Saját gyártmányú elsõ villa?! Klassz! Kicsit Speculoos feeling, bár a karnist lehagytátok 
Szép, gratula!!!
Én csak tervezgetek, rajzolgatok. A váz elkészítése (mint mindig) Lompi munkája.
Nem titkolt a Francia-Belga behatás, jól látod! Már régóta ki akartam(tuk) próbálni, most jó lehetõség volt ennél a váznál alkalmazni.

(Sok sörömbe fog kerülni, de) jelenleg is bizonytalan vagyok a kerékmérettel és a fékkel kapcsolatban. Esetleg mégis csak outi a könnyebb féknyergekkel? Azt gondolom, hogy (bár kevés még a tapasztalat) a jelenlegi megoldás határértéken van. A biztonsági tartalék megszerzésének érdekében valamirõl majd le kell mondanunk. A könnyû villáról vagy a tárcsafékrõl vagy az állíthatóságról...
Az is szép eredmény egy tárcsafékes, acélkormányos géptõl! Villaszög? Utánfutás?
.. én sem mértem, bár belinkeltem a múlt héten egy képet, azon be volt rajzolva...

de, majd lemérem!
Pithon most a következõ criticalmass-ra gyúr?
próba volt már?
az országúti csövek hogy dolgoznak? nem rugalmas?
egyébként tetszik:)
Muszáj még egyet csinálni, nehogy féloldalas legyek.

Egyébként benne voltam a TV-ben, pedig most nem is voltam a CM-en!?

Ahogy Lompi is írta Monti csövek (Tange, 1-es falvastagsággal). A gerinc végül is 1,5-ös lett, én azt is 1-esbõl szerettem volna, de Lompi vigyázz a testi épségemre... Abszolút jó döntés volt! Mind e mellett a vékonyabb csöveket nem lehetett volna ilyen szépen ívre hajlítani.
A hátsó támvilla, elsõvillaként történõ alkalmazását bátran javaslom azoknak, akik könnyû vázat szeretnének, de csak a outi féknyergekkel és merev, fix bekötésekkel! Az outi nyergek a villanyakra adják tovább terhelést, a tárcsa meg a villaszárra... ráadásul itt még állítható is a rendszer. A csavarkötések és forgáspontok tovább gyengítik az egységet.

Bár egy könnyû gépet szerettünk volna, de a forma kedvéért beáldoztunk pár dekát. "Z" váz, acél "M" kormány, tárcsafék... Szóval ne lepõdjetek meg, ha tavasszal mégis outi kerekek meg fékek vagy a jelenlegi szett meg egy merevebb villa vagy V fék lesz rajta. Majd kiderül, de az biztos, hogy a súly nem fog növekedni! (mert a mérés elõtt majd leszerelem a világítást, meg a pedálokat, meg Ventisitet, meg a kulacstartót... Az talán elég lesz!