Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás

De hol van a hûséges Sancho a Huzatt-bike-al?

http://www.youtube.com/watch?v=Rgo8ZycivGE&feature=autoplay&list=ULCI4wF2nKmKM&index=23&playnext=1

Fenti videón 3:30-nál láthatóak, a rajtnál 2:50-nél kerekeznek.

http://www.youtube.com/watch?v=K-GN3raa4eg&feature=autoplay&list=ULCI4wF2nKmKM&index=24&playnext=2
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Don Quijote Barchettattan :)! De hol van a hûséges Sancho a Huzatt-bike-al?

benjami

benjami

vendég

• fórumtag
  • 133 hozzászólás

Balaton Marathon beszámoló...

Látom a bacchettával voltál
Feltöltött kép

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

Bocsi kicsit tovább olvastam...

Szabályos volt.

A korlátozás is csak a kétkerekûekre vonatkozik:

"Kerékpárok és segédmotoros kerékpárok
54. §
(11) Ha az út mellett, annak vonalvezetését követve kerékpárutat vagy gyalog- és kerékpárutat jelöltek ki, a kétkerekû kerékpároknak a kerékpárúton vagy a gyalog- és kerékpárúton kell közlekedni. Ha a lakott területen a nem fõútvonalként megjelölt út mellett annak vonalvezetését követve kerékpárutat vagy gyalog- és kerékpárutat jelöltek ki és az úton kerékpár nyomot (158/k. ábra) is kijelöltek – ha a közúti jelzésekbõl más nem következik – a kétkerekû kerékpárok az úttesten is közlekedhetnek."

Akkor van gáz ha az útra kiteszik a kerékpárral behajtani tilos táblát, mert az a háromkerekûre is vonatkozik
:(

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás

Lehet, hogy szabályos volt, vagy nem is lehet szabályos?
A KRESZ kijelenti, h ahol kerékpárút van, ott az utat kerékpárral nem heasználhatod.

Bocsi kicsit tovább olvastam...

Szabályos volt.

A korlátozás is csak a kétkerekûekre vonatkozik:

"Kerékpárok és segédmotoros kerékpárok
54. §
(11) Ha az út mellett, annak vonalvezetését követve kerékpárutat vagy gyalog- és kerékpárutat jelöltek ki, a kétkerekû kerékpároknak a kerékpárúton vagy a gyalog- és kerékpárúton kell közlekedni. Ha a lakott területen a nem fõútvonalként megjelölt út mellett annak vonalvezetését követve kerékpárutat vagy gyalog- és kerékpárutat jelöltek ki és az úton kerékpár nyomot (158/k. ábra) is kijelöltek – ha a közúti jelzésekbõl más nem következik – a kétkerekû kerékpárok az úttesten is közlekedhetnek."
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás

Debrecenben péntek du a Mikepércsi úton találkoztam egy trájkkal, nyarancssárga zászló lobogott rajta. Elég bátran kavart a külsõ sáv közepén a forgalomban, pedig végig ott a kerékpárút. No comment.

Lehet, hogy szabályos volt, vagy nem is lehet szabályos? Ezen már régóta gondolkodom. A KRESZ módosításokat kétkerekû szervezetekkel egyeztetik...

Idézek megbízhatónak tûnõ forrásból:

MHK Jogszably szolgltats

1/1975. (II. 5.) KPM–BM együttes rendelet (Hatályos: 2011.01.01 - )

"13. § (1) Az utasítást adó jelzõtáblák:
e) „Kerékpárút” (26. ábra); a tábla a kétkerekû kerékpárok közlekedésére kijelölt utat jelez; a segédmotoros rokkantkocsi, a gépi meghajtású kerekes szék és a kétkerekû segédmotoros kerékpár lakott területen kívül a kerékpárutat igénybe veheti, ha ezt jelzõtábla nem tiltja. A kerékpárúton más jármû közlekedése tilos;"

A trájk nem kétkerekû.
Ezenkívül a trájk a kerékpár fogalmába a KRESZ szerint beletartozik. A KRESZ kijelenti, h ahol kerékpárút van, ott az utat kerékpárral nem heasználhatod.

Tehát ahol kerékpárrutat építettek, ott háromkerekûvel sem az úton, sem a kerékpárúton nem vagy szabályos...

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Biztosan vele

Úgy van. Edzett, bringás csajnak tûnik, szerintem még biztosan fogunk hallani felõle. Mondja, a 2x20-as kerekûjén simán megy együtt az országútisokkal.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Debrecenben péntek du a Mikepércsi úton találkoztam egy trájkkal, nyarancssárga zászló lobogott rajta. Elég bátran kavart a külsõ sáv közepén a forgalomban, pedig végig ott a kerékpárút. No comment.
Itt lentebb a Python képén is hogy rikít a narancs lobogó. Már gondolkodtam rajta hogy lehagyintom a tüzesrõl, mert rohadt giccses rajta, de a pénteki srácból is az látszott elõször.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás
:D szerencséd,hogy vékony a hölgy:):):)
toljad neki!!!

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
szép filigrán cöcöcöcö azé enyire nem kéne a reklám :D
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Találkoztam egy rekus csajjal is, megígérte hogy ide is beköszön. sajnos nem indult, mert perecelt egy rendeset és most itt-ott bõrhiányos.
:)

Biztosan vele:
Feltöltött kép
Murla felfedezettje. Mögötte az a filigrán fiatalember is ismerõs lehet...
No és mi történt a Recúgbens lovassal? Arról nincs hír?

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás
No para. Pár év múlva nyugdíjas leszel (addigra 75 év lesz a korhatár) és utazgathatsz, mint a német nyugdíjasok.:)
...

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Lompi, Zéta!
Nem maga a havi 2 nap a felháborító, hanem az hogy azt a pénzt csak úgy kiveszik a zsebembõl. Megint azt büntetik aki dolgozik! Mivel az a bér marad a fõnökeim zsebében, így az állam is elesik annak járulékaitól. Kevesebb melósra van szükség, mert a meglévõkbõl lassan legálisan lehet kihajtani a sz...rt is. Vagyis több munkanélkülit kell eltartani kevesebb pénzbõl. Akkor nem értem, hogy ez az állam bácsinak miért jó. Amúgy ha épp nem volt más, akkor elmentem napszámba és kõmûves meg kútfúró mellé is, nem a munkával van bajom. Inkább azzal van már tele a hajcihõm, hogy alig látom a családom, mert én 3 mûszakban nyomom, plusz eddig a hétvégi túlórák, az asszony 2-ben, mégsem jutunk elõre. A lakás a banké, az autóm 21 éves és már a végét járja, és még mindíg belénk rúgnak egyet. Bocs nem sírni, vagy panaszkodni akartam, csak simán abból van elegem, hogy ezek itt mindent megtehetnek.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Balaton Marathon beszámoló

Röviden: Óóóóóóóó....

Hosszabban: Kiköptem a tüdõmet. 2000 induló volt, két rekus: motyoo és én. 7 óra 5 perc lett az idõm, megállásokkal együtt. Három szelet müzlit és pár szem szõlõcukrot ettem mindössze, mert annyira mentünk hogy nem mertem enni, féltem hogy kidobom a tacskót. Balatonkeresztúrnál még 40 fölött volt az átlagom, ott az elsõ emelkedõn leszakadtam az élbolytól, és a maradék felét változó sorokban nyomtam. Lejtõn húztam a sort, síkon pihengettem, emelkedõn megszakadtam. Olyan jól ment, hogy az elsõ két frissítõponton meg se álltam. 115 km-nél és 156-nál már muszáj volt. Az utolsó kilométeren hajráztunk, és mivel sík volt a befutó, az országútisok hamar úgy döntöttek, hogy ilyen hülyeséget õk nem játszanak.

Találkoztam egy rekus csajjal is, megígérte hogy ide is beköszön. sajnos nem indult, mert perecelt egy rendeset és most itt-ott bõrhiányos.

Hát ennyi. Itthon daruval kellett kivenni az autóból. Lezuhanyoztam, aludtam fél órát, utána bírtam begyömöszölni pár falat kaját. És most szundi...
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Zéta

Zéta

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás
Én is örülnék, ha végre a napi tíz helyett csak 8.8 órám lenne, és én még viszonylag nem is keresek rosszul. A feleségemék három hete tizenkét óráznak Este hattól reggel hatig és vica versa, mindezt 540 Ft-os órabérért. Lompi meglátása a melós helyzetérõl, nagyon is helytálló.
De legalább én napi harmincat tekerek a munkába jövet-menet. :)
"Az élet szép. Viszonylag." /Vavyan Fable/

Zéta

Zéta

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás

elõször viccesnek tartottam, de sokaggyára már zavar! Nem lehetne, hogy kiírd a szöveget? már régóta nem vicces :( légyszi, légyszi, légysziíííí... Még mielõtt más is rászokik! Nem az irodalmit kérem, de legalább csak szolídan tegyünk erõszakot a nyelvünkön.

<OFF>Én elõször is borzalmasnak tartottam, és rögtön szóltam is ellene.
De én megrögzött magyaros vagyok, és mindenen kiakadok ami elcsúfítja ezt a szép nyelvet, amelyben csak a helyváltoztatásra is közel száz szinonima található! A következõ nyelv az olasz, közel negyvennel, az összes többi nyelvben 10 körül van a szám. Szóval van mihez nyúlni, ha ki akarod magad fejezni. :(
<ON>
"Az élet szép. Viszonylag." /Vavyan Fable/

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás

Nekem eddig sem sok idõm volt cangázni, de ha lehet még rosszabb lesz a helyzet. A kedves kormányunk július 1.-tõl elfogadta a 44 órás munkahetet. Tehát havi 2 napot kell még plusszban az alapbérért (ami a megélhetéshez kevés, az éhendögléshez sok) 3 mûszakban dolgoznom. Eddig sem voltak hétvégéim sem, akkor ezután? Birka egy nép vagyunk, hogy még ezt is tûrjük.

mibajodvan azcsak napi 8.8 óra

szerinted a mezögazdaságba szezonba hányorás munkanapok vannak?
reggel 7 töl este 8 ig vagy mig nem végzel a kiadott meloval ugyan anyi órabérért mint az elsö óra. :(
naszoval nemkel sirni mindég is csak a snasz melos ál a f@sznak a rosz oldalán.
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

ráj5tem 1 jól

elõször viccesnek tartottam, de sokaggyára már zavar! Nem lehetne, hogy kiírd a szöveget? már régóta nem vicces :( légyszi, légyszi, légysziíííí... Még mielõtt más is rászokik! Nem az irodalmit kérem, de legalább csak szolídan tegyünk erõszakot a nyelvünkön.

Mint alább:

de amit írni szerettem volna: megtörtént az idény elsõ Balaton kerülése. Három nap alatt! Csak az utolsó 15 kilit küldtem végig 36-38 között, hogy legyen némi sport értéke a dolognak.

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Nekem eddig sem sok idõm volt cangázni, de ha lehet még rosszabb lesz a helyzet. A kedves kormányunk július 1.-tõl elfogadta a 44 órás munkahetet. Tehát havi 2 napot kell még plusszban az alapbérért (ami a megélhetéshez kevés, az éhendögléshez sok) 3 mûszakban dolgoznom. Eddig sem voltak hétvégéim sem, akkor ezután? Birka egy nép vagyunk, hogy még ezt is tûrjük.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
stoki nem a hasonlitásért irtam csak azért hogy magamnak enyibõl carbon vázas rohlisat is tudnék meg még telene jópár láda söre is :)
képek