Oldal 1 / 670 1231151101 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1-20 / 13393

Téma: Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

házigazda
    Regisztrált
    2002-11-07
    Üzenet
    420

Alapbeállítás Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

törzsvendég Tom2 avatarja
    Regisztrált
    2002-05-06
    Lakhely
    menet közben
    Üzenet
    652

Alapbeállítás Re: Kinek ismerős a recumbent bike

Elkészült pár kép a rekumról, akit érdekel http://ket.tar.hu/tom2 dragonfly album. ;D

törzsvendég
    Regisztrált
    2001-06-02
    Üzenet
    715

A cím pontosan: kep.tar.hu/tom2
    Hogy sikerült egy ilyen vázat összerakni? Ha jól láttam, nem hegesztettek a csövek, hanem ragasztás+szegecselés. A vázanyagot hol lehet beszerezni?
    A kormányzás elég érdekes. Miért nem csináltad olyanra, mint az autóknál? Miben jobb ez?  Irj róla minél többet, érdekel a téma!

Regisztrált
    2002-05-06
    Lakhely
    menet közben
    Üzenet
    652

A cím stimmel, valóban elírtam.  
    A vázat otthon a sufniban csináltam januártól április közepéig esténként munka után + néha hétvégéken. Valóban ragasztott szegecselt, acél muffolással. A hátsó villa szintén acél. Vázanyagot a helyi alukereskedőnél + vasudvarban szereztem be. Szerencsém volt, mert visszamaradt elfekvő alucsöveket kaptam. Kormányzásnál a lehető legegyszerűbbre törekedtem. Egy kormányösszekötő rúd + a két kormánycsonk és ennyi.

fórumfüggő ZSIROSMACSKA avatarja
    Regisztrált
    2002-03-02
    Üzenet
    1.931

Katány. ;D

vendég
    Regisztrált
    2002-01-30
    Üzenet
    78

Hello!

Végignéztem ezeket a képeket... Nem semmi ez a gép. Mennyi munkaórából és mennyi stexből sikerült összehozni? Milyen anyagokat használtál fel?

syncro

maximus Charon avatarja
    Regisztrált
    2001-06-02
    Lakhely
    Degec
    Üzenet
    10.852

Alapbeállítás Re: Kinek ismerõs a recumbent bike

Király a gép!

Mi a szerelőmmel most egy kétkerekű rekumbenst építünk, a Tour de Gyömrőn már kint lesz. Kicsit izgága a kormány, meg hiperaktív a hátsó teló, de kiba*ott jól száguld, és fékezésnél, mint a nagymotorok úgy süpped!
    Majd ha lesz kép, én is fellököm.

vendég
    Regisztrált
    2002-02-26
    Üzenet
    49

Nekem is tervben van egy kétkerekű reku de csak jövőre lesz kész ,egyelőre a geometriával tökölődök. Charon , ha megoldottátok a kormányproblémát - mármint a recuét ;D - közzétehetnéd ,ha nem üzleti titok.

Regisztrált
    2002-05-06
    Lakhely
    menet közben
    Üzenet
    652

syncro

Bocsesz, hogy csak most reagálok, de elfelejtettem beírni, hogy már régen kiléptem a fórum regisztrált tagjai közül. Nem volt igazából nagy érdeklődés a téma iránt, igen hamar léket kaptam.  :
    Építésről meg annyit, nem mértem a munkaórákat. Mivel nem az első gép amit összeraktam, "viszonylag gyorsan" ment (önmagamhoz képest ami ugye relatív). Akkori árakat nézve kb 110e moha anyagárban. Az alu ötvözetét nem tudom, a papírja még valahol megvan. Az acél meg sima zártszelvény + cső.
    Bármi kérdés van inkább emil, vagy az index/fórum/KERÉKPÁROS TOPIK 2.0, mert nincs szándékomban sűrűn benézni ide a már említett langyos érdeklődésre való tekintettel.

Üdv.
    Tom2

FP
    FP offline
    törzsvendég
    Regisztrált
    2002-03-21
    Üzenet
    249

Tom2: Mi ismerjük egymást személyesen is, ugye?   A Te gépeden ültem egyszer egy "vízparti kirándulás" során?

Regisztrált
    2002-05-06
    Lakhely
    menet közben
    Üzenet
    652

Feherparduc
    Valoban, csak az meg ketkereku volt es piros. Most pesten szaladgal boldog uj tulajdonosaval. A vizparton meg megettetek elolem a "paprikrumplikast"  ;D

vendég jidaki avatarja
    Regisztrált
    2003-02-10
    Lakhely
    Szeged
    Üzenet
    206

Alapbeállítás fekvés,tekerés

Elég régóta veszem az újságot, de feltünt, hogy mostohán bánik a rekumbesekkel. Én most kattantam rá erre a témára, nem tudom, hogy mást érdekel-e... ???

törzsvendég
    Regisztrált
    2002-12-02
    Üzenet
    1.247

Alapbeállítás Re:fekvés,tekerés

Elég nagy marhaság, ha az ember feküdni akar, miért megy ki az utakra. Az irányíthatóság, stabilitás hatásfoka keményen tendál a nulla felé. Ez megint valami idióta amerikai találmány lehet...

törzsvendég Tyito avatarja
    Regisztrált
    2002-05-15
    Lakhely
    Orosháza-Szeged
    Üzenet
    1.067

Lassan 3éve, hogy megvettem első rekumbensemet melyet nem sokkal azután követett a második.

pcycle: igen! A stabilitás nem igazán az erőssége, de hosszú távon NAGYON kényelmes. Ráadásul -általában- betonon használja az ember. Egyébként, ha béna vagy, NE ÜLJ ILYENRE! ("idióta amerikai találmány&quot >

Városi közlekedésre is ezt használom! Valahova beugrasz vásárolni, szétnézni, le sem kell zárni. ;D

Üdv.:Tyito

törzsvendég
    Regisztrált
    2002-12-02
    Üzenet
    1.247

Szerintem az néz ki bénán aki benne heverészik! Lehet hogy kényelmes, de az ember nem azért száll nyeregbe, hogy még ott is kényelmes legyen. Bár nem tudom mennyire jó egy ilyen testhelyzet bicajon és mit látsz az előtted lévő útból a lábadon kívül. Végül is mindent meg lehet szokni, biztos ezt is, de lazáskodáson/feltűnősködésen kívül másra nem jó.

Ui: Egyébként mi történt az elsővel, Tyito??

törzsvendég EMBER avatarja
    Regisztrált
    2002-11-12
    Lakhely
    Debrecen
    Üzenet
    1.019

Lehet, hogy jó, meg kényelmes, meg minden, de én nkább maradok a montinál. Nem tudok elképzelni olyan kerót, ami rekumbens, és még szép is egyben. Na jó. van egy kivétel. Ha 1 szőke cicababa fekszik benne. De ekkor már nem a keró a szép...

törzsvendég TrollEmber avatarja
    Regisztrált
    2002-04-26
    Lakhely
    budapest
    Üzenet
    905

[quote author=EMBER link=board=5;threadid=3839;start=0#90014 date=1044888392]
    Nem tudok elképzelni olyan kerót, ami rekumbens, és még szép is egyben. [/quote]

hát, nem t'om...

http://rqriley.com/xr2.html

8)

fórumfüggő
    Regisztrált
    2002-12-07
    Üzenet
    3.320

Ez nem rossz!!!

vendég jidaki avatarja
    Regisztrált
    2003-02-10
    Lakhely
    Szeged
    Üzenet
    206

Igen, sz'al az országúti felhasználása érdekelne. Valamint az is izgi lehet, hogy 50%-kal kisebb a légellenállása 1 fekvQ embernek egy kvázi ülQ emberénél... ;D

törzsvendég
    Regisztrált
    2002-12-02
    Üzenet
    1.247

Jidaki: A légellenállás igaz, de az erőátvitel hatásfoka viszont sokkal gyengébb, mint hagyományosnál + amiről már írtunk. Bár nem egészen fekszel, mert akkor mit látnál az útból. (és mi van ha erős oldalszél van?) Csak aszfaltos használata képzelhető el, de komolyabb sportolás, vagy versenyzés még itt sem! Ha csak rövidebb és lazább tekeréseket akarsz, akkor esetleg meggondolandó a dolog.

Oldal 1 / 670 1231151101 ... UtolsóUtolsó

Írási jogosultságok

• Nyithatsz új témát
  • Válaszolhatsz hozzászólásokra
  • Használhatsz csatolmányokat
  • Nem módosíthatod hozzászólásaid
  •