Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kenõanyagok, tisztítás, karbantartás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1640 hozzászólás a témában

tdns

tdns

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás
Hoppá, Xian már írta ezt a WD40-rõl :-[
Na mindegy.
Egy tapasztalat, ami most eszembe jutott: kiskoromban (7 éves), lenolajjal kentem be egy láncot :o ;D
néhány hónap múlva olyan lett, mintha megkövült volna, néhány mm vastagságban szilárd fekete anyagba volt ágyazódva... ;D aztán legalább két órán át tisztogattam..
Szóval lenolajat ne, teflon az jó ;D

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Én speciel a láncot bizonyos idõközönként leszedem, Brigéciolban kiáztatom, átmosom, Rohloff lánczsír gübürckéket helyezek el rajta, az szépen beépíti magát, hétköznapokon pedig mezei TF2 hetente 2-szer.

tdns

tdns

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás
Halihó!
Nem olvastam el csak a topic elejét, de a WD-40 sem tisztításra, sem kenésre egyáltalán nem jó (legalábbis én így tudom), hogy a WD40 gyorsan kioldja a gyári zsírozást a láncból, ezért az tönkremegy. A láncot vízzel és fogkefével kell mosni, azonnal szárazra törölni és teflonos szprével befújkodni. (ha valaki ezt már mondta volna, akkor excusez moi!) 8)

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
próbált már valaki motorlánchoz való spay-t?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
http://www.kfki-isys...domany/olaj.htm

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Most vettem egy szilikon spray-t és az van ráírva, hogy zsírmentes kenõanyag. Ez azt jelenti, hogy alkalmas mondjuk bovden vagy akár lánc kenésre is?
Másik kérdés: a brigéciolt használhatom-e a váltókon is, nem teszi-e tönkre a mûanyag alkatrészeket stb.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
ebben a sorrendben barhol!

Dude

Dude

vendég

• fórumtag
  • 150 hozzászólás
Hy!

LOCKTITE menetrögzítõt, hol árulnak?! Autósbolt/Benzinkut, csavarbolt?!?!

Elõre is köszi a segitseget!

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Na, szereztem végre teflonos zsírt. kb. 100 gramm, 2100 huf...Elég jól mozog tõle a teló, bár más zsírt (telóba) eddig nem használtam, nincs összehasonlítási alapom.

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 hozzászólás
az enyimbe is az van (2*olaj) ::)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Értem...

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

És mi az a szivacsgyûrû???

azt a roksoksz használja a nem mindkét szárban nyílt fürcsis villáiba és a perselyeknél van olyan anyagból ami magába szívja és magában tartja az olajat, így keni a perselyeket, jó találmány.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
akkor a jobba olyan olaj amit írnak, a balba meg prepM

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Én csak elolvastam a használatit, és teflonos zsírt, teflonos olajat, meg 11-es viszkozitású lökésgátló olajat ajánlanak...
Amúgy a bal becsúszóban csak egy nagyobb rugó van, ott-gondolom-a becsúszó külsõ kenése (zsír) a lényeg, a jobb becsúszónál szintén, de abban benne van az olajos móka.
És mi az a szivacsgyûrû???

GerMan

GerMan

törzsvendég

• fórumtag
  • 445 hozzászólás
bigzero - telóba manitou prep-m zsir, egy nagy tubus kb 3000ft, több boltban is lehet kapni..
persze ez nem nyilt olajfürdõs villákhoz van

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 hozzászólás
mire kell? bele a lábba, vagy csak a szivacsgyûrût kenni? A gyûrûhöz teflonos olaj való.
(hátha elírtad)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Monja már meg valaki, hogy hol kapok teleszkóphoz való teflonos zsírt!!! Vagy ha nem kapok, mi a legjobb egy telóba?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Lehet hogy elõzõleg egy másik topic-ba kellett volna írnom?
Más: egy darabig használtam valami Würth-ös, igen drága kenõanyagot, afféle folyékony zsírt. Kifújod folyékony, vársz egy kicsit, zsírszerûvé válik. Nos, ez összeszedett minden porszemcsét a környezetébõl, aztán a meghajtás zajos, a váltás pontatlan, a látvány pedig ocsmány lett. Szerintem jobb a kevésbé viszkózus kenõanyag.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Újabb fejlemények:
IG31, télen berozsdált keményen, drótkefe, TF2 forever. Azóta mentem kb. 1500 km-t, majd nemrég arra lettem figyelmes, hogy a leggyakrabban használt fokozatban ugrik a lánc. Szerviz, piszkosul ki volt nyúlva. Prés, a kinyomott csap kb. egynegyedéig bemaródva. Új lánc, új fogaskeréksor fel. Ebbõl kifolyólag szvsz ha a lánc nagyon berozsdál talán érdemesebb újat venni, mint megvárni amíg megeszi a fogaskeréksort (mint nekem), esetleg a hajtómûvet is...

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Aha, kösszépen. :)