Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

Szervusztok!
Biztos más is találkozott már a problémával....
Ma bringázás közben leállítottak a rendõrök. Látszott rajtuk, hogy nem nagyon vannak tisztában a stílussal (mármint a rekuval)
Nagyon be akarták nekem bizonyítani, hogy ez nem nagyon szabályos, meg hogy néz ki ez a faülés. (én úgy tudom, hogy a kerékpár otthon is szabadon építhetõ és átalakítható) Hosszas huzavona után, bár ezt nem ismerte be, azért látszott rajta, hogy rájön, végülis fingja sincs ennek a jogszabályi hátterérõl.
Aztán mivel etéren nem nagyon jutottunk dûlõre, ezért belekötöttek a hiányos kötelezõ felszerelésembe (amiben igazuk volt, s ezt be is ismertem). Végül nem büntetek meg emiatt.
Azt tudom, hogy semmi szabálytalan nincs a rekumbensben, de ha legközelebb ilyen van (azon túl hogy beszerzem a hiányzó köt.felszereléseket), mire hivatkozzak ?
Köszi.

6/1990.(IV.12.) KöHÉM rendelet 116.§
Jól tudod, kerékpár (aminek legalább 2 kereke van, és egy vagy több ember ereje hajtja...) építéshez nincs szükség engedélyre. Régebben kértem engedélyt 4 kerekû kizárólag emberi erõvel hajtott jármû építésére - itt már sokan ismerik http://www.szelvesz.hu/galya2010/ és akkor kaptam erre írásban (pecsét, iktatás..) hivatalos választ, hogy nem kell engedély. Az egyik CM-en már próbáltak fogást találni, de akkor nem sikerült. Tavaszra felteszünk müa dísztárcsát és arra ragasztjuk a küllõprizmát. :D
A járõrparancsnok hosszan, szorgosan lapozgatta a mindig náluk lévõ KRESZ jogszabályt, de nem járt sikerrel. Mondtam is neki h kár keresni, nem fog sikerülni. (halkan jegyzem meg h nincs egymástól függetlenül mûködtethetõ fékberendezés - ez még lehet gond, ja és h magasan vannak a lámpák +hogy egy picit beljebb a kelleténél), de csengõ van rajta :D
http://net.jogtar.hu...id=99000006.koh Lásd: 116. §
Itt mese nincs, ez a törvény.
Nyomtasd ki és hord magaddal http://www.szelvesz.hu/cmmk/kohem.doc

tibicikli

tibicikli

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

Szerintem a legjobb hozzáállás Python kollégánál található :)
Minden világítás fényvisszaverõ ami elérhetõ, sisak, tükör, tuti fékek, udvarias elõzékeny széles mosoly és határozott magabiztos fellépés

:)

Igen...én is ebben látom a megoldást, nem is háborodtam fel azon, hogy ami szabálytalan az nem tetszett nekik.
Egyébként 3an voltak, ebbõl csak egy volt okostojás, a másik kettõ inkább érdeklõdõ volt.

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

2011-01-10 17:49
A KomaPress jelenti: Pénteken Budaörsön lengõorrút láttak közlekedni. Tud valaki rólla?

Lehet h Lompi-bike volt... jelentkezett a srác akinek eladtam, h meg van vele elégedve, pozitív tapasztalatokról számolt be.

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

..Biztos más is találkozott már a problémával....
Ma bringázás közben leállítottak a rendõrök. ....

Szerintem a legjobb hozzáállás Python kollégánál található :)
Minden világítás fényvisszaverõ ami elérhetõ, sisak, tükör, tuti fékek, udvarias elõzékeny széles mosoly és határozott magabiztos fellépés.
Ezek után ha bünti van akkor az azért volt mert vagy volt rajtad sapka vagy nem ;)
Szabványügyileg én egy '78-as msz.-t ismerek, de abban csak a 28-as "tanyabájk" az egyetlen "szabályos" kerékpár. Se monti se camping se semmi más nincs benne.
A KRESZ követelményeket már kibeszéltük.

Dartos
azért nem szóltam a gépedhez sokat mert szerintem jó úton haladsz. anno én is hasonló formával kezdtem. apránként lépésrõl lépésre. majd a következõnél a menet közben kialakult igényeidnek megfelelõen fogod módosítani újratervezni, de ez csakis tõled fog függeni hiába mond bárki bármit is. Van lehetõséged barkácsolni tuti nem állsz meg egy gépnél. ;)

tibicikli

tibicikli

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Szervusztok!
Biztos más is találkozott már a problémával....
Ma bringázás közben leállítottak a rendõrök. Látszott rajtuk, hogy nem nagyon vannak tisztában a stílussal (mármint a rekuval)
Nagyon be akarták nekem bizonyítani, hogy ez nem nagyon szabályos, meg hogy néz ki ez a faülés. (én úgy tudom, hogy a kerékpár otthon is szabadon építhetõ és átalakítható) Hosszas huzavona után, bár ezt nem ismerte be, azért látszott rajta, hogy rájön, végülis fingja sincs ennek a jogszabályi hátterérõl.
Aztán mivel etéren nem nagyon jutottunk dûlõre, ezért belekötöttek a hiányos kötelezõ felszerelésembe (amiben igazuk volt, s ezt be is ismertem). Végül nem büntetek meg emiatt.
Azt tudom, hogy semmi szabálytalan nincs a rekumbensben, de ha legközelebb ilyen van (azon túl hogy beszerzem a hiányzó köt.felszereléseket), mire hivatkozzak ?
Köszi.

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás
WOW!
Feltöltött kép
A teljes cikk itt.
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Kedves Tibor-s-trike

fátylat a múltra, és ha találkozunk majd megiszunk egy sört:) Egyébként lehet énis ingerültebb vagyok egy kicsit a kelleténél mostanában, szóval énis elnézéstkérek mégegyszer, az a lényeg hogy készüljön el mindkettõnké, és senkivel ne történjen semmi.;)

Ez a beszéd!

Itt az ideje ismét idézni a Macskajajból: Disz iz dö bigining of a bjútiful frensip! Písz! :cool2:
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás

Nem kell megsértõdnöd a negatív kritikán, vagy azon, hogy egyes megoldásaidat valaki kritizálja.

Python írta hogy ne építsem meg a gépet mert nem lesz olyan jó, asszem valami ilyesmit írt hogy amit ebbe a gépbe beleölök(pénzt) azt egy jobba is bele tudnám rakni...
Megépítettem és a kész termék tetszett neki(legalább is õ ezt mondja ;) ) :D

Persze nekem is célom egy jobb bringa építése/építtetése de amíg nincs rá keret, addig ez is tökéletesen megteszi., még így is kényelmesebb ezen tekerni mint a hagyományoson :)

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 hozzászólás
[quote name='peter1001']A mûhelyben a képeid alapján lakatosmunka és hegesztés folyik. Órjási hibát véltem felfedezni. Sehol nem látom a védõitalt ! :)

:) Délelõtt történt a mûtét,és délután még vezetnem kellett, szóval azért van ez a hiányosság:) Majd legközelebb pótolva lesz:D

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 hozzászólás
Kedves Tibor-s-trike

Na akkor szerintem itt öntsünk tiszta vizet(sört;)) a pohárba.
Fátylat a múltra, és ha találkozunk majd megiszunk egy sört:)
Egyébként lehet énis ingerültebb vagyok egy kicsit a kelleténél mostanában, szóval énis elnézéstkérek mégegyszer, az a lényeg hogy készüljön el mindkettõnké, és senkivel ne történjen semmi.;)

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás

Na jó....asszem most egy kicsit betelt a pohár....eddig az összes megnyilvánulásod az irányomba rosszindulatú volt....

Nem, nem volt és nincs bennem rosszindulat senki iránt, ezen az eddig jó hangulatú fórumon különösen nem.

Szerintem egy ilyen esetben viszont az a helyes, ha nem az informácó forrás szemszögbõl futunk neki a problémának, hanem a fogadó oldaláról - Te így érezted, és ez nem jó, mert távol áll az én szándékaimtól.

Kedves DARTSOS ezennel megkövetlek, elnézésedet kérem mindazért ami Téged megbántott. Nem volt szándékos.

szerintem ez abból fakad, hogy a te trike-od asszem egy kicsit túl van bonyolitva, és kicsit jóval nehezebb az enyémnél....

Az általad kiválasztott modell formája az egyik legjobb az általam ismert merev vázasak között. Én egy más célrendszert felépítve saját tervezéssel egy másik utat jártam.

A második kijelentéssel azért várjál egy kicsit az elsõ mérlegelésig. Az én anyagaim 20x20x2 a hátsó lengõkar, 30x30x2 a fõtartó, a kormánykar és 20x30x2 a hossztartó. Belsõ merevítések nincsenek. Mutattam egy elemzõ táblázatot, melyszerint a vázon kívüli súly 14kg a 30 kg-nyi teljesen felszerelt össz tömegbõl. Építés közben én is kisebb tömegre számítottam, de ez a realitás.

"szerintem ez abból fakad" - nem vagyok írigy a még el sem készült gépedre. Legyen csak jobb a tied, mint az enyém - ehhez ajánlottam fel a segítségemet a 8177 sz. bejegyzésben rosszindulat, írigység, cikizés és cinizmus nélkül. Egyébkét ha lehiggadsz és átgondolod: én már készen vagyok a trájkommal, Te most állsz a legnehezebb fázis elõtt. Sok sikert hozzá akkor teljesen önerõbõl.

Szóval örülnék ha a cinikus hozzászólásaidt nélkülözhetném,

Úgy lesz, ezentúl csak a direkt nekem címzett kérdéseidre válaszolok.

...ésha szar lesz valami a trike-on, akkor az az én, és csakis az én hibám lesz....

De nem csak a TE problémád! Ha az a hiba balesetet okoz... Ne legyen ilyen helyzet senkivel sem azt kívánom.
Az elsõdleges, személyeket érintõ bajok egyértelmûek, nem ragozom.
A másodlagos:
Sajnos a magyar politikai osztály gondolkodása nem oly cizellált, hogy egy házilag épített vázú bájk, trájk saját hibás balesete után be ne tiltsák az összest megelõzési indoklással.

És elnézést ha bántó volt a hangnemem...

Nincs bennem harag. Igyunk + egy sört. Én máris kezdem!
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

;1058103']Ha neked fordítva beépítve lenne jobb, akkor csináld meg, hadd tanuljunk belõle!

Semmi nem szól amellett, hogy lefelé görbülõ villával építse az ember. Az általad felsoroltakon kívül még a V-fék szerelhetõsége is a felfelé görbülõ villa mellett szól. Na jó, a sárvédõ felfogató szemek így alulra kerülnek. Ennyi a hátrány.

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Nézegettem a bicikliket és az a kérdés jutott eszembe, hogy mindegy a legõorrúaknál, hogy a hátsó villának használt elsõ villa Vfék befogó része lefele, vagy felfele néz? Már csak az ív miatt kérdezem, melyik pozíció eredményez stabilabbat. Van valakinek efféle tapasztalata?

Az én gépemen azért görbül fölfele a villa, mert így alacsonyabbra tudtam építeni, amellett a villapapucsok is úgy állnak, hogy egy esetlegesen kilazult gyorszárnál nem esik ki a kerék. Ez az elrendezés a tapasztalatok szerint bevált. Ha neked fordítva beépítve lenne jobb, akkor csináld meg, hadd tanuljunk belõle!
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

Hej, ez bizony így van! Én a súlyommal és a merevségemmel vagyok elégedetlen, a feleségem pedig az esztétikumommal és a sebességemmel.
:D

Oltsd le a lámpát és az esztétikum probléma kipipálva ;) Sebesség meg korral jár a férfi ember õszülõ korára már bölcs és megfontolt.;)
...

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás

Egyébként ha valamit esetleg láttok hogy egyértelûen rosszul csináltam, öszönném z észrevételeket, hogy okuljak és kijavithassam:)

A mûhelyben a képeid alapján lakatosmunka és hegesztés folyik. Órjási hibát véltem felfedezni. Sehol nem látom a védõitalt ! :)

Más: Igaz hogy nem mindíg pofázok bele a dolgotokba, de attól függetlenül olvasom a hozzászólásaitokat. Nem kell megsértõdnöd a negatív kritikán, vagy azon, hogy egyes megoldásaidat valaki kritizálja. Szerintem ( részlehajlás nélkül !!!) Tibor egy rossz szót nem írt. Anno én is kaptam tanácsokat, volt amit tudtam használni ,volt amit nem, de értékeltem a segíteni akarást. Gondolj bele milyen lenne, ha mindíg mindenki csak dícsérné a készülõ bringáinkat! Na azzal nem igazán sokra mennénk. Biztosan ismered azt a régi tanmesét az egérrel, a tehénnel és a macskával. Nem biztos hogy aki rádtojik az az ellenséged, és aki éppen kihúz a szarból, az sem biztos hogy a barátod.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Van akinek a súly a fontos, van akinek merevség, van akinek a sebesség vagy az esztétikum.

Hej, ez bizony így van! Én a súlyommal és a merevségemmel vagyok elégedetlen, a feleségem pedig az esztétikumommal és a sebességemmel.
:D

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Murla remek videot tett közzé a blogján Reku papának tetszeni fog.

A BROL-on már régebben közzétették, naná hogy mindjárt rávetettem magam. Azért most is bele néztem, annyira tetszik. Csodálatos fickók ezek, követésre méltó módon mûködnek csapatban. Jó kedvvel, lendülettel csinálták végig ezt a versenyt, nem volt vér-, csak izzadságszag. :)
A rájderek közül Danát jó cimborámnak nevezhetem, ha egyszer rászánom azt a rengeteg pénzt egy USA bringatúrára, lesz segítségem. Egy futó haverral egyébként már csócsálgattunk egy USA-átszelõs kalandot. A pénzt talán ki tudnánk sírni a családi kasszából, de se õ, se én nem tudunk kiszakadni egy hónapot az életünkbõl - nyáron. Shit. :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Nem kell ezt ennyire komolyan venni! A számodra hasznos tanácsokat használd, de az önérzeted hagyd otthon. A következõ géped, már jobb lesz.
Van akinek a súly a fontos, van akinek merevség, van akinek a sebesség vagy az esztétikum. Mindenki ennek megfelelõen igyekszik befolyásolni. Az viszont kérdéses, hogy ami neki jó, az jó lesz-e neked is? Dönteni neked kell.

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 hozzászólás

Hát ez már érett egy ideje...

"Aki tudja, csinálja. Aki nem tudja, tanítja." Valahogy így szól a mondás. Számomra azok a hiteles emberek, akikrõl tudom, tapasztalat van javaslata mögött. A Trike építésben ilyen Tom2 vagy Fagyis.

Tapasztalatom szerint a "szofisztikált terminológia" mögött a gyakorlati tudás hiányának elfedése áll. Ez csak kompenzáció.

Neked meg kell tanulnod azt, hogy kire érdemes figyelned és kire nem. A fórumon ilyen szûrés nincs, ide bárki leírhatja a véleményét - még én is.

Kösz az észrevételt!
A "nagy öregek" ;) eddig nem mondtak semmit, hogy valamit rosszul csinálnék, Tom2 sem. És eddig semmi baj nemvolt abból, hogy részenként haladok és csatlakoztatom össze a dolgokat szépen egymás után...amihez kel sablont csinálok, abból egy nyers formát, majd azt alakitom véglegesre, ha feltettem és látszik hogy jólesz. Lehet lassabb mintha órákat tervezgetnék egy modellezõprogramon, de mikor épiti az ember, úgyse lesz hajszál pontosan ugyanolyan, picit biztos idomitani kell egymáshoz az anyagokat.
Tudomhogy nemrégóta vagyok a fórum tagja, de attólmég szerintem nem csináltam olyat eddig, amitõl balesetveszélyes lenne majd a gépem....lehet eléglenne kevesebb merevités is, de magyarországon fogom használni, nem ausztriában ahol tükörsimák az utak:D

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Hát ez már érett egy ideje...

"Aki tudja, csinálja. Aki nem tudja, tanítja." Valahogy így szól a mondás. Számomra azok a hiteles emberek, akikrõl tudom, tapasztalat van javaslata mögött. A Trike építésben ilyen Tom2 vagy Fagyis.

Tapasztalatom szerint a "szofisztikált terminológia" mögött a gyakorlati tudás hiányának elfedése áll. Ez csak kompenzáció.

Neked meg kell tanulnod azt, hogy kire érdemes figyelned és kire nem. A fórumon ilyen szûrés nincs, ide bárki leírhatja a véleményét - még én is.