Jelentkezz be Regisztrálj

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)
Írta 2011. január 06. - 16:26

Nézegettem a képeidet, és jónak tûnik a láncterelõ görgõ megoldásod. Légy szíves áruld el, hogy mibõl - hogyan készült.
Van-e valakinek ötlete lácvezetõ görgõnek alkalmas, ékszíjtárcsaszerû, kicsi csapágyazott tárcsára, amit a kereskedelemben készen meg lehet szerezni?
Írta 2011. január 06. - 16:01

Én egy auchanos gagyi tükröt használok, úgy, hogy a hosszú szárát kidobtam, helyébe egy kb. 60mm hosszú M6 csavart szereltem, épp hogy átéri a bilincset.
Egy - akár ideiglenes - képet légy szíves mutatni a felfogatásról.
Én CORA-s domború tükröt használtam rövidke tesztem alatt. Kell egy sík tükör is, mert a távolságot nem lehet megbecsülni a domborúból. A panorámakép viszont hasznos a forgalmi helyzet áttekintéséhez. A tükör kettõzéshez jó kiindulási alap lehet a megoldásod. Nem akarok súlyos ezreket kiadni egy további, sík tükörért.
Írta 2011. január 06. - 15:30

Írta 2011. január 06. - 15:17

Írta 2011. január 06. - 14:19

Egy az egyben ugyan ilyen tükröd van vagy csak hasonlóan domború? Mert nem mindegy, hogy mekkora domborulatot raktak bele. Ha domborúbb egy tükör akkor a távolabbi tárgyakat egyre kisebbnek látod. Ahogy közeledik a síkhoz úgy nõnek a tárgyak láthatóságai. Ezzel azt hiszem nem mondtam újat. Python, Benjami tükreit már tapasztaltam és nem is olyan rosszak. A Tuskós tükörnek a hosszú szár a baja. Remeg menetközben, használhatatlan. És ezt még lehet tetézni is, az Auchan tükrének a szára úgy jó 15-20 cm mûanyag.Á, ne vegyél olyant. Nekem is az a domború tükör van, mint amit linkeltél, borzasztó nagy örömmel vettem meg, szereltem fel, de ahányszor biciklizek, annyiszor készülök üvegeshez, sík tükröt vágatni bele. Mikorra meglátom benne a hátulról jövõ kocsit, akkorra már mindegy is, ha nem lassan jön.
Írta 2011. január 06. - 14:14

Ha a kerék szórja a sós vizet, akkor szórja a sarat, egyebet is.
Lyánykoromban 2 MTB-re 3 készlet sárvédõt vettem. Egyet-egyet felszereltem, a harmadikat beáldoztam toldásra, mert szinte mindegy, hogy milyet veszel, az rövid lesz. Ezek a cuccok elsõsorban eladásra, másodsorban használatra készülnek...
Írta 2011. január 06. - 13:37

OFF --> teszt
Írta 2011. január 06. - 11:54

Írta 2011. január 06. - 10:44

Vannak fórumok (pl. index.hu) amelyek mögött van akkora háttér, hogy tárolnak képeket is. Oda be lehet szúrni képet a saját vinyóról is. A Bikemag egy szerényebb fórum, nincs helyük a fotóknak. Ezért kell máshová feltölteni és ide csak a linket tenni.
Én a Google Picasa képtárát csak javasolni tudom. Valószínûleg én már nem élek, mikor a képeim még mindig elérhetõk lesznek.
Írta 2011. január 06. - 07:58

Amennyiben olyan linket találok a fórumon ami tetszik, azt általában én is elmentem. (pl. a Motyoo által kért kép legutóbb) Ez évekkel késõbb nehezen oldható meg.
Akik most lépnek az oldalra, valóban hiányosan találkozhatnak az évekkel ez elõtti bejegyzések mellékleteivel, képeivel, de ahogy közeledik idõrendben a legújabbakhoz, úgy lesz egyre bõvebb.
Nem véletlen, hogy Reku Papa sem a home made rekuk linkjeit, hanem képeit kéri!
Ez a fórum sajátossága.
Írta 2011. január 05. - 23:17

Na most is feldobtam pár fotót az elmúlt fél órában. Ezeket biztosan nem hagyom fenn a képtárban évekeig. Fellöktem a Picassába és egyszer amikor túl kaotikusnak találom, majd törlöm is. Bocsi.
És akkor hogyan is jutok el oda?
Írta 2011. január 05. - 22:56

Az én esetemben ez azért is lehet, mert idõközönként tisztítom, a képtáramat. Sok olyan fotó beillesztés van, ami ezért csak pár hétig vagy napig marad fent. Arra eddig nem gondoltam, hogy ezek másoknak is - hónapok vagy évek múlva- fontos lehet.
Na most is feldobtam pár fotót az elmúlt fél órában. Ezeket biztosan nem hagyom fenn a képtárban évekeig. Fellöktem a Picassába és egyszer amikor túl kaotikusnak találom, majd törlöm is. Bocsi.

Írta 2011. január 05. - 22:47

Lompi ennél szebbet jobbat csinál.
ebédszünetben.
fél kézzel.
pl : chili
Ilyet akár Lompi is összedobhatna:
Mintául szolgált az eredeti elsõ villához, de sajnos az nem bírta az Avid Juicit...

Írta 2011. január 05. - 22:39

Ilyet akár Lompi is összedobhatna:
Lompi ennél szebbet jobbat csinál.
ebédszünetben.
fél kézzel.

pl : chili
Írta 2011. január 05. - 22:32

Te Casablanca-fun levél? (Disz iz dö bigining of a bjútiful frensip!)
Van is egy fotóm 1942-bõl Humphrey Bogartal

Ez már a Macska-jaj (Emir Kusturica) változata, így fonetikusan Reku Papa adaptációjában és engedélyével.
Írta 2011. január 05. - 22:29

Írta 2011. január 05. - 22:24

Általában a regisztrációt sem igénylõ helyekre feltöltött képek szoktak elõször eltûnni (ez ha meggondolod logikus is).
Hát, én regisztráltam is a Kephost-on, több mappám is volt, amiket el sem értem volna reg nélkül, mégis törlõdtek a képeim. Irtó haragszom rájuk, mert máshol legalább figyelmeztetnek, ha ingyenesbõl fizetõssé válnak, õk meg továbbra is ingyenesek, csak sunyin törölnek.
Írta 2011. január 05. - 22:22

Sajnos csak zuhanyozóm van, bár két részletben ott is elfér. Esetleg majd ha anyámék nem lesznek otthon ott berakom a kádba, mert náluk kád van.Kádad nincs? Én a montit bele állítottam és lezuhanyoztam.