Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 posts

...én nem éreztem ennyire gyilkos szavaknak Tibi megnyilvánulásait lehet, hogy kellene nektek is egy sörös összejõvõs buli ahhoz, hogy kiderüljön mennyire oktatós a stílus. Nekem volt pár konfliktusom ezen a fórumon, de nem is nagyon emlékszem mikor gondoltam tényleg úgy, hogy odaszúrok. Írni és élõben odatenni a szöveget sokszor nagyon más holott lehet, hogy a szándék mindkét esetben ugyanaz és akár nem bántó nem okító.

Szokni és tanulni kell egymás stílusát hosszabb távon és akkor kisimulnak ezek a félreértések. Szerintem :)

Bocs, nekem ez már erõsen okitó stilus volt, mintha õ tudna mindent, énmeg semmit....persze, majd elkezdek egy trike-ot alapos körüljárás nélkül épiteni....neten egy hónapot nézelõdtem legalább, meg mióta épitem folyamatosan, meg élõben is alaposan körbevizsgáltam egy trike-ot, meg alaposan körbefotóztam elég sok részletét, hogy mi milyen módon van megoldva, alapjaiban véve olyan mint az enyém, és ott jöttem rá, hogy mi kell nekem, és mi nem abból. Szakszavakkal meg nem fogok dobálózni, mert azokhoz annyira nem értek...

De ha félreértettem valamit, éscsak én vettem szivemre a hozzászólásait, akkor persze elnézés kérek.

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts
...én nem éreztem ennyire gyilkos szavaknak Tibi megnyilvánulásait lehet, hogy kellene nektek is egy sörös összejõvõs buli ahhoz, hogy kiderüljön mennyire oktatós a stílus. Nekem volt pár konfliktusom ezen a fórumon, de nem is nagyon emlékszem mikor gondoltam tényleg úgy, hogy odaszúrok. Írni és élõben odatenni a szöveget sokszor nagyon más holott lehet, hogy a szándék mindkét esetben ugyanaz és akár nem bántó nem okító.

Szokni és tanulni kell egymás stílusát hosszabb távon és akkor kisimulnak ezek a félreértések. Szerintem :)
...

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 posts

...ekét már könnyû lesz hozzá gyártani...;)

:D:d:d:d ;)

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 posts

Dartsos!

minden tiszta-e a következõ fogalmakból:
- A királycsapszegek helyzetének beállítása
- Ackermann kormányzás - a kormányösszekötõ gömbcsuklóinak helye
- az "oldalsó nyúlványok" és a királycsapszeget tartó - igencsak térbeli - kormánycsapágyas csõ csatlakozásának kiszerkesztése

Szívesen segítek, ha kell - én már egyszer túljutottam ezeken.

Na jó....asszem most egy kicsit betelt a pohár....eddig az összes megnyilvánulásod az irányomba rosszindulatú volt....szerintem ez abból fakad, hogy a te trike-od asszem egy kicsit túl van bonyolitva, és kicsit jóval nehezebb az enyémnél....aztmondod azért olyan a tied, hogy könnyen ki lehessen szállni, blabla....az 55 fokos nyitású oldalsó nyúlványokkal, ahogy én használom ezt a kifejezést arra a részre, pont ezt a gondot oldja meg, csak egyszerübben mint nálad....
Én eddig azért jöttem ide, hogy megosszam az épités folyamatát a fórumozókkal, ésha valamit nem értek, kérdezzek...és igen, tudom mi az hogy ackermann kormányzás, és betudom állitani a kormánnyakat mindenféle szerkesztés nélkül is....én inkább gyakorlati ember vagyok...megépitek egy részt, és hozzáillesztem a következõt, hogy jó legyen....addig faragom, mig a megfelelõ szöget fel nem veszi....és tudom milyen szögeket kell betartani...egyébként az ackermannál a kormánycsövet nem döntöttem annyira meg, hogy a középvonala a gumi közepénél érjen véget, banem elõtte köt ki a képzeletbeli tengelye, mert úgy elviekben jobb az egyenesfutás, de ez lehet csak mendemonda....egyébként a kormánycsövem már rajtavan a kerék átmenõ tengelyén, mint a tegnapi képeimen is látszik, szóval ott már be van lõve a szöge, az utánfutás meg akkor lesz beállitva, mikor már a vázhoz hegesztem hozzá....és lehet nem használok pontos szakszavakat, ezért elnézést, nemvagyok se kasztnis, se hegesztõ, se ilyesmi szakmabéli ember....de tanultam mûszaki dolgokat, és édesapám se hülye az ilyesmikhez, de egyet tényleg nem értek, lehet tényleg hülye vagyok hozzá....holvan egy trike-on királycsapszeg vagy te mit nevezel annak?
Szóval örülnék ha a cinikus hozzászólásaidt nélkülözhetném, ésha szar lesz valami a trike-on, akkor az az én, és csakis az én hibám lesz, és akkor valamit tényleg benéztem, de addigis inkább épitgetek sablonokkal, állitgatással, és nem szerkesztésekkel pöcsölök órák hosszat...ezzel lehet vitatkozni, ez is egy módszer szerintem....
És elnézést ha bántó volt a hangnemem, nekem eddig igy jöttél le.

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts
...ekét már könnyû lesz hozzá gyártani...;)
...

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 posts

Tedd közzé légy szíves a zártszelvény keresztmetszetét. Vagy már megvolt és nem figyeltem eléggé? Tippelnék 50x25-ös, kettes fallal.

Valamikor már leirtam, de azmég régebben volt:)
Egyébként a hátsó villa 20x40x2-es, a többi rész mind 40x40x2-es. Ez volt itthon:D A belsõ merevitések meg mindenhol 4-es kazánlemezbõl vannak...ha azok elnyiródnak vagy eltörnek, akkor ott az útszélen temetem el az egész trike-om :D
Reku Papának lehet igaza van, hogy tulságosan túlméretezem.:)

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 posts

Dartsos,
ez kísértetiesen emlékeztet az én elsõ vázamra. Visszatekintve már jót mosolygok a brutál túlméretezéseken. Amikor kérdezik hogy meg van-e még a váz, azt szoktam mondani, hogy nincs, odaadtam egy farmernak, aki traktort csinált belõle.
:)

:D:D:D:D:D:D:D
Van a közelben jópár tanya, majd ha már nem használom vagy fejlesztem, akkor körbekérdezõsködöm:D
De viccet félretéve, elsõnek fõ a biztonság.:)

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts
Nem csak Reku Papa örül neki hanem én is és sokan mások:)
Íme a videó:

...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts
Murla remek videot tett közzé a blogján Reku papának tetszeni fog.
...

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts

Isu! Tetszett a belinkelt helyezés tábla! :) Abban biztos vagyok, hogy Benjit vagy Zétát, de Papát is nehéz lenne beelõzni. Mentségemül szolgáljon, (Lompinak is) hogy több gépet hajtunk, ráadásul mások is tekerik ezeken a pedált.
Mint ma... :)
Egy kellemes kört nyomtunk (Wariátor) Viktorral és (Rekuface) Pistivel a Körösök völgyében.
Békéscsaba-Békés-Gerla-Doboz-Gyula-Békéscsaba útvonalon átkeltünk a Kettõs Körösön, Fekete és Fehér Körösön. Három lengõorrú a Viharsarokban, nem mindennapi. Lesz mirõl beszélni az embereknek!:)

Bármennyire is smart az a phone, sok mindent kényelmetlen csinálni vele. Egy képet Pistirõl azért felraktam a picasába.

Örülök, hogy tetszett és remélem ezzel nem vagy egyedül. Mentegetõznöd nem kell mivel itt mindannyian tisztában vagyunk önzetlenségeddel és a rekuzás népszerûsítése iránti odaadásoddal. Na ezt jól megfogalmaztam. Nyilvánvaló, hogy nem nagyon lehet közelítõ adatot mondani a megtett kilométereidet illetõen.
Szép lehetett a mai túrátok. Tegnap Benjivel mi is gurultunk egy kicsit (nekem 80 km lett a vége) igaz nem olyan érdekes helyeken mint ti. A neten rendelt tõlem egy muki egy teleszkópos villát és azt mondta, ha le is szállítom akkor többet is ad az áránál. Autóval kimenni tõlünk Csepelre kész ráfizetés lett volna. Bringáztunk egyet, miután elintéztük emberünket elugrottunk Szigetszentmiklósra majd Dunaharaszti, Soroksár, Pestszentlõrinc, Nagytarcsa, Cinkota és haza volt az útvonal. Sajnos ezen az útvonalon sok volt a városi szakasz de azért volt lehetõségem kipróbálni a Lompi Bike tudását. Meg is lepõdtem mikor a km órára néztem, egy sík szakaszon haladtunk és 42-44 km-es sebességet jelzett az óra.(Reku Papát szavahihetõ embernek tartom, most már nem kételkedem abban, hogy képes 40-50 percen keresztül 40 felett tekerni) És volt még tartalék csak kanyar közeledett. Visszafelé úton elcseréltük egymás gépeit és úgy jöttünk hazafelé.
Jó kis kimozdulás volt.

Az elõzõ utadat valahol ismertetted? Képtár?

Kép.Tár.hu
Bécsig autóval, ott alvás az autóban. Reggel vonat Passauba biciklivel, kávéval 29€. Érkezés 1/2 1kor. Utána az Utazás Kiállításon beszerezhetõ térkép szerint elõre +tervezett program szabadon felrúgva. A térkép(?)en KM távolságok, szállás címek, tel.számok, stb. Ja, és Index kerékpáros fórum, Dunamenti topik.

Tavaly mi is voltunk a Donauradwegen. Passauból teljesen hazáig jöttünk két keréken. Ez júniusban volt és akkor még nem volt készen a reku ezért trekinggel voltam. Minket ötünket és a bringáinkat egy cimbora vitte ki mikrobusszal. Nagyon szuper volt az egész túra.
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
python képei a viharsarok bol :)
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Igen. Mint nálam a cékla négyszög és a lila csõ

Lila csõ, zöld csõ, sárga csõ... :) Trike-osok beszélgetnek.

Mirr Murr

Mirr Murr

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
Szép jó estét mindenkinek !

Nagyon szépen köszönöm a " sisak " témához való hozzászólásokat,remélem nekem is akad valami szép darab.

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 posts

Három lengõorrú a Viharsarokban, nem mindennapi. Lesz mirõl beszélni az embereknek!:)

A mi gépeinket(Tibiciklié meg az enyém) is megnézik, hát még a tiétek után hogy bámulhatnak :D

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts

valami hasonló mint a zöld és a piros csõ? klikk
:) ;)

Igen. Mint nálam a cékla négyszög és a lila csõ.

Az oldalsó nyúlvány kifejezést Õ használta - jó így, értjük.
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

...
- az "oldalsó nyúlványok" és a királycsapszeget tartó - igencsak térbeli - kormánycsapágyas csõ csatlakozásának kiszerkesztése

...

valami hasonló mint a zöld és a piros csõ? klikk
:) ;)

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts

Kép.Tár.hu
Bécsig autóval, ott alvás az autóban. Reggel vonat Passauba biciklivel, kávéval 29€. Érkezés 1/2 1kor. Utána az Utazás Kiállításon beszerezhetõ térkép szerint elõre +tervezett program szabadon felrúgva. A térkép(?)en KM távolságok, szállás címek, tel.számok, stb. Ja, és Index kerékpáros fórum, Dunamenti topik.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Isu! Tetszett a belinkelt helyezés tábla! :) Abban biztos vagyok, hogy Benjit vagy Zétát, de Papát is nehéz lenne beelõzni. Mentségemül szolgáljon, (Lompinak is) hogy több gépet hajtunk, ráadásul mások is tekerik ezeken a pedált.
Mint ma... :)
Egy kellemes kört nyomtunk (Wariátor) Viktorral és (Rekuface) Pistivel a Körösök völgyében.
Békéscsaba-Békés-Gerla-Doboz-Gyula-Békéscsaba útvonalon átkeltünk a Kettõs Körösön, Fekete és Fehér Körösön. Három lengõorrú a Viharsarokban, nem mindennapi. Lesz mirõl beszélni az embereknek!:)

Bármennyire is smart az a phone, sok mindent kényelmetlen csinálni vele. Egy képet Pistirõl azért felraktam a picasába.

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts
Dartsos!

minden tiszta-e a következõ fogalmakból:
- A királycsapszegek helyzetének beállítása
- Ackermann kormányzás - a kormányösszekötõ gömbcsuklóinak helye

Szívesen segítek, ha kell - én már egyszer túljutottam ezeken.
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts

+int be van tervezve a Passau-Bécs, Trájkkal!

Hány naposra tervezed?
Trájk szállítás a kocsi tetején - aztán kísérõ kocsi?