Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Volna itten még valami. Jártamban-keltemben ráakadta erre a videóra. Nem különösebben érdekes, de 0:07-nél az a fék-váltókar, na az érdekes! Ismeri valaki, tudtok róla valamit?

Szivatom magam ezekkel az url-ekkel...
Itt a film!
Az világosan látszik, hogy markolatváltó és kormányvég fék(?) kombinációja. Amennyiben így hívják.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

egyszerü csináltok flevot ís meg phytont is és eldöntitek meik jóbb. Én nem csinálok mert hiszem hogy egyiksem jobb a lengöórunál.

.. és szólott a MESTER! :)
Egyébként egyetértek. A Python jó poén, még túráztam is vele de csak akkor kellene, ha nyolc másik gép már állna a garázsban.
A Flevo meg egy lapos homlokcsõszögû lengõorrú. Mint a Huzatbájk. Tulajdonképpen lehet vele menni...

Ps.:
...viszont, ha évekkel ezelõtt nem épül meg a Python, akkor most valószínûleg nincs ennyi lengõorrú sem...

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
egyszerü csináltok flevot ís meg phytont is és eldöntitek meik jóbb. Én nem csinálok mert hiszem hogy egyiksem jobb a lengöórunál.
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Volna itten még valami. Jártamban-keltemben ráakadta erre a videóra. Nem különösebben érdekes, de 0:07-nél az a fék-váltókar, na az érdekes! Ismeri valaki, tudtok róla valamit?

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

De leginkább ilyen...

és mégsem...
...de akkor itt az ideje, hogy rendet rakjunk az oly szerteágazó rekumbens világ különlegességei között...
Volna itt egy három évvel ez elõtti blogbejegyzés Bocsánat rosszat linkeltem. A szövegben van egy korábbi bejegyzés rész. Arra kattintsatok. Ott a lényeg!Nem tisztem vitába szállni veled (bár én hajlamos vagyok csak a vita kedvéért is vitázni), de jelen esetben alaposan melléfogtál!
Az általad belinkelt Airbike eleje valóban tök ugyan az mint Chevy777 gépének, de pozitív az utánfutása. A Pythonnak meg negatív, akárcsak Chevy háromkerekûjének. Amennyiben elolvasod azt a évekkel ez elõtti linket, látni fogod, hogy mind az Airbike, mind a Python fejlesztõje Jurgen Mages. No de nem ezért értelmetlen a vita. A rekuk szerencsére annyira sokrétûek, hogy ugyan azokra a megoldásokra jutunk külön-külön is, még ha felületes szemlélõ különbözõnek látja is õket. (a Te esetetben egyformának az eltérõket)
Pl.: Az általam annyira kedvelt és favorizált lengõorrú, ugyan abba a családba tartozik, mint a Cruzebike vagy a Sofabike. Az Airbike a Flevobike vagy a Chinkara és a Munzo is egy család. A negatív elékelésû gépekbõl is van pár -ezek nagyrésze egyébként gyermekkerékpár- és hasonlóan a Chevy gépéhez, ezeknél is a hajtómû-elsõkerék-ülés egy fix egység. Egymáshoz képest nem mozdulnak el, együtt dõlnek. Az elékelés az ülés mögött van, mint ahogyan ilyen megoldása van Dennis Renner hátsókerék kormányzású gépének is. A pythonok elékelése nagyrészt ülés alatti, de mindegyik negatív utánfutással rendelkezik. Tulajdonságaiban ezek pont ellentétesek a hagyományos pozitív utánfutáshoz képest. Kis sebességnél is "stabilak". Nagy sebességnél instabillá válnak. Ezek háromkerekû változatához még nem volt szerencsém, ezért is szeretném kipróbálni Chevy gépét. Tavasszal le is tekerek Sárvárra...

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Én inkább erre gondoltam :
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

lbordi

lbordi

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
De leginkább ilyen...
Feltöltött kép

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

inkább ilyen
All sizes | Flevo Trike | Flickr - Photo Sharing!

Szerintem meg inkább ilyen!
Errõl már többször szó volt, de az újak kedvéért:
Python: negatív utánfutás
Flevo: pozitív utánfutás
A Flevo vezetése egy lapos homlokcsõszögû lengõorrúéra hasonlít. Kb. mint a RECUGBENS. Kell hozzá némi gyakorlás és megszokás. A Python semmihez nem hasonlít, legfeljebb önmagához. Mégtöbb gyakorlás... Háromkerékkel biztosan stabilabb, na azt kipróbálnám! (mondjuk Sárváron)

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás

inkább ilyen
All sizes | Flevo Trike | Flickr - Photo Sharing!

Ennek a Flevonak a kétkerekes változatát szivesen kipróbálnám. Az elsõ-hátsó rugózás miatt biztosan kényelmes. A készülõ gép kiválasztásánál szóba jött ez a fajta járgány is, csak az alsó kormány miatt került ki a képbõl.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

lbordi

lbordi

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
inkább ilyen
http://www.flickr.co...in/photostream/

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás
Valami ilyesmi?
Organic Engines » The Sensible Utility Vehicle, A.K.A the SUV.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Mûködési elvét tekintve egy python trike. Szívesen olvasnám róla a tapasztalataidat.

Én is gondolkodtam rajta. Minden héten nagybevásárolunk a Tecsóban, ami 5km tõlünk. Oda-vissza 10. Ha egy km autózás 40ft, akkor egy ilyen kör 400. Egy évben van 52 hét, az 21.000 ft. Na jó, esõben, hóban úgyis autóval mennénk... Lehet hogy veszek egy utánfutót?
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás

Ezt hirdették az apróban, valami német cèg terméke.

Nagyobb kép nincs róla?

chevy777

chevy777

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Nos.Amikor kipróbáltam, nehezen ment az elindulás, de mivel volt már fekvõs tapasztalat hamar belejöttem.Nagyon kényelmes, jól kanyarodik, de lassú mivel a nagy doboznak nagy a lég ellenállása, kínkeservesen megy 35 fölé.Tehát nem gyors, de viszont amire kitalálták, gondolom én, tehát nagyon hosszú túrák-felpakolva, lassú kényelmes tempóban arra tökéletes.Mászni is jól lehet vele, nem billeg különösen, és montis áttétel van rajta.Amit cserélnék rajta az az ülés egy Lopis-ra , nekem az jobban bejön, kényelmesebb, valamint ha nyáron ezzel mentem, az ülés mögött képzõdõ örvény túlságosan hûtötte a hátam, és fázott. Jó dolog, hogy teljesen beáll egyenesbe, és nem kell kormányozni, elég ha döntöd.Van a kormány rész alatt egy gumi bak ami egyik részen a villához, másik részén a vázhoz van csavarozva, és így úgy funkcionál mint a motoroknál a kormány lengéscsillapító,jól egyenesben tart, de ez köszönhetõ szerintem a lapos villaszögnek is.Gondolkodom egy ilyenben két kerékkel,ami vékony, kíváncsi vagyok milyen lenne, konzultáltam Lompival szerinte 100 km/h óra felett instabil :)na jó õ 30-at mondott.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

közben lett egy ilyen bringám.

Ezt hirdették az apróban, valami német cèg terméke. Mûködési elvét tekintve egy python trike. Szívesen olvasnám róla a tapasztalataidat.

chevy777

chevy777

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Már egy kicsit kopottabb , de suhan, de jól nézett ki szépen csillogva.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
sevi a géped :)
Feltöltött kép
képek

chevy777

chevy777

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Köszi, még nem töltöttem fel semmit tárhelyre, akkor majd máskor:(

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
szövegbeírásnál kis képkeret klikk kitörlöd a http:// és a kép cimét bemásolod a http:// együtt de a képet valami tárhejre töldsd fel mert a gépedröl nem megy
képek

chevy777

chevy777

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Sziasztok.Régen jártam itt, közben lett egy ilyen bringám.A Lompi mester által készített reku gond nélkül fut, nagyon szeretem, gyors, használható gép, kívánok mindenkinek sok kellemes kilométert, valamint érdeklõdöm, hogy van itt valaki Sárvár környékérõl, mert Nyíregyházáról ide költöztünk.Hogyan kell képet beilleszteni