MÁS...
Itt volna az ideje egy szezonnyitó tekerésnek!

Várom a jelentkezõket!
Ui.: legalább alapfokú gyakorlattal rendelkezõ elefántszelidítõnek tudok kerékpárt biztosítani. Az elsõ jelentkezõ viszi.
Ilyet akár Lompi is összedobhatna:
"És akkor hogyan is jutok el oda?"
Egy kis elmélet az érdeklõdõknek - kezdõknek.
..
A lényeg:
A hátsó lengõkar csuklópontjánál úgy kell vezetni a láncot, hogy a csukló középvonalán mindig átmenjen a lánc a lengõkar minden helyzetében. Tutira teljesül, ha a láncvezetõ görgõ palástja a láncvastagság felével van a képzeletbeli forgástengely felett.
....
Sajnos itt csak tudomásulvételi jogod van.
A külsõ oldalakról, blogokról behúzott képek további sorsára nem lehetsz hatással. Ezeket itt és tõlem nem kérheted számon. A saját képtáramban lévõ képek az általam felállított fontossági sorrendnek megfelelõen, maradnak vagy törlõdnek. Ez a képtáram kezelhetõsége, áttekinthetõsége miatt szükséges.
;1054173']Én az ocsmányban vettem a kerek remegõ szárú síktükröt. Sokat nem ér.
Egy az egyben ugyan ilyen tükröd van vagy csak hasonlóan domború? Mert nem mindegy, hogy mekkora domborulatot raktak bele. Ha domborúbb egy tükör akkor a távolabbi tárgyakat egyre kisebbnek látod. Ahogy közeledik a síkhoz úgy nõnek a tárgyak láthatóságai. Ezzel azt hiszem nem mondtam újat. Python, Benjami tükreit már tapasztaltam és nem is olyan rosszak. A Tuskós tükörnek a hosszú szár a baja. Remeg menetközben, használhatatlan. És ezt még lehet tetézni is, az Auchan tükrének a szára úgy jó 15-20 cm mûanyag.
Köszönöm a segítséget Reku Papa! A görgõ formáját megnéztem a Bacchetta oldalán. A tengely és a csapágygyûrû belseje egyaránt acél?
Nagyon megy ez a tükör téma! De miért nem fordultok hátra inkább?
No nálam így mûködik
Oda és a vissza ágnál is ...
A görkori kereket csak a vissza-oldalra, a feszítettre semmiképpen ne rakd - én ezzel megszívtam anno.
A görkori kereket csak a vissza-oldalra, a feszítettre semmiképpen ne rakd - én ezzel megszívtam anno.Motyoo!
Nézegettem a képeidet, és jónak tûnik a láncterelõ görgõ megoldásod. Légy szíves áruld el, hogy mibõl - hogyan készült.
Van-e valakinek ötlete lácvezetõ görgõnek alkalmas, ékszíjtárcsaszerû, kicsi csapágyazott tárcsára, amit a kereskedelemben készen meg lehet szerezni?