Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

cc külsõ

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
449 hozzászólás a témában

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
boyScout milyenszéles? 1.9? 2.1?
dobj egy privit az árával...

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
boyscout:
hogy megy a Magellan? :)

boyscout

boyscout

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Én kb. 1 évig használtam ricsi szpídmex alfát elöl, omegát átul.
Aszfalton elég kicsi a gördülési ellenállása. Terepen akkor mûködik, ha csak lájtban nyomja az ember. Ha avarban vagy méllyebb cuccban mentem irányíthatatlan volt gyorsabb lefelékben. A hátsó elég rendesen kopik különösen aszfalton. Tavaly sikerült is megadnom neki a kegyelemdöfést. Éppen döngettünk lefele vmi iszonyat aszfaltúton és nyomnom kellett egy satut. Szegény hátsó szabályosan felsikított a fájdalomtól. Csak otthon mertem megnézni mi történt vele. Keresztben elszakadtak benne a szövetszálak. Utánna már nem nagyon mertem vele menni. Most a Z-MAX Millenium vásárlásán gondolkozom. Mivel tapasztalat még nincs hajlamos vagyok bedõlni a marketingdumának: (egyenesen az oldalról)
- A legendás VFA mintázat remek fékezhetõséget és irányíthatóságot nyújt
- Rendkívül alacsony gördülési ellenállás
- Hihetetlenül univerzális, minden terepre alkalmas gumi
- Elsõ- és hátsókerékre is ajánlható

Ezek után vétek lenne nem megvenni. :)

(Mellesleg van 2 fölös IRC Mythos XC-m.)

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
pl IRC Mythos XC... ::)
szvsz ez nem szar tulajdonság..
egyszerûen simán két hátsó gumi fogy el addig míg egy elsõ...
s a Smoke/Dart egy nagyon kafa kis páros...
nem tud valaki boltot ahol még kapni?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
ez itt nem a reklám helye, de a Hervisben 2500-ért vala a kevlaros Cont. DF....legalábbis én ennyiért vettem

csak úgy megjegyzem ;)

a Ritchey SM Alfa&Omega ugyanazt a sz@r tulajdonságát fitogtatja, mint a régi Michelinek, vagy akár a Panaracerek - név szerint hogy más az elsõ és a hátsó mintázat, így nem csereberélhetõek, azaz a hátsó kb. a ciklus fele alatt lekopik, míg az elsõ még teljesen jó

ezért ma már nem is nagyon gyártanak különbözõ mintázatú párokat

Serviceman

Serviceman

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás
Én elöl Kenda Crisp-et használok. Ez kb a Ritchey Speedmax(a sima spdmax) kopija. A titka az (most nem kell röhögni), hogy az oldalán lévõ kicsi bütyköket lekaptam róla.Így aszfalton nem idegeskedik kanyarban.Persze terepre már nem úgy mûködik,mint ahogy eredetileg... ;D

isukim

isukim

törzsvendég

• fórumtag
  • 267 hozzászólás
Ricsi szpidmaksz alfa(elöl) és omega(hátul)...
Bár az omega mostanra tükörsima...Hála a magyar közlekedési morálnak,rendesen farolgattam... :P
...mondjuk,sok volt neki az a 4-5ezer km is...Bár az elsõ még birja...

Serviceman

Serviceman

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás
Akkor jóóóó! Utálom ha haragszanak rám! ;D
Egyébként elárulok valamit. Jelenleg én is sima gumit használok elöl is ;D, kb tavaly augusztus óta.Sajna nem jutottam természetközelbe.Azt a kicsi terepezést amit sikerült összehozni,a sima is bírja.
"fõleg aszfalton,kanyarokban...mindig halálfélelme van az oldalsó bütykök miatti rázás,morgás miatt... "
Na igen, a semi slick sem tökéletes.
A Hurrican GX-nél ezt nem vettem észre,igaz hoy csak hátul használom.
Te milyen gumit koptatsz?

isukim

isukim

törzsvendég

• fórumtag
  • 267 hozzászólás
Ja,és még egy,Service...személy szerint veled semmi bajom...

isukim

isukim

törzsvendég

• fórumtag
  • 267 hozzászólás
Kérem,kérem,...

Én vagyok az utolsó mohikán?

Talán én is,bár eddig semi-slick volt elöl-hátul,s nekem az elsõvel volt bajom...fõleg aszfalton,kanyarokban...mindig halálfélelme van az oldalsó bütykök miatti rázás,morgás miatt... :P
...valszeg bebeszélem magamnak,hogy kicsüszok...bár egyszer-kétszer majdnem...

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás

Szóval elõbb gondolkodni! (És ez nem csak neked szólt.)

Igazad van, csak én pont ennek az ellentettje vagyok: elõbb a szám jár, utána gondolkodok. De azért néha fordítva is van. ;D

Serviceman

Serviceman

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás
1. kérdés: NE hagyjuk! Kíváncsi vagyok! Lehet hogy épülésemre szolgálna, ha leírnád mi bajod volt.
2. kérdés: Azoknak jó az elöl bütykös,hátul sima, akik kb fele-fele arányban tekernek aszfalton és erdõben, vagy kevésbé agresszívan CC-znek, esetleg túráznak. Az (apró)bütykös elsõ megadja a tapadást és irányíthatóságot terepen,aszfalton sem annyira gáz, ha tényleg nem tõl durva a terep.A könnyû semi-slick gyors haladást tesz lehetõvé,az aszfalt sem eszi meg olyan gyorsan mint a nagybütykös,puha terepgumikat.

isukim

isukim

törzsvendég

• fórumtag
  • 267 hozzászólás
1.kérdés:hagyjuk...
2.válaszra kérdés:Miért jó,ha elöl bütykös,hátul félsima?

Serviceman

Serviceman

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás
Isikumi: Mit értesz az alatt, hogy ne szálljak el magamtól? ???
Apró büttkös alatt értem pl. a jóöreg Schwalbe Rock Breaker, a Maxxis Ignitor, a Continental Explorer/Vertical/Escape és hasonló, alacsony, kis "pogácsás" gumikat.

Gabo

Gabo

törzsvendég

• fórumtag
  • 255 hozzászólás
ericcartmen:
Mielõtt azt mondod egy gumira, hogy drága, elõbb gondold át a következõt. A bicod viselkedését, menettulajdonságait legnagyobb részt a kerekek és az azokon lévõ gumik határozzák meg. Ezek után kérdem én, mi az ami túl drága, hogy a bicod jól viselkedjen a felhasználási körülményei között? Persze egy ésszerû határt érdemes figyelembe venni, de a bicot legkönnyebben, legolcsóbban a gumik jó megválasztásával lehet tuningolni.
Sokan csak kapkodnak jobbra-balra ahelyett, hogy egyszer is átgondolnák mit szeretnének, vagy éppen hogyan használják a bringájukat. Pedig csak egyszer kell átgondolni a dolgot és máris határozottabb elképzelései lesznek az embernek. De ezt már leírtam ennek a topiknak az elején is.
Szóval elõbb gondolkodni! (És ez nem csak neked szólt.)

isukim

isukim

törzsvendég

• fórumtag
  • 267 hozzászólás
Nana,Service,azért ne szállj el magadtól... ::)

Egyébként pontosítanád az "apró bütykös gumit"?Mondjuk márka/tipus-meghatározással,hogy tudjam,kb. mire gondolsz...

Serviceman

Serviceman

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás
Szerintem a legjobb semi-slick gumi a Schwalbe Hurrican GX. Lehet kapni olcsó(kb 3e), nehéz(650gr) és könnyû(500gr),drága(6e), valamint "bombabiztos" (600gr/6e) változatban is. Én a legkönnyebbet használom, 95%-ban aszfalton, csak a hátsó kerékre, 2.1-es méretben. Szeretem,mert nagyon tapad,könnyû és jól gurul.Ja, és az elõzõ ilyen gumim két évig bírta....Most tettem fel az újat. Elöl még nem próbáltam,de hátra nagyon jóóóóó.. :D
Ha terepezni is akar az ember, lehet elõre (apró) bütykös gumit rakni, hátra meg semi-slicket.Best combination! Oké,nem fog mindenhol felmenni,meg kicsit csúszkásabb lesz a fara, de aki amúgy is fele terep-fele aszfalton megy, annak így kiegyenlített lesz a teljesítmény. Ez a kombináció kb 3-4 éve volt viszonylag elterjedt(???), azóta nem nagyon látok ilyet. Én vagyok az utolsó mohikán?

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Aha, volt már semi-slick gumim, de azt a középsõ részt még simábbra csináltam... ;D
A Maxxis az vmi *rva dárga egy gumi télleg. 10e Ft sacc/kb átváltva.
A Michleint nem találtam.
A Continental az ránézésre egész jó. Árra már kevésbé :), 3750.-.
Aszondja, hátulra sirály, elõre jó, aszfalton sirály, kemény talajon jó, sárban és kavicson elmegy... Háát. Ennyit kiadni gumira... :-\

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
öhöm, én azért cserélgetem - azért nem mindig, de mondjuk ha tudom, hogy jó ideig (pl november...) aszfalton megyek, akkor a slick a tuti

a slick gumiban nem kellenek barázdák a vízkivezetés miatt - ez nem teherautó, nem alakulhat ki vízhártya a kerék alatt - némely slick-ben van egy kis rücsök, de az inkább a porfelhordások miatt van ott

a te céljaidra valami kombós semi-slick a jó - pl. Continental doublefighter vagy régi Michelin Sprinter, esetleg Maxxis Flyfeight bár ennek az ára húzós - ezeken van rücsök, de középen majdnem síkok, szóval terepen is, aszfalton is megálják a helyüket

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Van slick gumim, de azé cserélgetni... nem egy leányálom. Minden túra elõtt akkor cseréljem le terepgumira? Az nem kóser... A slickel az a bajom h városban jól lehet a hangjával riogatni embereket ::), de ha túra közben elkap az esõ... És nemegyszer elõfordult már, és elég érdekes érzés volt, ugyanis a slickben nincsenek akkora berázdák, amik kivezetnék a vizet a gumi alól... Szal kanyarodás/fékezés elég érdekes. :-\
És túrákon (pontosabban pecázásoknál) közbeesik egy kis terep is, ami kavicsos, homokos, földes, meg mindenes... :D