Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts
:D Vagány kis gépnek tûnik, úgy néz ki, mint egy Bobcat. Lehet, hogy nem véletlenül van egy építkezésen lefényképezve :).
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

;946797']http://xfree.hu/albu....tvn?aid=114201
Ezt láttátok már?

http://s3.images.www...708d71e47e8.jpg

Ez eléggé ütõs :)
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Bájksön

Bájksön

vendég

• fórumtag
  • 18 posts

Hát sajnálom, de 6-ig vagyunk nyitva. Ha odaszóltál volna, hogy késõbb jössz, akkor megvárunk. Remélem megjavul a térded, és az idõ is.

Nem akartam oda szólni, mert ne várjatok rám...Máskor is lesz rá lehetõség, hogy elmenjek. A gáz az volt, hogy ami egy órának hittem az másfél volt...

A térdem biztosan megfog gyógyulni, ha nem bicajozom egy ideig..
Az idõ még várat magára.....

Köszi!

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
szerintem eztsem kel kormányozni. vagy azért van ekkota kormány hogy lehesen?
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

;946797']http://xfree.hu/albu....tvn?aid=114201

Ezt láttátok már?

Ez mûködik is? Csak állóképek vannak. :(

lowracer

lowracer

vendég

• fórumtag
  • 157 posts

Lowracer voltam a boltotok elõtt 6:10kor, minden sötét, már be volt zárva.
Jó ideig nem fogok kimenni megint, mert menetközben, megfájdult a térdem, nyáron is volt kb két hétig tartott, akkor...Szal majd jobb napokon.

Hát sajnálom, de 6-ig vagyunk nyitva. Ha odaszóltál volna, hogy késõbb jössz, akkor megvárunk. Remélem megjavul a térded, és az idõ is.

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts
http://xfree.hu/albu....tvn?aid=114201

Ezt láttátok már?
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

Bájksön

Bájksön

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Lowracer voltam a boltotok elõtt 6:10kor, minden sötét, már be volt zárva.
Jó ideig nem fogok kimenni megint, mert menetközben, megfájdult a térdem, nyáron is volt kb két hétig tartott, akkor...Szal majd jobb napokon.

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts
homlokfelület látványos összehasonlítása:
http://s113.photobuc...lowraceryx7.jpg
:)

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

motyoo mire megkéne ezt 30 cor áttervezed még

annyiszor legalább! bíztásképpen annyit tudok mondani, h már kezd tetszeni "papíron", ez jó jel!

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
motyoo mire megkéne ezt 30 cor áttervezed még
képek

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

meg nehezeb meg carul nézki de m1

ezt úgy értsem, hogy nem vagy hajlandó megcsinálni?;)

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

Szerintem nem rossz ötlet, csak ha nem tárcsaféket használsz nem szabad elfelejteni, hogy a V fék a villa hátuljára kerüljön a menetrirány ellentétes oldalára...

Igen, hiszen csak ott fér el :) De a kormánytól ott is neccesen, sõt méginkább sehogy... (látszik a tegnapi képen amit küldtem). Szerintem tárcsafék lesz belõle - de ez majd az építésnél dõl csak el véglegesen. Sõt, utána ;)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
meg nehezeb meg carul nézki de m1
képek

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts

még a végén feltalájátok a spanyol viaszt :D etöl eröseb nem lesz ugyse Feltöltött kép

Motyoo-é szerintem merevebb lenne ezzel a legutóbbi elképzelésével...

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
még a végén feltalájátok a spanyol viaszt :D etöl eröseb nem lesz ugyse Feltöltött kép
képek

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts

Jól hangzik, de kicsit hibádzik amit írsz: a lemez tömege így megegyezik kiterítve ugyan a csõével, de lemezbõl ezt a merevséget csak jóval nagyobb tömeggel lehet elérni, a csõnél a forma adja a merevséget, ami elvész, amint kiterítjük, tehát szerintem nincs értelme egy csõ tömegébõl kiindulni.

Szerintem nem hibádzik mert én arra a kérdésedre szerettem volna válaszolni, hogy nem lesz ez túl nehéz ??? De nehezebb lesz és a csõnél nemigen van merevebb építési mód, ha a hagyományos szerkezeteket nézzük...:).
És úgy gondoltam ezt bizonyítani, hogy összehasonlítom a csövet a szerkezetemmel súlyilag és nem merevségileg. Hosszirányú merevségben szerintem nem dolgozna annyira rosszul, mert a két lemez és a közte lévõ távtartóból kijön egy térbeli szerkezet, de ha mindent számításba veszünk biztosan alul maradna a rendszerem.

Mit szólnátok egy ilyen megoldáshoz? 10-es csõbõl rajzoltam, de lehetne nyugodtan vékonyabból is, bár nem tudom pontosan mi a választék ilyenbõl - már ha nem akarok precíziósat. Itt van róla a pici kép:
Feltöltött kép
Aztán az "áthidalókra" nyugodtan ki lehet feszíteni valamit, vagy akár alulemezbõl hajlítani rá és odacsavarozni.

Szerintem nem rossz ötlet, csak ha nem tárcsaféket használsz nem szabad elfelejteni, hogy a V fék a villa hátuljára kerüljön a menetrirány ellentétes oldalára...

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

Alapul vettem egy 28 mm átmérõjû 1000 mm hosszú,1-es falvastagságú csövet és azt kiterítettem. Ha jól számoltam 88 mm x1000 mm téglalap jött ki kiterítve. Ha növelem a vastagságot és veszek egy 2 mm lemezt, akkor 44 mmx1000 mm téglalapból tudom azt elérni, hogy megegyezzen a tömege a csõvel.

Jól hangzik, de kicsit hibádzik amit írsz: a lemez tömege így megegyezik kiterítve ugyan a csõével, de lemezbõl ezt a merevséget csak jóval nagyobb tömeggel lehet elérni, a csõnél a forma adja a merevséget, ami elvész, amint kiterítjük, tehát szerintem nincs értelme egy csõ tömegébõl kiindulni.

Mit szólnátok egy ilyen megoldáshoz? 10-es csõbõl rajzoltam, de lehetne nyugodtan vékonyabból is, bár nem tudom pontosan mi a választék ilyenbõl - már ha nem akarok precíziósat. Itt van róla a pici kép:
Feltöltött kép
Aztán az "áthidalókra" nyugodtan ki lehet feszíteni valamit, vagy akár alulemezbõl hajlítani rá és odacsavarozni.

lowracer

lowracer

vendég

• fórumtag
  • 157 posts
Természetesen

Bájksön

Bájksön

vendég

• fórumtag
  • 18 posts

Nyitvatartási idõben bármikor! Akár most is, ha nem vagy fázós:D

Nem vagyok fázós, de ahogy most bejött ez a -10 abba hagytam a bringázást:D

Meglátom, hogy a héten bemegyek-e, mert nagyon izgat, hogy mi milyen és merre felé menjek a döntésemben.

Amúgy ott nálatok van bicikli tároló?