Nem tudom. Tegyem egybe? Összemossa a post-okat, és lehet, hogy kavar lenne belõle. Már gondoltam amúgy.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
cc külsõ
Indította
zz
, 2003. január 20. 13:31
Írta 2003. május 15. - 14:40
Írta 2003. május 15. - 13:41
Írta 2003. május 15. - 12:54
Rob!
azért ugye nem teljesen szuicid a sziklásabb lefeléken? :mondjuk én bevállaltam a HHH déházást DoubleFighter-rel is - megvallom nem egy nagy sikerrel...de azért nekem a lényeg, hogy erdõs, földes, murvás, homokos, döngölt utakon menjen, mint az olajozott istennyila
Nos meg kell valljam, nem vagyok olyan jó teszter, mint dani barátunk, és nem volt alkalmam egy nap alatt minden tereten kipróbálni, de: döngölt földút nagyon a kedvence. Minimális gördülési ellenállás. Cserébe fel van tüntetve a dobozon, hogy kompromisszum nélküli light gumi, ezért számitásba kell venned a csekélyebb felütésvédelmet és a nagyobb defekt-hajlandóságot. (azért rendesek, hogy ráirják) Aszfalton meg hamar kopik, 4-5 km (!) nyomot hagyott rjta! Csak versenyzésre való szerintem. Kevláros, könnyû le-fölszerelni. Kell bele viszont 4 bar.
Írta 2003. május 15. - 09:10
nincs mese, szét kell fékezni, hogy lejöjjön a felesleg...
Azért ez nem ilyen egyszerû. Ha szétfékezed a kölsõt a bütykök élei is lekopnak és ez a fékezhetõség és az irányíthatóság rovására megy.
Írta 2003. május 13. - 20:40
nincs mese, szét kell fékezni, hogy lejöjjön a felesleg... 
egyébként az ilyen eset sokszor azért van, mert mondjuk a 2002-es a külsõ, de a katalógusban már a 2003-as modellt nézed, s nem változott más, csak a gumikeverék sûrûsége...lásd Michelin WG Comp az enyém 500g, a maiak meg már 440, de tök ugyanúgy néznek ki...
egyébként az ilyen eset sokszor azért van, mert mondjuk a 2002-es a külsõ, de a katalógusban már a 2003-as modellt nézed, s nem változott más, csak a gumikeverék sûrûsége...lásd Michelin WG Comp az enyém 500g, a maiak meg már 440, de tök ugyanúgy néznek ki...
Írta 2003. május 13. - 09:42
Csõ! Nagyfiam a jimmy light-al nyomul , tetszik neki, csak az az érdekes , hogy a katalógus 495gr-ot ír, a dobozon 525 van, a mérlegen meg 545gr. A mérete 2.1 ,de nyugodtan elmegy 1.9-esnek.
Üdv:G.Pityu
Üdv:G.Pityu
Írta 2003. május 12. - 20:35
ejj, a schwalbe szépséghibája számomra az ára - minden light külsõjük bõven 6 róka fölött van - bezzeg a jó öreg Conti kevlarosak 3 pénzért beszerezhetõek...és csak 450 gramm körüliek!
Írta 2003. május 11. - 14:19
Hali!
Próbáltátok már a Schwalbe blekkdzsekket?
Most újítottam be 2.1-es lájt verziót.
Elõre és hátulra is szerelhetõ. Sztem iszonyú jó ballonos. Ha rossz úton mész simán kiegyenesíti a göröngyöket.
Próbáltam már meredek erdei emelkedõn, lejtõn, de idáig még mindenhol bizonyított. A lájt verzió 500gr körül van, ami nem olyan vészes.
BS
Próbáltátok már a Schwalbe blekkdzsekket?
Most újítottam be 2.1-es lájt verziót.
Elõre és hátulra is szerelhetõ. Sztem iszonyú jó ballonos. Ha rossz úton mész simán kiegyenesíti a göröngyöket.
Próbáltam már meredek erdei emelkedõn, lejtõn, de idáig még mindenhol bizonyított. A lájt verzió 500gr körül van, ami nem olyan vészes.
BS
Írta 2003. május 08. - 21:38
Írta 2003. május 08. - 21:36
kosz a valaszokat
+ mar nezem is a masik topicot.
most jol le lettem moderalva >
;D
+ mar nezem is a masik topicot.
most jol le lettem moderalva >
Írta 2003. május 08. - 21:24
aszongyák ugye, hogy a lufisabb gumiba kisebb nyomás is elég, mert nem ütöd fel oly könnyen pl. és ezért kevésbé rázós is.
Meg osztán szépen is virít a dagatt gummi ;D
Meg osztán szépen is virít a dagatt gummi ;D
Írta 2003. május 08. - 21:24
Írta 2003. május 08. - 21:23
Duciból slick?
Kisebb nyomáson kényelmesebb, és megse ütöd fel egybõl!
Meg széles felnire is rámegy...
Kisebb nyomáson kényelmesebb, és megse ütöd fel egybõl!
Meg széles felnire is rámegy...
Írta 2003. május 08. - 21:21
en is kosz. mar csak azt nem ertem, hogy ngyon duci gumibol mi ertelme van slicket venni...
meg meg egy kerdes: a gyorsan kopik, az milyen gyorsat jelent? es mikor tekintheto elhasznaltnak egy kulso?
meg meg egy kerdes: a gyorsan kopik, az milyen gyorsat jelent? es mikor tekintheto elhasznaltnak egy kulso?
Írta 2003. május 08. - 21:02
köszi a sok tippet,
azt hiszem, megjött a kedvem egy Fast Fred kipróbálásához, mert Contit már használtam, ideje lenne tesztelnem egy Schwalbe-t is
bár nem volt gond az eddig tesztelt Contikkal (DoubleFighter és Explorer), azért csak próbálgatok
meg a FF marha jól néz ki...
a kopás meg nem számít, mint mondottam maratonra kell, utána külsõcsere, ott meg ugye a grammokért cserébe tartósággal kell fizetni, akinek ez nem tetszik, vegyen 1000 g-s Cheng-et...
, az asztán marha sokáig bírja, apumnak ilyen van
a Ritchey nem rossz, valaha nekem is Zmax-om meg ZED-em volt, de az azért hihetetlen, hogy ennyi pénzért a Ritchey KÉPTELEN könnyû külsõt gyártani, de ennek ellenére nagyon is koptak
Rob!
azért ugye nem teljesen szuicid a sziklásabb lefeléken? :
mondjuk én bevállaltam a HHH déházást DoubleFighter-rel is - megvallom nem egy nagy sikerrel...de azért nekem a lényeg, hogy erdõs, földes, murvás, homokos, döngölt utakon menjen, mint az olajozott istennyila
azt hiszem, megjött a kedvem egy Fast Fred kipróbálásához, mert Contit már használtam, ideje lenne tesztelnem egy Schwalbe-t is
bár nem volt gond az eddig tesztelt Contikkal (DoubleFighter és Explorer), azért csak próbálgatok
meg a FF marha jól néz ki...
a kopás meg nem számít, mint mondottam maratonra kell, utána külsõcsere, ott meg ugye a grammokért cserébe tartósággal kell fizetni, akinek ez nem tetszik, vegyen 1000 g-s Cheng-et...
a Ritchey nem rossz, valaha nekem is Zmax-om meg ZED-em volt, de az azért hihetetlen, hogy ennyi pénzért a Ritchey KÉPTELEN könnyû külsõt gyártani, de ennek ellenére nagyon is koptak
Rob!
azért ugye nem teljesen szuicid a sziklásabb lefeléken? :
Írta 2003. május 08. - 18:46
Dani: a Fast Fredet felejtsd el a Janira. :
, ne butáskodj! hacsak nem mászni akarsz felfelé csak.
A Rubenákról olvashattok majd a következõ számban...
A Rubenákról olvashattok majd a következõ számban...
Írta 2003. május 08. - 16:55
danika
A Tioga és a Fast Fred NEM egy kategória...
És mire elkopik a külsõd, addig eltelik még pár hónap. Majd akkor, jó?
A Tioga és a Fast Fred NEM egy kategória...
És mire elkopik a külsõd, addig eltelik még pár hónap. Majd akkor, jó?
Írta 2003. május 08. - 15:45
Írta 2003. május 08. - 15:37
Én is próbálkoztam a kompromisszummal, Ritchey Innovader volt elõl és Conti Double Fighter hátul. Végül is jó betonon, salakon, földúton, erdõben is, de amint mászás vagy lefele zúzás van bizonytalan lesz az irányítás, könnyen kicsúszik. Nekem meg egy régi motoros oldalracsúszás miatt ilyenkor jön a majré. Úgyhogy most megint elöl/hátul Conti Explorer Pro van. Persze kopik betonon, és jó kis hangja is van (amit én speciel szeretek) de sokkal jobban elengedem terepen a bicót és így jobban élvezem a bringázást. És végül is errõl szólna a dolog, nemde?
Inkább kicsit gyakrabban veszek külsõt, és 1km/h-val lassabban haladok városban, de nem kötök kompromisszumot.
Inkább kicsit gyakrabban veszek külsõt, és 1km/h-val lassabban haladok városban, de nem kötök kompromisszumot.
Írta 2003. május 08. - 14:58

Belépés
Felhasználó létrehozása
Lezárt topik
Ugrás az oldal tetejére