Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
[QUOTE=pcsongor;1057439
Én horgászom is, tehát nekem van rendes polaroid szûrõs lencsém, barna árnyalatú.[/QUOTE]

Tavasszal, vettem egy 160-as gyerekbotot, felraktam rá egy harmicas orsót. Összecsukva kb 40 cm, a túrákon mindig a táskában van. Riogattam már vele a Körös keszegeit és törpéit is. Akkor veled különösen kell vigyázni, mert Te minden irányból fertõzött vagy. Ha még azt mondod, hogy a sört is szereted, a környékedre nem megyek ! :)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
hehe kezdö kerités hegesztgetönek a 2500ft fejpajzs is sok lesz.:)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts

Fekvõtandem építésén agyalok. Skiccet felraktam, ha van észrevételetek, azt megköszönném.

Én is úgy látom, hogy a 2. hajtónak nincs elég lábtere. Nem elég, ha a pedál körbeforoghat, lábfeje, lábszára is van a kuncsaftnak. Az elsõ ülésen kívül az elsõ kereket is vizsgáld meg alaposabban.

Neked is, és minden építõnek ajánlom a Motyoo által is alkalmazott Google SketchUp8 programot. Ingyenes, könnyen tanulható, gyorsan használható térbeli modellezõ. Tél van, hideg van, idõd is van talán rá. A befektetett munka megtérül, mert a terved körüljárható, forgatható, elemezhetõ --- és flex nélkül módosítható.

Közülünk egy-két tag beszélhet egyáltalán kis sorozat gyártásról - õk is sok változatot készítenek néhány viszonylag fix elemmel. A többi produkció egyedi!
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts

ja:D tud föleg ha bótba kéne megvenni

Na igen és azt mennyiért adják? A különbözetbõl, hány elempárt tud ötévente megvenni a kuncsaft?

Már megint a vérprofik...
A kezdõ kerítéshegesztõknek, heftelõknek meg follyon ki a nyomrult szeme?
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts

A 2 villanyak között 1-2 fok eltérés lett sajna, de remélem ennyi még nem befolyásol jelentõsen....nem tökéletes, de ez van....

Majsztró! 1-2 fokot ki tudsz mérni? Gyanús! Az 1 méteren 2-3 mm eltérés, amit a hegesztés miatti elhúzódás is okozhat. Ha stabil a hegesztés, és nem túl brutál az anyag,... Stabil pank, nagysatu, hevítés (no ez megint elviheti), emberes pajszer, samu - de nem én mondtam... Egy gyakorlott lakatos helyre teheti neked. (Mint a sebészeten: ne nézd amikor csinálja...)

Legyen szerencséd!

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts

picit visszatérve aki a görgõt kedveli : klikk

:)

Köszi! érdekes gondolat - a zajcsökkentésre mentek rá a feltehetõleg lágyabb betéttel.

A múltkori példák után én is egy szerelt görgõ - mint ez is két összehúzó csavarral - kialakítására gondoltam.

Az én változatomban egy szerelt racsni (nem tudom a helyes bicajos teminológiát) legkisebb 11-es lánckerekét építeném be egy csapágyazott tárcsába. Ezzel azt remélem, h meglesz a kényszerkapcsolat és a hibátlan gördülés, láncvezetés a gyári kis kerék által, és megkapom a szabad körbeforgást a csapágyazással, valamint a kétoldaról biztosítást a tárcsától.

Aztán már csak okosan kell beépíteni.

Várom a tavaszt:).

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
dartsos flex 1mm es vágo korong és simán kijavithato az eltérés még:)
képek

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts

Fekvõtandem építésén agyalok. Skiccet felraktam, ha van észrevételetek, azt megköszönném.

Üdv a klubban!

Én a hátsó hajtómûvet lejjebb raknám, így a pedál (vagy lábfej) nem érne bele az elsõ ülésbe, a felsõ csõ pedig mehetne törés nélkül hátra.
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

...

A 2 villanyak között 1-2 fok eltérés lett sajna, de remélem ennyi még nem befolyásol jelentõsen....nem tökéletes, de ezvan....

Legfeljebb nem fogysz elengedett kézzel menni. :)
Valószínûleg oldalra fog húzni.

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 posts
[quote name='Tibor-s-trike']Szemüveg

Nappalra, ha tudsz szerezni egy polaroid lencsés cucc az ideális. Nem bonyolodom részletes optikai elemzésbe, a lényeg: Az olcsóbb - meg a drágább is - szürke, v ilyen-olyan színes lencse többnyire csak azt éri el, hogy sötétebb képet látsz és a szembogarad nem szûkül be annyira. A jó polár szûrõ nem rontja el a színeket, és aktívan a csúcsfényeket - égbolt, csillogó dolgok pl levelek - csökenti.

Én horgászom is, tehát nekem van rendes polaroid szûrõs lencsém, barna árnyalatú.
Direkt sokat nézegettem, próbálgattam, hogy rendesen fedje a szemem alulról(vízrõl visszatükrözõdés) és felülrõl is! egyszer beruháztam rá, nem volt egetrengetõ az ára, próbáltam valami nyári akcióig várni, és 3 éve megvan...nem mondom hogy karcmentes :)

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 posts
Na hello mindenkinek!
Tadpole projekt mostmár hegesztési fázisban jár, eddig ennyi van kész belõle

[IMG][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/110109/DSC00965_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/IMG]

[IMG][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/110109/DSC00966_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/IMG]

[IMG][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/110109/DSC00967_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/IMG]

[IMG][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/110109/DSC00970_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/IMG]

[IMG][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/110115/DSC00974_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/IMG]

[img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/110115/DSC00975_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img]

[IMG][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/110115/DSC00976_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/IMG]

[IMG][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/110115/DSC00977_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/IMG]

A 2 villanyak között 1-2 fok eltérés lett sajna, de remélem ennyi még nem befolyásol jelentõsen....nem tökéletes, de ezvan....

iops

iops

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Feltöltött kép

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts
picit visszatérve aki a görgõt kedveli : klikk

:)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
ja:D tud föleg ha bótba kéne megvenni
képek

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts
..az enyémbe sem kellett, hiába az optrel tud valamit...;)
...

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
Az enyémbe nemkell elem :)
Feltöltött kép
képek

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts
A tartalék elem funkcióját nem értem minek egy automata hegesztõ sisakba ? Van benne ébresztõ funkció is ? ;)
...

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts
A polarizációról jutott eszembe...
Eksön van, még tart pár napig.

HEGESZTÕMASZK - internetes barkácsáruház - Praktiker webshop

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts
szemüvegre részemrõl a tiszta lencséset használom többet, de van szürkém is. obi munkavédelmi mûanyag 7-800 Ft. egy szezont kibír aztán csere. aránylag jól simul alulról, kellõen nagy felületû, minimális torzítás.
itt is van egy pár hasonló:
Lumaxpro.hu - Munkavédelem - webáruház

Zéta

Zéta

vendég

• fórumtag
  • 140 posts

Az AMbringások rájöttek, h a hagyományos bicajos felsõk cippzárja töri a rekusok hátát. Csináltattak olyan felsõket, amiken a hasi oldalon van a zippzáras zseb. De én olyan elvetemült vagyok, h nem akarom a hasamon megolvasztani a csokit:)

Én is jobban szeretem a csokit a hasamon belülrõl olvasztani. :) Nekem ez a mez 18.840-ért egyszerûen sok.

Rekura futók részére készített ruházatot kell venni szvsz. A választék nagy, a divatot követik - bár engem ez nem nagyon érdekel -, szezonban a nagy sportbolt hálózatok mellett Aldi-lidliben is kapható jól átszellõzõ anyagú felsõ.

Teljesen egyetértek, és legtöbben szerintem hamar eljutottunk a gondolatig, hogy futó ruházatokat vásároljunk rekura.