Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Motyoo,
Én elég sok dolgot kipróbáltam már, most egy ilyennel járok:
http://www.bacchetta...ikes/giro26.htm
Nézd, milyen egyszerû!

Meg is építette egy kollega a "legpofonegyszerûbb" rekut. Nekem baromira tetszik!
http://www.bentrider...ead.php?t=42185
Talán a következõm ilyen lesz?..

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás
Sziasztok !

...érdekes, mert nekem is az a tapasztalatom, hogy szükséges a rugózás, még a magyar aszfaltra is...az elsõ telót luxusnak érzem, de a hátsó rugóstag mindenképpen javallot, mivel nincs lehetõség egy hirtelen megjelent huplira kipattani a nyeregbõl. A hagyományos bringánál valahogy nem látom értelmét a rugózásnak, ha aszfaltozik az ember, de rekunál egy hátsóra mindenképpen szükség van...szerintem...
emellett egy jó rugóstaggal (levegõs) kb. 50 deka pluszt jelent, mindennel együtt...szerintem ennyit megér...persze az igazság az, hogy merev rekut még nem próbáltam, nincs kizárva, hogy egy puha üléssel mégsem annyira gázos a helyzet...

Csiga Papa, én egy picit vitába szállnék azzal, hogy nem kell rugózott reku. A hazai utak ugye... ha valaki sokat túrázik itthon rekuval, annak szerintem jól jön a rugózás. Én például szívesen tekerek a gátakon is, ahol nincsen mindig aszfaltozás. (pl.: Szegedtõl-Kisköre felé)
Ha az USA-ban élnék ott nekem se nagyon kéne. :)

Zéta! Gratula a túrádhoz! Beszámolót, fotókat kérünk! (Mihamarább, mert holnap reggel én is indulok!) :D

Zéta

Zéta

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás
Sziasztok!

Elkészítettem a túrám leírását,akit érdekel elolvashatja a következõ címen:
http://zetabicikle.b.../adria-tra.html

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Csiga Papa, én egy picit vitába szállnék azzal, hogy nem kell rugózott reku. A hazai utak ugye... ha valaki sokat túrázik itthon rekuval, annak szerintem jól jön a rugózás. Én például szívesen tekerek a gátakon is, ahol nincsen mindig aszfaltozás. (pl.: Szegedtõl-Kisköre felé)
Ha az USA-ban élnék ott nekem se nagyon kéne. :)

Zéta! Gratula a túrádhoz! Beszámolót, fotókat kérünk! (Mihamarább, mert holnap reggel én is indulok!) :D

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Cruzbike kites lesz?

Neeem, dehogy, hátsó meghajtás, csak és kizárólag házi megoldások :)
Amúgy nincs valakinek 1-2 felesleges rekus láncvezetõ görgõje?

Zéta

Zéta

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás
Sziasztok!
Eltûntem egy kicsit, 880 km-es rekus tapasztalat birtokában nekivágtam egy komolyabb túrának. Most érkeztem meg, Senj-ig mentem és vissza (összesen 1052 km :)), végig fekvõvel. Ha egy kicsit megpihentem, majd írok a tapasztalataimról többet.

csiga papa

csiga papa

vendég

• fórumtag
  • 63 hozzászólás
Cruzbike kites lesz?

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Te tudod. Én 6 éve kezdtem, csináltam ilyet is, olyat is, de nem sok értelmét látom a rugózott rekunak. Terepre nem megyek vele, aszfalton meg egy merev is annyira kényelmes, hogy nekem nem hiányzik a rugó. Rugózott vázra macerás a csomagtartó, és a súly is sokkal nagyobb.

Meglátom majd én is, hogy volt-e értelme a rugózásnak, minden esetre köszönöm a tanácsot. A csomagtartót amúgy az ülés alá szánom, két oldali hagyományos bringatáskát, de ez még változhat, mire eljutok odáig (remélhetõleg 2 héten belül).

csiga papa

csiga papa

vendég

• fórumtag
  • 63 hozzászólás
Te tudod. Én 6 éve kezdtem, csináltam ilyet is, olyat is, de nem sok értelmét látom a rugózott rekunak. Terepre nem megyek vele, aszfalton meg egy merev is annyira kényelmes, hogy nekem nem hiányzik a rugó. Rugózott vázra macerás a csomagtartó, és a súly is sokkal nagyobb.

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Motyoo,
látom, nincs lehetõséged hegeszteni, és emiatt sufnizol. Javaslom hogy keress valakit

Az elsõ proto szándékosan -is- hegesztés nélkül készült, hogy vissza lehessen adni a piros donorbiciklit eredeti állapotában. A mostani, második proto viszont már hegesztve van/lesz, megtaláltam rá az emberemet is, ebben a postban írtam róla röviden.

Néztem amúgy az ilyen egyenes vázas rekukat, elbûvölõen egyszerûek(nek tûnnek)! Azért döntöttem úgy, hogy mégse ilyen legyen, mert full felfüggesztést szeretnék.

csiga papa

csiga papa

vendég

• fórumtag
  • 63 hozzászólás
Motyoo,

látom, nincs lehetõséged hegeszteni, és emiatt sufnizol. Javaslom hogy keress valakit, akinek van védõgázos cucca, és akkor tervezgethetsz szabadabban.
Én elég sok dolgot kipróbáltam már, most egy ilyennel járok:
http://www.bacchetta...ikes/giro26.htm

Nézd, milyen egyszerû! Keress egy hegesztõt! Megéri.

Gondolom, ezt ismered:
http://www.bentrider...isplay.php?f=12

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás
Sziasztok!
Új belépõ vagyok a fekvõsök táborába, aki volt a júniusi ambringás túrán, azt még talán személyesen is ismerem (én voltam az alsó kormányos Azub 5-tel).
A fekvõkhöz az inspirációm és érdeklõdésem hasonló mindannyiotokéhoz, ezt most nem részletezem, nem tudnék újat mondani. Ahhoz a kisebb táborhoz tartozom, aki a bolti megoldásokat csak csodálja, majd megpróbálja otthon a pincében megoldani a bringa kifektetését... Egy SWB masinán dolgozom nagyon alapszintû technikai háttérrel, már a második prototípusnál tart a dolog. Írogattam, fényképezgettem hogyan készül a reku, akit érdekel olvasgathat róla bõvebben a http://rekumbens.blog.hu/ blogon, örömmel fogadom az észrevételeket, kritikákat is!

lazac

lazac

vendég

• fórumtag
  • 145 hozzászólás

Gratulalok!Gyorsan telt az ido a varakozas ideje alatt,vagy nagyon szamoltad a napokat?En is lerendeltem Attila-nal egy Fujin,hat mit mondjak,nagyon szamoltam a napokat,MAIG,mivel a mai nap kaptam atelefont,hogy megerkezett:)))!!Ha minden ok,akkor szombaton mi is ott leszunk a turan,es egyben haza is viszem(tul messze lakom,azert nem tudok vele hazaig mereszkedni mint pl.Te).
Dual drive a meghajtas?Megmaradt meg a Sachs minoseg?Ugye sima a valtas?
Jo utat es remelhetoleg szombaton meg beszelgethetunk,ha eljossz.

Köszi, s viszont gratulálok a Fujinhoz! Pöpec gép lehet, de jó minõségû utainkon én sajnálnám... Milyen kormányt választottál hozzá?
Csak az elsõ hét volt kritikus, nyakig vagyunk melóval, idõm se lett volna nagyon tekerni. Meg egyébként is, rendelés elõtt is tisztában voltam vele, hogy a kiszemelt gép amolyan mostohagyermek a Hase-nál, a használati útmutatóban pl. felhívják a figyelmet, hogy a mellékelt zászlót szereljük fel és használjuk a trike-on, illetve a hátsó kerék típusáról többesszámban írnak... Kettwiesel kopipészt. :) Szóval türelemmel vártam. >A "mélypont" a Magyar Kerékpárosklub portálján található videón látottaktól jött el nálam, a végén ugyanis feltûnik egy márkatárs, háromkerekûvel, na itt könnybe lábadt a szemem, hogy miért nincs még itt. :)<

Szombaton sajnos nem tudok menni. Nektek viszont jó idõt kívánok!
A DualDrive agyváltó picit hangos, egyébként pontos, jól mûködik - igaz csak elindulásnál, és combos emelkedõnél használom. Errõl jut eszembe: az Árpád híd - Margit híd között lévõ bringás felüljárón bármiféle nehézség nélkül át tudtam menni, ami engem mondjuk meglepett. Meg az is, hogy a turisták a Duna-menti bringaúton engem kezdtek fényképezni, mikor rájuk csöngettem...

2 Sala: Nem tudom, melyikünknek írtad a színes problémát, én spec. csak megemlítettem, hogy kár, hogy 100€ az alaptól eltérõ szín, mert hát szinterezni úgyis kell nekik, egy Steintrikes-narancs meg jól mutatna ezen is.

zilo_b33

zilo_b33

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás

Küldd el nekem a mobilszámodat az info@ambringa.hu-ra és akkor telefonon megadom az illetõ mobilszámát. Beszéltem vele, nagyon szivesen megosztja a tapasztalatait, sõt még ki is próbálhatod az övét. Az ugyan egy 451-es kerekekkel szerelt régebbi típus, de szerintem mindenképp hasznos lenne számodra.

Nem, bár a gyártó ugyanaz... Annyi a megrendelésük, hogy csúsznak folyamatosan. Csütörtökön-pénteken sürgettem meg a õket a Fujin miatt. Még két hetet mondtak rá, de végül sikerült elérnem, hogy a jövõ hét elején összerakják. Kicsi az esélye, de esetleg a jövõ hét végére megérkezhet. Szombaton megyek ki hozzátok, talán még ki is tudnám vinni, hogy ne kelljen annyit utaznod. De ehhez persze péntekig meg kellene érkeznie hozzánk...

Attila,nagyon szepen koszonom a joindulatodatt amivel hozajarultal a boldogsagomhoz.Kosszi,hogy osztokelted a gyartott,latszik az eredmeny.Remelem szombaton talalkozunk.Ja,ket"kezdos potkereket"hol lehetne kapni,nekunk a kezdos rekusoknak,vagy jo a konyok,tenyer is...?
Mindenkinek jo tekerest,es adomentes hatszelett!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Attila mondta, hogy a színnel van egy kis baj?

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

zilo_b33

zilo_b33

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás
Gratulalok!Gyorsan telt az ido a varakozas ideje alatt,vagy nagyon szamoltad a napokat?En is lerendeltem Attila-nal egy Fujin,hat mit mondjak,nagyon szamoltam a napokat,MAIG,mivel a mai nap kaptam atelefont,hogy megerkezett:)))!!Ha minden ok,akkor szombaton mi is ott leszunk a turan,es egyben haza is viszem(tul messze lakom,azert nem tudok vele hazaig mereszkedni mint pl.Te).
Dual drive a meghajtas?Megmaradt meg a Sachs minoseg?Ugye sima a valtas?
Jo utat es remelhetoleg szombaton meg beszelgethetunk,ha eljossz.

lazac

lazac

vendég

• fórumtag
  • 145 hozzászólás
Múlt hét csütörtökön végre én is átvehettem Hase Tagunom. :)
Még finombeállítgatom, szokjuk egymást, de "nyersen" is egy álom volt vele a tekerés hazáig! MTB-vel általában a Nyugati pályaudvarig jutok, aztán vonat haza, most ez eszembe se jutott... :love1: :slonko:

Szó mi szó, a lényegi résszel, a "fotellal" nem vagyok 100%-ig megbékélve (a demo bringán mintha kényelmesebb lenne), de még szögesdróttal bélelve is ezerszer jobban érezném magam, mint 50km után a "normál" bringámon, amin anno jópénzért stucnit/nyerget/kormányt cserélgettem, hogy egyáltalán kibírjak egy hosszabb tekerést.

Amúgy meg ez egy hajó. Komolyan mondom, direkt földúton megyek, ahol lehet, és élvezem, ahogy elringat a csillapítás. :D
Áhh, ki is megyek egy fél órát tekerni.

Murla

Murla

vendég

• fórumtag
  • 188 hozzászólás
Most szombaton, július 19-én rekus túrára indulunk 14:30-kor az Annyira Más Bringaboltból, Budakalászról. Várunk mindenkit egy kis közös tekerésre, bármilyen bringával jön is! További infó: http://ambringa.blog...bringa-tra.html

Tyito

Tyito

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.067 hozzászólás
Szeretném megkérdezni és bocsi, hogy nem olvastam utána, Te a Nagy arcnak (Murla) vagy az embere, vagy másik cég? Jó, látom, hogy "Evobike" de jó tisztázni, mielõtt érdeklõdök pár dologról komolyabban.

Üdv.: tyito a nem hegylakó! Peace ;)

Murla

Murla

vendég

• fórumtag
  • 188 hozzászólás

Üdv!

Hát ez az összehozás nekem valóban nagyon hasznos lenne, eldönthetné, hogy a kényelem (Fatty), vagy egyéb "tuningra" érdemesebb még áldozni.

Pontosan mit kell tennem?

Köszi:
SM

Küldd el nekem a mobilszámodat az info@ambringa.hu-ra és akkor telefonon megadom az illetõ mobilszámát. Beszéltem vele, nagyon szivesen megosztja a tapasztalatait, sõt még ki is próbálhatod az övét. Az ugyan egy 451-es kerekekkel szerelt régebbi típus, de szerintem mindenképp hasznos lenne számodra.

Udv mindenkinek.sikerult nett kozelbe kerulnom,es gyorsan beneztem ide.Ugye nem a Challenge Fujin"klonozasa"igenyel 2 honapot ;((!!Vasarnap lessz 5 hosszu hete,hogy leadtam a rendelest.Semmi baj,mindeneltelt nap,kozeleb hoz a vart telefon hivasig,hogy"MEGSZULETETT A FUJIN-ka!!!"
A regeben mar emlitett Transz-Fogarast iden megszeretnem csinalni,ha valakit erdekel,szivesen adok reszletett,megbeszelhetjuk.Mindenkinek jo tekerest,es adomentes hatszelett!

Nem, bár a gyártó ugyanaz... Annyi a megrendelésük, hogy csúsznak folyamatosan. Csütörtökön-pénteken sürgettem meg a õket a Fujin miatt. Még két hetet mondtak rá, de végül sikerült elérnem, hogy a jövõ hét elején összerakják. Kicsi az esélye, de esetleg a jövõ hét végére megérkezhet. Szombaton megyek ki hozzátok, talán még ki is tudnám vinni, hogy ne kelljen annyit utaznod. De ehhez persze péntekig meg kellene érkeznie hozzánk...