Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 posts
Tavaly szombat-vasárnapból a szombat délutánom foglalt volt.Így start napon csak feléig tudtam menni.
Tudomásom szerint most úgy van a verseny,hogy mindkét nap megfelezik a távot és emiatt 2 start van/nap.Az eleje van hogy 2-3 órát vár.Az elsõ nap Mezõhegyesnél volt egy megálló.Másnap szintén hasonló elosztásban törték meg a távot.Ha jól emlékszem Mezõkovácsházánál-a két nap nem volt egyforma az útvonal,kicsit eltért...Versenyzésre nekem nem igazán alkalmas az esemény a "rövid távok":) miatt.
Az élboly az kemény ott drágájé mérik a levegõt és szuszogni kell.:D
Én a rekus mosoly legörbülése elõtt szeretek tekerni.:D
toljad neki!!!

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Teljesítménytúrázók között általános alapelv, hogy semmi gond, ha egy szervezett túra útvonalán és napján, azzal szemben közlekedik egy bringás. Az már egy kicsit ciki, ha a szervezett túra útvonalán, azzal egy idõben, egy irányban bringázgat valaki. Az pedig gáz, ha a fizetõ túrázókkal együtt teker. Ez erõs konfliktushelyzet, szerintem feltétlenül kerülendõ.

Sok minden történhet egy legény búcsún és a temetésnek is meg van a maga koreográfiája, DE MINDKETTÕ RENDEZVÉNY! :)
Egy Arad-Békéscsaba marathonon a résztvevõk 70%-a (minimum) nem hivatalosan indul. Ez egy nagy BULI. Mindenki úgy és azzal megy amivel akar. Bringával, gyalog, futva, váltva, görkorival vagy tolószékben. Hagyományosan tandemmel és egy látó vezetõvel a csökkent látók és vakok kerékpáros különítménye (ez nem poén!) Sokan jelmezben. A hagyomány megköveteli a kistérségek gazdasági fellendítését is (kocsma látogatás). A profi bringások a befutó után azonnal vissza mennek Békéscsabára és a reggeli startra vissza tekernek Aradra! A mezõny vége még ki sem ért a megyeszékhelyrõl, amikor ezek már visszaindulnak! A befutón, az aradi fõtéren meg nagy csinnadratta a beérkezõknek. (és nem a rajtszámnak)
Természetesen a start is ennek megfelelõen van szervezve. Elõször a rajtszámmal regisztrált és díjért (megmérettetésért) indulók. Majd mikor ezek elfogytak, bárki bármivel... Az egész táv során ugyan úgy részesülsz a frissítõkben és az "ünneplésben". A falvak népét nem érdekli a rajtszám...Sokan menet közben csatlakoznak. Nekem ez szimpatikus!
A tavalyin sajnos nem voltam, remélem nem sok minden változott! Variátor majd referál. :)

Tisza Tó vagy Balaton kerülés versenyszerûen nem érdekel (és semmilyen verseny). Rosszak a tapasztalataim. az egyes helyeken gyorsabb és vehemensebb, túlfûtött "versenyzõk" a felmenõid emlegetésével fogalmazott mondatokkal igyekeznek leterelni az útról. Lejtõn viszont nem enged el. A tiszatavi kerékpárút szélessége nem tesz lehetõvé egy tisztességes gurulást. Folyamatos a konfliktus helyzet. Egyébként ezért még fizessek is? Kiragasztottam mind két rajtszámot - mint relikviát- az ajtómra, valószínûleg nem lesz több!
.. de mint írtam, a legénybúcsú és a temetés is rendezvény. A Pelsó és az Arad marathon is az. Ha valaki ott lesz, azzal együtt tekerek. Ha nem , akkor nem. Szervezéssel nem foglalkozom, ha valaki igényli annak segítek.

;1154632']Gyere mindenféleképp, bár a rekum nem állítható, így vagy jó lesz vagy nem, de gondolom fognak még páran csatlakozni egy városligeti, esetleg hõsök terei össznépi reku-próbálgatáshoz. Igaz Python?

Semmi rosznak nem vagyok az elrontója!

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts

arra én is beneveznék, mi a terv, mikor lesz?

Majd Normogo megmondja, mikor ér rá. A terv egymás bringáinak kipróbálása, tapasztalatcsere, hosszabb-rövidebb tekerés, stb... Egyelõre úgy néz ki, hogy nekem legkorábban a 31-i hétvége lenne jó.
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

Balux

Balux

vendég

• fórumtag
  • 48 posts

;1154632']Gyere mindenféleképp, bár a rekum nem állítható, így vagy jó lesz vagy nem, de gondolom fognak még páran csatlakozni egy városligeti, esetleg hõsök terei össznépi reku-próbálgatáshoz. Igaz Python?

arra én is beneveznék, mi a terv, mikor lesz?

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts

Köszönöm a felajánlást!
Valamelyik hétvégén lesz egy családi állatkertezés, és Pesten is alszunk. Majd elõtte jelentkezem.
190 felett vagyok, úghogy az is stimmel.

Gyere mindenféleképp, bár a rekum nem állítható, így vagy jó lesz vagy nem, de gondolom fognak még páran csatlakozni egy városligeti, esetleg hõsök terei össznépi reku-próbálgatáshoz. Igaz Python?
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Feltételezve, hogy mi egy napra tervezzük oda-vissza, mennyire ciki (na nem lelkiismeretileg, hanem technikailag) a mezõnnyel szemben haladni?

Teljesítménytúrázók között általános alapelv, hogy semmi gond, ha egy szervezett túra útvonalán és napján, azzal szemben közlekedik egy bringás. Az már egy kicsit ciki, ha a szervezett túra útvonalán, azzal egy idõben, egy irányban bringázgat valaki. Az pedig gáz, ha a fizetõ túrázókkal együtt teker. Ez erõs konfliktushelyzet, szerintem feltétlenül kerülendõ.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Soha nem regisztráltunk, csak tekertünk. Olyan nincs, hogy kötelezõ! :) Jelen pillanatban két napos kocsma bulinak tervezzük.

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts
Nézegetem a Békéscsaba-Arad szupermaraton kiírását, és azt látom meglepve, hogy nem opcionálisan, hanem kötelezõen 2 napos a rendezvény. Feltételezve, hogy mi egy napra tervezzük oda-vissza, mennyire ciki (na nem lelkiismeretileg, hanem technikailag) a mezõnnyel szemben haladni?

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts

Lompi még erre is képes! Hátsókerék meghajtású lengõorrú;):):D

isu nincsen fantáziás a váltot elöre kell elképzelni :D
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
Ezt találtam:
https://picasaweb.go...443024925484530

:D

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts

A Donorbicajom a Rolf kerekeivel új tulajhoz kerül. Az egész úgy indult, hogy nem engedte szétvágni a vázat, Ezért hozzá került a váz meg a villa. Ma meg a két kerékre bólintottam rá. Újra lesz építve és múzeumi darabként éli tovább boldog életét, pedig már a látványtervet is felskicceltem. Vázüléssel vagy ülésvázzal... és akkor még nem is láttátok felülrõl...
Feltöltött kép
Ha valakinek tetszik, Lompi megcsinálja! Bár sok munka van vele, de van az a pénz! :)

Lompi még erre is képes! Hátsókerék meghajtású lengõorrú;):):D
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts

Március 15.-én 9 órakor indulunk Gödöllõrõl Isaszegre, városi bicajos csoportot vezetve. Fél 10 körül leszünk Isaszegen.

Csak mondom :)

Március 15-én 9 órakor indulunk Budapestrõl Isaszegre, Szélvész bicajos csoportot vezetve. 1/2 11-11 elõtt biztosan nem érünk Isaszegre.

Idénynyitó Kerékpáros Túra - ISASZEG

Március 15-én 9:30-kor indulunk a nagytarcsai templom elõtti parkolóból Isaszegre.

Csak mondom:)
képtár

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

Március 15.-én 9 órakor indulunk Gödöllõrõl Isaszegre, városi bicajos csoportot vezetve. Fél 10 körül leszünk Isaszegen.

Március 15-én 9 órakor indulunk Budapestrõl Isaszegre, Szélvész bicajos csoportot vezetve. 1/2 11-11 elõtt biztosan nem érünk Isaszegre.

Idénynyitó Kerékpáros Túra - ISASZEG

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
A Donorbicajom a Rolf kerekeivel új tulajhoz kerül. Az egész úgy indult, hogy nem engedte szétvágni a vázat, Ezért hozzá került a váz meg a villa. Ma meg a két kerékre bólintottam rá. Újra lesz építve és múzeumi darabként éli tovább boldog életét, pedig már a látványtervet is felskicceltem. Vázüléssel vagy ülésvázzal... és akkor még nem is láttátok felülrõl...
Feltöltött kép
Ha valakinek tetszik, Lompi megcsinálja! Bár sok munka van vele, de van az a pénz! :)

benjami

benjami

vendég

• fórumtag
  • 133 posts

Ezt már tavaly is terveztük, de kimaradt. Pelso elõtt 2 héttel jó idõzítés sztem.
BTW akit érdekel a Pelso (vagyis a Balaton Maraton): most indult a nevezés, még olcsó, hajrá!

Engem is érdekel, de inkább úgy hogy nem regisztrálok, aztán indulás után becsatlakozok mezõnybe. Nem érdekel ha nem leszek rajta az eredménylistán meg hasonló marhaságok, de egyszer jó lenne tempósan megkerülni a nagy lavórt.

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 posts
Én szívesen használnám, ha nem lenne a péntárcámnak oly nehéz :)

14-es Roli az ínyenceknek[/URL]

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=S5a5DPsac2Q

14-es Roli az ínyenceknek

képtár

lompi

lompi