Jelentkezz be Regisztrálj

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)
Írta 2012. május 02. - 20:52

Írta 2012. május 02. - 18:18

További sok kilométert kívánok a jószággal. Látom volt kísérõ is egy fakír személyébenTegnap megvolt az elsõ fekvõbringatúrám a Vértesben. Nagyon élveztem, fõleg a hátszelet. Még sík úton is sikerült km-eket nyomni 43-48 km/h-val. Monti után ez újdonság volt a magamfajta kocabringatúrásnak. A térdem leégett, de közel se fáradtam el annyira, mint a fakírbringán.
Feltettem ide pár snittet az útról:
Vértesi túra - YouTube

Írta 2012. május 02. - 18:13

Közelítünk az ominózus idõponthoz. Akkor hogy is lesz ez?A május 5-6-a hétvége nekem megfelel, nincs más programom, gyertek nyugodtan.
Ahogy a múltkor is írtam, 8-10-en alhattok nálunk, ha hoztok hálózsákot. Megkérdeztem a panziót is, engem is érdekelt, azt mondták, 4150 ft/fõ/éjszaka, reggelivel és idegenforgalmi adóval. Van egy szinte új, sajnos alig használt 3 személyes sátram is, esetleg abban is alhat valaki, ha ahhoz van kedve, nem kell cipekedni.
Tibimer: továbbra is jó ez az idõpont?
Többiek: ki jönne akkor, hol és mikor lenne a találkozó?
Írta 2012. május 02. - 12:48

Még egy eszement fekvõgitáros !
+1 szó szerinti: Cycling Guitar Player
(ez ihletett meg?)
Üdvözlet az újaknak!
Írta 2012. május 02. - 09:20

Még egy eszement fekvõgitáros !

Írta 2012. május 01. - 21:10

Na, én éppen ezért félek tõle
Nem tudok róla, hogy lenne köztünk olyan spori aki amiatt hagyta volna abba a lengõorrúzást mert nem tudott megtanulni vele bringázni. Tény és való, hogy nem egyszerû dolog, de belejössz. Próba, próba, gyakorlás. Jelenleg nem is tudok elképzelni más fajta bringát alattam.
Írta 2012. május 01. - 18:32

Nobody
elsõkerékhajtásúval külön meg kell tanulni biciklizni
Na, én éppen ezért félek tõle
Írta 2012. május 01. - 18:30

Írta 2012. május 01. - 17:54

Írta 2012. május 01. - 17:00

"A Slyvayek közül én is inkább a nagykerekûeket koppintanám"
És a 20/26os? Szerintem a legarányosabb kinézetüek, és nem olyan rettenetes dolog +1 belsõt cipelni, nekem elhiheted.
Írta 2012. május 01. - 10:46

Nobody
Én 165cm vagyok, de 2x28-as elrendezésû rekum van, persze elsõkerékhajtás, mert a high racerrõl nem érne le a lábam nekemsem....egyébként 55 centin van az ülésem, tökéletesen leér a lábam, pedig kb 30fok az ülésem dõlésszöge...ja, mégvalami...elsõkerékhajtásúval külön meg kell tanulni biciklizni, nem egyszerü a dolog, én még úton csak akkor merek menni egyelõre, mikor gyér a forgalom, de egyre jobban megy, párszáz kili és jólesz
de az elsökerekes is egyén fügö mint minden kerékpár. :

Írta 2012. május 01. - 08:28

lánckerekes görgõ... teljesen zajtalan.
Ez így költõi túlzás, ill. egy lenin fedõnevû grafomán pasi írt annak idején a forradalmi optimizmusról...
Valójában: a korábbi állapothoz képest nem olyan erõs, sokkal halkabb a daráló hangja.
Írta 2012. április 30. - 22:54

Én 165cm vagyok, de 2x28-as elrendezésû rekum van, persze elsõkerékhajtás, mert a high racerrõl nem érne le a lábam nekemsem....egyébként 55 centin van az ülésem, tökéletesen leér a lábam, pedig kb 30fok az ülésem dõlésszöge...ja, mégvalami...elsõkerékhajtásúval külön meg kell tanulni biciklizni, nem egyszerü a dolog, én még úton csak akkor merek menni egyelõre, mikor gyér a forgalom, de egyre jobban megy, párszáz kili és jólesz

Írta 2012. április 30. - 20:53

Eleinte én is úgy ereztem mintha kicsúsznák az ülésbõl , toldtam bele így már ok.
A tempó: tavalyi kezdetkor örültem a 20 fölötinek ma már átlag 25 felet sikerül síkon ,szélcsendben, ehez tavaly 1200 km , idén 1000 nyomtam le. A kiskerék szerintem sem túl jó megoldás , pláne magyar utakon. Az enyém 26" de ha ma építeném nagyobban gondolkoznák.
Írta 2012. április 30. - 19:55

Még ami tetszik az az elsõ hajtás ( Lompi style ) kevés lánc könnyû meg hasonló gondolatok.
És nagyon alacsonyra teheted az ülését, nagy kerekek esetén is...
Írta 2012. április 30. - 18:11

Van egy 26-os kerékszettem + egyebek új 7-es racsni váltó-fék-hajtás stb.. csak az az igazság, hogy 168cm magas vagyok és ezért minél talajközelibb kerékpárt szeretnék építeni. Ezért gondolkodom a 20-as kerekekben, lehet rosszul teszem. Még ami tetszik az az elsõ hajtás ( Lompi style ) kevés lánc könnyû meg hasonló gondolatok.
De az örök kedvenc a Slyway 20-as kerekekkel alsókormánnyal

Levi ha kell szívesen segítek ötletekkel a gitárkészítésben ha vannak megválaszolandó kérdéseid és tudom a választ rá.
A képek közül a fenyõzöld sunburst egyedi testtel az az Én tervezésem amibõl csak egy van ( igaz nem tudom mostanában merre jár de biztos zúznak rajta valahol ) a többi koppintás zenészcimbik nagy álmai általam megvalósulva.
Úgyhogy szívesen segítek ha van kérdésed.
Írta 2012. április 30. - 16:50

Nincs új a nap alatt? A 2011 évi Bosch elektromobil verseny képei között találtam:

http://www.olh.hu/bo...ny_2011-185.jpg
http://www.olh.hu/bo...ny_2011-191.jpg
http://www.olh.hu/bo...ny_2011-182.jpg
Ez is gyanús: http://www.olh.hu/bo...ny_2011-178.jpg
Õk lábbal nem hajthattak, csak villanyfúróval

Írta 2012. április 30. - 15:36

;1161175']Nekem a Groovymon volt olyan görgõ. Halk. Azon kívül próbáltam még lánckerekes görgõt (az kurva hangos volt), és csúszkáz is, igazából az se rossz. Pontosan mire is lennél kíváncsi?
Köszönöm, a lényeget megválaszoltad. Ezután egy próbát mindenképpen megér a dolog. Az O-gyûrûs egyszerûbb szerkezet, mint a szerelt lánckerekes.
Most lánckerekes görgõim vannak, nem találom túl hangosnak õket.
Elõször csavarszár volt a tengely a golyóscsapágyakban, 0,2mm illesztési hézag volt köztük, és keletkezett némi zaj. Aztán találtam rá a 8-as rozsdamentes rúdra, ami nagyon pontosan megmunkált cucc, ezen nem kóvályog a csapágy egyáltalán, finom illeszkedés jön létre - szinte zajtalan. Kértem rá két pici beszúrást az esztergályostól, és rugós gyûrûkkel rögzítettem. A zajforrást kerestem ezután is felbakolt bringával, és azt találtam, hogy a tengely a tartóbak furataiban táncol, és az kelt zajt. Ha a tengely végét megfogom, teljesen zajtalan. Ebbe az irányba kell továbblépni.
Az egyik görgõmnél volt még alkalmanként akadás jellegû problémám, mert figyelmetlen voltam és fordítva helyeztem fel a tengelyre a lánckerék gyárilag tervezett forgásirányához képest. Irányba állítva megszûnt a hiba.
Írta 2012. április 30. - 13:51

Használ-e valaki gumigyûrûs (O-gyûrûs) rekugörgõt?
Nekem a Groovymon volt olyan görgõ. Halk. Azon kívül próbáltam még lánckerekes görgõt (az kurva hangos volt), és csúszkáz is, igazából az se rossz. Pontosan mire is lennél kíváncsi?
Nobody_76!
Üdv a klubban! A Slyvayek közül én is inkább a nagykerekûeket koppintanám, esetleg ha most csak kis kereked van és nem akarsz egyelõre nagyot venni, akkor érdemes lenne úgy kitalálni a vázat, hogy utána belemenjen a monti kerék-monti villa.
A gitárépítés is szép hobbi, szépek a munkáid! Én nem rég készültem el egy baszgitár testtel, tervbe van véve egy aktív hangszedõ, majd egy öthúros átmenõnyakas... Pár évig elleszek ezekkel.
Írta 2012. április 30. - 13:18

Az említett reku tervezet nagyon tettszik és szeretnék egy ilyet készíteni, viszont ha valaki tudna mondani pár szót róla pl: elõnyök-hátrányok esetleg hibák azt nagyon megköszönném. A célom ismételten az egyszerûség és a súly csökkentés lesz a mostanihoz képest.
A kis Slyway egy nagyon frankó, kényelmes, vagány bringának tûnik. Kis kerekei miatt azonban kátyúérzékeny. Vagy - ha leszorulsz - a laza padka is csúnya buktát okozhat.
Ha csak teheted, 559-es kerekekben gondolkodj! Ahhoz van a legszélesebb gumiválaszték, a normál, olcsó áttételekkel is megy 50-nel.