Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

ooooobi

ooooobi

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás

Ja, és ha véletlenül lenullázod a cuccot akkor beadhatod neki újra az addig megtett kilométer távolságot és ott folytatod ahol abba hagytad.

És ezt hogy? Mondjuk ez nem pont olyan mint amit írsz hõmérõ meg világítás az nincs benne, de lehet tudja ezt a kilométered dolgot ez is. (MEGOLDVA)

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

Tényleg könnyed, mert ... a súlyából annyit veszt, mint az általa kiszorított víz súlya...;)
(...érdekes története volt. Szép részletekkel megáldott, míves szerkezet)

A dolog nem egyértelmû. Rengeteg használt kötélzet, sok részeg, másnapos matróz a reggeli indulásnál, nem rögzített ballaszt... alighanem a sok hatás együttesen. A múzeumban sok részlet megtalálható, egy kb. egy órás filmet is vetítenek a kiemelésrõl és elemzik az elsüllyedés lehetséges okait. Egyébként egyszerûen gyönyörû.

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás
Tom
Neked már megérné egy kézi mikrómarógép vásárlása, hamarabb végeznél a reszeléssel.:)
...

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás
Tényleg könnyed, mert ... a súlyából annyit veszt, mint az általa kiszorított víz súlya...;)
(...érdekes története volt. Szép részletekkel megáldott, míves szerkezet)
...

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

Sziasztok !

Szia Reku Papa,a napokban jutott eszembe egy csatahajó neve ami jó lehet a bicómra" Vasa". A nagy súly miatt gondoltam erre. Aki nem ismeri a történetét és van kedve olvassa el.

Vasa (hajó) - Wikipédia

Üdv Mindenkinek Ok

Szerintem a Vasa nem nehéz csatahajó. Sokkal inkább könnyed, szinte légies (fel is borult), majd' egy egész napon keresztül csodáltam testközelbõl.

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
Elhoztam az öreg mestertõl a lánckereket :)
62 fog tele tányér és 5 milis brutál anyag a fogaknál leszedve 2-re. A szaki annyit mondott hogy azért 5 milis mert különben nem tudta volna leszedni a keskenyítésnél: összeroskadna.
Biztos.
2 kemény ezres volt.
Mindegy, nekifogtam furkálni, beleküldtem 180 db 6-os lukat, és reszeltem és reszeltem. Még hátra van egy kis rész reszelés, és megvagyok vele. Nem gyári és nem is olyan mértani pontos a reszeléseknél ;), de nekem megfelel.
:)

Zoli74
Nem volt bántó szándék bennem amikor az ár kérdését hoztam fel. Csupán saját tapasztalatból írtam mivel túl vagyok már jó pár gépen. Sok szerencsét kívánok a sikeres boltoláshoz.
T2

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás

Van a fenekén normál (1/4") kameramenet, felfogathatod ahogy akarod.
Szerelék, adapter nincs hozzá. Én holnap barkácsolok egy gumis fejpántot, arra egy L alakú alulemezt, arra fogatom fel fejkamerának.

Gumis fejpánt kevés lehet egy döccenõben. A sokszor alkalmazott öntapadós tépõzárra hívnám fel figyelmedet - sisakra ragasztani, és arra rögzíteni a kamerát az ellendarabjával - jobb, biztosabb megoldás, különösen egy keresztpánttal is fixálva.

Ha közvetlenül a fejedre akarod tenni, akkor nem ragasztós tépõzár;)
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Oldalkocsis

Oldalkocsis

vendég

• fórumtag
  • 73 hozzászólás
Sziasztok !

Szia Reku Papa,a napokban jutott eszembe egy csatahajó neve ami jó lehet a bicómra" Vasa". A nagy súly miatt gondoltam erre. Aki nem ismeri a történetét és van kedve olvassa el.

Vasa (hajó) - Wikipédia

Üdv Mindenkinek Ok

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Sziasztok!

... Bevallom jobban örültem volna ha inkább technikai dolgokról írtok, nem pedig a helyesírásról, meg a vételárról. Hiszen ez egy csináld magad fórum. Az hogy megemlítettem, hogy eladnám a vasat, attól még én is ugyanazokkal a problémákkal találkoztam az építéskor mint ti. Az ugyan közel sem biztos hogy két kerékpár megépítése túl sokat jelentene, ( hisz látom némelykõtök sokkal többet foglalkozott már ezzel )de szívesen segítek bárkinek ha tudok. Csak azt kérem hogy a helyesírást, a 4 görgõt, és a vételárat ne hozzuk fel. Aki elolvasta ezt a levelet, annak köszönöm a figyelmet. További szép napot mindenkinek. LZ.

Csak egy butácska kérdés. Hegesztés után kapott a váz hõkezelést?
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Sziasztok!

Stoki tanácsára kijavítottam a helyesírási hibákat a hirdetésben, nehogy emiatt ne vegyék meg a kerékpárt  Az ár, amit feltüntettem, azért annyi amennyi, mert én nem egy üzlet vagyok, aki kiakaszt egy árcédulát a kedves vevõnek, és az annyiért eladó. Itt figyelembe kell vennem, a bekerülési összeget, a ráfordított munkát, és nem utolsó sorban azt, hogy az érdeklõdõ alkudni akar illetve fog is az árból. Gondolom közületek aki már adott el saját maga általa épített kerékpárt, arra azért törekedett, hogy ne kerüljön mínuszba? A plusz két görgõ , úgylátom mindenkit nagyon zavar, de szerintem a plusz görgök csapágyazva még mindig szimpatikusabbak mint a teflonos csõ a láncon, vagy az elsõ kerékhez érõ láncvonal. Az persze senkinek nem szúrt szemet, hogy az Azub-éknál árult kerékpár nem agyváltós és nincs rajta tárcsafék elõl, és hát szerintem a beépített rugós tagjuk sem valami fényes. A hegesztések pedig mindenféle reklám nélkül mondhatom hogy elsõ osztályúak. Nem én, hanem egy ismerõsöm készítette, egy profi több milliós készülékkel, és több éven keresztül hegesztett üzemben alumíniumot, így olyanok a varratok, mintha gép készítette volna. Bevallom jobban örültem volna ha inkább technikai dolgokról írtok, nem pedig a helyesírásról, meg a vételárról. Hiszen ez egy csináld magad fórum. Az hogy megemlítettem, hogy eladnám a vasat, attól még én is ugyanazokkal a problémákkal találkoztam az építéskor mint ti. Az ugyan közel sem biztos hogy két kerékpár megépítése túl sokat jelentene, ( hisz látom némelykõtök sokkal többet foglalkozott már ezzel )de szívesen segítek bárkinek ha tudok. Csak azt kérem hogy a helyesírást, a 4 görgõt, és a vételárat ne hozzuk fel. Aki elolvasta ezt a levelet, annak köszönöm a figyelmet. További szép napot mindenkinek. LZ.

Amikor egy kerékpár eladásával kapcsolatos hozzászólás jelenik meg, teljesen természetes hogy pénzügyek is szóba kerülnek. Szerintem a bringád - a Nyugat-európai gyári jószágokhoz képest jó árban van, más kérdés, hogy én feléért tudok olyat, ami NEKEM jobban tetszik. Ja, és a négy görgõ, az engem elriaszt. Nem tudom, olvastad-e a kis szösszenetet, amit földim, topiktársunk, Oldalkocsis elsõ bringájáról írtam. Jóval kritikusabb voltam vele, és mégse kapta fel a vizet. Mert õ tudja, hogy a jó tanácsot megköszönni illik.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Papa!
Full HD-n és Hd-n mennyi idõt lehet vele rõgzíteni?
Rossz utakon járok:) és nem akarom a markomban tartani:),akkor adnak-e hozzá valamiféle felfogatást?

Négyféle felbontást tud: 640x480-30fps, 720p-30fps, 720p-60fps, 1080p-30fps. Kezeli a nagy SD kártyát, 32 gigásat is kapni már...
MOV-ba ment, kis méretre, de szép a tömörítés.
Van a fenekén normál (1/4") kameramenet, felfogathatod ahogy akarod. Szerelék, adapter nincs hozzá. Én holnap barkácsolok egy gumis fejpántot, arra egy L alakú alulemezt, arra fogatom fel fejkamerának.
Kevés fényben a színei fakók, viszont nem zajos a kép, úgyhogy a videószerkesztõ progiban feltekerem a színtelítettséget, és máris sirály. Kipróbáltam a kocsimosó vödörben, valóban vízálló.
:)

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

Sziasztok!

Stoki tanácsára kijavítottam a helyesírási hibákat a hirdetésben, nehogy emiatt ne vegyék meg a kerékpárt  Az ár, amit feltüntettem, azért annyi amennyi, mert én nem egy üzlet vagyok, aki kiakaszt egy árcédulát a kedves vevõnek, és az annyiért eladó. Itt figyelembe kell vennem, a bekerülési összeget, a ráfordított munkát, és nem utolsó sorban azt, hogy az érdeklõdõ alkudni akar illetve fog is az árból. Gondolom közületek aki már adott el saját maga általa épített kerékpárt, arra azért törekedett, hogy ne kerüljön mínuszba? A plusz két görgõ , úgylátom mindenkit nagyon zavar, de szerintem a plusz görgök csapágyazva még mindig szimpatikusabbak mint a teflonos csõ a láncon, vagy az elsõ kerékhez érõ láncvonal. Az persze senkinek nem szúrt szemet, hogy az Azub-éknál árult kerékpár nem agyváltós és nincs rajta tárcsafék elõl, és hát szerintem a beépített rugós tagjuk sem valami fényes. A hegesztések pedig mindenféle reklám nélkül mondhatom hogy elsõ osztályúak. Nem én, hanem egy ismerõsöm készítette, egy profi több milliós készülékkel, és több éven keresztül hegesztett üzemben alumíniumot, így olyanok a varratok, mintha gép készítette volna. Bevallom jobban örültem volna ha inkább technikai dolgokról írtok, nem pedig a helyesírásról, meg a vételárról. Hiszen ez egy csináld magad fórum. Az hogy megemlítettem, hogy eladnám a vasat, attól még én is ugyanazokkal a problémákkal találkoztam az építéskor mint ti. Az ugyan közel sem biztos hogy két kerékpár megépítése túl sokat jelentene, ( hisz látom némelykõtök sokkal többet foglalkozott már ezzel )de szívesen segítek bárkinek ha tudok. Csak azt kérem hogy a helyesírást, a 4 görgõt, és a vételárat ne hozzuk fel. Aki elolvasta ezt a levelet, annak köszönöm a figyelmet. További szép napot mindenkinek. LZ.

Ezen a fórumon (még ha tagok között idõnként konfliktusok is vannak) tanácsot igyekszünk adni egymásnak, másoknak. Szerintem bármelyikünket tekintve teljesen mindegy milyen rekut, mennyiért és hogyan szeretnéd eladni. Ha te úgy gondolod, hogy 4 görgõvel, vagy akár 6 görgõvel, 500 E-ért, 30 kilóval, extrém szövegezéssel adnád el, tedd úgy.

A többire nem reagálok, mert kérted, hogy hanyagoljuk.

A tefloncsõ vagy az elsõ kerékbe lógó láncvonal nem olyan súlyos probléma, van amikor érdemes bevetni (hátsó kerékhajtású mid-racer vagy low-racernél fõleg).
...

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás
Papa!
Full HD-n és Hd-n mennyi idõt lehet vele rõgzíteni?
Rossz utakon járok:) és nem akarom a markomban tartani:),akkor adnak-e hozzá valamiféle felfogatást?

zoli74

zoli74

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok!

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás

Csak lazán kapcsolódva a fekvõs témához:
Vettem egy marokkamerát, túrázáshoz. Akkora mint egy mobil, vízálló, és egész tûrhetõ HD videót rögzít. Merem ajánlani.

KODAK Playsport ZX3 vízálló mini videokamera - fekete
YouTube - ‪Windsurfing Lac Bay Bonaire June 2010 - Kodak ZX3 Playsport‬‏

hazaérek melóból még tennék fel pár kérdést

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Csak lazán kapcsolódva a fekvõs témához:
Vettem egy marokkamerát, túrázáshoz. Akkora mint egy mobil, vízálló, és egész tûrhetõ HD videót rögzít. Merem ajánlani.

KODAK Playsport ZX3 vízálló mini videokamera - fekete
YouTube - ‪Windsurfing Lac Bay Bonaire June 2010 - Kodak ZX3 Playsport‬‏

hasszan

hasszan

vendég

• fórumtag
  • 71 hozzászólás
Már írtam is nekik érdeklõdõ emailt a szállításra és az árakra rákérdezve, ha kaptam választ mesélek.

hasszan

hasszan

vendég

• fórumtag
  • 71 hozzászólás
Huhh, a folyóméteres részt eltévesztettem, 10,5 m*80-at is lehet rendelni, én arra gondoltam, abból a folyóméter már 6,3.

hasszan

hasszan

vendég

• fórumtag
  • 71 hozzászólás
Nos, hívtam õket, kérték, hogy emailt írjak inkább. Az árakra rákérdezek, úgy könnyebb dönteni.

hasszan

hasszan

vendég

• fórumtag
  • 71 hozzászólás
Nos, amit eddig megtudtam:
Egy telefonszámunk volt. Feltételeztem, hogy a van a neten német tudakozó, és igen van, magyarul is összegyûjtve, íme:
Európai telefonkönyv.linkcenter.hu - tudakozó, szaknévsor, telefonszám,
Isuka által kínált telefonszámot beírtam, kiadta a céget.
Ezután google a cégre, né, még katalófusuk is van fent:
Blätterkatalog®
Innen tudom, hogy jó helyen járok, igen, õk gyártják az acs10-et.
És lehet nekik szépen írni is:
Wunderlich Coating - Unternehmen
Meg a katalógus végén vannak további telefonszámok, email címek, kontaktok is, menni fog ez.
Most péntek délután van, hétfõn írok nekik, addig várom a további jelentkezéseket. Mondjuk hétfõ délig.
Eddig kért - 80*210-es anyagot alapul véve- esetleg beszéljük meg, hogy más méret nem jobb-e? Mert itt tudunk venni akár 10,5 m * 210 cm-t is.
1. Peter1001 1/2
2. Hasszan 1/2
3. Tom2 1
4. Balux 1/2
5. Motyoo 1/2
Ez összesen 3 80*210 cm-es darab, folyóméterben az 2,4m 210 cm-es anyagszélességnél.
De rá fogok kérdezni az árakra is.
Azt már látom, hogy túrának kemény lenne, 1000 km oda...

Hasszan