Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás
"""Lompi mester megjegyzése elgondolkodtat, kell-e egyáltalán golyóscsapágy. Ha elhagyom, és RekuPapa gondolatait is figyelembe veszem, akkor arra jutok, hogy elég lehet egy 6-os A2 (rozsdamentes) csavar sima szárrészén egy erõsebb anyagú mûanyag görgõ, de az elõzõ fejezet okoskodását is figyelembe véve kiszélesített agyrésszel. """"

Hát nem tudom, hogy hová szánod, de szerintem a hajtós láncvonalra kell a golyóscsapágy, de talán elég egy jól olajozott bronzpersely. A sima mûanyag szerintem kevés, legalábbis tartósságban kevés.
A visszaágra viszont még elmehet a dolog, bár a láncváltók kis lánckerekei is fémperselyezettek.

Ha van esztergáló/maró berendezésed, akkor a görgõ tengelyt is tovább lehet gondolni, persze ha van rá indíttatás.Ha gömbmaróval a tengelyt hosszirányban 4 helyen megmarjuk akkor kapnánk egy olyan tengelyt, amelyen a futó görgõ még kisebb felületen érintkezik ezzel el lehet érni azt, hogy könnyebben csússzon rajta a görgõ. Hasonlítana erõs túlzásokkal a http://canadianfrees...2/dentastix.jpg -re :)
Az ötlet csak azért jutott eszembe, mert annak idején az egyik fekvõm telojának becsúszó eleme is így volt megmunkálva ezzel elérve azt, hogy könnyedebben mozogjon (mert kisebb a felülete).
...

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás
OK Próba-cseresznye. Délután webalbumom sem volt még...

A kitûzött cél ilyesmi volt:

Feltöltött kép

A vázgeometria beállítása:

Feltöltött kép

Heftelés után, kibontva a sablonból, összeállítva:

Feltöltött kép

Azonnal rá kellett ülni:

Feltöltött kép

Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Sziasztok
Lenne egy kérdésem. Én is építem magam lengõorrúját, az üléshez a rekusitet mivel rögzítitek?

Egybõl rávágtuk a választ ahelyett, hogy megkérdeztük volna milyen ülésed van!

Mlyen ülésre akarod felaplikálni?

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Folytatás...

Valószínû, hogy összerakom a járgányt a bowdenek bekötése nélkül, ha nem lesz ennyire fagyos az idõ. Akkor majd csinálok pár képet róla.

Nem kell a legszebb, legújabb fotó. A legjobb a kísérleti szakaszban készült, ahol látszanak a megoldások. Azt jobban szeretjük mint a festék színét. Biztos van az építés idejébõl valamid.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Hogy szedtétek ketté a 4centiset? :)

Hátul szétbontod - belsõt kiszedet - összevarod. :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Létezik öntapadós tépõzár. Az megy az ülésre a másikat meg férceld fel. Én speciel azt is ragasztom, de ez kevésbé esztétikus -viszont mivel nem látom ezért nem zavar.
Nem régen láttam egy olyan megoldást, ahol a tépõzár maradt, de az általunk is használt megoldásoktól eltérõen, egy 5-6 cm.-es szalag futott végig középen.
Feltöltött kép

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás
Hogy szedtétek ketté a 4centiset? :)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
varszrá tépözárat az elen darabot meg felragasztod az ülésre :)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

Midkét végén be volt fogva?

hehehe
Természetesen csak az egyik oldalán rögzített verzióra gondoltam. Mint a legtöbb görgõ felfogatás esetén.

A vázhoz fixen kétoldalt rögzített görgõ esetén tuti elég a 6-os csavar.
( Azért olyan brutál erõk nincsenek hajtás közben, hogy a kétoldalt rögzített 6-os csavart el -görbítse -nyírja.)
:):)

iops

iops

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok
Lenne egy kérdésem. Én is építem magam lengõorrúját, az üléshez a rekusitet mivel rögzítitek?

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
Na aza pár deka nem számit hamár trike 8mm imbuszcsavar biztosabb mint a 6mm de a 10mm meg tuti birja egy oldalrol is szerintem 8as alatt nem érdemes kisérletezni mert csak a boszuságvan ha mégse birná a 6 os csavar.
képek

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás

Tapasztalásaim során a 6-os 8.8-as imbusz erõsebb taposásnál elhajlott.
Bár erõsen függ a lánc törési szögétõl hosszától és még pár más tényezõtõl is, de szerintem határeset.
:) :)

Midkét végén be volt fogva?
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás
Folytatás...

Valószínû, hogy összerakom a járgányt a bowdenek bekötése nélkül, ha nem lesz ennyire fagyos az idõ. Akkor majd csinálok pár képet róla.

Az avatrom egyébként nem kamu, az az 5a verzióból készült. Így kicsiben nincs észrevehetõ eltérés a valóságtól...

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás
Tom2 és korábban Motyoo kérése nem ment el a fülem mellett.

Nagyon sokat kaptam az évek során internetes közösségek ismeretlen tagjaitól ebben a témakörben. Timothy Smith honlapján ismerkedtem meg egyáltalán a rekumbensekkel, sok-sok évvel ezelõtt. Aki véletlenül nem járt még nála, keressen rá. Sok témakörben szedett össze viszonylag rendszerezett ötletgyûjtemény. Aztán mindenki, aki olvassa ezeket, állítsa be a saját szûrõjét, hogy hol van a határ a barkácsolás, fejlesztés és a kendácsolás között, hol a határ egy kormányzási mód szükségessége, ill. a PR fõnök igénye - mi mások vagyunk - között. Szeretném visszaadni ezt a sok önzetlen segítséget amit kaptam. A segítõimnek nem tudom, de a közösségnek talán igen.

Nem azért regisztráltam, mert eldugnám a járgányomat, de két fronton is meg vagyok most lõve.

A két éve vásárolt erõsnek szánt asztali gépemben két hónapja halt meg a második 500GB Maxtor vinyó. Kettõ volt gyorsító RAID-be kötve, hagy szóljon. Mindkettõ betojt. Az elsõ pusztulat egy hónapot hagyott rá az egyéves garira...
Totál adatvesztés természetesen. A második már nem ért annyira váratlanul, frissebb mentései voltak. Igen ám, de a SketchUp-ban tervezett reku 5a. verziója maradt meg, pedig a kivitelezés elõtt valahol az 5d-nél jártam, és az alverziók jelentõs módosításokat fedtek le. A kivitelezés során aztán gyakorlatilag áttértem a 6. verzióra. Mielõtt közzéteszem, több hetes munkával ellenõriznem kell a terveket és utána menni a dokumentációval a valóságnak. (Több hetes munka - más bajom is van közben természetesen - tehát majd több hét múlva lesz készen).

A helyzet az, hogy tényleg az utolsó darabjáig szétszedtem a járgányt. Ha már így járt, le akarom mérni a részeit, mi mennyivel járul hozzá a vastelepi mázsán mért 30kg önsúlyhoz.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Megmondom én a tutit: Az a legjobb görgõ, amelyik nincs.
:)

.. és megint nem tudd tévedni! :)...

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

isuka ígért fotók?

hali, ami késik az nem múlik, menetkész a gép csak az elsõ láncátdobón kell még szaszerolni egy kicsit mert mikor felnyomom a nagy tányérra(leveses) akkor a lánc zörgicsél egy kicsit, említetted a múltkor, hogy belebotlottál egy csapágyházra szerelhetõ láncátdobóra, na azt tartsd meg, az enyém eléggé le van harcolva lehet, hogy igényt tartok rá, a konzolt legyártottam mert nekem is csak maga a váltó része volt meg
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Megmondom én a tutit: Az a legjobb görgõ, amelyik nincs.
:)
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

...elég lehet egy 6-os A2 (rozsdamentes) csavar sima szárrészén egy erõsebb anyagú mûanyag görgõ,....

Tapasztalásaim során a 6-os 8.8-as imbusz erõsebb taposásnál elhajlott.
Bár erõsen függ a lánc törési szögétõl hosszától és még pár más tényezõtõl is, de szerintem határeset.
:) :)

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás

Abban bízom, hogy a kellõen meleg és száraz idõjárás, hasonló utakat eredményez. Ha az utak szárazak lesznek, semmi sem gátol meg abban, hogy elinduljak! :) Meglátjuk mire ébredünk....
Jó lenne dokumentálni végleges formájában mindkét gépemet, így az is nagy kérdés, hogy melyiket sétáltassam meg?

Sajnos csak idõben tudok veletek tartani, térben máshol fogok tekerni :)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
isuka ígért fotók?
képek