Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Azért örültem meg ennek és osztottam meg veletek (sajnos jelenleg nem kapható) mert ez a méretû "feldobható" táska a megoldás arra az igényre, amikor csak egy széldzsekit, telefont, pénztárcát, belsõt, szerszámot stb.-t kell vinni. De egy kisebb hétvégi túrát is lezavarsz vele.
Nekem ez lenne "A" táska... :) arra a gépemre dobom fel, amelyikkel éppen menni szeretnék.

Nem rossz, nem rossz!

Én két kisebb táskát szoktam váltogatni, egy Author A-N411-et (csomagtartó tetejére) és a TW-Bents üléstáskát (értelemszerûen az ülésre, sapkával). Utóbbiba elfér egy pumpa, belsó, esõkabi vagy pulóver, tárca, telefon.
Itt épp mindkettõ rajta van az Alphán, a TW-Bents fényképezõgéptáskaként.
Feltöltött kép
Szükség esetén jól meg is lehet pakolni!

Nagy cuccnak meg MSX 55:
Feltöltött kép

A szerszámoknak nálam dedikált táskája van az ülésre szerelve, ez is látszik ezen a képen a könyököm alatt.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Ülésre vagy csomagtartóra raknád?

ülésre vagy csomagtartóra...
Az én esetemben ülésre és csomagtartóra (remélem, érthetõ a rajz)
Feltöltött kép
hiszen mindkét gépemen van (ha csak jelképesen is ) csomagtartó. Az ülés adja az egyik felfekvést (még a pántok is meg vannak hozzá), a csomagtartó tartja a megfelelõ magasságban. Így mûködik a nagy utazó táskám is.
Természetesen lehetne csak az ülésre is, mint a Radical Design esetében, de akkor varni kell neki egy "sapkát". A csomagtartóra nincs esztétikus ötletem... :)
Azért örültem meg ennek és osztottam meg veletek (sajnos jelenleg nem kapható) mert ez a méretû "feldobható" táska a megoldás arra az igényre, amikor csak egy széldzsekit, telefont, pénztárcát, belsõt, szerszámot stb.-t kell vinni. De egy kisebb hétvégi túrát is lezavarsz vele.
Nekem ez lenne "A" táska... :) arra a gépemre dobom fel, amelyikkel éppen menni szeretnék.

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Talán nem csak nekem indul be ezektõl a táskáktól az agyam. 4390 Ft.!!! Fényvisszaverõ csíkkal, vízhatlan anyagból!

Ülésre vagy csomagtartóra raknád?

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Tudom… fekvõbringtringás fórum! De!
Feltöltött kép
Talán nem csak nekem indul be ezektõl a táskáktól az agyam. 4390 Ft.!!! Fényvisszaverõ csíkkal, vízhatlan anyagból!
"A nyeregtáska felsõ részén található 1 kis hálós zseb, mely könnyen hozzáférhetõ. Egy másik nagy rekesz+ a táska mindkét oldalán van 1-1 lapos, mágneses záródású zseb. Fényvisszaverõ csík a cipzár mentén, hogy használója távolról is látható maradjon rossz fényviszonyok esetén is."

Kár, hogy a környékbeli boltokban nincs készleten, :( de talán rendelhetõ...
Feltöltött kép
A nagyobbikon még palack tartó is van, ilyet keresek hetek óta!!! :)

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Dizájnosak azok a bõrfotelek, de a szellõzésük azért nem biztos hogy 100%-os.

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás

Délután öttõl általában ráérek. A következõ napokra már nem jósolnak esõtt. A XIII-ban lakom, pár utcára a Béke tértõl.

holnap wogon turan leszek(ugyfelszolgalati irodak, lakok, szamla ellenorzesek) ha idoben vegzek hivni foglak :)
ha nem akkor pentek :)

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

Tanárúr, ezt már láttad?

Konkrétan ezt a példányt nem, de nyáron sokat nézegettük ezt az oldalt.

Feltöltött kép

Ahogy készült..

http://www.youtube.com/watch?v=9-dpA-rRmSU&feature=related

és menet közben..

http://www.youtube.com/watch?v=URO_HweHwos

Ez a fickó elõszeretettel épít mindent zártszelvénybõl. Igaz h nem csavarodik, de nekem nem tetszik. A hajtáslánc meg... :( szóval egy katasztrófa. (bár lehet h nem ugrik)
:)
A csaj csak 1 áttétellel pörget, fix áttétellel kapcsolódik a hátsó kerékhez.

Atomic Zombie Extreme Machines! - Bikes Trikes and Choppers Plans. Az elsõ négy jármû felettébb egy kaptafára megy.
(Gondolom mindenki látja h az INFO-ra kattintva további képek jönnek)

Do-It-Yourself alias Motyoooooooo :D

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Az ossztelos biciklid kiprobalasa all meg? :) Szamod megvan, csak talad ki hol meg mikor :)

Délután öttõl általában ráérek. A következõ napokra már nem jósolnak esõtt. A XIII-ban lakom, pár utcára a Béke tértõl.

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás
Tanárúr, ezt már láttad?
Feltöltött kép

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás

Idõközönként még feldobom a kérdést: A hétvégén valaki - valahova? Bicajpróbálás, sörivás, tekerés?

Az ossztelos biciklid kiprobalasa all meg? :) Szamod megvan, csak talad ki hol meg mikor :)

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Idõközönként még feldobom a kérdést: A hétvégén valaki - valahova? Bicajpróbálás, sörivás, tekerés?

Hétfõn igen, szombaton esetleg egy laza bringapróbálás és sörivás.

Sao, kösz a hiánypótlást! :)
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás

Sörivás lesz, a többit még nemtom.

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Hol van még a hétvége :) Nekem még alakul a családi program, szóval fogalmam sincs...

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

uhhhhh.....pstre kell mennem a hétre, meg a jövõhétre is találkozok motyoo-val, és kipróbálom az Alpháját :)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
sao semmi szomi mint párszor már megjegyeztem mindent kitaláltak már csak nincs szem elött.:)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

Hogy lelõtték ezek a poént. :(
...

Boldog vagyok, hogy olyat találtam ki, amit (valamiért) még nem csináltak, úgy vigyorogtam, mint a rohadt alma, hogy mire rájöttem, erre pofáraesek: nemhogy csináltak, de gyártják. Gonosz dögök ezek.
Megyek is újra itthonról bánatosan.

Bocsánat
:):)

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás

Hegymászáshoz:
LOWER GEARS
Lompinak gyerekjáték

Hogy lelõtték ezek a poént. :(
Hát nem ezen agyaltam épp útközben, Motyoo páldája alapján! Õ a saját kiegészítõ lánckerekét hátulra tette, de nekem elférne elöl. Jól kigondoltam, hogyan is kéne megcsinálni, hogy egy 20-as hátsó lánckereket a 28-as helyére illesszek, méginkább: negyedikként is betehetném, elég hosszú a lánc, hogy kihozza.
A 20-as alsó, és a 48-as felsõ áttételt használnám, mert az a kívánt 2,4-es áttétel, a köztes lánckerekeket csak azért hagynám meg, hogy könnyebben mászkálhasson le-fel a lánc (meg a 38-as úgyis fix).
Úgy mûködne, mint a régebbi kamionok pofozós váltói (nem is annyira régi, sok van még olyan), elõször végigváltom az agyváltó fokozatait, majd átteszem a szorzóváltót, vissza az agyváltót a legkisebbe, és újra végig. Modjuk, inkább visszaváltogatás lenne az, tehát fordítva.

Boldog vagyok, hogy olyat találtam ki, amit (valamiért) még nem csináltak, úgy vigyorogtam, mint a rohadt alma, hogy mire rájöttem, erre pofáraesek: nemhogy csináltak, de gyártják. Gonosz dögök ezek.
Megyek is újra itthonról bánatosan.

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
Hegymászáshoz:
LOWER GEARS
Lompinak gyerekjáték
egy kiselejtezett szabadonfutó + pár fül felhegesztés, egy kis eszterga a zégergyûrûnek és kész
:) :)

a váltás-váltókar még nem tiszta de biztos megoldható
:)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
...és a legfontosabb paraméter (amit egyszer már megadtam) a belsõ szélesség (>fogaskerék vastagság) is azonos 2,3 mm A 67-68 meg a fog alján mért szélesség.
Ideje elõvenni a tolómérõt! :)

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Sram PC8-al? mert az kilenc... :) vagy már a bánat sem tudja! :(

Alfi 20-as fogaskerék Shimi 8-as lánccal. Típusszámokat most nincs türelmem feltúrni...