Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás
Motyoo!
Nézegettem a képeidet, és jónak tûnik a láncterelõ görgõ megoldásod. Légy szíves áruld el, hogy mibõl - hogyan készült.

Van-e valakinek ötlete lácvezetõ görgõnek alkalmas, ékszíjtárcsaszerû, kicsi csapágyazott tárcsára, amit a kereskedelemben készen meg lehet szerezni?
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás
Nagyon megy ez a tükör téma! De miért nem fordultok hátra inkább? ;)

Feltöltött kép

Domború, rövid szárú, behajtható Cateye tükör, ezerért vettem.

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás

Én egy auchanos gagyi tükröt használok, úgy, hogy a hosszú szárát kidobtam, helyébe egy kb. 60mm hosszú M6 csavart szereltem, épp hogy átéri a bilincset.

Egy - akár ideiglenes - képet légy szíves mutatni a felfogatásról.

Én CORA-s domború tükröt használtam rövidke tesztem alatt. Kell egy sík tükör is, mert a távolságot nem lehet megbecsülni a domborúból. A panorámakép viszont hasznos a forgalmi helyzet áttekintéséhez. A tükör kettõzéshez jó kiindulási alap lehet a megoldásod. Nem akarok súlyos ezreket kiadni egy további, sík tükörért.
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Én siktükörhívõ vagyok, mert messzire akarok visszapillantani. Ami már ott van mögöttem, annak úgyis hallom a hangját. A tükör legyen nagyon rövid szárú, hogy ne remegjen! Én egy auchanos gagyi tükröt használok, úgy, hogy a hosszú szárát kidobtam, helyébe egy kb. 60mm hosszú M6 csavart szereltem, épp hogy átéri a bilincset.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás
Én az ocsmányban vettem a kerek remegõ szárú síktükröt. Sokat nem ér.
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Á, ne vegyél olyant. Nekem is az a domború tükör van, mint amit linkeltél, borzasztó nagy örömmel vettem meg, szereltem fel, de ahányszor biciklizek, annyiszor készülök üvegeshez, sík tükröt vágatni bele. Mikorra meglátom benne a hátulról jövõ kocsit, akkorra már mindegy is, ha nem lassan jön.

Egy az egyben ugyan ilyen tükröd van vagy csak hasonlóan domború? Mert nem mindegy, hogy mekkora domborulatot raktak bele. Ha domborúbb egy tükör akkor a távolabbi tárgyakat egyre kisebbnek látod. Ahogy közeledik a síkhoz úgy nõnek a tárgyak láthatóságai. Ezzel azt hiszem nem mondtam újat. Python, Benjami tükreit már tapasztaltam és nem is olyan rosszak. A Tuskós tükörnek a hosszú szár a baja. Remeg menetközben, használhatatlan. És ezt még lehet tetézni is, az Auchan tükrének a szára úgy jó 15-20 cm mûanyag.
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás
Szervusztok!

Ha a kerék szórja a sós vizet, akkor szórja a sarat, egyebet is.
Lyánykoromban 2 MTB-re 3 készlet sárvédõt vettem. Egyet-egyet felszereltem, a harmadikat beáldoztam toldásra, mert szinte mindegy, hogy milyet veszel, az rövid lesz. Ezek a cuccok elsõsorban eladásra, másodsorban használatra készülnek...

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás
Hello!
OFF --> teszt

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
A visszajelzésekbõl tudom, hogy sokaknak tetszik a Chili formája. Amennyiben hasonlóban gondolkodik valaki, ajánlom figyelmébe ezt a hirdetést. 6 pénz. Ilyen a Chili hátsó villája is .
Feltöltött kép

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Képek a fórumban

Vannak fórumok (pl. index.hu) amelyek mögött van akkora háttér, hogy tárolnak képeket is. Oda be lehet szúrni képet a saját vinyóról is. A Bikemag egy szerényebb fórum, nincs helyük a fotóknak. Ezért kell máshová feltölteni és ide csak a linket tenni.

Én a Google Picasa képtárát csak javasolni tudom. Valószínûleg én már nem élek, mikor a képeim még mindig elérhetõk lesznek.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Sajnos itt csak tudomásulvételi jogod van. :( A külsõ oldalakról, blogokról behúzott képek további sorsára nem lehetsz hatással. Ezeket itt és tõlem nem kérheted számon. A saját képtáramban lévõ képek az általam felállított fontossági sorrendnek megfelelõen, maradnak vagy törlõdnek. Ez a képtáram kezelhetõsége, áttekinthetõsége miatt szükséges.
Amennyiben olyan linket találok a fórumon ami tetszik, azt általában én is elmentem. (pl. a Motyoo által kért kép legutóbb) Ez évekkel késõbb nehezen oldható meg.
Akik most lépnek az oldalra, valóban hiányosan találkozhatnak az évekkel ez elõtti bejegyzések mellékleteivel, képeivel, de ahogy közeledik idõrendben a legújabbakhoz, úgy lesz egyre bõvebb.
Nem véletlen, hogy Reku Papa sem a home made rekuk linkjeit, hanem képeit kéri!

Ez a fórum sajátossága.

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás

Na most is feldobtam pár fotót az elmúlt fél órában. Ezeket biztosan nem hagyom fenn a képtárban évekeig. Fellöktem a Picassába és egyszer amikor túl kaotikusnak találom, majd törlöm is. Bocsi. :)

És akkor hogyan is jutok el oda?

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Az én esetemben ez azért is lehet, mert idõközönként tisztítom, a képtáramat. Sok olyan fotó beillesztés van, ami ezért csak pár hétig vagy napig marad fent. Arra eddig nem gondoltam, hogy ezek másoknak is - hónapok vagy évek múlva- fontos lehet.

Na most is feldobtam pár fotót az elmúlt fél órában. Ezeket biztosan nem hagyom fenn a képtárban évekeig. Fellöktem a Picassába és egyszer amikor túl kaotikusnak találom, majd törlöm is. Bocsi. :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Lompi ennél szebbet jobbat csinál.
ebédszünetben.
fél kézzel.
:)
pl : chili

Ilyet akár Lompi is összedobhatna:
Feltöltött kép

Mintául szolgált az eredeti elsõ villához, de sajnos az nem bírta az Avid Juicit... :(
Feltöltött kép

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

Feltöltött kép

Lompi ennél szebbet jobbat csinál.
ebédszünetben.
fél kézzel.
:)
pl : chili

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Te Casablanca-fun levél? (Disz iz dö bigining of a bjútiful frensip!)

Van is egy fotóm 1942-bõl Humphrey Bogartal :) (Ingrid fotózta -márhogy a Bergman- azért nem látszik) Azt tudtátok, hogy a magyar származású Kertész Mihály rendezte? Az eredeti valóban ott hangzott el.
Feltöltött kép
Ez már a Macska-jaj (Emir Kusturica) változata, így fonetikusan Reku Papa adaptációjában és engedélyével.

benjami

benjami

vendég

• fórumtag
  • 133 hozzászólás

... és lenne még itt pár érdekes fotó...

Feltöltött kép

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás

Általában a regisztrációt sem igénylõ helyekre feltöltött képek szoktak elõször eltûnni (ez ha meggondolod logikus is).

Hát, én regisztráltam is a Kephost-on, több mappám is volt, amiket el sem értem volna reg nélkül, mégis törlõdtek a képeim. Irtó haragszom rájuk, mert máshol legalább figyelmeztetnek, ha ingyenesbõl fizetõssé válnak, õk meg továbbra is ingyenesek, csak sunyin törölnek.

benjami

benjami

vendég

• fórumtag
  • 133 hozzászólás

Kádad nincs? Én a montit bele állítottam és lezuhanyoztam.

Sajnos csak zuhanyozóm van, bár két részletben ott is elfér. Esetleg majd ha anyámék nem lesznek otthon ott berakom a kádba, mert náluk kád van. :D

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás

... és lenne még itt pár érdekes fotó...

Te Casablanca-fun levél? (Disz iz dö bigining of a bjútiful frensip!)