Jelentkezz be Regisztrálj

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)
Posted 2011. May 26. - 09:58

Sport Géza - Sport - Fõúton edzett, megbüntették a rendõrök a világkupaelsõ hegyikerékpárost
Ez van. Lámpák, fékek, prizmák, csengõ a kötelezõ. Nappal is. Ez van kiadva a rendõröknek.
Posted 2011. May 26. - 07:13

A híres VENTISIT
alapanyag egy kicsit tõlünk távol készül, de meglepõen olcsó. Írtam nekik és egy németországi telefonszámot adtak meg, ahol lehet rendelni anyagot tõlük. Honlap címet nem adtak.
Ha sikerül utánnajárni, engem is érdekel a dolog. Én úgyis csak egy vékonyabb 1-2 cm-es szivacsot szeretnék csinálni belõle.
Posted 2011. May 26. - 07:08

Ahoj Ooooobi !hervisben is van most 1500ért, lehet betesztelem, mert az én tescosom nem mutatja az idõt azt meg szeretem tudni tekerés közben.
Én is az óra miatt nem vettem meg. Megnézem a herviszest. Köszi!
Posted 2011. May 26. - 06:02

Én ebbõl élek, külkereskedõ vagyok, és maszek dolgaimat is gyakran veszem a nagyvilágból. 99%-ban pozitívak a tapasztalataim. Volt olyan esetem, hogy Kanadából vettem egy furulyát. (ebay) Az eladót kértem, hogy a legolcsóbb postai úton adja fel. Feladta, és visszajelzett, hogy a várható max. szállítási idõre 11 hetet (!) mondott neki a postáskisasszony. Ezen jót derültünk. Vártam, vártam, sehol semmi. 11 hét után írtam a fickónak, hogy nem jött meg a furulya. Õ zokszó nélkül visszautalta az árát. Gondoltuk, elkallódott, ellopódott... A 13. héten megérkezett. Írtam a fickónak, és visszautaltam az árat. Valószínûleg nem mindenki viselkedett volna így, ahogy mi, de a többség igen.
Ja, van két eladó furulyám. Valaki?

Posted 2011. May 25. - 23:32

Még nem vettem semmit külföldrõl, és valahogy idegenkedem is tõle. tudom hülyeség de ez van
Hát pedig bátorság és menni fog. Ha egy picit megy az angol akkor egy próbát megér. Én sem vagyok nagy spiller, de eddig mindig megértettek.

Posted 2011. May 25. - 22:40

Nagyon paraszt autós vagyok (és 200 lóerõvel meg 400 Nm-el ez nem is esik nehezemre) és dögöljön meg az összes kerékpáros meg gyalogos!
Ha kerékpárral megyek, akkor a sok agyatlan gyalogossal (aki szigorúan mind a kerékpárúton glasszál) nem tudok mit kezdeni. A kretén autósokról meg felesleges bármit is mondani. Gyalogosként meg mindenkivel bajom van, aki alatt akármennyi kerék van.
Ez az általános és magyar valóság.
Mivel ismerem magam, ezért igyekszem türelmes és udvarias lenni. Ez gyalogosként sikerül a legkevésbé, majd kerékpárosként talán kicsit jobb a helyzet és talán autósként vagyok a legfigyelmesebb.
Összességében én nem tapasztalom azt amirõl írtatok. Ha a prosztata keró és a fekvõ között kellene döntenem, szerintem a fekvõ a biztonságosabb (városban is). Mind e mellett köteleznék minden közlekedõt arra, hogy egy-egy hónapot gyalogosként, majd kerékpárosként, motorosként és autósként közlekedjen. Sokat javítana a morálon!
Posted 2011. May 25. - 22:28

..
Tom
.. NEm szeretsz, vagy tudsz külföldrõl vásárolni ?
Még nem vettem semmit külföldrõl, és valahogy idegenkedem is tõle. tudom hülyeség de ez van

Posted 2011. May 25. - 22:10

hervisben is van most 1500ért, lehet betesztelem, mert az én tescosom nem mutatja az idõt azt meg szeretem tudni tekerés közben.A Teszkóban láttam gazdaságos kiszerelésû km-órát ezerötért. Valakinek valami tapasztalat?
Posted 2011. May 25. - 21:40

Jó lenne a nyugati autókkal a ny. közlekedési morált behozni. Németeknél élmény volt vezetni, három sávos út két sáv üres, mögöttem a BMW. Olyan hosszú motorháza volt mint a suzukim, mégsem érzett ellenállhatatlan késztetést, hogy megelõzzõn, hiszen a maximum megengedett sebességgel mentem.
Azt tapasztaltam én is, nem szabad lehúzódni. Mért kell nekem g-nek lenni? Ha fer vagyok mért nem fer Õ is ? A régi biciklinél is idegesítõ volt amikor nagy tempóval elhúzott centikkel az ember mellett.
Másik probléma még, az újdonság varázsa. Sokan nem tudják mi megy most elõttük és azzal van elfoglalva mi ez a szerkezet. Fél éve még én is furcsán néztem volna ki a fejembõl ha meglátok egy ilyet, s lám én is ilyennel közlekedem
Üdv mindenkinek Ok
Posted 2011. May 25. - 21:29

Jól láttam, hogy eladásra küldted a friss zöld trike-dat ? Ha igen mi ennek az oka ?
Tom
Miben vagy béna ? NEm szeretsz, vagy tudsz külföldrõl vásárolni ?
Posted 2011. May 25. - 21:27

2 dologgal van a probléma. Az árképzéssel és a hirdetéssel. Az elsõ a komolyabb probléma a második kevésbé. Minek vegyen valaki ugyanolyan csináltat, ha kap jobb gyárit legalább 2 év garival + pár tíz ezer forintért ? Isu finoman már utalt rá, hogy a gyárit közel ennyiért lehet kapni. Ha valakinek van több mint 300 E forintja egy rekumbensre, akkor lesz még pár tizese is arra, hogy kapjon egy még jobbat. Azubék szépen építenek bringát így nehéz velük felvenni a versenyt, hegesztéseik gyönyörûek, átgondolt masinák.
A te bringádban egy picit soknak tûnik a görgõ és mégis csak használt bringáról van szó még ha nem is agyonhasznált bringáról.
A második dolog a hirdetés és annak helyesírása. Törekedni kell a tökéletességre, de a hirdetésben ez nem tûnik fel. Én sem vagyok egy nagy helyesen író, de ha feladok egy hirdetést igyekszem felturbózni. (de mint ahogy említettem ez lényegesen kisebb probléma ).
Posted 2011. May 25. - 21:14

Posted 2011. May 25. - 21:04

A híres VENTISIT
alapanyag egy kicsit tõlünk távol készül, de meglepõen olcsó. Írtam nekik és egy németországi telefonszámot adtak meg, ahol lehet rendelni anyagot tõlük. Honlap címet nem adtak.
Ha Isuka001 rendelnél, vagy valaki esetleg rendelne, akkor csatlakoznék hozzá egy 80x210 centis darab erejéig. (amennyiben jól láttam az egység méretét) $100 -ért. én tök béna vagyok ilyenben.
Komolyan.
Zoli74
nem szokás rosszindulatú hozzászólás errefelé mostanság.

És fontold meg Lompi tanácsát is szerintem, nagyon jót mondott a felsõ kormánnyal.

Posted 2011. May 25. - 20:28

Posted 2011. May 25. - 17:33

Posted 2011. May 25. - 16:01

Az minden bizonnyal nem oldja meg a problémát...
De nekem is rosszak az e-heti tapasztalataim az autósokkal. Pontosítanék: rosszabbak, mint mondjuk az elmúlt egy évben. Viszont sokkal de sokkal sokkal jobbak, mint pár évvel ezelõtt, én egyértelmû pozitív tendenciát látok.
Azt figyeltem meg, hogy vannak bizonyos napok, amikor valami miatt, (még ne jöttem rá pontosan mi ez) a közlekedõk nagy többsége egyszerûen megõrül, és úgy hajt mint aki nem tervez már a holnappal. Ilyenkor próbálok szándékosan duplázott energiával figyelni, "sõt az én qrva anyámat" hozzáállással közlekedni. Ez eddig bevált. De egyet értek Veled abban, hogy a tendencia pozitív, ha az utóbbi tíz évet tekintjük. A rekuk láthatóságáért mi is sokat tehetünk, például úgy hogy minél többen közlekedünk a forgalomban rekuval, így az autós társadalom, elõbb-utóbb kénytelen lesz megszokni a jelenlétünket, és jobban számol velünk. Aki pedig eleve rettegéssel megy az autók közé, az ne üljön rekura, de hagyományos bringára sem. Autóval is életveszélyes közlekedni az autók között, azt a fél milliméteres bádoglemez csak egy hamis biztonságérzetet nyújtó illúzió. A kritikus keresztmetszet a emberi belsõszervek felfüggesztésénél van úgyis. Szerintem.

Posted 2011. May 25. - 15:16

Az minden bizonnyal nem oldja meg a problémát...
...
Hétvégén városban kihalt lámpás keresztezõdés ketten voltunk a zöldre várva egy normál bringás nõ meg én a trájkommal. vált a lámpa, kielõzöm a bringás nõt hisz sehol senki, átérek a túloldalra, erre ledudál egy kisautó, kb 10 méterre megáll elõttem, mire odaérek rámnyitja az ajtót és elkezd valamit ordibálni. Sikerült kikerülnöm és egy hangos szevasz-t kiáltottam mosolyogva neki. Nézett ki a fejébõl gondolom, mert elhallgatott. Becsapta az ajtót és szép nagy ívben kikerült.
Szóval érdemes meglepni és ráébreszteni arra hogy milyen korlátolt is, már amelyiket lehet.

Posted 2011. May 25. - 09:45

Tudjátok mi volt az egyszeri biciklis sírjára írva? "Pedig elsõbbsége volt."
Posted 2011. May 25. - 09:22

Az minden bizonnyal nem oldja meg a problémát...én dícsértem a felmenõit
De nekem is rosszak az e-heti tapasztalataim az autósokkal. Pontosítanék: rosszabbak, mint mondjuk az elmúlt egy évben. Viszont sokkal de sokkal sokkal jobbak, mint pár évvel ezelõtt, én egyértelmû pozitív tendenciát látok. Nem csak az autósoknál, hanem pl. a buszosoknál. Tegnap pl. mentem a Fehérvári+Nagytétényi úton az M0 hídig, ahol folyamatosan elõzgettük egymást vmi busszal. A pozitív tendencia (a korábbi buszos élményeimmel ellentétben) az, hogy ötödjére is normális oldaltávolsággal került ki a sofõr (hogy fél perc múlva visszaelõzhessem, de errõl nem tehet). Szóval szerintem jó irányba megyünk, persze köcsögök lesznek mindig...
Egy dologgal mondjuk én is segítek magamnak: mióta a KRESZ is megengedi, jobban kihasználom, hogy nem kötelezõ az út szélére húzódni - és lám, ha elfoglalok egy rendes részt az útból, tényleg nem szorítanak le. Nyilván nem gecizésnek csinálom, de parkoló autóktól megtartom az ajtónyitási távolságot, fõleg szûk úton ahol ha lehúzódom akkor jobbról ajtóveszély balról pedig leszorításveszély lenne. De így nincs!