Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Készítettünk egy videót az elsõ rekumbensemrõl, hogy legyen bizonyítékom, ez is egy többé-kevésbé mûködõ konstrukció.

Mielõtt nagyon nekiesnél a fûrésszel, pakolj bele pár kilométert, az szokott segíteni! :) Lehet, hogy csak meg kell tanulni a kezelését, vezetését. Sajnos egyikõnknek sincs tapasztalata ezzel a rendszerrel - a negatív utánfutással is csak nekem, meg Lompinak - A hátsókerék kormányzásról találsz némi anyagot itt, talán segíthet... Mindenképpen írd meg a tapasztalataidat! A negatív utánfutás, önmagában kihívás! :) Szívesen kipróbálnám! Látatlanban én is rosszabbra számítottam, de a filmen egészen jól kezeled.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Készítettünk egy videót az elsõ rekumbensemrõl, hogy legyen bizonyítékom, ez is egy többé-kevésbé mûködõ konstrukció.

Na ez már valami! Gratulálok! Itt volt már az ideje, hogy valaki elkészítse.

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Nem jól látod, Tibi !
PC-s trükkel van odavetítve a danyil, ettõl lett olyan retró érzésed.
Imádom ezt a kifejezést. Ami kopott, verzett, törött , eladhatatlan vagy simán csak fos, arra manapság mindenre rá lehet mondani. A fürdõszobánk szét van verve (víz, kazán, stb), és az asszony barátnõje mikor benézett csak annyit mondott: retró.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás
PIRX kalandjai - magyar TV sorozat volt - a fõcímben vékony vízszintes dróton csúszott a kotyogós kávéfõzõ ûrhajóként, damillal húzták, aztán kijöttek belõle az ûrhajósok...

2012-ben a fejlett nyugaton elõadni hasonlót egy reklámfilmben azért minimum bájos :

http://www.youtube.com/watch?v=WK56MzzanpY
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Zéta

Zéta

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás

én ma toltam 66km-tert! nagyon szép idõ volt!! az idén már 700 km körül járok. húzzatok bele!!!!

Én ma igyekeztem, de a szél miatt csak 144 km sikerült. :)
"Az élet szép. Viszonylag." /Vavyan Fable/

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

3-as út, Mogyoródi út sarok. Ami megy be Szilasligetbe.
Szombat, 9.00.

Mindenki welcome! Kb. 100 km, 1000m emelkedés.

Akkor ezt megbeszéltük. Ott leszek idõben.
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Sziasztok,arpikachu vagyok Szegedrõl,régebbi képeim láthatók itt: Flickr: arpikatrix's Photostream
ez meg egy régi blog,úgy láttam,szerepelt már itt is,de most új életet fogok lehelni bele. velocikreactive
No,a bemutatkozás után elõ is adnám,hogy segítségre lenne szükségem:Egy tervezett kerékpáros kiállításhoz lenne szükségem a Kerékpárok családfája Mike Burrows szerint címû ábrára,ami a szerzõ Bicycle design címû könyvében jelent meg.Megvan ez nekem,csak nem emlékszem kinek adtam kölcsön,Tom2tõl úgy emlékszem visszakaptam már.Jó lehet beszkennelve is,ha valakinek megvan.Köszönöm,szép napot

Végig néztem a képtáradat, egy élmény volt. Köszi.
Élni jó!
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Lompi!

5000 után van métere a csõnek és meg kell venni a 6 métert,megyek át szembe guberálni inkább.

Milyen csövet szeretnél? vannak nekem 150cm hosszú 50x1,5 csöveim.

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás
Lompi!

5000 után van métere a csõnek és meg kell venni a 6 métert,megyek át szembe guberálni inkább.
toljad neki!!!

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
ja az a szép ragasztott rozsaszin valami az nemsemmi. :)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

arpikachu

arpikachu

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok,arpikachu vagyok Szegedrõl,régebbi képeim láthatók itt: Flickr: arpikatrix's Photostream
ez meg egy régi blog,úgy láttam,szerepelt már itt is,de most új életet fogok lehelni bele. velocikreactive
No,a bemutatkozás után elõ is adnám,hogy segítségre lenne szükségem:Egy tervezett kerékpáros kiállításhoz lenne szükségem a Kerékpárok családfája Mike Burrows szerint címû ábrára,ami a szerzõ Bicycle design címû könyvében jelent meg.Megvan ez nekem,csak nem emlékszem kinek adtam kölcsön,Tom2tõl úgy emlékszem visszakaptam már.Jó lehet beszkennelve is,ha valakinek megvan.Köszönöm,szép napot

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Az elsõ próbámhoz képest duplájára növeltem az erõkar méretét, így már meg lehet tartani egyensúlyban. Persze közúton még így is életveszélyes lenne, de talán ha a tengelytávot kicsit megnövelném (most 95 cm), egy „új” hátsó taghoz nem kell sok minden, meg ott van a homlokcsõ szög is (67 fok), bár azzal nem tudom mit csináljak, hogy stabilabb legyen.
Ha valaki erre jár és szeretné, nyugodtan kipróbálhatja.
Bocs a video minõségéért:), még nincs sok gyakorlata a kameraman-nak, én is kacsáztam össze-vissza az úton, õ meg röhögött, miközben a felvételt készítette:). Azért itt is köszönöm neki...

Ha jól gondolom, még 100km-t se mentél vele, ahhoz képest viszont teljesen jól nyomod. Szerintem menjél vele párszáz km-t mielõtt szétvágod, lehet hogy utána már azt fogod mondani hogy jó ez így. Már csak az a kérdés, hogy hogyan fog viselkedni a géped nagy sebességnél.
Minden elismerésem a kísérletezõ hozzáállásért, és a bíztató (vég)eredményért!
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Tibimer,

szerintem ez egy nagyon biztató kezdet. Sokkal rosszabbra számítottam. Nyugodtan nyújtsad a tengelytávot, rekuknál nem ritka a 120...160 cm!
A videód valószínûleg az elsõ magyar FWDRWS videó a neten. Ott a helye a Közlekedési Múzeum archívumában.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Király! Hol legyen a tali?

3-as út, Mogyoródi út sarok. Ami megy be Szilasligetbe.
Szombat, 9.00.

Mindenki welcome! Kb. 100 km, 1000m emelkedés.

Tibimer

Tibimer

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
http://www.facebook....343729368999484
Az elsõ próbámhoz képest duplájára növeltem az erõkar méretét, így már meg lehet tartani egyensúlyban. Persze közúton még így is életveszélyes lenne, de talán ha a tengelytávot kicsit megnövelném (most 95 cm), egy „új” hátsó taghoz nem kell sok minden, meg ott van a homlokcsõ szög is (67 fok), bár azzal nem tudom mit csináljak, hogy stabilabb legyen.
Ha valaki erre jár és szeretné, nyugodtan kipróbálhatja.
Bocs a video minõségéért:), még nincs sok gyakorlata a kameraman-nak, én is kacsáztam össze-vissza az úton, õ meg röhögött, miközben a felvételt készítette:). Azért itt is köszönöm neki...

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

én ma toltam 66km-tert! nagyon szép idõ volt!! az idén már 700 km körül járok. húzzatok bele!!!!

néha én is tolom egy keveset de túl tettél rajtam, ennyit még életemben nem toltam...
képtár

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Szombat javaslat:

Kerepes-Fót-Dunakeszi-Vác-Rád-Acsa-Galgamácsa-Veresegyház-Gödöllõ-Kerepes
találkozó: 9.00

Hogy tetszik?

Király! Hol legyen a tali?
képtár

b zsolt

b zsolt

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Részemrõl rendben lenne és a szombati napot tudom erre javasolni. A vasárnap sajnos nekem nem megfelelõ. Útvonal terved van-e már? Valkó és társait a múlt szombaton abszolváltuk egy 100 kilométeres túra keretében.

Szombat javaslat:

Kerepes-Fót-Dunakeszi-Vác-Rád-Acsa-Galgamácsa-Veresegyház-Gödöllõ-Kerepes
találkozó: 9.00

Hogy tetszik?

Akkor ez megint nem jön össze... :(
Szerintem szombaton még az utolsó símításokkal leszek elfoglalva, de a hétvégén biztosan nyeregbe szállok! :)
Az a Göd és Vác útvonal nekem is tetszik, de majd akkor nélkületek... :(

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

Nem értem, miért nem hiszed el nekem, hogy belémkötöttek (nem szoktam sem bliccelni, sem oktalanul szapulni állami szolgáltatókat, okkal viszont bármit bármikor), de megkerestem Neked, íme:

Forrás: http://www.mav-start...a4_09_11_15.pdf

De nincs jelentõsége, mert most már ez van:

http://www.mav-start..._01_tol_mod.pdf

Köszönöm.
Nem nem hittem el, csak kíváncsi voltam. Gyakran elõfordul, hogy különbözõ szolgáltatók (ideértve a "Szolgálunk és Védünk" szervezetét is) belekötnek az állampolgárba, mert nem ismerik vagy rosszul tudják az adott helyzetre érvényes szabályzatot. Jó tudnunk, hogy mi a valós szabály h adott esetben elnézést kérjünk vagy elhajtsuk az akadékoskodó közeget. Bõven benne van a pakliban h az adott vasutas nem ismeri ezeket a díjszabásokat. Így fordulhatott elõ tandemre mindig szóló jeggyel utaztunk gond nélkül.
A linkek hasznosak, még egyszer köszönöm.