Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

cc külsõ

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
449 hozzászólás a témában

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 hozzászólás
sziasz!

nem olvastam (meg) vegig a topicot, keso van, csak egy kerdes, lehet hulyeseg:
ajanljak, hogy a futofelulet mintaja szerint a hatsot "forditva" tegyuk fel, de nekem nincs szelektalva a gumin, hogy ha elore akkor igy, ha pedig hatra, akkor ugy, hanem mindket gumin bordairanyban mutatja.
higgyek neki, vagy hatra forditva tegyem? :)

vendég__*

vendég__*
  • vendég
háát nem tom mit csináltál hogy az a maxxis páros elkapart... én ha verseny cc külsõt vennék akkor bizti, hogy ujra a maxxis mellett döntenék. egyébként erre mindenki isteniti ezt a schwalbet, ez olyan jó? jorus is monta hogy a spész mennyivel jobb mint a mobster... nembaj, ccre jó volt, de kicsit elegem van a sárga csíkból. bármerre nézek MAXXIS... ehhh ;) igazán jó látni egy bike+ jelet a gumin ;D

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
JAJ télleg.Szombaton próbálgattam egy Minotaur/Flyweight gumis gépet,kb mintha lufik lettek volna a keréken,de a felfeléken úgy elkapart,h az már DOLOG.Persze lehet,h a gépnek is tök más volt a geometriája,súlypont,satöbö,szal ennyibõl tényleg nem érdemes ítélni,csak az tuti,h a Schwalbe Lightok,amik hasonló súlyban vannak (kb 400) sokkal jobban teljesítenek alattam.Izé.
Ha lesz zsém,és találok,akkor beruházok egy versenyhasználatra szánt Panaracer +RicsiWCS kombóba,nagyon kíváncsi vagyok rá,h milyen lehet.Lorka gépén überfasza :)

vendég__*

vendég__*
  • vendég
nem, ha azt mondtam, hogy jobban kapaszkodott felfelé, akkor az azt jelenti, nem mást. eccer erröl már beszélgettünk, én nem akarlak meggyõzni, de nekem ez a véleményem. felfelé sokkal jobb volt vele. viszont kopott rendesen és lefelé meg úgy rázott mintha homokkal töltött belsõt raktam volna bele.
de miért is kell csodálkozni, hogy egy verseny CC külsõ jobban mászik mint egy alap freeride/dh külsõ
??? a contit akármilyen bütykök ellenére nem felfelére tervezték. nagyon sziklás talajon nem volt jó, de laza és kaivcsos földön istekirály. ha nem hiszed eccer póbõáld ki! ;)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
nem úgy érted h a "semmianyag" Maxxist könnyebb volt hajtani,mint a Contit? :)

vendég__*

vendég__*
  • vendég
ha jó CC gumit akartok és van péneztek akkor mindenképpen maxxis minotaur a rulez! az 1.9 változat jobban kapaszkodott a maga 380grammjával, mint a mostani 2.3as (!!!) conti vertical, pedig ez nem piskóta! bár vigyázzatok vele, mert kura jo elõre meg hátra csak éppen úgy kopik mint a fene... a hátsó egy hónap alatt slick lett :P de egy két helyen lehet régebbit venni 3 rongyért ami nem vészes, de az új 8 ezerért.. hját ::)

pumuklizs

pumuklizs

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!

Én a minap az Árkád-Ridebikeban vettem Smoke-ot és Dart-ot is, ott tehát még elvileg van. 2690/db. Nagyon király terepen, aszfalton is elmegy, bár a hangja olyan, mint valami versenymotornak( bár ezt csak a mögöttem jövõ hallotta, én nem:-))

Üdv

Jupiter

Jupiter

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás
Jóó módszer.
Ha találtál valahol Dartot, akkor szólj, mert nekem is kéne valami elõre. Ugyanis a mostanit szine alig lehet föl és leszerelni. Ez elég szar, mikor defektet kapok. Pl ma reggel :P

ftomi

ftomi

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
Rádobtam a kétkarú mérlegre, az egyiken a külsõ, és még 16 deka, a másikon pedig egy kiló liszt. ;D Mondjuk még van esély, hogy a lisztbõl spóroltak. ::) Majd igyekszem pontosabban lemérni.
Smokeot azért nem akarok elõre, mert szerintem túl nagy a gördülési ellenállása: Mivel az elsõ kerék úgysem kapaszkodik annyira, lehet kisebb gördülési ellenálásút választani, aminek azért jó az oldaltartása. A dart -- a mintája alapján -- gondolom ilyen, és talán nem véletlenül ajánlják egymáshoz..

Jupiter

Jupiter

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás
Hát nekem is ilyen van (csík nélkül). Te tényleg lemérted? És ilyen nehéz? Bár tekerés közben nekem nem tûnik fel. Igzából mindegy. Amíg van helyette izom ;D
A Smoke elsõt nem próbáltad? Vagy a kettõ nem illik össze?

ftomi

ftomi

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
Szia! Kösz a tippet! Akkor még jó, hogy nem nagyon erõltettem a hajtogatást! ;D
A darttal viszont az a gond, hogy ez egy nagyker, ahol nem szolgálnak ki. :( Egy boltos pedig azt mondta, hogy szerinte nem is nagyon van már a nagykerben.
más: a smoke-om ~840 grammot nyom, ami több a panaracer.com on szereplõ 570 és 690 grammnál. :( És fekete az oldala, nem pedig sárgás-barna. Számít ez valamit? (A súly mondjuk biztos) Nálunk miért nem iylet árulnak?

Jupiter

Jupiter

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás
Hali!

Nekem is smoke-om van, (már legalább 1 hete) de ez drótperemes. Szóval nem igen lehet összehajtogatni. Vagyis lehet, de úgy csak könyebben férne be a kukába ;)
Ha a tideben nincs, akkor szerintem nyugodtam hajtogasd. Bár menet közben zavaró lehet ::)
Dart meg szerintem itt:
http://www.biker.hu/...ists_3.html#Gum

ftomi

ftomi

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
Mégvalami... A Boltokban a Schwable külsõket összehajtogatva árulják. Nem tesz ez rosszat? És pl. az én Smoke-omat is összehajtogathatnám sérülésmentesen? És ha igen, hogy kezdjek hozzá?

ftomi

ftomi

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
Hali! Vettem egy Panaracer Smoke-ot, csak az a bibi, hogy sehol se találok neki Dart-ot elõre. Nem ismer valaki egy boltot, ahol van véletlenül még Panaracer Dart? Vagy mit ajánlotok helyette?? Az nem annyira érdekel, hogy betonon egy kicsit lassabb, de legalább ne kopjon annyira. Meg persze elsõ keréknél fontos, hogy ha gyorsan mész, lehessen kanyarodni vele. Szóval?

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.608 hozzászólás
Jó XC külsõk, a felét én is próbáltam (allround):

IRC Notos XC 1.7 / 1.9
IRC Mythos XC 1.9
Schwalbe Skinny Jimmy 1.9
Maxxis Larsen 1.9

Jó még a Conti is meg sok más gumi, de igazán ezek azok amelyeknél nincs sok kompromisszum. Innen is a Jimmy a király, csak nem olcsó! Drága Elvis!

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
Valaki tudna infót adni az új IRC Mythos XC II-rõl???
Fõleg az 1.9-es kevláros érdekelne, mert állítólag a súlya 400 gramm körül van és az ára is baráti (már persze a súlyhoz mérten)...
Esetleg ha vk-i lemérné azt megköszönném. ;D
(a neten nem találtam használható súlyadatot1).

Turbo_G.Pityu

Turbo_G.Pityu

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Axel! Én pont ezt használom a bevásárló bringámon. Elég hamar kirepedezett az oldala, de a vászon még tart. Amúgy meg dög nehéz kb900gr, ami nem semmi egy 1.5-es gumitól. Viszont tényleg olcsó.

Üdv:G.Pityu

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 hozzászólás
nem veszett el :)
én az amortiza-bájkomon (értsd városi kerékpár) egy olyan '96-os NOKIA (sic) abroncsot használok, valami 1.5" ös körüli méretben, olyasmi felülettel, mint amit leírtál. Jól bevált, esõben és homokkal szórt aszfalton kicsit vigyázni kell, de ez minden. Emellett könyû, kicsi ellenállású és halál jól látszanak a nyolcasok a vele egyidõs felniben ;D
Nincs érteleme ilyen célra többet költeni külsõre (ha nem mész vele semmilyen terepre)

axel

axel

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Aye!
Az elõbb írtam egy kérdést, de elveszett az észterben... :o( Most megírom +1x. Ha közben elõkerül elõre is bocsi.
Merevvázas montira szeretnék országútra használatos gumit. Az Auchan-ban (ne verjetek meg) láttam IRC gumikat 999,- HUF ért. A futófelület közepe teljesen sima, csak az oldalán vannak minimális barázdák. A kérdésem az, hogy mennyire használható az ilyen gumi. Nagyon csúszik esõben? Milyen az IRC? Nincsenek nagy igényeim, csak olyan faluk közötti tekergésre kéne a gumi. Valami egyéb ötlet?
Elõre is köszi,
Bye,
Axel (a Kelta)

axel

axel

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Aye!
Nem pont teljesen CC, de nagy szükségem lenne a segítségetekre.
Van nekem egy merevvázas Wheelerem, amit még 94-ben vettem. A jövõben szinte kizárólag országúton szeretném használni, és ehhez szeretnék rá gumit venni. Most még a _gyári_ Wheler Mudmasterek vannak rajta, de képzelhetitek milyen állapotban... (a gumik is 94-esek!). Ne verjetek meg, de az Auchan-ban láttam IRC gumikat 999,- HUF-ért. Ezeknek teljesen sima a futófelületük középen, az oldalán (nem csak az oldalfalán, hanem még a futófelület oldalán) valami elenyészõ méretû barázdák vannak. A kérdés az lenne, hogy érdemes-e ilyet venni? Semmi komolyat nem tervezek, csak olyan koca faluk-közötti bringázást. Nagyon életveszélyes az ilyen "alulbarázdált" gumi?
Elõre is köszi a segítséget!
Bye,
Axel (a Kelta)