FWDMBB témát az elõzõ bringádnál ;)
Posted Image
Posted Image

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

...kevés benne a coll...

...vagy ez már 24"-es?

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

erre a típusra gerjedek mostanában

...kevés benne a coll...

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

a puding próbája az evés.

Ha kijössz Gödöllõre, visszamûtöm az ülést a Giro26-ra.
3O-3O31335
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Papa Bacchettája most éppen mûködõképes...

Már nem. Betéliesítettem. Azaz áttettem az ülést a lengõorrúra, mert az lesz a téli bringám. Ezen könnyen lerakom a két lábam, és az alacsonyabb pedál miatt nem fázik annyira a talpam. És már nagy, böhöm sárvédõk is vannak rajta. És különben se óvom annyira.

Hétfõn megint ezzel mentem a grupis cimborákkal egy 160km-es karikát, 29-es átlaggal. Csak lestek. 1,5-ös gumikkal, nagy sárvédõkkel, fütyörészve.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás
Ja, jó dolgokat írt a Papa és azonos az én véleményemmel is. A gépét pedig nevezzük egyszerûen csak Bacchettának, mert ezt a nevet kapta a keresztségben "R" betû nélkül. Mielõtt megsértõdne, már nem a Papa hanem a bringa. Köszi, hogy felajánlottad a gépét egy próba erejéig de mit szól hozzá Õ maga?
Reku Papa itt vagy valahol? Amúgy meg erre a típusra gerjedek mostanában.Posted Image
De ezt mondtam személyesen is. Nem akarom magamat ismételni, a puding próbája az evés.
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Mi a francért tipródok én ezen a lengõorrú dolgon, mikor van egy tisztességes, gyári, 2x26-os "highracer" rekum? Magam is gyakran felteszem ezt a kérdést. A válasz egyszerû: Mert néhány dologgal elégedetlen vagyok:
- Magas az ülés, nehéz letenni a lábam.
- Nagyon hátul van a súlypontom, erõs emelkedõn emelgeti az elejét.
- Szûk kanyarban az elsõ kerék bizony beleér néha a sarkamba.
- A vádlimat olykor összekeni a lánc.

Ezeket mind orvosolná egy, a fentihez hasonló jószág. Kérdés, hogy mi ennek az ára... Nem pénzügyi értelemben. Nos, az ár két részbõl adódik össze:
- többletsúly
- kormányzási furcsaság.

A többletsúllyal kiegyeznék. Úgy becsülöm, azonos technológia mellett egy MBBFWD kb. 1 kilóval nehezebb mint egy hátsókerekes. Cserébe nincs görgõ, csendesebb a jószág.
A kormányzás bizony nagyon más. Szó se róla, kevésbé problémás mint gondoltam. Python lakása elõtt felültem rá, és már vitt is volna bele a sövénybe, de jelentõs karmunkával sikerült ökörhugyozáshoz hasonlatos pályára kényszeríteni a jószágot. Könyörögtem egy kicsit Pythonnak hogy csak is elhagyatott utcákon tekerjünk, mert ezzel én a forgalomba nem merek menni. Az elsõ kilómétert valahogy túléltem. A másodiknál már nem volt halálfélelmem se, egyszerûen csak rettegtem, mi lesz az árván maradó családommal. Aztán valahogy, szoftverbõl átálltam. Egy órás bringázás után már simán kanyarogtam, indexeltem szabályosan, a kacskaringós dunaparti ösvényen könnyedén követtem a nyomvonalat. Két feladat van, ami még mindig feladja nekem a leckét, az emelkedõ és az elindulás. Ilyenkor még a görög táncházakban szokásos kanyargós pályára akar állni a bestia, de azért hallgat a szép szóra és izmos férfikarjaim :D parancsaira.
Röviden: Kell nekem ilyen.

Erre utaltam a hétvégén, szinte pont egy évvel ezelõtti bejegyzés! :) Idõ kell a megszokáshoz és elsõ kanyarnak sok volt ez mind fizikailag, mind mentálisan. Most is azt mondom: legalább annyi hátránya van mint elõnye. Mielõtt bármilyen vázépítésbe kezdesz, próbálj ki minél több stílust. Papa Barchettája most éppen mûködõképes...

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

... mert mindenhova beverted a könyököd! Motyoo már figyelmeztetett az év elején, hogy széles az a kormány! :)

No ezt csak tréfálkozásilag szúrtam be, hiszen mind hárman tudjuk hogy a kormány szélességének semmi köze a könyököd fájdalmaihoz! :)
Egyébbiránt a kormány szöge magassága és a vezetõtõl mért távolsága is változtatható, de ha ez nem lenne elég, akkor az ülést is elõrébb lehet még tolni. Bár nem tettük, de nem hinném, hogy ez lett volna a baj.

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás
Lehet, hogy Motyoo-nak igaza van, szerintem meg távol van a kormány inkább mint sem, hogy széles lenne. A szélesség praktikus mivel mindenféle cuccnak a tartóját fel lehet rá applikálni. Nem akarom kritizálni a gépet de megérne egy próbát ha közelebb lenne a bringáshoz. Jelenleg Te is Én is teljesen kinyújtott karral tudunk kormányozni, ami jó a tüdõnek az nem biztos, hogy jó a bringásnak. Amit Te már megszoktál az nekem furi, lehet, hogy nagyobb biztonságot adna a "kezdõknek", ha közelebb lenne. Végül is a Te géped a kezdõk pedig vessenek magukra.;)
képtár

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Képriport a hétvégérõl:
Posted Image
Posted Image
Posted Image
... mert mindenhova beverted a könyököd! Motyoo már figyelmeztetett az év elején, hogy széles az a kormány! :)

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás
"Sajnálom, hogy mégse találkoztunk, de Ti tértetek el a tervtõl!"-Sinbiciklis

Igazad van tényleg mi tértünk el a tervtõl és mindjárt az elején. Te miattad, mert vártunk 1 fél órát hátha mégis jössz.(kellemes beszélgetéssel telt az idõ) Na mind1 ezen már ne polemizáljunk.
A megmozdulás tényleg jó és hasznos volt. Csak a jobb könyököm érezte meg a dolgot 1 kicsit.:) Aki ott volt az tudja mirõl van szó. Szelidül az elefánt de azért még kell leckét venni. Köszönöm a lehetõséget Pythonnak.
A 7 végére tényleg lehetne 1 össznépi banzájt összehozni, hátha van tömeges érdeklõdés. Természetesen az idõjárás függvényében.
képtár

benjami

benjami

vendég

• fórumtag
  • 133 hozzászólás
Nagyon jó kis lazulós és bringatesztelõs túra volt mai. Az idõ is remek volt.
Hazafelé menet Mátyásföld környékén elkezdtem lassulni. Gondolkodtam rajta hogy mi történt, mert a 112km-es túra nem indokolná ezt. Aztán mikor elkezdett a bringa eleje össze-vissza szitálni rájöttem hogy lassú defektem van. Nagy kedvem már nem volt javítgatni, így még hazatekertem vele mert teljesen azért még nem engedett le. Fura volt viszont a kormányzás, mert a kanyaroknál erõvel kellett a kormányt fordítani, mert vissza szeretett volna egyenesbe állni. A sebességem is volt vagy 15km/h a vízszintes részeken. Úgy tûnik hogy a lapos 20'-as kerék jobban visszafogja a tempót mint a 26'-os.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
rámész a világhálóra és rengeteg adatot találsz a sztoriról.

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Az én sztorim a Bimotához kapcsolódik és Pierluigi Marconi diploma munkájához, aminek a címe "Tesi". de ez 1990-ben történt.
na de ez egy rekus fórum...

Ne csigázz, elõ a részletekkel (akár mailben, ha nem akarod ide írni)!

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Az én sztorim a Bimotához kapcsolódik és Pierluigi Marconi diploma munkájához, aminek a címe "Tesi". de ez 1990-ben történt.
Posted Image
Posted Image
na de ez egy rekus fórum...

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

Függõcsapszeges kormányzás és kerékfelfüggesztés. Régóta izgatja a fantáziám, de bonyolult a gyártás és a méretezés.
A motorkerékpároknál a Bimota Tesi (2D, 3D), Wyrus és a Yamaha omega vázas túragépében alkalmaz(ták)zák.

anno én még a 80-as évek közepe-vége felé láttam az ELF kísérleti gépein. 87-ben vb 4. lett vele Ron Haslam. Aztán eladták a jogokat és csinálta boldog boldogtalan.
:)