Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Oldaltávolság

Sokan mondják, hogy alapvetõen azért félnek a forgalomban biciklizni, mert a sofõrök nem tartanak oldaltávolságot. Csináltam egy tesztet: A képen látható zászló 20cm-rel szélesebb mint a kormányom. Bicikliztem így fél órát Gödöllõ rizikósabb utcáin. A fél órán belül HÁROM dühös dudálást kaptam.

Feltöltött kép
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Ne csábíts, mert a végén tényleg a nyakadon maradunk éjszakára ;)

Én benne vagyok egy hétvégi kétnapos, ottalvós túrában. Hálózsákom van, én megalszom a szõnyegen is, de a panzió is tetszik.

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

A 21-es út szerintem is veszélyes kerékpárral. A Pásztón túli szakaszt nem ismerem, de utána már el lehet kerülni. Bátonyterenyérõl én a Rákóczifalva-Mátraszele-Salgótarján úton szoktam jönni Ceredre, rövidebb és nem olyan forgalmas, mint Pétervására felé a 23-ason.
Ha nincsenek túl nagy igényeitek, 8-10-en alhattok nálunk, fõleg ha hoztok hálózsákot, mert csak 2x2 ágyunk van szabad. Vagy kérdezhetek szállást a Panzióban, ha valakit érdekel. Esetleg szerveztek még valami programot mellé vagy mindenféle kerülõket:), hogy ne unatkozzatok.

Ne csábíts, mert a végén tényleg a nyakadon maradunk éjszakára ;)

Cofe

Cofe

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás

Kihoztam a napra a förmedvényt :D

Tetszik, hogy nem a csõ a csõben van, hanem a csövön húzogatod a hajtókart!

Tibimer

Tibimer

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
Vagyis Rákóczibánya... bocs, az a másik kicsit arrébb van.

Tibimer

Tibimer

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
A 21-es út szerintem is veszélyes kerékpárral. A Pásztón túli szakaszt nem ismerem, de utána már el lehet kerülni. Bátonyterenyérõl én a Rákóczifalva-Mátraszele-Salgótarján úton szoktam jönni Ceredre, rövidebb és nem olyan forgalmas, mint Pétervására felé a 23-ason.
Ha nincsenek túl nagy igényeitek, 8-10-en alhattok nálunk, fõleg ha hoztok hálózsákot, mert csak 2x2 ágyunk van szabad. Vagy kérdezhetek szállást a Panzióban, ha valakit érdekel. Esetleg szerveztek még valami programot mellé vagy mindenféle kerülõket:), hogy ne unatkozzatok.

bferi

bferi

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Nekem szerencsére van kiktõl tanácsot kérnem :). De messze még a vége. Az ülés rögzítésének pontos módját még ki kell találnom a hosszú hétvégéig.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Szerintem legtöbbünk elsõ rekuja ennél SOKKAL förmedvényebb volt. Az enyém legalábbis biztosan. Az ülés ülõlapja és háttámlája közé két nagykapu zsanért tettem, mert azt találtam itthon. Csak a két zsanér meg volt egy kiló.
:D

bferi

bferi

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Feltöltött kép

benjami

benjami

vendég

• fórumtag
  • 133 hozzászólás

Ez ilyen lenne Asz (én szezonkezdésnek kevesebbel is beérném...)
És egy kis összehasonlítás:
Táv: 130km, emelkedés 472m
Feltöltött kép
Táv: 200km, emelkedés 732m
Feltöltött kép

Te Abasárra költöztél? Onnan valóban a te útvonalad lenne a célszerû. Én Pest/Kistarcsai startban gondolkodtam, csak az Aszódig tartó részt nem soroltam bele, mert az elég egyértelmûnek tûnt. A lényeg: Pesti indulással is rövidebb Abasáron át?

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Én inkább a következõ útvonalat javasolnám: Aszód - Kartal - Verseg - Palotás - Jobbágyi - Szurdokpüspöki - Pásztó - Bátonyterenye - Nemti - Pétervására - Szederkénypuszta - Cered. Ekkor csak egy kis rövid rész lenne a 21-es úton, meg még rövidebb is mint Hatvan felé. A 23-as út nem tudom milyen, még sosem mentem rajta. A szintet meg lehetne nézni a térképen.
Az egy nap oda-vissza + teszt tényleg húzós lenne, nagyon korán kellene indulni hozzá (Motyo így rögtön ki is esne :)

Ez ilyen lenne Asz (én szezonkezdésnek kevesebbel is beérném...)
És egy kis összehasonlítás:
Táv: 130km, emelkedés 472m
Feltöltött kép
Táv: 200km, emelkedés 732m
Feltöltött kép

benjami

benjami

vendég

• fórumtag
  • 133 hozzászólás

Nem a Hatvan - Pásztó közötti szakaszra szokta mondani Tanárúr, hogy tilos rajta a károsanyag kibocsátás-mentes gurulás? Mit szólnátok inkább egy kellemes, "kertek alatt" vezetõ tekeréshez RWSfalva, Cered in Heves County | Bike Map | MapMyRIDE Én a (túl kis) táv miatt nem aggódom (a magam nevében), mert akkor fogok elõször felülni idén a fekvõre...

Én inkább a következõ útvonalat javasolnám: Aszód - Kartal - Verseg - Palotás - Jobbágyi - Szurdokpüspöki - Pásztó - Bátonyterenye - Nemti - Pétervására - Szederkénypuszta - Cered. Ekkor csak egy kis rövid rész lenne a 21-es úton, meg még rövidebb is mint Hatvan felé. A 23-as út nem tudom milyen, még sosem mentem rajta. A szintet meg lehetne nézni a térképen.
Az egy nap oda-vissza + teszt tényleg húzós lenne, nagyon korán kellene indulni hozzá (Motyo így rögtön ki is esne :)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Egy napba (nekem) nem fér bele az oda-vissza, meg még a kipróbálgatás is. 200 km-nél többre nem vállalkozom.

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás
Nem a Hatvan - Pásztó közötti szakaszra szokta mondani Tanárúr, hogy tilos rajta a károsanyag kibocsátás-mentes gurulás? Mit szólnátok inkább egy kellemes, "kertek alatt" vezetõ tekeréshez RWSfalva, Cered in Heves County | Bike Map | MapMyRIDE Én a (túl kis) táv miatt nem aggódom (a magam nevében), mert akkor fogok elõször felülni idén a fekvõre...

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

Ha már megígértem.

Nem tudja valaki, hogy az ország melyik szegletében dolgozik Horvát úr? Sajnos a cikkbõl nem derül ki.

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Tervezõ palánták, számítógép guruk! Itt egy a kerékpár stabilitásával foglalkozó program.

Amatõrök "Calculate no-hands stability of a given design over the entire velocity range." nem tudják, hogy a mi keróink az állóhelyzeten kívül minden sebességen stabilak - már amennyiben a stabilitás definiciója tényleg a kéz nélkül vezethetõség :)

Zéta

Zéta

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás

tudom, tudom! Nem reku.
Feltöltött kép

Nem baj, nem haragszunk. :D
"Az élet szép. Viszonylag." /Vavyan Fable/

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás
Tavalyi Békéscsaba-Arad maratonon-bocs Python:)- a város szélétõl hátulról indulva a középmezõnyig jutottam-tehát jobb a reku-,de az elejéhez bármilyen pozícióból indulva se lett volna közöm.
Azonos edzettségû emberek között kellene összehasonlítani a dolgokat.
Visszatérve az elejéhez ,hol volt a mezõnyben a velem egyforma erõnléttel bíró ember vagy én outival hol végeztem volna...?
Az utóbbira tudom a választ -el se indultam volna:D
outi vagy a reku a jobb azt úgy lehet összehasonlítani a te saját magad próbálod ki mind a kettõt ugyanazon a távon.Erre viszont minden rekus tudja a választ:D
toljad neki!!!

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

az alább látható Úriember, aki - ki gondolta volna - vázépítéssel foglalkozik és ha valakinek rekura van szüksége, azt Lompihoz küldi. Én meg a hétvégi bringaexpón futottam össze vele...
Feltöltött kép

Ha már megígértem.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
tudom, tudom! Nem reku.
Feltöltött kép