Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
talán igy
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts

peter1001 fotó?

Ahoj!
Kozmetika elõtti képek,azóta történt némi ráncfelvarrás.
http://http://kepfel...ltoltes.hu_.jpg
http://http://kepfel...ltoltes.hu_.jpg

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 posts
Reku Papa:
Nem is várok én csodát tõle, csak hogy tegye amiért van! :) -De nem teszi...
A kormány: Bóbitáé volt az, ami ideiglenesen volt benne, amíg ezt meg nem vettem, de az még alacsonyabb volt. Szerintem a fordulásnál ügyetlenkedés az ügyetlenkedés miatt lehet, nem a kormány bûne, mert egyébként pont kényelmes helyen és magasságban van -nekem. Bár, lehet, hogy késõbb magasabbat akarok majd.

Levi:
Nem is tudom, tényleg kompatibilis-e vele, Kispaci barátom új V-fék-szettjébõl kaptam, mert fékkart nem cserélt.

peter1001:
Igen, úgy néz ki egyre jobban, V-fék lesz a vége.
És tényleg, fényképet láthatunk az új gépedrõl?

Python:
Valóban úgy vagyok vele, hogy most kell biciklizni, ha már ennyi idõ után valamennyire használható állapotába került, majd újra eljön az õsz, a tél, akkor megint fúrok- faragok. :)

Köszönöm mindenkinek a válaszokat, (és ha valaki ír még ötletet, örülni fogok), és még biztosan fogok kérdezni.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
peter1001 fotó?
képek

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts

Körkérdés!
A racsnin a 11-es lánckereket mennyire szoktátok használni?
Ragaszkodjak a 8 fokozatú racsnihoz, amin 11 fogas kislánckerék van, vagy elleszek a 14 fogassal is?

Nekem 52-13 a legnagyobb áttételem 35-622-es gumikkal. 60 körül már eléggé pörög a lábam, de lefele a sz@r is legurul.
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts
Részemrõl csütörtök vagy péntek.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Emberek!
A héten valami aktivitás? Én minden délután ráérek! :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Körkérdés!
Ragaszkodjak a 8 fokozatú racsnihoz, amin 11 fogas kislánckerék van, vagy elleszek a 14 fogassal is?

Mekkora kerékméret és mekkora primer lánckerék esetén? További kérdés, hogy mire óhajtod használni. Túrázós, csomagos, hegyremászós vagy csak alföldi funbike lesz a jószág?

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Pythonnak igaza van, míg tutira be nem állt a bringa, és nem vagy 100%-ig megelégedve minden részletével, addig fölösleges a festéket pazarolni.

Messze még a tél! Milyen jó lesz majd akkor komótosan szétszedni, reszelgetni, csiszolgatni. Tavasszal meg kigördülni a csocsiragyi gépsárkánnyal! :)
A tavasz meg a nyár (meg az õsz) a tesztek ideje!

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Ha lereszeled a vázadat én felrakom rézel de hogy nem reszelek az tuti

"Ó jaj, Moriarty! Ne bombázz már kora reggel negatív hullámokkal, kérlek... ez egy álomszép vasúti híd. Gondold ezt és akkor ott is lesz!" (Kelly hõsei)
Feltöltött kép
:) Ne duzzogjál! Télen önként állsz neki, csak hogy csinálj valamit! :)

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
Körkérdés!

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
Tegnap teljesen kész lett a vázam, egy fék nélküli, pár méteres próbakör is összejött. Azután flex, vázdarabolás, ismét hegesztés, majd még egy kör, még egy kisebb plasztika.
Sao!
Pythonnak igaza van, míg tutira be nem állt a bringa, és nem vagy 100%-ig megelégedve minden részletével, addig fölösleges a festéket pazarolni. Ha még valahol változtatni akarsz akkor vágj és hegessz, ne sajnáld a dukkót. A fék pedig nem játék! Hiába ragyog a keród (tényleg szép), ha az elsõ eléd kiforduló autó oldalába beleszállsz, hogy mikor fordul eléd egy, az csak idõ kérdése. Ezekrõl a bringákról pedig nem tudsz olyan könnyen leugrani, mint egy montiról, vagy oútiról. Ha tárcsásra akarod megcsinálni, ahhoz is heggenteni kell, meg az spec agyakat is igényel. Hiába kísérletezel elõbb utóbb úgy is a V féknél fogsz kikötni. (Szerintem.)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
Ha lereszeled a vázadat én felrakom rézel de hogy nem reszelek az tuti
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Hufnagel "Pisti", ha vázat készít...
És ezt meg Lompinak, szeretettel.
Nesze neked gitt!
... és azok a részletek! :)
Csámcsogjatok!

... itt a többi...

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Feltöltött kép
(kár, hogy 1299 Euro) Ettõl a gyártótól származik a Meridam LRS rendszere (German A taggal) Már 5 éves... Lehet, hogy az is szét lesz fûrészelve?
Feltöltött kép
... vagy, ha esetleg tudd valaki eggyet törötten?

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Python!
az a fél óra még mindig itt pezseg a lábomban:)
asszem megint bekaptam az injekciót:) este megint gondolkodtam-tervezgettem

...akkor itt van az amirõl beszéltem
Azt gondolom, hogy ehhez a megoldáshoz passzolnának a levegõs telóid. A hajtómû felfogatási pontjainak kialakítása hasonlóan az enyémhez. Természetesen a hajtómû-távolság állítását se hagyd le. (Az már adja magát.) Amennyiben találsz rá egy maróst akkor alaphangon kell vagy öt szett. :) Nekem egy biztosan... :), meg Lompinak, meg Varagyurinak, meg Stokinak, meg...

(és mint látható, nem csak nekem jutott eszembe, hogy megfordítsa a rendszert -bár végül nem tettem :))

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts
Szerintem acélfelnivel nem fogsz jó fékhatást elérni, csak ha tárcsaféket használsz. Amúgy én is patkófékeket használok (mishimano kétforgáspontos nagypatkó; 5800/db), és nem voltam elájulva a fékhatásától. Az elsõbe vettem Bontrager pofákat, így már egész használható, de még mindig gyengébb, mint egy jó V-fék. A fékkarod milyen? Kompatibilis a patkófékkel?
Az az "U" alakú valami szerintem fékmerevítõ lesz, és tudtommal a vázra hegesztett fékkonzolra kell fölcsavarozni.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
Sikersztori:

Szombaton ifjú hitvesem teljesítette élete elsõ egynapos Balaton-körét! Természetesen rekun. A világosi kaptatót (150 km után) nagy fokcsikorgatással ugyan, de sikerült leküzdenie, onnan már nem volt ellenfél. Az út közben HÁROM rekussal is találkoztunk, kettõvel beszélgettünk is pár szót. Házi építésû rekukkal voltak a fiúk, õk is teljes kört nyomtak.

sao,
Én is azt mondom, azt a patkóféket ne akard tuningolni! Dobd el jó messzire! V-fék a te embered, de nem teszkós! Bicajboltban vegyél valami olcsót, Alhongát, Bike Positive-ot, vagy ezeknél jobbat! Csodát amúgy se akarj, mert az elsõ kerekeden kevés a súly, és ha brutálisan erõs féket teszel, könnyen blokkolod, márpedig az nem szerencsés... Ja, és kerítened kellene egy magasabb, mondjuk Babetta kormányt.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 posts
Dehogy csapom most szét, amikor annyira örülök, hogy nemsoká már kész is!

Viszont láttam montikon valami olyan felfogatását a V-féknek, hogy egy fordított U alak van az elsõ villán, azon a V-fék csapjai. Azt fel lehet különösebb rombolás nélkül tenni? Vagy egyéb, hegesztés nélküli felfogatása a csapoknak? Mert még az elsõ villa újrafestése nem is volna akkora baj, talán még egy elsõ kerék is belefér a szûkös keretbe, de újra hegesztetni menni... Nem is fog ráérni, mert kombájnba van bújva...

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts

Hát, egyre jobban elkeserítesz :)

Igen, elöl acélfelni van, csak a hátsó alu. Na, azért megpróbálok keresni olyan piros fékbetétet, hátha jobb lesz...
Ezt az évet már ki kell húznom ezzel, aztán jövõre fûzetek alufelnit elölre, amúgy is álmodozom agydinamóról is. És akkor már V-fék lesz, hamár...

Ha találsz is, csak egy picit lesz jobb, mert csodát nemigen lehet kihozni ebbõl a konsrukcióból. Ez 20-30 éve komoly elõrelépésnek számított, de az már régen volt..:). Manapság már a V-fék is kezd elavult lenni, hódítanak a tárcsafékek...;).
Én szerintem csapd szét azt a gépet és úgy ahogyan Python csinálja reszelgesd fékileg és utána essél neki a festékpisztollyal...;)