Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

cc külsõ

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
449 hozzászólás a témában

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 hozzászólás
mondjuk én az XC változatokra gondoltam, elvégre ez a topik címe :)
Szóval te csak a slick-et próbáltad eddig?

vdani
Szerintem a Continental Explorer/TractionPro (E/H) egész jó párosítás, nekem most az van fent és nincs vele semmi bajom. Mondjuk az elsõ jobban fog kopni az aszfalt miatt, de ez benne van a pakliban. Ja, meg kicsit zajos, de ez szintén.

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Persze. Az újságban is találhatsz róluk egy fekete verziót.
Egyébként a slick elég jó. Könnyen gurul (mikor átváltottam a gagyi(bb) terepgumiról akkor elég meglepõ hatása volt), én túrázásra használom amiben benne van egy kis poros földút,de azon száguldozni SEMMIKÉPP!!! ;D ;D (tapasztalat ;D)
Esõben csúszik a nagyon sima aszfalton, de szerintem ez természetes. Eddig még nem volt bajom vele, defekt nagyon ritkán fordul elõ, nem is emlékszem mikor volt utoljára. És bírja nagyon, alig kopik.

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 hozzászólás
ja, nekem is akkor jutott eszembe, mikor az úúságot nézegettem.
Egyébként milyenek? Így elsõre egyik se fogott meg, jobb szeretem a vmivel mélyebb mintájúakat. Van belõle nembabakék szín?!

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
A Rubena-k mostanában bennevannak a BikeMagban, valamelyik elõzõ számban volt benne a slick is. És elég olcsó, én anno 1300Ft-ért vettem.

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 hozzászólás
Dante
Rubenát néztél már? Annyira nem slickek, van rajtuk rendesen mintázat, viszont nem is annyira mély...vmi ilyesmit szerettél volna elõbb, ha jól emlékszem.

vendég_vdani_*

vendég_vdani_*
  • vendég
Sziasztok!

Ha majd elkopik a gumim akkor én is fogok venni.
Sok gumit nézegettem meg. Ami így netrõl tetszett az a Schwalbe Fast Fred, Tioga TerraFirma. Valami ilyesmi mintázatú gumit szeretnék. Majd Lmegyek nézegetni vmikor. a Factorba.
János hegy&Budapest lenne a felhasználási kör. Mit ajánlotok?

VDaNi

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás
Rob koszi , de drotos nem ..

Dante

nekem van Con Twister pro .. /nem olvasgatod manapsag a" ki milyen bringaval nyomul" topicot `ehh ../

most tanulok Xc-ni szal probalok kategorian belul maradni az irassal..

1.9 gyarilag ami a valosagban inkabb 1.7 korul

nekem elol van , raadasul tubless re van megcsinalva igy eleg jo .. belsovel nem tom mennyivel lenne roszabb , / gumi fajta valogatja .. pl a xc mithos ugyaz. azzal nem erdemes varialni ../
szerintem amilyen mintazata van ahhoz kepest eleg jol viselkedik .. tartossagrol nem tudok irni , mert eleg uj , es ritkan jarok vele , de majd nezegetem .. eddig nem szakadozott meg a butyok , vagy mi :).. es az oldal fal is birja .. / eleg sziklas erre !! /

szerintem ha kizarolag Xc ,kemeny fold-laza homokig OK. , de sarban fizetnie kellene valakinek hogy feltegyem , ha nem csikhuzasra hasznalod , en ajanlom .. ill. ugymondom nekem bejott ..

hatul mas van .. ott nem tom mi ujsag lenne vele..

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Ha kell esetleg vkinek egy pár (e+h) IRC Mythos XC Slick külsõ akkor az írjon nekem! ;) (fasza alig használt állapot, csak azok a gumitüskécskék koptak le eddig) Ott van LCS utolsó linkjén!

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
Hát a mintásabbat azért eszi az aszfalt rendesen, kivéve, ha kemény anyagú, de az meg terepen nem 100%, én 2félét használnék.
De kellemes kompromisszumnak a legjobb talán a twisterpro és az innovader

nehablo

nehablo

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás
ezek közül van olyan, ami aszfalton sem kopik el tul hamar?
(mondjuk 50% aszfalt, 50% cc)

vagy ennel mar erdemes ket külsõt venni?
(egyet hétvégére, egyet hétköznapra)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
a
-Schwalbe Fast Fred light-ot (380gr),
http://www.schwalbe....mg_fastfred.gif

-Ritchey Speedmaxot (WCS 545gr) Innovadert (WCS 490gr),
http://www.ritcheylo...tiremtnsmax.jpg
http://www.ritcheylo...tninnovader.jpg

-IRC Mythos slick-et (530gr/1.95)
http://www.irctire.c...dia/mthsslk.jpg

ajánlom ;)

de ha télleg mintásabbat akarsz, akkor király a twister pro is.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Öcsém most vett kettõt belõlük, de én többre tartom a FastFred-jeimet. Igaz, könnyebben kopnak, de jobban tapadnak, stb. (már amennyi tapadásról beszélhetünk egy 2.00" gumi esetében)

BombrideR

Nekem van 2 db 2.1-es rear mintás Mythos XC rozsdaszin oldalfallal, de drótos. Kell? 80 %-osak.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
elõkaparom eme témát, szóval kellene egy maratonra való külsõ, a lényeg, hogy könnyû legyen, gyors, de azért ne semi-slick, alacsonymintás és viszonylag jó teljesítményt nyújtson minden terepen

én hosszú bíbelõdés után kinéztem a Continental Twister Pro-t...van valakinek ezzel a darabbal tapasztalata?

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Figy, nekem is van két IRC-m, nem kõ? :)))

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás
serviceman

milyen ..? uj ..? 2.1 ? kevlar .? hatra ?rozsdaszinu csikkal az oldalan..?

van cserebe e.h 70% os Bontrager revolt st 1.9

ha segit valamit ... penzem nincs

Serviceman

Serviceman

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás
Valaki vegye már meg az IRC Mythos XC-met. Plízzz! Adok mellé egy Schwalbe Black Arrow-t is!
3500ft az irányár, de ha valaki nagyon szeretne, alkudhat is, csak vigyétek már el! ;)
El is cserélném, Maxxis Ignitorra....

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
elõl és hátul valóban mások az igények, de egy jól megkonstruált mintázat megfordítva ezt tökéletesen kielégíti - számos olyan gumi van, amit ide-oda forgatva lehet használni

mindenesetre egyetértek Gaboval, úgy nagyon is korrekt a dolog, ha a vevõre bízzák a párosítást

de mégis: egy kis személyes tapasztalat - a régi Michelin WG elõl és hátul különbözõ mintát használt, s nagyon jó volt, de mikor a hátsó elkopott, nem tudtam hozzá újat szerezni, s befektettem egy új WG párba, ahol már ugye elvileg ua. az elsõ és hátsó mintázat, de olyan rafkósan vannak kialakítva a bütykök, hogy tényleg hasonlított a régi WG-re

teljesítményben viszont nem tapasztaltam eltérést, így viszont mindegy, melyikre melyiket teszed - de ugye egyértelmû, hogy ez a technika gazdaságosabb a bringásnak

nem beszélve arról, hogy mondjuk egy hosszú túrára vihetsz egy hajtogatott pótkülsõt, hátha kelleni fog (nekem már kellett)

boyscout

boyscout

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Szerintem igenis van létjogosultsága az elsõ/hátsó mintázatnak.
Mind a két helyen más elvárásoknak kell, hogy megfeleljen a gumi.
Most megint kinéztem magamnak két külsõt:
-Schwalbe Black Jack,
-Schwalbe Fast Fred.
Mind a kettõtõl el van szállva a gyártó.
Elméletileg mindenes gumik. Leginkább a kis gördülési ellenállás és a jó talajfogás a lényegük. Nekem így be is jönne, ha igaz. Azoknak ajánlott akik aszfalton mennek többet, mint én is.
Ha vkinek van tapasztalata a két említett modellel kapcsolatban kérem tegye közkinccsé.

Gabo

Gabo

törzsvendég

• fórumtag
  • 255 hozzászólás

a Ritchey SM Alfa&Omega ugyanazt a sz@r tulajdonságát fitogtatja, mint a régi Michelinek, vagy akár a Panaracerek - név szerint hogy más az elsõ és a hátsó mintázat, így nem csereberélhetõek, azaz a hátsó kb. a ciklus fele alatt lekopik, míg az elsõ még teljesen jó

ezért ma már nem is nagyon gyártanak különbözõ mintázatú párokat

Nem igazán értek veled egyet. Nem véletlenül találták ki, hogy elõre és hátra más mintázatokat használnak, mivel elõl és hátul teljesen más igények merülnek fel a gumi mintázatát érintõen. Elõl az iránytartás, a kis gördülési ellenállás és a fékezhetõség a legfontosabb. Hátul pedig alapvetõen az erõ átadás történik (ezért is kopik gyorsabban mint az elsõ), tehát itt a kapaszkodás a legfontosabb, valamint az, hogy oldal irányba se sodródjon a kerék.
Az univerzális elõre és hátra is feltehetõ gumik szerintem koránt sem tudnak ilyen mértékben megfelelni az igényeknek.
És az sem igaz, hogy a gyártók ma már nem készítenek különbözõ gumikat elõre és hátra. Lehet, hogy az adott gumik nem egy típusnév alatt futnak, de általában fel szokták tüntetni, melyiket hova ajánlják feltenni és a vevõre bízzák, hogy kiválassza magának a neki tetszõ kombinációt.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
a Smoke/Dart csak egy ajánlott párosítás volt, elvileg simán használhattál 2 db Smoke-ot - ellenben a Ritchey A+O nagyon célspecifikus gumi - nem mondom, hogy szar alapból, de érdemes elgondolkodni rajta, hogy miért is nem gyártja már a Ritchey - egyszerûen nem praktikus ez a megoldás

boyscout!
nekem voltZ-Max Mil, de azért nem voltam elszállva tõle - pl. a súlyához képest (nehéz, mint a só), kicsit több tartósságot vártam tõle - valamint egyenetlenül kopik, azaz középen aránytalanul jobban, mint a széleken (ezt eddig csak ebben az esetben láttam ennyire szélsõségesen), így cirka fél év alatt négyzet keresztmetszetû lett a kerék, ami marha könnyen kifordul alólam a kanyarban

a minden terepre alkalmas azért nagy kamu, homokban pl. kimondottan sz@r - bár tény, hogy murván, sárban, füvön, földön egész jó (csak hát nagyon nehéz)