Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás

Summa-summárom, januárig eldõl mi lesz ezeknek a sorsa... Esetleg értesítselek?

Persze, szólj ha esetleg majd áruba bocsájtod, hátha addigra kilábalunk a válságból.
Már látom a fényt az alagút végén! Ja nem, bocs, csak egy negró volt.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Nem biztos, hogy jó, mert a szemed közelében van a fényforrás. Én egy pár éves petzl myo XP hajtok, szerintem nem rossz (fókuszálható is), de inkább arra jó, hogy odavilágítson ahová a fejem mozgatom.

Papa! Ha ilyesmi izgatja a fantáziád, akkor tudok kölcsönözni egy hasonlót. . Teszteld! Egyébként Stokival értek egyet!http://www.youtube.com/watch?v=aVj3aQc-lEs

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

Bizony. Én leginkább egy brutál, fókuszálható fejlámpát szeretnék. Akkusat. A Q7 led már elég fényt ad, várom hogy az ára beálljon.
Szeretem, ha a fényt irányíthatom mindenfelé.

Nem biztos, hogy jó, mert a szemed közelében van a fényforrás. Én egy pár éves petzl myo XP hajtok, szerintem nem rossz (fókuszálható is), de inkább arra jó, hogy odavilágítson ahová a fejem mozgatom.
Pl. egy fekvõrendõrt nem lehet vele könnyen kiszúrni, pedig igen erõteljes a fénye, talán azért, mert az árnyéka másképp jön vissza a szemnek, mint ahogyan könnyen felismerhetõ lesz. Ezért nekem az a véleményem, hogy nem rossz a fejlámpa, de inkább mint kiegészítõ fényforrás. ebbõl következik az, hogy nem is biztos, hogy erõs fényû kell belõle, hanem elég, ha fókuszált azzal szemezni lehet az autóvezetõkkel, gyalogosokkal, vagy macskákkal. Bár még nem próbáltam ki, de jobb megoldásnak tûnik a bringára szerelt lámpa, talán abból kellene combos és ezt kiegészíteni egy szúrófényû haloványabb fejlámpával.
...

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás
Én többek közt ennek a kipofozását tervezem télire:
Feltöltött kép
Feltöltött kép

Piko láthatósági mániájához pedig ez jött szembe az elõbb:
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Lehet akár XXXXXL-eset hõzni kabát fölé a zord téli napokon. Az igazi persze fényvisszaverõvel lenne - apropó, nem tudja vki, hogy ilyeh hol kell beszerezni? Akár varrhatót, akár öntapadósat.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Ahogy Puskin is leírta: Minden az Anyegin múlik.
Ebbõl a projektbõl úgyis csak tavasszal lesz valami. Jelenleg a Jézuskát kell szponzorálnunk. Na meg a hõszolgáltatót :) :( :(

Van egy alu nagyméretû treking vázam elsõ telóval együtt és ahhoz szereztem be a következõket:Shimi Nexus hátsóagy váltókarral, Shimi LX generátor (mind kettõ felnibe fûzve), elsõlámpácska fényérzékelõvel automata kapcsolóval és 40 lux-al, meg egy hasonló gyártmányú hátsó.

A fiamnak akartam összedobni alföldi használatra, (amíg el nem ütik az éjszakában), de Õ montit szeretne (én meg nem akarok bicajt venni újból - eddig hármat loptak el tõle). Az agyváltó túl "tatás"... Ez van, ugye a generációs különbségek.

Az Összeállítás is ennek szellemében történt, hiszen még a Cyco váz is antraciszürke. Reméltem, hogy a "tatás" kerókat kevésbé nyúlják le.

Summa-summárom, januárig eldõl mi lesz ezeknek a sorsa... Esetleg értesítselek?

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
A kormányom holttere kb olyan 15-20 m-en van . Ez világosban nem zavaró, de sötétben annál inkább, sok döccenõt benézek miatta. Monnyuk az is lehet, hogy csak a szemügét kellene felvennem, de nagy a huzat mögötte.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

a fényerõ nem elég, nem mindegy hogyan terít elénk a lámpa.

Bizony. Én leginkább egy brutál, fókuszálható fejlámpát szeretnék. Akkusat. A Q7 led már elég fényt ad, várom hogy az ára beálljon.
Szeretem, ha a fényt irányíthatom mindenfelé.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Ahogy Puskin is leírta: Minden az Anyegin múlik.
Ebbõl a projektbõl úgyis csak tavasszal lesz valami. Jelenleg a Jézuskát kell szponzorálnunk. Na meg a hõszolgáltatót :) :( :(

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Ez a téma is olyan, mint az a csata amit Saó kollegával vívtunk patkófék - V fék ügyben. Meg lehet próbálni bármit, de aki valóban használja a bicót annak kell a normális lámpa. Nyáron pedig egy éjszakába nyúló ( vagy kezdõdõ) túrázás is lehetõvé válna, akár töksötét országúton is. Szeretem az estéket, nincs forgalom, nincs 40 fok, nincs leégés, amitõl egyre jobban félek. A buliról nem is beszélve...

És egy jó lámpával (hátul is) öröm az éjszakai tekerés! Volt benne részünk a nyáron! Kihagyhatattlan élmény! :)

Ebay-en 50 USD körül vannak a brutál lámpák, 5W-os leddel. 900 Lument írnak rá, de ha csak 500, az is durva. Egyik ismerõsöm vett egy 5W-os, meztelen LED-et, akkora fénye van, mint a fiam 125-ös Hondájának.

Csak az agygenerátor nem elég neki...

Levi kísérletezik valami ledes technikával (valamire csak jó volt az a pár egyetemen töltött év), de megint csak utalnék rá, hogy a fényerõ nem elég, nem mindegy hogyan terít elénk a lámpa. A Smart nagy fényerõvel világít meg egy méteres kört, elõttem 5-6 méterrel. Emlékezetbõl kell megoldani a dolgot. A BM azt az 5-6 métert is beteríti. Nem mindegy!

A hétvégi tekerésen is alakzatba rendezõdtünk Benjamival. Hátraszóltam, kátyú! Erre Õ, látom! Kérdezem, hogy ládnád azzal a villogóval? Ja, a tied fényénél... :)

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Ez a téma is olyan, mint az a csata amit Saó kollegával vívtunk patkófék - V fék ügyben. Meg lehet próbálni bármit, de aki valóban használja a bicót annak kell a normális lámpa. Jómagam is jócskán túlléptem (simán megdupláztam) a rekura szánt keretet, csupán a kiegészítõk miatt. PL.: a ventisit, jó lesz ott a polifoam, aztán úgyis meg kell venni. Vagy az SPD. Az is 17 e ft-ot húzott ki a zsebembõl, amit azóta is törlesztek a haveromnak, de ezeken az utakon kell, ha nem szeretnék egy meglepetés döccenõnél óriásit zakózni. A lámpa is ilyen lesz, valami komolyabb agydinamós lesz a vége. Szügség van rá márcsak a kátyúk és aknafedelek megtalálása miatt is. Nyáron pedig egy éjszakába nyúló ( vagy kezdõdõ) túrázás is lehetõvé válna, akár töksötét országúton is. Szeretem az estéket, nincs forgalom, nincs 40 fok, nincs leégés, amitõl egyre jobban félek. A buliról nem is beszélve...

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Ebay-en 50 USD körül vannak a brutál lámpák, 5W-os leddel. 900 Lument írnak rá, de ha csak 500, az is durva. Egyik ismerõsöm vett egy 5W-os, meztelen LED-et, akkora fénye van, mint a fiam 125-ös Hondájának.

Csak az agygenerátor nem elég neki...
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Akkor most bõvebben:
Sajnos kissé zavaros és nem egységes a fényerõ - megvilágítás - teljesítmény - fogalma a témában. A teljesítményre használják a Wattot, a fényerõre a Lument és a Luxot. Biztosan helytelenül használtam a fogalmakat, de majd Szélvész Tanár Úr pontosít. Mivel minden gyártó a saját (számára kedvezõ) mértékegységet használja, ezért (számomra) meglehetõsen nehézkes az összehasonlítás. Valószínûleg ugyanezen okból a lámpa teszteket fotókkal ilusztrálva készítik.
- Óvakodnék a "noname" termékektõl.
- A "hagyományos" halogén izzós világítások általában 15-20 luxot tudnak. Az egyszerûbb ledesek is produkálják ezt a teljesítményt, de ott nagy elõny, hogy az üzemóra meglehetõsen hosszú. 100 ezer órát szoktak emlegetni. Ilyen van Lompinak, ez a Pepedalnál 5600 (ha lehet hinni a honlapnak.
- A speciális kialakítású ledesek már 40-60 luxra képesek. Én magam a Bush Müllert ismerem és használom. Ez a LUMOTEC IQ Cyo 40 luxos változata. Szélvész a szintén 40 luxot tudó LUMOTEC IQ Fly-t használja - teljes megelégedettséggel. A bolti árakról nem beszélnék, de a szabadpiacon ezek 7-10 ezer között fellelhetõek.
- A Chilire egy Smart White Egg 2W teljesítményû lámpát vettem. Nagy fényerejû, de kevésbé használható mint a BM, mivel nem teríti olyan egyenletesen a fényt. Hasonló tapasztalatokról számoltak be a Sigma Pava és más Cree vagy nagyteljesítményû lámpák esetében.
- Most csak azokat említettem, amikrõl konkrét tapasztalatom van, természetesen sok (akár házi gyártmányú - pl.: Hozé) márka is van a magyar piacon amelyekrõl jók a visszajelzések. A BM mellett a Lupine vagy a Sigma. Érdemes böngészni a hirdetéseket is mert sokszor egészen jó ajánlatokat talál aki keres... :) Ahogyan jelenleg látom a kínálatot, 600 Ft. alatt, még használtam sem kínálnak olyan lámpát, amivel nem csak látszol, hanem látsz is.

Mivel nem szakértem a témát, ezért szívesen várok -mindenki okulására- javaslatokat, ajánlatokat, kiegészítéseket, helyesbítéseket.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Ezzel meg lesz a látszani, ha látni is szeretnél ahhoz több kell.

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás
Python, errõl a lámpáról beszéltem:
Feltöltött kép
itt meg a link:KERÉKPÁR ELSÕ ELEMES LEDES LÁMPA CRUISERHEZ !!!
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás
off, de remélem megbocsájtjátok nekem
Feltöltött kép
képtár

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

...kevés benne a coll...

teszünk még bele nehogy kevés legyen én mint mondtam 26-osban gondolkodom
képtár

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Ha kijössz Gödöllõre, visszamûtöm az ülést a Giro26-ra.
3O-3O31335

megesszük azt a pudingot, ha közeleg a hétvége akkor hívlak és köszi, mondta Python, hogy mindenre kapható vagy ha bringáról van szó...
képtár

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Már nem. Betéliesítettem. Azaz áttettem az ülést a lengõorrúra, mert az lesz a téli bringám. Ezen könnyen lerakom a két lábam, és az alacsonyabb pedál miatt nem fázik annyira a talpam. És már nagy, böhöm sárvédõk is vannak rajta. És különben se óvom annyira.

Hétfõn megint ezzel mentem a grupis cimborákkal egy 160km-es karikát, 29-es átlaggal. Csak lestek. 1,5-ös gumikkal, nagy sárvédõkkel, fütyörészve.

szeretnék én is ilyen átlagot produkálni
képtár

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Az biztos hogy a következõ járgány amit majd összetákolok, elõl hátul teleszkópos lesz. Sajnálom szegény bringát.

Hasonló okból álltam neki én is! :)
Mindent azért nem bír ki, de a "normál" rekukhoz képest látványos a különbség. A hétvégén ennek Isuka volt a szemtanuja, amikor neki volt lehetõsége kikerülni egy letört ágat, nekem meg nem.
Arra kell figyelned, hogy a teló széles vállai miatt magasabbra kell tenned az ülõlapot vagy alacsonyabb elsõ kerék kell (nem javaslom). Használhatsz keskenyebb rugóstagot használó megoldást. Ilyen az általam is használt AMP vagy a Cannondale rendszere. Kiindulási pont lehet a Chinkara (ez is egy Flevo) megoldása, ügyes mester vagy biztosan ötletet merítesz valamelyikbõl. :)
(ja és Lompinak is van valami átütõagyas, féllengõkaros ötlete)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

ez nem csúnya, hanem fossssssss. :D

Azon azért lehet segíteni! :) Sajnos nem a legjobb képet találtam meg, de annyi hiba van a képen, hogy emberünk nem a hajtómûháztól indította a lengõvillát -ezzel is csökkentve a pogózást- a hátulja sem a legszebb azzal a drótkötél merevítéssel....
No de az elv egyszerûségét tessék értékelni! :)